Jump to content

5,066 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
On 10/31/2019 at 4:34 AM, canyondust said:

Updated to  OC 0.5.2, brilliant. No more random cursor and faster boot.

 

What need to be set to see the output of VerifyMsrE2? I can launch it, but the screen remains black for a few seconds and then returns to the boot manager...

 

Thanks!

Added boot screen support to VerifyMsrE2 in AppleSupport master. This should let it launch from OpenCore menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I like to switch  from Clover to OpenCore

I need to make a EFI and Everything need about this ...

 

My Computer: X399 Gigabyte, AMD Ryzen Threadripper 1950X Processor, Radeon RX 560

 

please Help (I can Donate)

 

Regards

 

Edited by seyedhossein

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, seyedhossein said:

I like to switch  from Clover to OpenCore

I need to make a EFI and Everything need about this ...

 

My Computer: X399 Gigabyte, AMD Ryzen Threadripper 1950X Processor, Radeon RX 560

 

please Help (I can Donate)

 

Regards

 

 

 

I just did the switch from Clover to OpenCore myself. I spent perhaps around 10 hours reading, grinding and failing before it worked for me.

 

I hope someone will help, but in the meantime, I suggest you read some guides on OC. There are guides corresponding to different intel chipsets, for instance. Find your match if you can, and read to get to know more about OpenCore. It is very different from Clover, albeit there are similarities and things you could perhaps reuse in your configuration. It is good to have the knowledge about OpenCore the day when you need to upgrade your OpenCore installation.

 

Also, at first, install OpenCore on a USB stick and try to boot from it. In that way, you still have Clover left on your EFI harddrive and can boot from it if OpenCore fails.

 

Hope it works out!

Cheers,

Edited by Thegn

Share this post


Link to post
Share on other sites

On my ProBook in my signature i use a RTC patch from rehabman to avoid rtc battery error on startup.

Is it possible to replace that patch with a ssdt?

 

1160237693_Bildschirmfoto2019-11-04um09_33_11.png.2b00f80efd42504cb5664d871947c1dc.png

 

DSDT.aml

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to boot from OpenCore version 0.5.2, but i am getting this error:

 

OC: Failed to open root FS - Security Violation!

 

Tried to search in the docs, but found nothing, any Ideas what this error means ?

Edited by yehia2amer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I got OpenCore booting, and I now want to do all the correct SSDT's. According to the Vanilla Guide, I should use two SSDT's (I have an ASUS Maximus Formula VIII, so Skylake it is):

 

1. SSDT-PLUG

2. SSTD-EC-USBX

 

The guide says one could use the SSDTTime script for the EC part, but as far as I understand, it only makes a SSTD-EC.aml, NOT a SSTD-EC-USBX.aml?

 

Also, I'm a bit confused about all the EC renaming, as the SSDT-EC-USBX.dsl says we should not rename from EC0, H_EC, etc. to EC?

 

How should I proceed to make a correct SSDT/SSDT's for my Skylake Asus Maximus Formula VII running Catalina?

 

Glad for any help!

Cheers,

Edited by Thegn

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Prosecutor said:

Hi Guys!

I've got a problem with OpenCore Bootloader it wont boot...

It says:


OCS aborting corrupted config.plist file access

I only deleted my board id and etc stuff from platform info selection.

config.plist

How can anyone help you adequately without knowing your signature, platform, cpu, & just by looking at your config.plist? We are not psychics or astrologers :frantics: 
You also need to investigate a bit more the docs.  Based on your config, You seem to be missing lots of of important details. ( Kernels, ACPI Patches, etc..)

You'll find tons of information on how to set a good working "config.plist" based on your hardware configuration.  Please do a bit of research before asking for help. It's not difficult.

Best of luck.


 

 


 

Edited by Ellybz

Share this post


Link to post
Share on other sites

My OpenCore doesn't see any other drives/partitions than EFI with Clover. I have Scanpolicy set to 0. What can i do more in this situation?

58:005 00:473 OC: OpenCore is loaded, showing boot menu...
58:292 00:286 OCB: Performing OcScanForBootEntries...
58:765 00:473 OCB: Found 2 potentially bootable filesystems
59:051 00:285 OCB: Filesystem 0 (A00C4518) named EFI (Not Found) has 0 entries
59:524 00:473 OCBP: Predefined <nil> \System\Library\CoreServices\boot.efi is missing - Not Found
59:830 00:305 OCBP: APFS Volume Info is missing
60:284 00:454 OCBP: Blessed file is missing
60:589 00:305 OCBP: Blessed folder is missing
61:214 00:624 OCBP: Predefined <nil> \System\Library\CoreServices\boot.efi is missing - Not Found
61:519 00:305 OCBP: Predefined <nil> \EFI\APPLE\X64\BOOT.EFI is missing - Not Found
61:995 00:475 OCBP: Predefined <nil> \EFI\BOOT\BOOTX64.EFI was found
62:282 00:286 OCB: Filesystem 1 (9F7C3318) named EFI (Success) has 1 entries
62:757 00:474 OCB: Adding entry 0, external - 0, skip recovery - 0
63:042 00:285 DevicePath - PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x1,0x0,0x0)/HD(1,GPT,C99DE762-B26F-4D09-8C39-6D09608DCF7F,0x28,0x64000)/\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI
63:560 00:517 OCBP: APFS recovery volume handle missing - \EFI\BOOT\
63:865 00:305 OCB: Adding entry 0 recovery (<null>) - Not Found
64:321 00:456 Scanning got 1 entries
64:626 00:305 Trying to get label from \EFI\BOOT\.contentDetails
65:102 00:475 Trying to get label from \EFI\BOOT\.disk_label.contentDetails
65:390 00:287 Trying to detect Microsoft BCD
65:865 00:475 Entry 0 is EFI at \EFI\BOOT\ (T:0|F:0)
66:152 00:286 Entry 0 is EFI at dp PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x1,0x0,0x0)/HD(1,GPT,C99DE762-B26F-4D09-8C39-6D09608DCF7F,0x28,0x64000)/\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI
66:670 00:518 OCB: Performing OcShowSimpleBootMenu... 0
66:975 00:304 OCB: BootNext has not been found
67:598 00:623 OCB: BootOrder is unavailable - Not Found
67:903 00:305 OCB: Initial default is 0, fallback

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/4/2019 at 3:26 AM, seyedhossein said:

I like to switch  from Clover to OpenCore

I need to make a EFI and Everything need about this ...

 

My Computer: X399 Gigabyte, AMD Ryzen Threadripper 1950X Processor, Radeon RX 560

 

please Help (I can Donate)

 

Regards

 

You may try my EFI of OpenCore 0.5.0 which worked perfectly at 10.13.6/10.14.x/10.15.x in my Ryzen 1700X hackintosh.

Just modify those are specific for your X399 and different from mine.

 

Edited by jsl2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

**** Edit: All works now. 5.1 audio, monitors and monitor power off/power on (no black screen)). ****

 

Hi,

 

I am (or at least trying to), move to OpenCore. Now I struggle with my 3 monitors and my Asus AMD Radeon VII.

With OpenCore only the primary monitor works and the two other monitors does not show up at all in System Profiler. With Clover all monitors work. No special injection in Clover for the monitors - they just work.

 

Running the latest Lilu and WhatEverGreen kexts. OpenCore is the latest beta compiled today (Nov. 5).

SMBIOS: imacpro1,1.

All BIOS settings are set per the OpenCore guidelines. The iGPU is disabled in BIOS.

 

Any tips, please?

Edited by Thegn
Updated info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And that's why we try to avoid confusion of maintainance ownership... the only officially supported method is macbuild, no GUI is available or needed, and all other methods may work very well, however there will be no support for usage or builds created with such. If you do not know how to use the Terminal, I'm not sure why you are trying to build OpenCore anyway, just stick to the releases.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Download-Fritz said:

And that's why we try to avoid confusion of maintainance ownership... the only officially supported method is macbuild, no GUI is available or needed, and all other methods may work very well, however there will be no support for usage or builds created with such. If you do not know how to use the Terminal, I'm not sure why you are trying to build OpenCore anyway, just stick to the releases.

thanks so much, just want try haha. But if Opencore isn't themes, maybe will try late :d

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, jsl2000 said:

You may try my EFI of OpenCore 0.5.0 which worked perfectly at 10.13.6/10.14.x/10.15.x in my Ryzen 1700X hackintosh.

Just modify those are specific for your X399 and different from mine.

 

There are many links for you
Which one do you recommend?

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, oldman20 said:

hello, how to build app from github? i alreadly install command line tool, but dont know start! :( thanks you

Open Terminal app an type the following 4 commands ( press Enter after each line ):

CD ~/Desktop

git clone https://github.com/acidanthera/OpenCorePkg

cd OpenCorePkg

./macbuild.tool 


Done. This will build the latest version of OC in your Homefolder.

/OpenCorePkg/UDK/Build/OpenCorePkg/RELEASE_XCODE5/X64/ 

/OpenCorePkg/UDK/Build/OpenCorePkg/DEBUG_XCODE5/X64/

 

 

PS: as mentioned by Download-Fritz , if you are uncomfortable with terminal commands, you should probably only stick to the official releases.

 

 

 

Edited by Ellybz

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the spirit of adhering to the guide I'm down to one last name change: SAT0>SATA.

 

So far I've got this but it just moves to SAT0 to a pci8*** in IOreg. Can anyone help me understand where I'm wrong? Seems like invaluable knowledge in this world.

 

 

DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "HACK", "SsdtSATA", 0x00001000)
{
    External (_SB_.PCI0, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.SAT0, DeviceObj)    // (from opcode)

    Scope (\_SB.PCI0.SAT0)
    {
        Scope (SAT0)
        {
            Name (_STA, Zero)  // _STA: Status
        }

        Device (SATA)
        {
            Name (_ADR, 0x001F0002)  // _ADR: Address
        }
    }
}

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, NorthAmTrans said:

In the spirit of adhering to the guide I'm down to one last name change: SAT0>SATA.

 

So far I've got this but it just moves to SAT0 to a pci8*** in IOreg. Can anyone help me understand where I'm wrong? Seems like invaluable knowledge in this world.

 

 


DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "HACK", "SsdtSATA", 0x00001000)
{
    External (_SB_.PCI0, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.SAT0, DeviceObj)    // (from opcode)

    Scope (\_SB.PCI0.SAT0)
    {
        Scope (SAT0)
        {
            Name (_STA, Zero)  // _STA: Status
        }

        Device (SATA)
        {
            Name (_ADR, 0x001F0002)  // _ADR: Address
        }
    }
}

 

Your status (STA) should be a method not a name. It should look like this:

DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "HACK", "SsdtSATA", 0x00001000)
{
    External (_SB_.PCI0, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.SAT0, DeviceObj)    // (from opcode)

    Scope (\_SB.PCI0.SAT0)
    {
        Scope (SAT0)
        {
            Method (_STA, 0, NotSerialized)  // _STA: Status
                {
                    Return (Zero)
                }
        }

        Device (SATA)
        {
            Name (_ADR, 0x001F0002)  // _ADR: Address
            Method (_STA, 0, NotSerialized)  // _STA: Status
                {
                    Return (0x0F)
                }
        }
    }
}

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By STLVNUB
      Script file to clone and help build Clover, Opencore (official and unofficial) repos
      Script will create link to itself in /usr/local/bin/bob
      Wouldn't hurt to check there are no "Bob"'s there, i "Hope" there isn't.
      Then you only need to type bob. and a parameter
      "n" for NDK repo, unofficial
      "a" for ACID repo, official
      "c" for CLOVER
      It also takes "all" for ALL, if your game
       
      Easier typing bob than.....usual stuff
      Enjoy
       
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By heiza
      Ryzen 7 2700X
      ASUS Prime X470 Pro
      32GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3200
      ASRock Phantom Gaming Vega 56
       
      My motherboard doesn’t have an option for 4G encoding. And boot modes are listed as ”Windows UEFI Mode” and “Other OS”.
       
    • By ashcliffe
      I converted boot from Clover to OC 0.5.8. Everything is fine. I even solved few sleep/wake problems I have.
       
      I use Catalina disk as a primary boot. OC kicks in regardless whether I use windows or OSX. Every time boot occurs I get this file in the EFI partition. It is supposed to show boot errors, missing drivers, etc.
      In my case I cannot figure out why it shows every time. 
       
      Please, take a look. maybe you can at least decipher it and send me in the right direction. Oh, yeah: SIP is at 0x67
      Thanks in advance
      opencore-2020-05-17-230104.txt
×