Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By viktr
      A few days ago I faced a problem - installed ocquirks and it somehow broke my prelinked kernel. System won't boot then, and I spent more than a day restoring from the netatalk  backup to copy working prelinked kernel directory from the backup to the s/l
      So, my question is - how to relink prelinked kernel without that? I found boot args -f UseKernelCache=No but it didn't work. I was able to boot to the recovery, if that can help.
    • By pilo2300
      Hi, I'm receiving these two errors before the system automatically reboots.
      36:296 00:063 OCSMC: SmcReadValue Key 4D535463 Size 1 36:351 00:054 OCSMC: SmcReadValue Key 4D534163 Size 2  
      Using OpenCore 0.5.7, Mojave 10.14.6 installed successfully (from USB, but have not gone through OS setup ie. 'select your country' screen yet) but now selecting the Mojave drive in the boot picker results in the above error.
      Hardware is Gigabyte H77-DS3H, Core i7 3770 (Ivy Bridge), Radeon Sapphire RX 580 Pulse, 16GB DDR3 ram.
       
      I had a fully working 10.14.4 install running OC 0.5.6 prior to this.

      OpenCore log and config.plist (with SMBIOS serials etc removed) attached - any help greatly appreciated.
       
      Thank you.
      opencore-2020-04-08-000853.txt
      config.plist
    • By kushwavez
      A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth

      ASUS Z170-Deluxe (with Wifi)
      BIOS: v3801
      CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC)
      RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz
      GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB
      Audio: ALC 1150
      Ethernet: I219V2, I211-AT
      WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E
      More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/
       
      Catalina 10.15.4 - Windows 10
      What is working:
      BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) No problem so far ASUS HyperKit with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB  
      What is not working:
      -  
       
      Not tested:
      VideoProc says that Hardware Decoding\Encoding is fully supported and enabled on both HD 530 and RX 5700 but I didn't test it Thunderbolt (no equipment)  
      Issues:
      None  
      BIOS Settings:
      Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: Primary Display: Auto iGPU Multi-monitor: Enabled RC6(Render Standby): Enabled DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: Intel SpeedStep: Enabled CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled  
      Getting ready for installation:
      Download the bootpack (Clover v5107): Click here -> asus-z170_clover_5107.zip  
      Installation:
      Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue  
      Post Installation:
      Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself  
      Some pictures:
       

       




       
       
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive):
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac)
       Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart
      Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: 
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi  
      You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)  
      Mounting EFI from Windows:
      Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI)  
      Notes:
       
      2020.03.26: Updated to 10.15.4 -> Updated WhateverGreen, Lilu -> Updated Clover to v5107
      2020.03.23: Removed "EmuVariableUefi.efi" -> deleted, caused false nvram map, now it's native, updated Clover to v5106
      2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing
      2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list
      2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings
      2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports
      2020.01.11: First upload
       
    • By Sagnik Ganguly
      Hello I'm Sagnik Ganguly, I'm trying to dual boot macOS 10.14 and Windows 10 (already installed) on a PC with Legacy BIOS. I've two hard drives one in where the windows is installed and another which is converted to GPT to install macOS Mojave 10.14 with a partion of Mac OS Extended (Journal) or APFS but when I went to the Install Disk Selection page, I'm selecting the partition but it says "This version of macOS 10.14 cannot be installed on this computer." can you help me please? 
      P. S. My motherboard doesn't support UEFI. 
      I'm attaching some pictures of the screens.


    • By kevpatts
      So I'm new to OpenCore, I've been a Clover user for too long but it's finally totally failed me after a motherboard upgrade, I couldn't boot to Mac OS.
       
      So I gave OpenCore a go using the basic config and boom, booted first time! I'm an instant convert!
       
      The main problem I have is that I have a triple boot machine with Windows 10, Ubuntu and Mac OS on three separate drives. With OpenCore I can ONLY boot Mac OS. It gives me an option of "BOOTCAMP Windows" but if I select it it boots to the Ubuntu GRUB menu (??) and then won't load the linux kernel! There is no option that tries to boot Windows.
       
      It looks like multi-OS support is not a priority right now, is this correct? Is there anything I can do to help test/code/progress this aspect of the project?
×