Jump to content

87 posts in this topic

Recommended Posts

4 hours ago, iamevan66 said:

Hi MaLd0n

 

only front usb 2 working, USB3 /USB3.1 not working.

 

Gigabyte Z390 M Gaming

Core i5-9400F

Radeon RX 570 4Gb

 

 

 

Thanks and kind regards.

Send me candices-iMac 2.zip

EFI.zip

REPLACE FULL EFI, REBOOT

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
22 hours ago, MaLd0n said:

EFI.zip

REPLACE FULL EFI, REBOOT

After replace Full EFI, the booting stop at the white apple screen.

i delete EFI all, reinstalled [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], and replaced the ACPI patched and config.plist. reboot.

it seems ok, all USB port word. but the front usb2 shows usb3.1.

 

Thanks MaLd0n.

螢幕快照 2019-07-18 上午9.19.20.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, iamevan66 said:

After replace Full EFI, the booting stop at the white apple screen.

i delete EFI all, reinstalled #####, and replaced the ACPI patched and config.plist. reboot.

it seems ok, all USB port word. but the front usb2 shows usb3.1.

 

Thanks MaLd0n.

螢幕快照 2019-07-18 上午9.19.20.png

never use tonycrap tools

 

made one fresh install and use my efi above, don't need install clover or other way, just mount EFI partition and paste EFI folder there

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/18/2019 at 11:44 AM, MaLd0n said:

never use tonycrap tools

 

made one fresh install and use my efi above, don't need install clover or other way, just mount EFI partition and paste EFI folder there

i see, I had note this post yet, I will try this way next week.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great work, MaLd0n! 

 

Same motherboard with 8700K and MSI RX580 8G. Working fine with Clover for me but get Kernel Panic when I try with OpenCore.

 

I worked with this guide (https://khronokernel-2.gitbook.io/opencore-vanilla-desktop-guide/config.plist/coffee-lake) and also referred to your “OPENCORE FOLDER” for GA Z390 DESIGNARE, but the same Kernel Panic.

 

Have you used OpenCore with Z390 M Gaming or will you do so?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, youjiuzhiyi said:

Great work, MaLd0n! 

 

Same motherboard with 8700K and MSI RX580 8G. Working fine with Clover for me but get Kernel Panic when I try with OpenCore.

 

I worked with this guide (https://khronokernel-2.gitbook.io/opencore-vanilla-desktop-guide/config.plist/coffee-lake) and also referred to your “OPENCORE FOLDER” for GA Z390 DESIGNARE, but the same Kernel Panic.

 

Have you used OpenCore with Z390 M Gaming or will you do so?

my OC folder, i don't use it now, but work good like Clover

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
12 hours ago, MaLd0n said:

my OC folder, i don't use it now, but work good like Clover

EFI.zip

 

Cool! I just copy your EFI folder to my EFI partition and so far so good!:thumbsup_anim:

 

OC.thumb.png.c8dcca0ec02447e2c8c39e9ea47ad813.png

 

 

Using for 1 hour and just find something wrong with the bluetooth. Maybe a USB problem and I think could handle it. I’m using iMac19,1 SMBIOS with Clover now so I will refer to your iMacPro1,1 OpenCore settings and try to modify my own iMac19,1 OpenCore folder.

 

Thanks a lot and maybe ask you some questions again when I try with iMac19,1 SMBIOS:D

Edited by youjiuzhiyi

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n Hey, first of all thanks alot for this guide! It was the only one that let me install and boot on my new Z390 M Gaming.

 

The only problem I have is, that I don't have video hardware acceleration (Preview with images doesn't work, for example).

AFAIK, I have to enable iGPU in the bios to make it work. But whenever I set it from auto to enable, I can't boot anymore and get a Couldn't allocate runtime area error.

 

Do you have any idea what the problem could be or how to fix it?

 

My system: 8700k, Gigabyte Z390 M Gaming, Vega56 running Mojave 10.14.6 (18G95)

 

Edited by locus

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, locus said:

@MaLd0n Hey, first of all thanks alot for this guide! It was the only one that let me install and boot on my new Z390 M Gaming.

 

The only problem I have is, that I don't have video hardware acceleration (Preview with images doesn't work, for example).

AFAIK, I have to enable iGPU in the bios to make it work. But whenever I set it from auto to enable, I can't boot anymore and get a Couldn't allocate runtime area error.

 

Do you have any idea what the problem could be or how to fix it?

 

My system: 8700k, Gigabyte Z390 M Gaming, Vega56 running Mojave 10.14.6 (18G95)

 

sene me files, i'll check

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/10/2019 at 3:47 PM, locus said:

The only problem I have is, that I don't have video hardware acceleration (Preview with images doesn't work, for example).

AFAIK, I have to enable iGPU in the bios to make it work. But whenever I set it from auto to enable, I can't boot anymore and get a Couldn't allocate runtime area error.

 

Well, the iGPU seems to work when I delete WAG and add 0x3E980003 as AAPL,ig-platform-id.

 

1466627772_Screenshot2019-09-12at10_15_11.png.ffb4005bdf114eca2d14eb538cd73a8b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By End3rPower50
      Hi, I want to install MacOS Catalina on my laptop.
      I was installed MacOS Mojave previously but i had a lot of problem, for example my wifi's card (Dell DW1820A) had a problem: My pc sometimes doesn't boot up or pc after some minutes crashed or slowed. 
      Now i want to try again to install macOS.
       
      this is my spec: 
      HP 15-AY034NL 
      CPU: i7 6500U  with HD520
      SSD: 500GB SSD Samsung
      Wifi & Bluetooth: Dell DW1820A (Bluetooth: BCM2045A0) (Wifi: BCM94350ZAE)
      USB 3.0 
      Ethernet: Realtek 8100
       
      Attached in this thread, my old clover configuration created by me (CLOVER OLD) and clover with Wifi driver (CLOVER) created by Hervè (I had asked help at insanelymac's community)
       
      P.S SORRY FOR MY BAD ENGLISH.
      Thanks in advance 
      -ANTONIO
      CLOVER OLD.zip
      CLOVER.zip
    • By benmills1
      Hi, i can someone help me with installing mac OS Mojave on my HP ENVY - 15-as102na?
      I have an imac to use for setting up my usb & installing MacOS Mojave.There are various kext files etc that i'm not sure about and need some help as some are hardware specific.
      I tried previously but got stuck on an apple logo and couldn't get past that, and tried today and had problems with Clover.
      Once i get mac os on my 128gb m.2 ssd ( which i'll upgrade to either a 256gb or 512gb depending on how well this hackintosh works)
      I have a free 2.5" inch hdd bay where i'd like to install windows on in the future.
      I think i may have to replace my wireless card ( based on a few google results) which i'm fine with as long as i can see it working without just so i know i won't waste money
      Specs:
      Cpu: i5 7200u
      GPU: HD 620
      8GB ram
      Wifi card- Intel Wireless 7265 ( Intel® 802.11ac (2x2) )
      Motherboard - HP 81D2 & BIOS version is f.56
      https://support.hp.com/gb-en/document/c05311862
      Thanks
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=25033
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=24376
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Pro and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Pro, 9900k with a Vega 56 but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8700k, 9600k, 9700k, 9900k
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
      There Is No Better Guide Then The One That @glasgood Has Already Written So Just Follow He's Guide For a Perfect Install.     
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k 
      • Gigabyte AORUS Z390 PRO
      • Sapphire Nitro+ SE Vega56 ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 16GB @3200mhz (2 x 8GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • Coolermaster MASTERLIQUID ML360R RGB CPU Cooler
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Mojave
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       
       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
       
       
      CLOVER  FOLDER
      Use this folder with fully patched DSDT
      Z390 Pro DSDT EFI.zip   (Updated 21 July 2019)
       
       
      ADDITIONAL DSDT's  (A big thanks to @MaLd0n for compiling these extra DSDT's)
      If your using a Vega 56/64 or Radion VII then use this DSDT (already installed in my EFI)
      DSDT.VEGA.VII.zip
      If your using a RX Series or Nvidia GPU then use this DSDT
      DSDT.RXxxx.NVIDIA.zip
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131 
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      AirportBrcmFixup.kext    (If your Wifi Card isn't working after installing my EFI then add the AirportBrcmFixup.kext to your clover kext folder and reboot)
      FakeSMC    (Can be used instead of VirtualSMC)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F10)
       
      • Enter BIOS → Press F12 → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • BIOS → Windows 8/10 Features → Other OS
      • BIOS → CSM Support → Enabled  (Can be set to disabled depending on what GPU you use)
       
      • MIT → Advanced Memory Settings  → Extreme Memory Profile (X.M.P) → Enabled  
       
      • Peripherals → Initial Display Output → PCIe 1 Slot
      • Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support →  Disable
      • Peripherals → Intel(R)Bios Guard → Intel BIOS Guard Support →  Disable
      • Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support →  Enabled
      • Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off →  Enabled
      • Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack →  Disabled
      • Peripherals → SATA And RST Configuration → SATA Mode Selection →  AHCI
       
      • Chipset → Vt-d → Enabled  (can be enabled or disabled, your choice)
      • Chipset → Internal Graphics → Disabled
      • Chipset → Audio Controller → Enabled
      • Chipset → Above 4G Decoding → Disabled 
       
      • Power → Platform Power Management → Enabled
      • Power → ErP → Enabled  (can be enabled or disabled, your choice)
      • Power → RC6 (Render Standby) → Disabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

×