Jump to content
Volgrath

Problems with 10.13.6 installation

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hey! First of all, thank you for having me here! :)

 

And, well, I bought a new computer with the following build:

  • ASRock H310M-G/M.2 motherboard
  • Intel Core i5 8400 2.8ghz
  • EVGA GeForce GTX 1060 6gb
  • 16gb RAM 2400mhz HyperX
  • SSD Kingston a1000 m.2 240gb
  • HDD 1TB
  • HDD 500gb


I had a problem with "Still waiting for root device" when I was trying to boot the USB Install Disk I made. I managed to boot the installation using the USBInjectAll.kext and PMHeart's patch on config.plist

After that, I proceeded and formatted the 500gb HDD to install 10.13.6 on it. It starts copying the installation files to the HDD with a message poiting 5 minutes left. Then, on 2 minutes left, the installation freezes for a couple os seconds then it reboots. Did that again on verbose mode, it gave me this message:
 

oFaB5ey.jpg

 

 

 

After it reboots, I booted the USB Install Disk again and used it to boot the 500gb HDD to continue the installation. After it boots, it starts the installation with a message saying 22 minutes left and, less than 1 minute later, I get a panic with this message on verbose:

 

oahIFmH.jpg

 

 

When I boot again, the installation continues to the point that says that it can't be installed. Well, I don't know what to do anymore. I've tried a bunch of stuff and nothing worked so far.  Do you guys have any tips? Thank you in advance.

Edited by Volgrath

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Are you using the latest USBinjectall.kext and installing via a USB 2.0 port, not a USB 3.0? If no USB 2.0 ports are available, try using a USB 2.0 device if you’re not already.

Also, can’t make out what it says in the second photo, too blurry 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By chrisrlink
      hi so I recently upgrade to an Nvidia GT 730 (did an upgrade without needing a new PSU) the graphics card is detected by Mojave but no sound via the hdmi port I read Nvidia is forbidden to make web drivers past High Sierra (must be approved by apple) so how will I go about enabling sound through my HDMI (any additional info/files I'll be happy to supply)
    • By SolarStudios
      Hey I finally got OSX kinda to work. But when I boot with all settings enabled to make HDMI work I only get 10MB VRAM, I already tried changing all the FakeID but all give the same result or make it unable to boot at all. When I don't use any settings in the config.plist and boot without WhateverGreen and Lilu it works fine over VGA with 1500 something MB VRAM. But I need to work over HDMI..

      I also used another kext I saw someone else using on the 8th gen coffee lake CPU but it didn't have any effect aswel.

      I included my EFI Folder as download in this post, hopefully someone knows how to solve this because I've been searching for hours without luck 
      8mbvram.zip
    • By fusion71au
      Clover r4961 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4961 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4961-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Mojave Full DSDT patch   http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&amp;t=6428   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By slapbass_
      Buona giornata con tutti i colleghi di Insanelymac
      Spero che tutto sia buono là fuori :-)
      # Post-installazione MOJAVE 10.14.5 / I NON HANNO IL HDMI AUDIO
      #Laptop
      #non visualizzare (Samsung TV) nel pannello delle preferenze di sistema
      ....
      Voglio chiedere il tuo supporto, dare una soluzione al mio portatile
      ....
      e così Abilita l'audio HDMI
      Ti ringrazio infinitamente compagni;
      - Il cavo hdmi dalla TV è collegato al laptop, non appare nulla
      (non riconosce) nel pannello delle preferenze di sistema
      (vedi foto)
      https://www8.zippyshare.com/v/oTOoA3Wd/file.html
       
      * qui le mie specifiche:
      Dell Inspiron 14 serie 5000 (5458)
      - CPU Intel (R) Core (TM) i5-5200U @ 2,20 GHz
      - Ram 4GB »
      - Intel HD Graphics 5500
      - Rete PCI:
      Adattatore WiFi HMC AC Wireless-AC 3160 AC Dual Band Intel
      Scheda Fast Ethernet Realtek RTL8139 / 810x
      - Audio
      Intel Broadwell HDMI @ Intel Broadwell - Mini HD Audio
      Realtek ALC255 @ Intel Wildcat Point-LP PCH Alta defi .....
      Ti sarò molto grato, miei compagni,
      saluti
      Dio ti benedica
      Four Fotos.zip
×