Jump to content
MrTrip

[Solved] 10.13.6 2018-003 Security Update

4 posts in this topic

Recommended Posts

So went ahead and installed this....and now I cannot boot my hack with my m2 NVMe drive in anymore.

 

Every single boot results in a KP with it in... started with this

 

      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage(301.40.2)[0D9325A5-E989-39F7-B3CF-75FC51C60627]@0xffffff7f9f110000->0xffffff7f9f136fff
            dependency: com.apple.iokit.IOAHCIFamily(288)[50673EBC-47A0-329A-B58C-081A6EDF6BF4]@0xffffff7f9f0e6000
            dependency: com.apple.iokit.IOStorageFamily(2.1)[F27A8A2A-6662-3608-83BD-415037509E01]@0xffffff7f9e361000

 

Then the last one I got was this...

 

      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IOUSBFamily(900.4.1)[2837DD62-F2B0-3357-A164-D44FEF6810E0]@0xffffff7fa0208000->0xffffff7fa02a2fff
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[FC26E565-5D29-3359-A3FC-487032A1FC78]@0xffffff7f9f294000
            dependency: com.apple.iokit.IOUSBHostFamily(1.2)[93B5E6D7-8F74-39E2-A9C6-6B25F334733D]@0xffffff7f9ff58000
            dependency: com.apple.driver.usb.AppleUSBCommon(1.0)[FB0D8863-27B6-39BE-889D-E4A32ED357F8]@0xffffff7f9ff50000

Which says USB but I have no drives plugged into USB...in fact all I have in USB is my keyboard, mouse, and my wireless headphones...

 

Then looking down a bit more, I see this, soooo lol no idea

System uptime in nanoseconds: 1191814163
last loaded kext at 1191673241: com.apple.iokit.IOUSBFamily	900.4.1 (addr 0xffffff7fa0208000, size 634880)
last unloaded kext at 723206668: com.apple.iokit.IONVMeFamily	2.1.0 (addr 0xffffff7fa174e000, size 262144)
loaded kexts:

 

 

 

 

Specs are in my signature, or should be, but I'll repeat here...

 

MSI Z97 Gaming 7
i7-4790K

GTX 1080 Ti

500 GB NVMe Samsung 960 Pro - Windows 10 Pro

500 GB Samsung Evo 850 SSD - macOS 10.13.6

3 TB WD Red - Mac Data & Misc

3 TB WD Red - Windows Data & Misc

 

Clover bootloader, iMac 15,1

 

Prior to the 2018-003 update, everything worked great...

 

Googling found nothing, the patch-nvme is only for 10.12.X so, very confused.

Edited by MrTrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

This can be considered solved. Residual kexts from Sierra patching method left in /L/E/ and totally forgot about them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/18/2018 at 2:38 PM, MrTrip said:

This can be considered solved. Residual kexts from Sierra patching method left in /L/E/ and totally forgot about them.

So what should i do before this update? :help:

Specs in my signature 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/24/2018 at 8:39 AM, junausp said:

So what should i do before this update? :help:

Specs in my signature 

 

Nothing really, just update. You will need new NVIDIA driver but you can boot with nv_disable=1 to get in and update drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×