Jump to content
superdooper71

mac OS Sierra installation problem | Boot disk and Geforce 710 resolution

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all,

I hope someone can help me as I am struggling with this bloody installation.
I am running on several problems that I can't face : (

 

First of all my config:

Mobo: ASROCK H81M-DGS R2

CPU: Intel Xeon E3-1220 v3 @3.10ghz

RAM: 16gb DDR3 1600Mhz

SSD: Crucial BX100 120Gb SSD

Monitor: Hp 27w Hdmi

 

POST Installation CLOVER

 

Current Issues:

• System will not boot (clover boot loader do not shows up) from SSD
   - System boot only with USB stick

• Screen Resolution is only 1024x768

• Monitor recognised as 17" instead of 24"

• Monitor identified as secondary
• Grafic Card Geforce GT710 shows 0 Mb
• System info do not match Config.plistin Clover
 

I attach screenshot of System Info, Kext in Clover, Resolution etc etc.

 

Please can someonhelp me?

 

Please can you tell me what is the Clover Parameter to activate when installing Clover  (Clover_v2.4k_r4722) into Boot Disk?

 

I hope someone can help me out of this little troble: )

 

Cheers

Franco

 

system info.tiff

kext.tiff

resolution.tiff

system.tiff

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

copy usb installers EFI folder to SSD  EFI folder after you have booted the system  with usb stick. looks like your ssd does not have  EFI folder.

did you install clover boot loader to your ssd???

update to recent APFS.efi, Nvidia graphics fix.kext, lilu kext. fake smc kext

update Nvidia web drivers for 10.12.6 , google.attached corrected config.plist 

config-2.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By STLVNUB
      Script file to clone Clover, Opencore (official and unofficial) repos
      Script will create link to itself in /usr/local/bin/bob
      Wouldn't hurt to check there are no "Bob"'s there, i "Hope" there isn't.
      Then you only need to type bob. and a parameter
      "n" for NDK repo, unofficial
      "a" for ACID repo, official
      "c" for CLOVER
      It also takes "all" for ALL, if your game
       
      Easier typing bob than.....usual stuff
      Enjoy
       
    • By TimothyF
      My PROBLEM: I followed the Plain Vanilla guide (https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/) to a T in creating the OS X Catalina installer USB. I'm totally new to Hackintosh, and just want an Apple environment to Time Machine migrate my files and system from my ageing MacBook Pro. When I start to use the USB on the target PC (Dell Inspiron 3847 desktop), I ONLY see the Microsoft (which is the original OS, and on a SEPARATE Hard drive from where I want to install Mac OS), ZERO option for installing the OSX Catalina! Please SEE PICTURE link: https://imgur.com/a/FnLB2Q9   I'm a beginner, but I tried to google my problem. The answers were either incomplete, hard for me to understand and put into action, or were outdated and applied to older OSXs. I appreciate any help in diagnosing and solving this problem!   Clover USB specs OS installer used: Catalina (10.15) Clover revision: 5103 Kexts included: ATH9KFixup.kext AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext USBInjectAll.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext config.plist: see attached ------------------------------------------ Target Desktop specs: Dell Inspiron 3847 (64 bit) CPU: Intel Core i5-4460, 3.2 GHz, 4 cores Architecture: Haswell GPU: Intel HD 4600 Motherboard: Dell 088DT1 (version A01) Chipset: Intel H81 Install method: with USB, configured with Clover, 100% following Plain Vanilla guide for Desktops RAM: 12 GB, 2 slots Hard drive for installation: SATA HDD 4TB, by HGST LAN: RTL8111/8168/8411 WLAN: AR9565 (atheros) Audio: Realtek ALC661 (not 100% sure this is correct)   ------------------------------------ Attached:
      Screenshot of Clover installer not showing the Mac OSX option
      config.plist of my installer USB
      Clover_Install_Log.txt (not sure if this is relevant)   THANK YOU VERY MUCH!     config.plist
      Clover_Install_Log.txt
    • By Simon's InsaneMac
      Hi, I'm kind of lost when scrolling to Clover Configurator, so I decided to use an EFI from the web and just configure the most basic stuff. But that sadly didn't work, im always getting the attached screen IMG_0054.HEIC (and I don't know whether all the errors are listed, as I can't scroll). 
      Anyways I thought it'd be better to do a custom setup. Can anyone give me some help with what to choose in the settings? Here's my rig:
      i7 8700k
      Asus z370-G (Rog Strix)
      gtx 1060 6gb
      samsung ssd (SATA)
      WD hard drive
       
      Your help would be much appreciated!
    • By kylon
      A big thanks to wegface for teaching me a lot of things.
       
       
      Tested on Catalina 10.15.4 and Clover EFI 5104 (Catalina Patcher)
       
      Not Working:
      - realtek sd card reader (pm me if you have a fix)
       
      Notes:
      **CPU patches are disabled, if you are using a locked BIOS you must enable them**
       
      Clover EFI:
      - Install it in UEFI Mode and change your hdd partition table to GPT.
      - You will be able to install ANY OS in EFI mode, even if this pc does not support EFI at all! (No guide available for this)
       
      You will need:
      My unlocked BIOS (OPTIONAL) (here) Latest Clover config from CCE Bank (here) (asus k53sj-kylon) Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) acidanthera AppleALC (here) acidanthera Lilu (here) acidanthera VirtualSMC (here) acidanthera SMCBatteryManager (here) acidanthera SMCLightSensor (here) acidanthera WhateverGreen (here) Mieze Realtek RTL8111 (here)
    • By Prasanth_1991
      I recently installed Hackintosh Sierra. I don't have dedicated graphics card so I just used Intel integrated graphics which is Intel HD 4600 but since the Mac OS Sierra graphics acceleration not supported by native VGA output I'm left out options. I tired many things but nothing works. It's 2020 I'm pretty sure many people probably have better solution for this, if yes please help me.   Details PC Spec  i7 4790k HD 4600 Motherboard Gigabyte B85M-D3H-A
×