Jump to content
glasgood

Glasgood's macOS Mojave [SUCCESS][GUIDE] for Aorus Z390 Pro

1,560 posts in this topic

Recommended Posts

I have pretty much the same setup as Glasgoods. I would like to configure mine to run headless with IGPU and dGPU. Does anyone know how to do this with a 19.2 SMBIOS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi, thank you for this amazingly detailed guide. But i have some issues on installing op system.

 

My build:

Auros Elite

5700 XT Sapphire

i9-9900k

970 EVO PLUS ssd

I tried many different guides but yours is the only one thats not crashing before getting to the install menu. But with your guide after the text runs off and should pop up the install page my screen goes black and stays black. Please help.

IMG_1239.JPG

Edited by pats123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Glasgood, thank you so, so much for this awesome Tutorial. It worked like a charm and I am really happy with my Hackintosh. I used almost the same Specs as you (Same Motherboard), except for different Ram (G-Skill) and H60 Watercooler from Corsair, and Saphire R580. However unfortunately all my USB 3 Ports including the USB C port on the Backside do not work. Only the USB 2.0 work.  I saw that you have a tutorial but I get Error 404 and I am stuck. Any help, advice or tipps would be greatly appreciated. My EFI can be found here: https://www.evernote.com/shard/s342/sh/8a583f81-5e2f-408c-a354-21aef6cc4754/20a6da56f955d4055e240c03f8eb7280

 

Thanks again for your amazing tutorial and sharing of your knowledge. this is my first Hackintosh build and thanks to your EFI Files and great tutorial it worked great!

 

Greetings from Snowy Switzerland

Simon

config.plist

Screenshot 2019-11-17 at 14.41.24.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, seimen_x said:

Hey Glasgood, thank you so, so much for this awesome Tutorial. It worked like a charm and I am really happy with my Hackintosh. I used almost the same Specs as you (Same Motherboard), except for different Ram (G-Skill) and H60 Watercooler from Corsair, and Saphire R580. However unfortunately all my USB 3 Ports including the USB C port on the Backside do not work. Only the USB 2.0 work.  I saw that you have a tutorial but I get Error 404 and I am stuck. Any help, advice or tipps would be greatly appreciated. My EFI can be found here: https://www.evernote.com/shard/s342/sh/8a583f81-5e2f-408c-a354-21aef6cc4754/20a6da56f955d4055e240c03f8eb7280

 

Thanks again for your amazing tutorial and sharing of your knowledge. this is my first Hackintosh build and thanks to your EFI Files and great tutorial it worked great!

 

Greetings from Snowy Switzerland

Simon

config.plist

Screenshot 2019-11-17 at 14.41.24.jpeg


 

Please use the EFI attached to @AudioGod's thread

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having an odd issue with my build. Not sure if anyone else does. I've been using my hack for at least five months. This week I plugged in an old monitor into the HDMI on the motherboard and it crashed my whole system. Leaving it plugged in after restart the computer crashed after a minute or so.

 

Can I not use the internal HDMI port? I am using WG 1.3.4 and Lilu 1.3.9

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, pkdesign said:

I'm having an odd issue with my build. Not sure if anyone else does. I've been using my hack for at least five months. This week I plugged in an old monitor into the HDMI on the motherboard and it crashed my whole system. Leaving it plugged in after restart the computer crashed after a minute or so.

 

Can I not use the internal HDMI port? I am using WG 1.3.4 and Lilu 1.3.9

You can use the internal igpu with a gpu in headless mode only. You can not have it as a second gpu and use it’s outputs. That will indeed freak out your hack and make it crash. 
add a second rx570 if you want more outputs bud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having very big freezes when I use my mac (same config). I have the mouse color wheel that appears and my mac freeze for 10-50s randomly and very often...

Can anyone help me ?

 

Thanks !

EFI mac 2.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Pierreko said:

I'm having very big freezes when I use my mac (same config). I have the mouse color wheel that appears and my mac freeze for 10-50s randomly and very often...

Can anyone help me ?

 

Thanks !

EFI mac 2.zip


try my EFI or ask for help here bud

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know if it’s possible to get this motherboard working with the intel IGPU?? I currently have a dual boot windows and Mac running on a RX580 GPU. I use my Mac for document typing work and other none gpu intensive work stuff and I play games on windows. I really want to use my Nvidia RTX graphics card while gaming but obviously would have to switch it out with rx580 every time I want to use it -_-. Anyone know if it’s possible to plug the RTX graphics card into the motherboard and only boot Igpu when I’m booting into Mac? Is this tried and true or a failed venture ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will a 5700 XT Card work with this guide? I already have it running on my PC via the UHD630 EFI, but just recently purchased an XT so I'm wondering if i switch the EFI's and install the card, will it work? Thanks in advance to anyone who replies 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, corrie said:

Will a 5700 XT Card work with this guide? I already have it running on my PC via the UHD630 EFI, but just recently purchased an XT so I'm wondering if i switch the EFI's and install the card, will it work? Thanks in advance to anyone who replies 

Yes it will work if you go to my thread and download the newest Navi version of my EFI buddy :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody,

 

I have nearly the same configuration as @glasgood's setup - the tutorial is amazing, thanks.

including the thunderbolt board.

 

The biggest difference is that I'm running a AMD RX Vega 56 8GB card.

I'm using the Aorus Pro EFI Vega 56 EFI provided by glasgood at the end of his tutorial.

 

 

I've installed using an old monitor with a HDMI to DVI converter. The system setup beautifully and ran without any problems. I've now moved it to two bigger monitors, that are attached through the display port.

 

Now I get sudden random freezes, where the mouse disappears and the picture still is on the display. (Even pushing the reset button will not reboot - I have to switch off the machine!!)

 

Could anybody help me what the issues could be?

 

thanks

yp

Share this post


Link to post
Share on other sites

does anyone know where I can get the EFI zip file mentioned in the article?  The link doesn't work at this time. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, jig1056 said:

does anyone know where I can get the EFI zip file mentioned in the article?  The link doesn't work at this time. 


go here for the Z390 Pro,

this is an older guide and has now been updated. You can find a link to the new guide inside my thread. 
EFI for Z390 Pro

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it okay that I'm using the Intel UHD630 efi (imac 18,1) but with an RX580 (connected with HDMI)? I couldn't install using the Z390 efi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Best guide yet!!  Thanks so much for this.  Have gotten a lot of  things working on my Aorus pro wifi with i7-9700.  Am still waiting for add on wifi/BT card but THANKS. 
 

Would appreciate your thoughts on graphics acceleration though.  Am running a Sapphire RX5700 XT Nitro+.  Haven’t done a frame buffer adjust as yet BUT ... whilst “about this MAC” reports the card “OK” (attached) Fusion360 (one of my major use cases) reverts to software rendering as it apparently doesn’t see it

image.jpg

BF7EB0A1-8268-4210-ACEB-9FB36A6860D4.jpeg

Edited by StuW
Idiot writer added upside down screen grab

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, StuW said:

Best guide yet!!  Thanks so much for this.  Have gotten a lot of  things working on my Aorus pro wifi with i7-9700.  Am still waiting for add on wifi/BT card but THANKS. 
 

Would appreciate your thoughts on graphics acceleration though.  Am running a Sapphire RX5700 XT Nitro+.  Haven’t done a frame buffer adjust as yet BUT ... whilst “about this MAC” reports the card “OK” (attached) Fusion360 (one of my major use cases) reverts to software rendering as it apparently doesn’t see it

image.jpg

BF7EB0A1-8268-4210-ACEB-9FB36A6860D4.jpeg

Ok - looks like this is as good as I’ll get in Mojave.  Bit more reading and I think I’ll need Catalina !? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used hackintosh install of catalina on Aorus Z390 pro for about 6 months (it was beta), I don't know why it did not let me upgrade to non-beta 15.3, somewhere I found EFI folder for Z390 pro, started using it and it was ok, but the longer it ran the worse it got. I had gotten used to ram beeing at 85-90% (what the hell is pressure?), apps becoming unresponsive (opening with blank windows, not able to use them) when only thing helping was reboot. And reboot was quite slow. 

 

When I had enough, started to google for help.

 

Just wanted to say that this is awesome description, bios update and osx catalina install went without a single hitch. all is working, sleep is no problem, everything is a lot faster now and ram (with parallels windows instance open in background) is about 50%.

 

Happy camper here!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/19/2019 at 11:12 PM, glasgood said:


Hi,

 

Use AudioGod’s updated EFI folder for your hack, link below 

 

https://www.insanelymac.com/forum/topic/339980-audiogods-aorus-z390-pro-patched-dsdt-mini-guide-and-discussion/ 

 

 

 

 

 

 

Hi,

 

I have the same problem with the back panel usb 3 ports not being backward compatible with usb 2 devices; the front panel USB 3 ports work with USB 2 devices. However, AudioGod's EFI is specific to bios version of the PRO board. I have the PRO WIFI version, so I am not sure if his EFI would work. Is there a way to make the back panel USB3 ports backward compatible needing to have a specific bios and motherboard?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Project 2501 said:

 

Hi,

 

I have the same problem with the back panel usb 3 ports not being backward compatible with usb 2 devices; the front panel USB 3 ports work with USB 2 devices. However, AudioGod's EFI is specific to bios version of the PRO board. I have the PRO WIFI version, so I am not sure if his EFI would work. Is there a way to make the back panel USB3 ports backward compatible needing to have a specific bios and motherboard?

It will work no problem just make sure your using the latest bios for the pro WiFi and your be golden.

you also can’t use my bios profile but you can just do the settings manually yourself

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the Pro Wifi version of the this board as well and it work brilliantly with @AudioGod EFI. I haven't had any issues with any USB ports. I am on the latest 12c BIOS.

 

Here are my BIOS settings:

 

Edited by pkdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By RoroMush
      Hi Guys,
       
      I was finally able to get my Catalina installer to boot using by changing EC0 to EC 4543305f 45435f5f. Huge headache with this as it took me a good couple of days to fix the error. 
       
      The good news is I can make it to the installer but now the problem is now the Catalina installer gets stuck at 2 minutes with the error code showing disk25s1 is not convertible to APFS.
       
      My Troubleshooting Steps:
       
      - Tried another NVMe drive, with same results
      - Checked Samsung Magician for updates, no luck
      - Formatted the drives in Ubuntu, same exact installer error.
       
      For some reason the disks always show as "Writable: NO" 
       
      Hardware:
      - Asus Z390-E 
      - Intel i7 9700K
      - Samsung 970 Pro
      - 16GB Crucial 
      - Intel UHD Graphics
       
      Is there something wrong with my kexts or config? 
       
      Thank You!
       
       
       
      EFI.zip

    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Pro and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Pro, 9900k with a Vega 56 but has also been tested and verified fully working with the following Hardware using Catalina 10.15.4
       
      CPU's
      8700k, 9600k, 9700k, 9900k
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install.
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k 
      • Gigabyte AORUS Z390 PRO
      • Sapphire Nitro+ SE Vega56 (connected to monitor with DisplayPort)
      • Corsair Vengeance Pro RGB 16GB @3200mhz (2 x 8GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit. 
      • CoolerMaster MASTERLIQUID ML360R RGB CPU Cooler
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.3
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       

       
       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar
       
       
      CLOVER  FOLDER
      Use this folder with fully patched DSDT
      Current EFI 
      Updated 06/04/2020
      PLEASE NOTE - You MUST update to the latest EFI before updating to 10.15.4 or you may find your unable to update.
       
       
      Clover EFI Update - 06/04/2020 - Use with Bios revision F12d Only or Replace with the older F11 DSDT if you don't want to update the bios
      Clover Z390 Pro Navi Vega 19,1 EFI 060420.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT etc), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Pro Polaris 19,1 EFI 060420.zip - R5xx Polaris DSDT EFI
       
       
      PLEASE NOTE - Please flash your motherboard bios to revision F12d to use my current EFI. It’s a major rework of the bios and vital changes have been made to the layout and power tables. New DSDTs have been created and installed into the new EFI’s but will not work correctly with any other bios revision.
       
       
      Latest Gigabyte Z390 PRO BIOS (F12d)
      mb_bios_z390-aorus-pro_f12d.zip
       
       
      CFG Unlock (MSR) F12d (F12c Pro WIFI) BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      DSDT's (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - OpenCore v0.5.7, No DSDT and Done the way OpenCore intended it (06/04/2020)
       
       
      Alternative EFI 2 - N-D-K OpenCore v0.5.7 (06/04/2020)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      FakeSMC    (Can be used instead of VirtualSMC)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F12d)
      • Enter BIOS → Press F12 → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled (Set to Disabled if using SMBios iMacPro1,1)
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration ->  XHCI Hand-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup 
       
       
      SCREENSHOTS
      
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.3
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11c to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f11c.zip - Aorus Z390 Master Bios F11c 
       
      Current EFIs 
      Updated 06/04/2020
      PLEASE NOTE - You MUST update to the latest Clover EFI before updating to 10.15.4 or you may find your unable to update.
       
      Clover EFI Updated 06/04/20 - Use with Bios revision F11c Only or Replace with the older F10 DSDT if you don't want to update the bios
      Clover Z390 Master Navi Vega 19,1 EFI 060420.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT etc), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Master Polaris 19,1 EFI 060420.zip - R5xx Polaris DSDT EFI
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11c BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      ADDITIONAL DSDT's (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - OpenCore v0.5.7, No DSDT and Done the way OpenCore intended it (06/04/2020)
       

      Alternative EFI 2 - N-D-K OpenCore v0.5.7 (06/04/2020)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11C)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       

       

       

       

       

       

       

       
    • By anokic
      I have been using clover to install and configuration my Hackintosh High Sierra 10.13.6. It's been a struggle and a pain. Can't restart/shutdown/wake from sleep. Random freezes. When freeze happens mouse works but in loading state. UI and open apps freeze not the mouse. I can make the apps smaller and move them.

      I haven't used any DSDT nor SSDT. Tried 5 or 6 of them from others but sometimes i end up not booting. Could someone explain me do i even need them and why? Do i need DSDT or SSDT or both?

      I'm going to try to install everything OpenCore. The first thing is i can't use a method that needs an internet while installing MacOS cause my ethernet/internet only works when i install MacOS. So i can't use the images i need full installation. Okay i have the full installation for 10.13.6. I need to use a version 10.13.4-6 versions cause application Sketch needs the newer one High Sierra 10.13.4++ version.

      Can you tell me? Can i use same kexts from Clover on OpenCore? Secondly how can i install full USB MacOS installer? (High Sierra 10.13.6 version i have is 7gb i think thats it)
      Is there a version of AMDHigh Sierra version made from the community for 10.13.4++ version?
      If i use the normal 10.13.6 High Sierra should i use this AMD 10.13.6 Kernel when i have installed the MacOS or some other kernel that's better for my system? https://github.com/Shaneee/AMD-High-Sierra-XNU/releases
      Whats the best version of High Sierra to use for Ryzen and Nvidia system?

      Will it be better to use OpenCore?

      Specs:
      Mortar Max B450M
      Ryzen 2600x
      Nvidia GTX 1060
      16gb DDR4 2400mhz
×