Jump to content
Ranjith Varatharajan

AMD Radeon RX 550 not working

5 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, I have installed a Hackintosh. I can see the AMD Graphics card in the clover boot option. but Its not showing in the system information. 

 

My System info ->

 

Lenovo 330s 

8th Gen Intel® Quad Core i5-8250U

8 GB Ram

AMD Radeon 550 4GB

 

I'm a noob in hackintoshing. Any leads would be appreciated. Thanks.

Screenshot 2018-12-27 at 4.52.04 AM.png

Screenshot 2018-12-27 at 4.52.44 AM.png

IMG_20181227_181013.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Ok, So I have formatted the laptop again to windows and checked with CPU-Z and My Graphic card is actually Radeon 540 4GB not Radeon RX 550. I still don't know how clover is recognizing the GPU as RX 550. Please let me know how to solve it. I'll try to install hackintosh again this evening.

Edited by Ranjith Varatharajan

Share this post


Link to post
Share on other sites

RX 550, 540 is actually Lexa architecture, not Polaris.   However, the Hades Canyon NUC with Vega graphics has a similar setup but it has HBM2 and it has been somewhat supported/splved.   The fix is in Clover/Devices/Properties using injection.   Set Inject ATi=false, no fake ID just use this Clover configuration for testing.   

Screen Shot 2018-12-27 at 10.09.15 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×