Jump to content

1,003 posts in this topic

Recommended Posts

I think I missed something; it' s my Linux grubx64.efi from OS'es selection menu. -_-

OpenCore is only for UEFI firmware isn't it? No way with Legacy right?

Screenshot 27.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
6 hours ago, Andrey1970 said:

My insyde #2 works.

IgnoreInvalidFlexRatio Yes

ReleaseUsbOwnership Yes

 

hello same behavior with that

 

my config

 

config.plist.zip

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, fabiosun said:

hi

Is inside OC a similar ACPI fix I use in clover?

FixIpic

FixRegions

DeleteUnused

FixMutex

FixHeaders

 

Thank you

 

 

FixIpic = use DSDT/SSDT

FixRegions = RebaseRegions

DeleteUnused = use DSDT/SSDT

FixMutex = use DSDT/SSDT

FixHeaders = NormalizeHeaders

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vit9696

Recent Z390 Aptio V motherboards don’t support native NVRAM with AptioFixPkg. With Clover the solution is to use EmuVariableUefi.efi.  Is there any way to emulate NVRAM with OpenCore?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Download-Fritz said:

try verbose?

 

hello fritz

 

how I do that , I have -v in boot

 

only can do select what partition to boot , next apple logo, and stop the boot

 

no verbose output

 

good to talk with you :thumbsup_anim:

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, artur_pt said:

 

hello fritz

 

how I do that , I have -v in boot

 

only can do select what partition to boot , next apple logo, and stop the boot

 

no verbose output

 

good to talk with you :thumbsup_anim:

 

thanks

 

Screen Shot 2019-05-01 at 12.11.03.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hello all.

 

How to change boot priority in bootpick? I want my macOS Mojave partition  ( #3 iMacPro) as primary boot. 

Is the asterisk showing automatic boot partition or?

Now I have:

 

* 1. BOOTCAMP Windows  (not booting with OC BOOTx64.efi. Why?)

   2. EFI  (Which EFI Partition?  (I have 2 nvme m.2 disk in my rig) Can I hide this partition?

   3. BACKUP (my backup-partition on my second nvme m.2 disk) Can I hide this partition?

   3. iMacPro (the partition I want to boot automatically to)

   4. Recovery 10.14.4 (dmg) 

 

Any ideas?

 

Edited by obus

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, obus said:

Hello all.

 

How to change boot priority in bootpick? I want my macOS Mojave partition  ( #3 iMacPro) as primary boot.

Now I have:

 

* 1. BOOTCAMP Windows  (not booting with OC BOOTx64.efi. Why?)

   2. EFI  (Which EFI Partition?  (I have 2 nvme m.2 disk in my rig) Can I hide this partition?

   3. BACKUP (my backup-partition on my second nvme m.2 disk) Can I hide this partition?

   3. iMacPro (the partition I want to boot automatically to)

   4. Recovery 10.14.4 (dmg) 

 

Any ideas?

 

This feature has not yet been implemented.
Developers are working on its implementation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, obus said:

...

* 1. BOOTCAMP Windows  (not booting with OC BOOTx64.efi. Why?)

...

 

Any ideas?

 

Malformed dsdt / ssdt / patches -> rework or try with IgnoreForWindows=YES

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

now I see the verbose boot .. must clear nvram ..

 

panic cpu in ivy bridge

 

Captura de ecrã 2019-05-01, às 14.39.09.png

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, uglyJoe said:

Malformed dsdt / ssdt / patches -> rework or try with IgnoreForWindows=YES

IgnoreForWindows=YES under ACPI/patch or wear?:whistle:

Edited by obus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nearly there! 

How to hide BACKUP.

It's not working in quirks. Primary boot partition should be iMacPro and not my backup disk.

Can I hide BACKUP I imagine that prime partition will be iMacPro.

 

* 3. BACKUP (my backup-partition on my second nvme m.2 disk) Can I hide this partition?

    3. iMacPro (the partition I want to boot automatically to)

    4. Recovery 10.14.4 (dmg) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Download-Fritz said:

you cannot without disconnecting it or rendering it unbootable

Is there a way to boot straight into my iMacPro (osMAC) partition at all for the moment without disconnect my backup drive?:) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bumping with my issue again since it got buried... honestly I don't know why we have these mega threads when questions get buried faster than they can be viewed or answered.

 

Z390 Chipset, macOS is installed to my NVME Samsung 960 Pro, is seen by Clover when booting but not seen by OC when booting. Another Z390 user has this same issue. Z370 seems to not have this issue, we've tried the exact same setup as the Z370 user and no go. An issue was posted on the bug tracker and it was closed and told people to come here for support. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, MrTrip said:

Bumping with my issue again since it got buried... honestly I don't know why we have these mega threads when questions get buried faster than they can be viewed or answered.

 

Z390 Chipset, macOS is installed to my NVME Samsung 960 Pro, is seen by Clover when booting but not seen by OC when booting. Another Z390 user has this same issue. Z370 seems to not have this issue, we've tried the exact same setup as the Z370 user and no go. An issue was posted on the bug tracker and it was closed and told people to come here for support. 

yup still waiting for the same issue

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, MrTrip said:

Bumping with my issue again since it got buried... honestly I don't know why we have these mega threads when questions get buried faster than they can be viewed or answered.

 

Z390 Chipset, macOS is installed to my NVME Samsung 960 Pro, is seen by Clover when booting but not seen by OC when booting. Another Z390 user has this same issue. Z370 seems to not have this issue, we've tried the exact same setup as the Z370 user and no go. An issue was posted on the bug tracker and it was closed and told people to come here for support. 

 

Is this option turned on in your config.plist?

 

549647662_2019-05-0118_02_26.png.cf780719bd9b74e0e49693ab1b9607bf.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, MrTrip said:

Bumping with my issue again since it got buried... honestly I don't know why we have these mega threads when questions get buried faster than they can be viewed or answered.

 

Z390 Chipset, macOS is installed to my NVME Samsung 960 Pro, is seen by Clover when booting but not seen by OC when booting. Another Z390 user has this same issue. Z370 seems to not have this issue, we've tried the exact same setup as the Z370 user and no go. An issue was posted on the bug tracker and it was closed and told people to come here for support. 

This is a big issue for a lot of people and we need a solution for this especially for Evo Drives and Z390/Z370 and Z97 Chipsets

I understand Opencore is New, but i honestly agree with you we need a multi-thread forum solutions for issues, so that if people have found a fix to it, that individual issue can be seen and resolved quicker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Slice
      OK, 4988 released.
      Now, @vector sigma, what have we do to update translations?
    • By dracoflar
      So you've been reading the forum on this brand new boot loader called OpenCore hoping to try it out but you take one look at the configurations PDF and take a step back in shock at the complexity! Well if you've been feeling a bit intimidated by the DOCS well you've come to the right place:
       
      OpenCore Vanilla Desktop Guide
       
      If you have any issues or suggestions please feel free to comment
       
      - Your local neighbourhood Hackintosh Slav
    • By vit9696
      OpenCorePkg / Documentation / Configuration Template / Bugtracker   Discussion and installation should be done in a separate thread! This thread is for development only!
      Current status as of April 2019: Support for UEFI and DuetPkg (legacy) booting APFS and HFS+ compatibility ACPI patcher (adding, dropping, binary patching, relocation) Apple-compatible bless implementation DeviceProperties injection DataHub and SMBIOS generation Symbolic kext and kernel patcher Direct kext injection/patching/blocking within prelinkedkernel Installation/Recovery/FileVault 2 support  Configuration in config.plist with open documentation Simple boot picker for quick launch Direct boot from dmg images  
      Known defects live here.  
      For those, who are not familiar with the history, OpenCore is a project initially born in HermitCrabs Lab that unfortunately almost died before its birth. This release is both a rebirth and a complete rewrite of OpenCore, which brings a number of new ideas, and tries to preserve the smart moves incorporated by iNDi and his team. Other than that, I wish to express my deepest words of gratitude to Acidanthera and WWHC members: your participation was and remains the key for project success, and you are simply the best.
×