Jump to content

2,152 posts in this topic

Recommended Posts

9 hours ago, Andres ZeroCross said:

 

 

There are many miss spell in your config.plist and many options is miss in your config.plist. Where did you get this config.plist??

You just need to edit SampleFull.plist from OpenCore bootloader's DOC and rename it to config.plist. But try this first,,

 

config.plist

 

Hi @Andres ZeroCross

 

I try your new config.plist: it's be better. There is always some parse issue. Screenshot in attachment

 

 

4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
 
Hi [mention=1311960]Andres ZeroCross[/mention]
 
I try your new config.plist: it's be better. There is always some parse issue. Screenshot in attachment
 
 
4.thumb.jpg.d4e8bbcc324c811aa1b264401c76453c.jpg



Upload your Boot folder and OC Folder. Zip it


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

good day,

 

OC so far so good.

 

may i know how to prevent OC to auto create log files to EFI/EFI ?

 

thanks a lot

 

 

 

 

614233331_ScreenShot2019-08-09at12_34_10PM.png.f15649ddecdce2884d67e4a9e9072357.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Andres ZeroCross said:

 

 


Upload your Boot folder and OC Folder. Zip it


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

two folders in attachment. Thanks.

 

 

BOOT.zip

OC.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, iTTT said:

good day,

 

OC so far so good.

 

may i know how to prevent OC to auto create log files to EFI/EFI ?

 

thanks a lot

 

 

 

 

614233331_ScreenShot2019-08-09at12_34_10PM.png.f15649ddecdce2884d67e4a9e9072357.png

 

 

done. 

 

Misc -> Debug -> Target -> 0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, obus said:

Hi @Andres ZeroCross

 

Sorry if this is off topic but I don't know where to ask for guidance.

I am running OC latest version and downloaded and compiled the latest Goldfish/AudioPkg.

Putting Audio.dxe and BootChimeDxe.efi in the drivers folder and BootChimeCFG.efi and HdaCodecDump.efi in the Tools folder. Configured BootChimeCFG.efi in Shell. Cleaned NVRAM and Configured sound out to Spdif optical and volume to 40%. Tested the sound and everything sounds great. Rebooted and the sound started to play at the Apple Prgres bar as it should, with perfect quality but it didn't play the the full waw-file only the last part of it.

It seems like some files are loading to late.

Any ideas? 


Write detail of your sound.wav information,, format, kbps, and other detail information

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, XLNC said:

@vit9696 hi 
 

Hi !
I am able to boot to macOS 10.14.6 using OpenCore version 0.0.3 but not able to boot using version 0.0.4
it always gets stuck at End Random Seed

any idea's why this is happening ?

thanks !

here is my log and config :

config.plist

opencore-2019-08-08-111523.txt

 

62714415-28ed4600-ba1c-11e9-8add-0538a46c01cc.png.9eb0017b83c68bc684fc7dae778a18c1.png


 

 


How did you putch 69 kernel patch in config.plist for AMD Processor? I don't see it in your config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anybody help me. 

I just Hackintosh early this year on my PC with Clover and Apple image of 10.14. 

I try OC to boot the exist macOS installed but I can go most far at End randomseed. 

Specification

intel I3 6100

MSI Z170A Krait Gaming

DDR4-2400 16GB

Sapphire radeon RX560 4 GB

Enable IGPU

here is my EFI Folder

myOC-EFI.zip

OpenCoreStuck.thumb.jpg.0aa6c7f4086331ffa3c88ea5e8a42520.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, Andres ZeroCross said:

use these,,
Remove your previous BOOT folder and OC folder. Paste these OC and BOOT Folder. 

Reboot and post the result

 

Archive.zip

 

All works fine. No parse. Thanks a lot :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Matgen84 said:

 

All works fine. No parse. Thanks a lot :)  


Enjoy your hackintosh, remember if you use latest commit of OpenCore then you need to replace BOOTX64.efi and OpenCore.efi,, and make sure use latest drivers from AppleSupportPkg too.

Don't mix old config.plist template with newest commit. All must be in same commit / version to avoid "unpredicted errors"

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Andres ZeroCross said:


Enjoy your hackintosh, remember if you use latest commit of OpenCore then you need to replace BOOTX64.efi and OpenCore.efi,, and make sure use latest drivers from AppleSupportPkg too.

Don't mix old config.plist template with newest commit. All must be in same commit / version to avoid "unpredicted errors"

 

What do you means about config.plist? I've to recreate it for each commit/ version...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
10 minutes ago, Matgen84 said:

 

What do you means about config.plist? I've to recreate it for each commit/ version...


Remember this, typo 1 character, wrong class plist (string, bolean, data, dictionary or other) can make error parsing of config.plist.

You must learn / know for every enable / disable options in your config.plist.

There is no similar "Clover Configurator.app" for OpenCore yet, so manual edit of config.plist must be very carefully

 

 

 

 

31 minutes ago, mangptpt said:

Can anybody help me. 

I just Hackintosh early this year on my PC with Clover and Apple image of 10.14. 

I try OC to boot the exist macOS installed but I can go most far at End randomseed. 

Specification

intel I3 6100

MSI Z170A Krait Gaming

DDR4-2400 16GB

Sapphire radeon RX560 4 GB

Enable IGPU

here is my EFI Folder

myOC-EFI.zip

OpenCoreStuck.thumb.jpg.0aa6c7f4086331ffa3c88ea5e8a42520.jpg

 

Remove your old EFI folders, and paste this. Reboot and post the result

EFI.zip

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Andres ZeroCross said:


Remember this, typo 1 character, wrong class plist (string, bolean, data, dictionary or other) can make error parsing of config.plist.

You must learn / know for every enable / disable options in your config.plist.

There is no similar "Clover Configurator.app" for OpenCore yet, so manual edit of config.plist must be very carefully

 

 

 

 

 

Remove your old EFI folders, and paste this. Reboot and post the result

EFI.zip

I try yours and it boot macOS completely as usual in clover. Thank you very much for your help. I will learn what I'm wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Andres ZeroCross said:


How did you putch 69 kernel patch in config.plist for AMD Processor? I don't see it in your config.plist

kernel patcher in OC doesnt seem to work for me so i manually patched the kernel binary and then directly booting using OC without kernel patches.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, XLNC said:

kernel patcher in OC doesnt seem to work for me so i manually patched the kernel binary and then directly booting using OC without kernel patches.
 


I have installed AMD hackintosh before,, if something wrong about kernel patcher can make stuck in "random seed".

Can you check again your kernel patch?? Boot with clover with disable all kernel patch,, check if you can bypass random seed error. just to make sure your issue is not about "kernel patch"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 8/6/2019 at 11:33 PM, Andres ZeroCross said:

 

._contentDetails 

IMG_068EF6F3936F-1.jpeg

 

where is file location of ._contentDetails?

Edited by zisqo

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, zisqo said:

 

where is file location of ._contentDetails?

Just create it manually, and paste to the EFI partition of your desire Operating System disk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Andres ZeroCross said:

Just create it manually, and paste to the EFI partition of your desire Operating System disk

 

can i see the sample file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm really struggling to get a handle on OC. I've tried by the guide and by samples but am missing something. As far as I've gotten with the boot is a few paragraphs in where it breaks into "Attempting...*can't make it out*" then it reboots. Im missing something fundamental here.

 

I'll keep on reading but if anyone has time to take a look at my config I'd be more than grateful.

 

If that's not how it's done here then a nudge in the right direction would do. Thanks.

 

Asus Prime z370a 1, 8700, rx580, Mojave 10.14.6

Cloverconfig.plist

OCconfig.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
13 hours ago, mangptpt said:

Can anybody help me. 

I just Hackintosh early this year on my PC with Clover and Apple image of 10.14. 

I try OC to boot the exist macOS installed but I can go most far at End randomseed. 

Specification

intel I3 6100

MSI Z170A Krait Gaming

DDR4-2400 16GB

Sapphire radeon RX560 4 GB

Enable IGPU

here is my EFI Folder

myOC-EFI.zip

OpenCoreStuck.thumb.jpg.0aa6c7f4086331ffa3c88ea5e8a42520.jpg

Drivers, drivers, drivers.

 

Try to use AptioMemoryFix.efi or OsXAptioFix3Drv.efi from Clover.

 

As a matter of fact, I can't boot with default OC drivers (AppleSupportPkg). Getting stuck just like you do (including with the new FWRuntimeServices.efi). But I can boot no problem with my old Clover drivers.

 

If it helps, here's what I'm currently using with OpenCore.

Drivers.zip

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Andres ZeroCross said:


Write detail of your sound.wav information,, format, kbps, and other detail information

Have no separate sound.wav or bootchime.wav in the root of my EFI-folder. Now using only the default chime sound with BootChimeDXE.efi and AudioDxe.efi. (Tested booth with and without a separate 48000 khz sound.wav file in the root of my EFI-folder with no different result ). Seems to be some lagging from my sound device (Realtek ALCS1220A) connected to my speakers from the Spdif optical output.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, NorthAmTrans said:

I'm really struggling to get a handle on OC. I've tried by the guide and by samples but am missing something. As far as I've gotten with the boot is a few paragraphs in where it breaks into "Attempting...*can't make it out*" then it reboots. Im missing something fundamental here.

 

I'll keep on reading but if anyone has time to take a look at my config I'd be more than grateful.

 

If that's not how it's done here then a nudge in the right direction would do. Thanks.

 

Asus Prime z370a 1, 8700, rx580, Mojave 10.14.6

Cloverconfig.plist

OCconfig.plist

Well there's a couple issues:

- Your ACPI patches are all using Count = 1, this is very bad as it'll only apply to the first instance and your shouldn't be doing ACPI patches regardless with OpenCore. Look at the sample AcpiSamples folder

- EHC1 to EH01, EHC2 to EH02 are not needed for Skylake+ systems

- GFX0 to IGPU is handled by WhateverGreen already

- Most if not all your ACPI patches are irrelevant, I'm not going to continue critiquing them 

- csr-active-config is a Data value, NOT STRING

- Why are you using Booter quirks if you're not using FwRuntimeServices.efi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

On my configuration the VooDooI2C kexts aren't loading or working with Open Core, the rest of the kexts are fine except for these two: 

 

VooDooI2C and VooDooI2CHID

 

Anybody knows how can I debug this? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By clockT
      sono un pò arrugginito ..e volevo chiedere un aiuto su come installare opencore anzichè clover. ho provato ma dopo il post installazione riesco solo a far partire catalina tramite pendrive. quale congifurazione sbaglio?
      EFI.zip

    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=24376
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By rusty-bits
      Command line tool that will build a working EFI folder based on the settings in the config.plist file.
      https://github.com/rusty-bits/OC-tool
       
       
      you can also copy your config.plist to the RELEASE folder and double-click OC-tool  
      this is the same as running
      ./OC-tool -uo build release from the command line  
       
      see the wiki for more info  
       
      https://github.com/rusty-bits/OC-tool/wiki
       
      added functionality to the -T option  (update ver 1.6pt)  

      TUI (Text based User Interface) now has limited functionality  
      kexts, drivers, tools and quirks can be toggled on or off, then by pressing g an EFI folder will be created based on what you set  
       
       
      working:  
      - BOOT/BOOTx64.efi built automatically  
      - OC/OpenCore.efi build automatically
      - OC/ACPI folder built automatically from settings in ACPI/Add section of config.plist  
      - - the tool can compile .dsl to .aml on the fly if iasl is present, but I recommend compiling them to .aml yourself for the tool to move over  
      - OC/Drivers folder built automatically from settings in UEFI/Drivers section of config.plist  
      - OC/kexts folder built automatically from settings in Kernel/Add section of config.plist  
      - OC/Tools/Shell.efi built automatically from setings in Misc/Tools section of config.plist  
      - OC/vault.plist and OC/vault.sig are built automatically from the Misc/Security/RequireVault setting in config.plist  
      - can specify debug or release version of resources to be built  
      - parses plist files internally, no longer needs to call /usr/libexec/PlistBuddy which may not exist on Catalina  
      - kexts, drivers, tools and quirks can be enabled or disabled before building the EFI by using the -T option  
       
×