Jump to content
  1. Allan

    Allan

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Prt91
      Ciao ragazzi, sono incappato in un problema che di sicuro sono io stupido.
      Premetto che: Chiavetta 32giga, formattata Journaled e GUID, Clover installato.
      In primis la cartella che crea Clover dei Driver non si chiama drivers64EFI e ne crea una drivers e basta, de facto non legge i driver e di conseguenza la chiavetta per fare l'installazione.
      Pazienza, ho scaricato i driver altrove e li ho buttati in una cartella drivers64EFI, ergo chiavetta rilevata dentro clover.
      Arrivo all'utility disco, inizializzo l'SSD(samsung 860pro) in APFS e facendo partire l'installer non mi fa cliccare l'SSD APPENA formattato dicendomi che sto provando ad installare un MacOS più VECCHIO di quello attualmente installato o.0????????
      Ok, CMD Q e torno all'utility, formatto in Journaled ma nulla di fatto, mi ridice la stessa frase. Faccio hackintosh da snow leopard ma una roba del genere mai vista.
      La chiavetta l'ho creata col classico create installer media da una virtual machine con Mojave. E il driver APFS l'ho cercato apposta per 10.13 e i driver scaricati li ho trovati sul web per una MOBO identica alla mia ma Mojave (Aorus Ultra Z390).
      Non ne vengo a capo. Devo forse formattare la chiavetta in MBR?
      GRAZIE A TUTTI e soz per la nabbaggine
    • By Ragimund (HP Z820)
      Hi All,
      Noob here asking Help or Hints,
      trying to build my first Hackintosh from HP Z820. Almost done...
       
      Read Z820 Sierra & High Sierra Z820 installation guides in this forum - following them I managed to create a Booting Mojave install USB and successful
      installation of Mojave 10.14.6 in to SSD. Via Clover Boot view I can choose Mojave SSD and it boots Ok, logging in Ok.
       
      Everything "looks" to work Ok.
      -CPU recognised Ok.
      -SSD & HDU Ok.
      -GPU Radeon RX580, 2 x DP in use.
      -Dual displays Ok (Full HD, no internal speakers)
      -Wired LAN working (2 Wired LAN RJ-45 connectors, using the one without text label "AMT" (?))
      -No Wifi (no dongle)
      -Audio working: line out & headphones, airplay (ALC262, injected 28) Ok.
      -Bluetooth dongle (Ebay) in USB2.0 port Ok (paired BT Speaker, Keyboard and Mouse).
      -Front: 1 x USB2.0, 2 x USB3.0 (all as USB2.0 mode, I think).
      -Back: 4 x USB2.0, 2 x USB3.0 (all as USB2.0 mode, I think).
      -Back: Firewire OK/NOK ? Don't own any fw device at the moment, how to test, not important now.
       
      Not yet signed to any Apple service, iCloud, etc. Not yet installed any other software except Clover 5098 and Hackintools 2.8.6
       
      MY PROBLEM:
      System Preferences is showing Update, Mojave 2019-001 (1.55GB). Safari was updated Ok with another smaller update.
      I try to install the Mojave Update. It downloads it Ok, warns about needed Restart and after accept it starts to install it.
      Apple logo visible, progress bar visible, text "Installing Software Update" visible. Progress bar shows a minor progress - stays almost in the beginning...
      and Wham! - Rebooting
       
      Logging in Ok, System Update window pops open and offers the same update again...
       
      Have read plenty of articles from different Forums (sorry, I'm desperate, Noob) and I have a feeling that it relates to my Z820 USB's (maybe??).
      HP Z820 uses "Texas Instruments USB3.0 xHCI Host Controller" - NOT Intel like Apple. That's why All my USB are in "usb2.0 mode" (??).
       
      I installed the system with SSD/HDU cables in factory settings (in SAS/SATA connectors. AstekFusion2Adapter & AstekFusion2Family kexts), worked fine.
      I changed the SSD/HDU cables to different connectors (ACHI 0 / 1) like in Z820 High Sierra guide later and Booted Ok. Tried Update, FAIL.
       
      Have no idea what's wrong or what's causing this - like I said, I'm a Noob and trying to build my first Hackintosh...
       
      Can anyone Help Noob ?
       
       
       
    • By Ciumann
      Ho notato nei giorni scorsi che mi sparivano alcune icone dal dock ma adesso non si accende proprio più. Mi esce la schermata che vi posto in allegato.
      Al pc stacco la corrente quando non ci sono in casa per evitare temporali improvvisi (quindi capitano anche giorni senza corrente).
      L'hackintosh aveva un problema di spegnimento: non si spegneva ma arrivava alla schermata finale e quando usciva CPU halted lo spegnevo manualmente.
      Ho due hard disk uno con Windows 10 e l'altro con high sierra.
      Si può ripristinare? Ho dei progetti di lavoro sopra 
    • By DSA2
      Salve a tutti
      Fin' ora non mi sono informato molto su come sistemare il boot , prima schermata di avvio.
      In pratica ogni volta devo spostare con freccetta e selezionare mio Hard disk .
      Allego foto fatte da cell. della schermata boot .
      Bisognerebbe cancellare le entries ?
      E nel caso in cui vorrei modificare la grafica clover ?
      Grazie in anticipo per le delucidazioni.

       





    • By amadeusex
      Hi there y' all.
       
      I'm selling my hp z820 with the specs listed below since i accidentally bought me another one (that's what i told to my wife anyway).
       
      The machine runs flawlessly High High Sierra 10.13.6 and also has Win7 pro and Win10 pro licences tied to the machine.
       
      The machine is in Athens Greece
       
      I'm asking for 850 euros shipped within the European Union.
       
            Features     • Make: HP • Modell: Workstation Z820   • Processor: 2x Intel XEON Quad-Core E5-2670 • Chipset: Intel C602    • Memory: 64 GB ECC RAM • Sound: Realtek ALC262   • Graphics Card: nVidia Quadro K600   • SAS - Controller: LSI SAS2308 with RAID (0, 1, 5, 10) • SSD - 256 GB • DVD RW   • 2x Ethernet-LAN (RJ-45): 2 (Dual Gigabit - 1000Mbit/s)   • FireWire: 2x (1x Front + 1x Back) • USB 2.0: 5x (1x Front + 4x Back) • USB 3.0: 4x (2x Front + 2x Back)   • PS/2 • serial RS232 • Line-In • Line-Out • Microphone • FireWire (6polig)    • PSU: 1125 Watt    • (WxHxD): 203mm x 444mm x 525mm • Weight: 21,1kg   The machine is configured to also run MacOS 10.13.6 High Sierra without any hiccups and complete working power management.   Geekbench 4 64-bit  MacOs Results
      https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12062123
      Geekbench 4 64-bit  Win10 Results
      https://browser.geekbench.com/v4/cpu/11972736
      The pictured drive trays are not included - the original placeholders will be mounted!


×