Jump to content
RougeOne

[Success] Mojave - Z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630

4 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

Budget Workstation MacOS 10.14.1 build: z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630

flawless iGPU/dGPU integration, fast FCPX editing/rendering, great overall performance for ~$1200 / ~£1000

 

Update: updated WhateverGreen and Lilu, then updated OS to 10.14.3 and everything is fine! Even iMessage, which previously I hadn't been able to make work, is now working - possibly the update flushed the NVRAM?

 

I'm gonna come straight out and admit it - I used newb tools which are considered taboo on InsanelyMac, and so this isn't so much an installation guide as it is a green flag to anyone considering the same hardware. My first and previous Hackintosh project was just over ten years ago and this site was massively helpful, so this is my (very small) way of giving back.

 

EFI DIRECTORY

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=97606131925137056003

 

HARDWARE

CPU: Intel i5-8600K 3.6GHz hexacore (contains UHD 630 iGPU)

CPU Cooler: be quiet! Pure Rock Slim (no paste needed, and fan facing front)

Mobo: GIGABYTE z370 AORUS Gaming 5 (WIFI)

RAM: 1x 8GB CORSAIR Vengeance LPX C16 2666MHz (in first slot)

GFX Card: Sapphire RX 580 NITRO+ SE

SATA: used ports 0, 1, 3, 5 (HDD problems when connected to port 4)

HDD: generic

DVD Drive: generic

PSU: EVGA 500W Semi Modular (but you should get 650W!)

Case: CoolerMaster CM590 III

Fans: 2x stock case fans (one sucky on front, one blowy on back), 3x be quiet! BL046 120mm fans (two blowy on top, one sucky on front). Airflow near-perfectly balanced.

 

ADVICE

With the Clover configuration, you want to pay close attention to all things relating to graphics. There are some specific settings for ACPI, Boot, Devices and Graphics which should be copied exactly in order to get the iGPU and dGPU to work in perfect harmony. For instance, make sure you use ig-platform-id 59120003 rather than 59120000 if you want FCPX to be usable. With the right settings, FCPX will not only run, but run flawlessly.

 

I was not able to figure out how to make NVRAM/PRAM behave itself, and I got errors when I tried to issue relevant commands. As a result, I could not at first get iMessage to work properly. It worked once on my first installation attempt but not from subsequent attempts. This Clover configuration therefore has no consideration whatsoever toward iMessage reliability - however, iMessage ended up working somehow, anyway - I noticed it after I'd updated to 10.14.3 but this may just have been coincidence.

 

Onboard WiFi does not work. There is no driver for it. I'm using wired ethernet to a bridge router as it was cheaper than getting a compatible PCI card.

 

Audio is working well after I installed the z370 audio patch, then the ALC1220 codecs, then AppleALC.

 

With kexts for generic 3rd party SATA and generic 3rd party eSATA, my HDDs and DVD drive work perfectly well.

 

Sleep/Wake functions run perfectly. iCloud functions run perfectly. Shutdown leaves the mobo LEDs on, annoyingly.

 

My USB 3 ports seem to suffer from low power output, and I don't know why.

 

Overall, this system appears to run about as well under MacOS 10.14 Mojave as it does under Windows 7. I would solidly recommend this build to anyone looking to build a computer for workstation purposes, on a budget.

Edited by RougeOne
updated with new information

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

HELP!! I have a Sapphire nitro + 8GB Special edition ... I only see in 1024x760 and 3 (!!!) mega of VRAM. I follow this post carefully, but I'm not practical about SSDT etc., can someone help me? Asus P8P67 EVO 3, i7 3770k, 16 GB RAM, 1SSD, 2 SATA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

i try to use these EFI from first post,  but have black screen on Mojave (

 

mobo: ASUS PRIME Z370-A
cpu: i5 8600K (Coffee Lake)

gpu: Sapphire Radeon RX570 nitro+ 8gb

 

1s.jpg

2s.jpg

Edited by khunpoum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Bahaa
      Need help here
      My graphic card is detached 7mb
      and I try a lot of solution and no one work 
      can any one help
       

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
    • By guitar201
      I’m currently getting around 30seconds on the brucex test and think I can do better.   Ive tried disabling dgpu in the bios and enabled to no availe.  Currently running 10.14.3 with corps dsdt script.  
       
      System is a:
       
      ​
       
      Core i5-8400 / Gigabyte Z370 SLI XP mobo
       
       
      Vega 64
       
       
      GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
       
       
      [https://pastebin.com/W3PVZCxh](https://pastebin.com/W3PVZCxh) My Config.plist
       
       
       
      [https://imgur.com/a/KZ9qgop](https://imgur.com/a/KZ9qgop) Contents of my EFI folder
       
      Any suggestions is appreciated.  Thanks. 
    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
×