Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
  1. gengik84

    gengik84

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By wowood
      I build a HackMini with GB-BRi5H-8250, follow the https://dortania.github.io guide, everything work fine, except 2 tiny problems.
      hope someone can help me,thanks very much.
       
      system info
      - macOS 10.14.6
      - OpenCore 0.5.9
      - SMBios iMac19,1
       
      problems
      - my device is a desktop, but get a battery tab in Energy Saver.
      - hdmi audio not work after startup. It work fine after I plug and unplug the hdmi cable or toggle the display power button.
       
       

       
       
      OC.zip
    • By Tasco
      Hello there,
      Anybody here could help me to understand about 'Polling' mode and 'Interrupt' mode in I2C touchpad?
      My questions are:
      1. How get to know if we are running Polling or Interrupt mode in IOreg?
      2. How to set trackpad to 'Polling' mode?
      3. Which one is the best?
       
    • By Lorkiyn
      Hey,
       
      so I just can't get my trackpad working. I'm running Catalina with OC (v0.5.8 debug) on my Gigabyte Aero 15x9.
      I followed the OC vanilla laptop guide and created a GPI0 SSDT fitting to my device name but it didn't help. I have VoodooI2C and VoodooI2CHID in my kexts folder because the publisher of my trackpad is "Microsoft" accordingly to Windows.
      I have stumbled across the DSDT patches from VoodooI2C, but since you can't load your patched DSDT on OC I didn't know what to do with them.
       
      According to VoodooI2C-HID satellite description you need a "PNP0C50" trackpad, which mine is.
       
      I noticed that there are some messages during, boot from Voodoo-Something, after selecting boot device in OC. But these messages are not logged in any log file I can find. So I don't know what exactly they are saying.
       
      Thank you in advance
       
      EFI.zip
      opencore-2020-05-31-141607.txt
      Windows_device_manager.tar
    • By blackandwhite
      Hello everyone!

      I'm doing my first Hackintosh ever on my laptop which is Lenovo Ideapad 310-15ISK. Specification:
      CPU: Intel Core i5 6200U
      GPU: Intel HD 520 + Nvidia 920MX (I know I won't be able to use it on macOS)
      RAM: 8 GB DDR4 (4 GB is soldered on mobo)
      Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v5/E3-1500 v5/6th Gen Core Processor Host Bridge/DRAM Registers (rev 08)

      I was able to successfully install Mojave using Rehabman Skylake config with additional memory config found in some tutorial. It works pretty stable without two things - I have no battery status and brightness control. After I've installed ACPIBatteryManager.kext there is battery indicator but showing always 0% and if I unplug power supply it gives me warning about low battery status. After installing IntelBacklight.kext I wasn't able to run macOS at all. As I know there is DSDT patch needed to run these things up. Problem is I'm not really that good in programming and my failed to understand how it works and made patches by myself. I wasn't able to find patches either, this laptop doesn't seem to be very popular in Hackintosh community. I've found patches for similar laptops (310-15IKB and 320-15ISK) but these laptops have different CPUs. I don't wanna to broke something by using bad patch. Is this safe? If not then how I can run these things up? Is there any similar DSDT that I can use with minimal differences? 

      I post you my ACPI folder, thank you in advance for answers.
      ACPI.zip
    • By Cimmerian_Iter
      Hello everyone i have a sony vaio svd1321Z9E intel i7-4500U/4400HD and 8G of ram and using opencore 5.6
      I made a battery patch following rehabman tutorials and i think the patch looks good, but when i try to load it with the kext my pc won't boot to the home menu.

      Like i it does the verbose boot then show me a grey glitchy screen with scattered apple logo.

      Normally it should give this screen then immediately turn into a black apple loading screen (still glitchy) and then return back to normal once it boot into the desktop menu of mac os. (my gpu problem that i never managed to fix but doesn't bother me)

      I would like to know how i could debug and solve this problem. Any help is appreciated.
      Here are my DSDT, config and my battery patch

       
      config.plist
      DSDT.dsl
      SSDT-BATT-3.aml
×