Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By TheAngryYeti
      First, my build:
       
      Asus ROG Strix H370-I mobo
      i5 8400 cpu
      32gb ddr 4 2133
      1tb samsung evo 860 ssd
       
      Ive finally gotten to the point where the installation of HS loads to the language selection screen, but then i lose all usage of every USB port.
       
      Im at a loss of what to do from here.
       
      According to others, i have the proper files in the kexts/other folder as well as the drivers64UEFI folder.
       
      Does anyone have any suggestions as to what i can do? Im getting kinda desperate as ive been at it for a week now and this is as far as ive gotten.
       
      -Sin
       
       
    • By TheAngryYeti
      So I FINALLY got my High Sierra thumb drive to boot and once I got to the language selection screen, I noticed I lost all connectivity to my keyboard and mouse.
       
      i tried plugging in both into all of my USB ports (2.0, 3.0, 3.1) to no avail.
       
      i made sure I had the latest USBInject kext and XHCI-Unsupported kext in the Other folder.
       
      i also noticed whilst troubleshooting, the thumb drive will ONLY boot using Verbose and plugged into one of the 2 3.1 ports.
       
      does anyone have ANY suggestions?? I’ve been struggling for a week now on this!!
       
      thanks in advance
       
      -Sin
       
      Build: Asus ROG Strix H370-I, i5 8400, 32Gb ddr 4 2133, 1Tb Samsung EVO 860 ssd
    • By grisno
      Hi people,
       
      This is a preliminary installer to activate the Combo Mini PCIe Atheros QCWB335 in MacOS.
       
      I want to thank the whole community for their efforts and content provided, because without these it would not be possible to create this installer.
       
      I would appreciate comments and suggestions!!
       
      Status:
      AIRPORT : OK Atheros QCWB335 (AR9565) (168c:0036) Mini PCIe * BLUETOOTH : OK Atheros AR3012 (0cf3:3121) USB 2.0 ** AIRDROP : Not Tested HANDOFF : Not Tested CONTINUITY : Not Tested WOL : Not Tested IMESSAGE : OK FACETIME : OK ICLOUD : OK APPSTORE : OK   Known Issues:
       
      - Partial support with a maximum speed of 10Mbits (10.11.0+) *
      - Don't support Bluetooth Power Off/On by Software (10.10.0+) **
      - Sometimes Lost Bluetooth After Sleep WakeUp (10.10.0+) **
       
      Sources:
       
      Insanelymac
    • By djamiirr
      Hello Guys. I have macOS High Sierra installed on my Lenovo g50-80 laptop. At the beginning, everything was working fine, but recently, usb ports stops working suddenly sometimes when i replug usb device, wake up from sleep or by himself (no action) and the only solution is to reboot. lsusb shows that device still plugged when i remove it. I have USBInjectAll.kext in /S/L/E. how can i identify the problem? And thanks.
×