Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
takeawaydave

Want to connect iPhone to Mojave VM

2 posts in this topic

Recommended Posts

I want Ubuntu 18.04 to ignore my iPhone when I connect it to the USB Port. I want to connect it instead to a VM.
When I plug iPhone in to USB I see these  messages:

 

[59859.566267] usb 1-1: new high-speed USB device number 37 using xhci_hcd
[59859.715427] usb 1-1: New USB device found, idVendor=05ac, idProduct=12a8
[59859.715430] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[59859.715431] usb 1-1: Product: iPhone
[59859.715433] usb 1-1: Manufacturer: Apple Inc.
[59859.715434] usb 1-1: SerialNumber: 778f290f8013bc4435f59820d421ae270a484709
[59859.750781] ipheth 1-1:4.2: Apple iPhone USB Ethernet device attached
[59859.763002] ipheth 1-1:4.2 enp0s20f0u1c4i2: renamed from eth0
[59859.801730] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp0s20f0u1c4i2: link is not ready
[59859.802252] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp0s20f0u1c4i2: link is not ready


Device is not ready nor do I want it to be.

I then try to take control of the device using VMware Workstation and get this message:

The specified device is in use by process:13799 /usr/sbin/usbmuxd on the host operating system. Continuing will detach the device from the host operating system.

I click OK however the iPhone does not get connected to the guest.

Shortly later the same appears:

The specified device is in use by process:13941 /usr/sbin/usbmuxd on the host operating system. Continuing will detach the device from the host operating system.

However if I click OK the guest doesn't quite freeze but slows down so much it's not responsive for 3-4 minutes.

 

Once the guest is responsive again the iPhone is not available on VMware Workstation for passing through to guest.

 

Tried the following: https://www.insanelymac.com/forum/to...onnect-iphone/

 

However still behaves the same. Phone reboots on disconnect and guest restarts.

 

I have tried setting up udev rules to prevent mounting of the particular vendorid, productid pair

 

However this did not work for me - I'd try again however not sure of whether this is actually an approach that can work.

 

If I then disconnect and reconnect the iPhone it restarts.

 

Help really appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×