Jump to content

5,066 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
7 minutes ago, bittantone said:

Is there any way to boot OpenCore with Secure Boot? 

I've tried to launch both BOOTx64.efi and OpenCore.efi from Shim with no luck.

 

Thanks!

I believe secure boot feature is still in the air and has not yet implemented.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.5.2 up and running on Z97X UD5H BK with 4790K and RX580! There is one small problem though. I can boot my Macintosh HD, Recovery and Windows without any problems. But when I want to boot to safe mode, the only thing I get in the 2nd boot phase is black screen (single user mode is working fine). Any ideas what could be the reason?  

 

Is there any chance to get Discord invitation?

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, bidero said:

0.5.2 up and running on Z97X UD5H BK with 4790K and RX580! There is one small problem though. I can boot my Macintosh HD, Recovery and Windows without any problems. But when I want to boot to safe mode, the only thing I get in the 2nd boot phase is black screen (single user mode is working fine). Any ideas what could be the reason?  

 

Is there any chance to get Discord invitation?

https://discord.gg/w6Y9GkJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone/ I'm trying to set up OpenCore on my i5 2500k/Asus P8P67 with High Sierra. I'm not sure if it will work given the age of the hardware.

 

I've managed to configure the quirks for fwruntimeservices as I can now get past "End Randomseed". However I now get stuck here..

 

Can anyone advise what night be going wrong/what part of the config needs looking at?

 

Kind regards,

 

Pablo.

 

EDIT - Realised I have some power management issues to sort as Clover was doing it for me before.

HS KP.JPG

Edited by el pablo

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/30/2019 at 5:15 PM, vandroiy2012 said:

Ha-ha. Native Apple Bless protocol works 100%. Tried to update your AMI firmware with Apple ROM:hysterical:

 

It happened because of outdated Apple Boot ROM version in OpenCore. Either you use outdated BIOSVersion with Automatic-false in PlatformInfo->SMBIOS, or (if you use Automatic=true) BIOSVersion in OpenCore sources are outdated.  

So perfect. Updated to 10.13.6 2019-006 today and didn’t need to touch anything. Startup disk assignments were handled perfectly by OC bless. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/1/2019 at 12:56 AM, Ellybz said:

I was also interested in using OC only with Custom Entries  ( Hiding the "Recovery" options for all OSX versions in the picker ). I was able to able to boot from the custom entries on APFS formatted drives ( NVMe & SATA ) on both Mojave & Catalina. ( see path below, taken from OC Bootlog ) However If I don't add the APFS Scan ( bit 8 ), the entries appear in the bootpicker but the image cannot be loaded. I tried several options.

At this point Custom entries for OSX become irrelevant because OSX will appear in the picker regardless.

I wish OC had an option to hide specific volumes...Maybe someone has an idea to go around it?

 

You can select which default volume to boot by going into System Preference -> Startup Disk -> Select the system you want to use to start up your computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got kernel panic on shutdown so it won't shut instead doing reboot (on Clover it's not a problem)

here i attach my OC Folder and the panic message

hope someone could help my problem

 

 

IMG_2497.jpg

Edited by aziiz3

Share this post


Link to post
Share on other sites

**** Edit: Solved ****

I disabled CSM, and I think that was what made it work.

I also generated a new DSDT.aml from Clover.

Audio works, Radeon VII works. Doing some cosmetics, adding device properties so the hardware shows under PCI in System Profiler.

I will probably move from Clover to OpenCore after some testing. Thank's devs!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hi everyone,

 

I wonder if someone would like to help me with moving from Clover to OpenCore. I spent several hours reading about the installation and trying to get my OC USB boot into Catalina 10.15.1 without success. All works very well with Clover, but obviously I'm configuring OC wrong in some way.

 

My system: Maximus Formula VIII with a Core i7-6700K, 64GB RAM, AMD Radeon VII. I've disabled the iGPU in BIOS [Settings to: PEG] because I'm using SMBIOS iMacPro1,1 which I've read is the best when using Radeon VII.

Running OC build 0.5.3 built October 31.

 

What I tried so far:

Running with and without ACPI EC, USB .aml files

Using and not usingUSBInjectAll.

Tested to patch AppleRTC, and not.

Using agdpmod=pikera, and not.

 

The system hangs shortly After "com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless load succeeded", which I've read somewhere could be something relating to graphics issues, because it starts to load after that. But I don't know what I can do more about the graphics configuration then run the latest WEG and trying with/without agdpmod=pikera.

 

I've attached my OC config.plist and an image from about where it hangs.

 

Grateful if someone could provide me with a solution or tips that can help me!

Cheers,

 

 

image.png.be43aa0989e0b8a562fb8131f94b28c6.pngconfig.plist

Edited by Thegn

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Remington said:

 

You can select which default volume to boot by going into System Preference -> Startup Disk -> Select the system you want to use to start up your computer.

I already know that but that's not what I'm trying to achieve. I wish to hide specific volumes that have either some versions of OSX or their recovery partition; so the picker shows me only exactly what I want & in a specific order :).

Edited by Ellybz

Share this post


Link to post
Share on other sites

OpenCore shows everything bootable in the sense of what it considers bootable (i.e. macOS by bless and standard UEFI path). If you do not want to boot something, do not have it bootable, which will also save you a bit of storage space.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Download-Fritz said:

OpenCore shows everything bootable in the sense of what it considers bootable (i.e. macOS by bless and standard UEFI path). If you do not want to boot something, do not have it bootable, which will also save you a bit of storage space.

Because I already have dedicated drives with Vanilla installs of OSX, I really don't care about the recovery partition.  Are you suggesting that I can delete it safely?

Edited by Ellybz

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Download-Fritz said:

@Ellybz If you are not going to use HFSPlus with FileVault 2, I wouldn't know why not at the moment. Just re-create it if you ever need it

Cleaner. :thumbsup_anim:

Screen Shot 2019-11-02 at 12.59.06 PM.png

Edited by Ellybz

Share this post


Link to post
Share on other sites

While updating from 10.15 to 10.15.1 after the first step installation and reboot, it panic with this message, help me getting thru this.

 

i attach the panic message and my OC Files

 

 

 

68A69AA6-0971-4D78-8E08-C55FD001990C.jpeg

Edited by aziiz3

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/20/2019 at 9:22 PM, Cesco92 said:

Hello, OpenCore is giving me this error "Found legacy AptioMemoryFix driver!" but I'm using the one bundled in the latest package (v0.5.1). Anybody knows how to help me? Thanks a lot.

EFI.zip

 

Does anyone have any idea? Thanks

Edited by Cesco92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By STLVNUB
      Script file to clone and help build Clover, Opencore (official and unofficial) repos
      Script will create link to itself in /usr/local/bin/bob
      Wouldn't hurt to check there are no "Bob"'s there, i "Hope" there isn't.
      Then you only need to type bob. and a parameter
      "n" for NDK repo, unofficial
      "a" for ACID repo, official
      "c" for CLOVER
      It also takes "all" for ALL, if your game
       
      Easier typing bob than.....usual stuff
      Enjoy
       
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By heiza
      Ryzen 7 2700X
      ASUS Prime X470 Pro
      32GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3200
      ASRock Phantom Gaming Vega 56
       
      My motherboard doesn’t have an option for 4G encoding. And boot modes are listed as ”Windows UEFI Mode” and “Other OS”.
       
    • By ashcliffe
      I converted boot from Clover to OC 0.5.8. Everything is fine. I even solved few sleep/wake problems I have.
       
      I use Catalina disk as a primary boot. OC kicks in regardless whether I use windows or OSX. Every time boot occurs I get this file in the EFI partition. It is supposed to show boot errors, missing drivers, etc.
      In my case I cannot figure out why it shows every time. 
       
      Please, take a look. maybe you can at least decipher it and send me in the right direction. Oh, yeah: SIP is at 0x67
      Thanks in advance
      opencore-2020-05-17-230104.txt
×