Jump to content

1,003 posts in this topic

Recommended Posts

6 hours ago, justin said:

 

set Target=3, DisplayLevel=2147483714 , you will see some debug messages on the screen, take a picture and upload here.

Nothing shows up to capture , only apple logo then immediately reboots 

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Are you sure that the GFX0 device is only on DSDT?
Check your Acpi.. however change GFX0 to IGPU it is not necessary, WEG already does this.

PlatformInfo/Automatic=YES: use only "Generic" in this case.

RequestBootVarRouting --> YES

Please read carefully Configuration.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 hours ago, zkingtut said:

Nothing shows up to capture , only apple logo then immediately reboots 

config.plist

 

 as mentioned above, "Lilu has to be the first". do not use slide=0. Fixed for you, try this one

config.plist

 

Note: Why "Lilu has to be the first"? 

Lilu is a dependency of VirtualSMC.kext, WhateverGreen.kext and many others, while VirtualSMC.kext is a mandatory kext for Hackintosh, if Lilu was not loaded in the first place, VirtualSMC won't load correctly. 

 

Edited by justin

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, justin said:

 

 as mentioned above, "Lilu has to be the first". do not use slide=0. Fixed for you, try this one

config.plist

 

I've tried that before to make Lilu the first; and removed all boot args and I got the same result

Anyway , I am going to try your modified plist , if doesn't work I will keep using clover bootloader with laptop 

Thx 

Share this post


Link to post
Share on other sites

what are the differences in  0.0.4. Has the layout changed at all?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, nytr0 said:

what are the differences in  0.0.4. Has the layout changed at all?

 

No difference at the moment, just a new tag for the next chapter. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 hours ago, justin said:

 

 as mentioned above, "Lilu has to be the first". do not use slide=0. Fixed for you, try this one

config.plist

 

 

I'm sorry . It doesn't work.  Same result 

I will keep using clover at the moment, keeping eyes on OC development in the future releases

Thx

Edited by zkingtut

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Andres ZeroCross said:

Nice Logo in OpenCore github.

Just curious,,, Would OpenCore's team make a GUI for OpenCore Bootloader??? :D

That can be taken into account WITH LOWEST PRIORITY. ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, PMheart said:

That can be taken into account WITH LOWEST PRIORITY. ;)

 


May i ask something?
image.png.42ca1c74c6100d75173d1585e82ed544.png

There is log about init failur kernel patcher to com.apple.kextAMD9500Controller.kext. I have set binary patch for AMD9500Controller.kext. I have used Orinoco FB Name. Why is it fail??

But, binary is succesfull patched. I can use dual monitor with Orinoco and no Reddish Screen image (if i don't patch binary, the monitor screen be reddish and can't use dual monitor). So is this about another thing??

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Andres ZeroCross said:


May i ask something?
image.png.42ca1c74c6100d75173d1585e82ed544.png

There is log about init failur kernel patcher to com.apple.kextAMD9500Controller.kext. I have set binary patch for AMD9500Controller.kext. I have used Orinoco FB Name. Why is it fail??

 But, binary is succesfull patched. I can use dual monitor with Orinoco and no Reddish Screen image (if i don't patch binary, the monitor screen be reddish and can't use dual monitor). So is this about another thing??

Maybe you applied it as a "kernel patch"? I don't know much either to be honest, it's not me who wrote this code.

The reason why you managed to patch it anyway is that a "kernel patch" applies to the whole kernel cache, which contains your AMD9500Controller.

 

CORRECT ME IF WRONG!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
4 minutes ago, PMheart said:

Maybe you applied it as a "kernel patch"? I don't know much either to be honest, it's not me who wrote this code.

The reason why you managed to patch it anyway is that a "kernel patch" applies to the whole kernel cache, which contains your AMD9500Controller.

 

CORRECT ME IF WRONG!


Yes but why the log said "init failure"?? In fact, binary patch is succesful

I am using Orinoco FB name, 


image.png.8c7c3ccac50429ffea0dcc1344cba247.png
image.thumb.png.37f1243c2221b1d8fbf4524363b11b1a.png

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Andres ZeroCross said:


Yes but why the log said "init failure"?? In fact, binary patch is succesful

I am using Orinoco FB name, 


image.png.8c7c3ccac50429ffea0dcc1344cba247.png
image.thumb.png.37f1243c2221b1d8fbf4524363b11b1a.png

Hmm, that looks weird as you seem to be applying the patch correctly...

Better to ask developers instead.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, PMheart said:

Hmm, that looks weird as you seem to be applying the patch correctly...

Better to ask developers instead.

The issue is only in the log. Patch is succesfull anyway,, i can use 2 monitor and no reddish screen with Orinoco. Just curious about the log

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Andres ZeroCross said:


May i ask something?
image.png.42ca1c74c6100d75173d1585e82ed544.png

There is log about init failur kernel patcher to com.apple.kextAMD9500Controller.kext. I have set binary patch for AMD9500Controller.kext. I have used Orinoco FB Name. Why is it fail??

But, binary is succesfull patched. I can use dual monitor with Orinoco and no Reddish Screen image (if i don't patch binary, the monitor screen be reddish and can't use dual monitor). So is this about another thing??

I added successful patch init to the log in d0504e6. Please redo the log, send it here, and also attach your config.

I am quite unwilling to investigate it thoroughly if it works, but let me look at least.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, vit9696 said:

I added successful patch init to the log in d0504e6. Please redo the log, send it here, and also attach your config.

I am quite unwilling to investigate it thoroughly if it works, but let me look at least.


It's look i have give some wrong information before,, so i re-write the conditions of issue.

 

Conditions :
1. I have 2 patch for Orinoco and Salado Framebuffer in config.plist

 

Issue :
1. With or Without enable patch while using Orinoco Framebuffer, i still can get normal screen and dual screen capability in Mojave and Catalina DP 3 (actually because Orinoco have 2 HDMI Connector as default so i will not get reddish image)

2. Without enable Patch (Enable = No) while using Salado Framebuffer, i will get Reddish image and unable dual screen in Mojave and Catalina

3. With Enable Patch (Enable = Yes) while using Salado Framebuffer, i will get normal screen and dual screen capability in Mojave, but not in Catalina. Init Failure in Catalina.

Note : I don't set match kernel anyway, and the binary of Find still can be founded in AMD9500Controller.kext of Catalina. If Salado or Orinoco didn't use this binary again in Catalina then i thought Patching still successfull because binary still there (but not in log)

I attach config.plist, Picture of reddish image (Salado Framebuffer in Catalina), Picture of normal Screen (Salado Framebuffer in Mojave) and log when boot to catalina.

Anyways sorry for bad english, Thanks very much

IMG_3309.png

IMG_3310.png

opencore.log

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Andres ZeroCross Why are you using named framebuffer? It's nonsense. Radeon cards in hackintosh must use default "automated" RadeonFramebuffer. With help of WhateverGreen. 

I also have RX 580 cards in several my PC's and i don't have any problems with reddish image or two monitor configurations. 

 

Read WhateverGreen FAQ. There are a lot of info why you shouldn't use named framebuffer at all!!!

 

You create problems by yourself mostly:)         

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
5 minutes ago, vandroiy2012 said:

@Andres ZeroCross Why are you using named framebuffer? It's nonsense. Radeon cards in hackintosh must use default "automated" RadeonFramebuffer. With help of WhateverGreen. 

I also have RX 580 cards in several my PC's and i don't have any problems with reddish image or two monitor configurations. 

 

Read WhateverGreen FAQ. There are a lot of info why you shouldn't use named framebuffer at all!!!

 

You create problems by yourself mostly:)         

Yes, you're right. SOmetimes i like to try the "old way" method :)

The problem is about binary / kernel patch in Catalina :)

Because AFAIK, this method still useful for Radeon R7 250/250X to set custom port with certain FB Name.

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

7 days of working trying to get XHC working so i can use my mouse,usb ports, or bluetooth in 0.0.4 to no avail. It was working fine in the previous version, now it won't even load the ports in ioreg, yet loads them in hackintools on my laptop. If the layout of Opencore hasn't changed , this should work, why hasn't it? what changed? how can this be fixed?  

Edited by nytr0

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, nytr0 said:

7 days of working trying to get XHC working so i can use my mouse,usb ports, or bluetooth in 0.0.4 to no avail. It was working fine in the previous version, now it won't even load the ports in ioreg on my laptop. If the layout of Opencore hasn't changed , this should work, but it hasn't.  

All XHC is working here with lates commit 0.0.4


What's your problem with current 0.0.4 Opencore?

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, nytr0 said:

7 days of working trying to get XHC working so i can use my mouse,usb ports, or bluetooth in 0.0.4 to no avail. It was working fine in the previous version, now it won't even load the ports in ioreg, yet loads them in hackintools on my laptop. If the layout of Opencore hasn't changed , this should work, why hasn't it? what changed? how can this be fixed?  

 

Reading your posts recently intrigued me to download v0.0.4.

 

Happy to report I experienced no issues with XHC for both of my laptop and desktop (nor issues with BRCM bluetooth).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I removed Custom ACPI at the beginning of 0.0.3. XHC just will not work once i updated to 0.0.4. All my kexts are updated. Here is my config (Dell XPS 9560 laptop).     

theConfig.zip

Edited by nytr0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
10 minutes ago, nytr0 said:

I removed Custom ACPI at the beginning of 0.0.3. XHC just will not work. All my kexts are updated. Here is my config (minus kexts for size).     

theConfig.zip

 

What????  you should joint all this SSDT into single SSDT. It will need time to read each SSDT and check compatible from one to another one SSDT.

Another thing is, i don't see any EC device in your configurations. Are you sure your embedded control device is ECDV?? not EC0?? Because i just see you have renamed EC0 to EC.

I am pretty sure with your current configuration you will get more trouble in windows or other OS when boot with OpenCore Bootloader

image.thumb.png.074cf62c656e4091b9b2ddabc513d72b.png

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, nytr0 said:

I removed Custom ACPI at the beginning of 0.0.3. XHC just will not work once i updated to 0.0.4. All my kexts are updated. Here is my config (Dell XPS 9560 laptop).     

theConfig.zip

You've USBMap and USBPower kexts. Arent they doing similar things? You've had XHCI-unsupported enabled but not USBInjectall. Isnt these kexts supposed to work together? No. I had not checked other settings in your plist yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Slice
      OK, 4988 released.
      Now, @vector sigma, what have we do to update translations?
    • By dracoflar
      So you've been reading the forum on this brand new boot loader called OpenCore hoping to try it out but you take one look at the configurations PDF and take a step back in shock at the complexity! Well if you've been feeling a bit intimidated by the DOCS well you've come to the right place:
       
      OpenCore Vanilla Desktop Guide
       
      If you have any issues or suggestions please feel free to comment
       
      - Your local neighbourhood Hackintosh Slav
    • By vit9696
      OpenCorePkg / Documentation / Configuration Template / Bugtracker   Discussion and installation should be done in a separate thread! This thread is for development only!
      Current status as of April 2019: Support for UEFI and DuetPkg (legacy) booting APFS and HFS+ compatibility ACPI patcher (adding, dropping, binary patching, relocation) Apple-compatible bless implementation DeviceProperties injection DataHub and SMBIOS generation Symbolic kext and kernel patcher Direct kext injection/patching/blocking within prelinkedkernel Installation/Recovery/FileVault 2 support  Configuration in config.plist with open documentation Simple boot picker for quick launch Direct boot from dmg images  
      Known defects live here.  
      For those, who are not familiar with the history, OpenCore is a project initially born in HermitCrabs Lab that unfortunately almost died before its birth. This release is both a rebirth and a complete rewrite of OpenCore, which brings a number of new ideas, and tries to preserve the smart moves incorporated by iNDi and his team. Other than that, I wish to express my deepest words of gratitude to Acidanthera and WWHC members: your participation was and remains the key for project success, and you are simply the best.
×