Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By cixque
      CLOVER.zipCLOVER.zipDell Venue 11 Pro 7140
      ------------
      Specification
       
       
      Intel Core M 5Y71
       
      Intel HD Graphics 5300
       
      Intel Broadwell-U motherboard
       
      8GB Ram
       
      256GB SSD
       
      Dell DW1850e WWAN + GNSS GPS
       
      Intel Wireless 7265 + Intel Bluetooth
       
      NFC
       
       
      …..
       
       
       
       
       
      Mojave 10.14.6
       
      What works
      Native Power Manager (Generate Plugin type) Full Graphics with QE/CL Brightness (Add PNLF in Config.plist or DSDT Patch) — (Brightness slide bar) Touch Screen, and Pen (DSDT Patch + Voodoo I2C, I2CHID satellite KEXT) HDMI output with hot plug (Lilu + WhateverGreen) HDMI Audio with hot plug (Lilu + AppleALC) no Layout-id needed Front and Rear Cameras MicroSD slot - O2 Micro (I use Adding Arbitrary under Devices in Config file Method) Ref, Post #6 by Jake Jo https://osxlatitude.com/forums/topic/7346-applesdxc-driverdsdt-patch-for-o2-micro-sd-card-readers/ Battery Indicator (ACPIbattery by Rehabman) ——>To utilise both battery, SSDT (by Rehabman) is needed in order to combine 2 batteries as one.
      Travel Keyboard Dell K12a001 (USBinjectall KEXT) Native Keyboard keys (Brightness, volume keys) WWAN card Dell DW1850e (OOB) Bluetooth -------------------
       
      What doesn’t work
       
       
      Sleep Wake — I have no idea how to fix it as it is required DSDT patch I guess. GPS NFC Audio ---> Realtek I2S Audio (PG0.35 for DELL)
       
      In DSDT entries is HDAUDIO\\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_00000000&REV_1000\ Which indicates ALC282
       
      Audio ALC3263 (As it shown in BIOS) - Broadwell rt286 - Card1/Codec#0 (Utilised in I2S Mode) there is nowhere in BIOS to change to HDA mode). Drop OEM HDA and Fix HDA don’t do anything, still show 3 HDMI Audio outputs. If there is a DSDT patch to force HDA Audio mode, Please do enlighten me.
      As a result Internal Speaker, Internal Mic, and Headphone Jack doesn’t work.
       
      Touchpad on Travel Keyboard Dell K12a001 (Should work with DSDT Patch with pin configuration) I have no idea how. Obviously, Intel Wireless 7265 AC. For experimental purpose. https://github.com/daliansky/XiaoMi-Pro-Hackintosh/issues/330 — Knock yourself out. I managed to get it work for awhile but the real problem is kernel panic so I gave up. Ordering compatible card instead. ------------------
       
      Config.plist got it from Rehabman laptop config.
       
       
      BIOS version A20
       
      Enable:
       
      - Legacy Boot Rom
       
      Disable:
       
      - Secure Boot
       
      - TPM 2.0
       
      - Vt-d
       
      ------------
       
      SMBIOS - I use MacBook8,1. —- MacBookAir7,1-7,2 (Min Freq is at 1.2 GHz) MacBookPro12,1 Min Freq is at 800 Mhz and it is the default this cpu should be. Again, there is a way to set it right somewhere in this forum.
       
      ------------
       
      -->> DSDT Windows 8 patch
       
      System sees only one I2C Controller which control Touch Screen.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      -->> DSDT Windows 8.1 Patch
       
      System sees two I2C Controllers which control Touch Screen and Accelerometer.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      OOO>>> With Windows 8.1 patch which it should run with this one because it can see more of HID devices and controllers.
       
      Problem is Accelerometer (SHUB).
      Device can automatically rotate screen as it should be BUT it flips the screen wildly even with slightly movement. It stops only when device stays completely still. Eventually it breaks internal screen graphic. It becomes grabble. I restored internal screen graphic by connecting it to external monitor and set rotation of external screen to 0 degree. Then it is back to normal. (I guess it conflict with rotation setting) I disable SHUB in DSDT.
       
      ---------------------
       
      During Installation process Full Graphic acceleration can be activated straight away by Lilu and Whatevergreen. AppStore, iMessage and, FaceTime activate by NullEthernet and SSDT by Rehabman USBInjectAll needed for keyboard and other usb peripherals. Use other tool to keep certain ports active as Rehabman mention this KEXT is not good for a long run. Please do Correct me if I did something worng. Or any suggestions to make this thing runs better.
      CLOVER.zip
      IOReg_SysReport.zip
    • By dasca.thea
      Hi everyone,

      I have run into a frustrating problem here.

      My hardware:
      MSI x399 Meg Creation
      2990WX
      64GB ram @2933Mhz
      Radeon 7
      Sata: Samsung 130GB SSD
      M.2: Samsung 970 Pro 1TB(latest firmware)

      Using OpenCore 0.5.6
      (NVMeFix NVMeDxe installed)
      I have successful installed OSX catalina onto my 130GB. It works flawlessly.

      and then I figure I should do it on my M.2 drive. It installs flawlessly, at the last stage of installation, it naturally restart and thats it.
      I can not boot into this newly installed OS on the M.2 drive. it keeps throwing: "error loading kernel cache 0x1"

      I have tried deleting the prelinkedkernel from recovery partition. Tried rebuilding cache(I have not installed any kext into L/E).

      All this time, I can use the same boot USB to boot into catalina on my sata 130Gb SSD working just fine.
       
      attached is my EFI folder. I have tried all the suggested SMBios iMacPro1,1 MacPro6,1 MacPro7,1
       
      is this ruled out that samsung 970Pro doesnt work?
      Please help. 
       
       
      EFI.zip
    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By Cwtf
      I made a clean install of High Sierra on a 1TB crucial ssd. Installed clover Clover_v2.5k_r5070 into the EFI of this ssd, but when I tried to make it my default boot drive, the clover screen wouldn't come up, and left a black screen.
      I tried using the Olarilia usb drive and clover did the same thing. 
       
      I thought maybe that it was a theme issue so I tried to blind boot by just hitting the enter key but the nothing happened.
      I restarted and selected my my old drive with clover v2.4k_4945 from the bios the bios boot menu.  Clover came up and I could select my new drive from the clover menu.     
       
      Changing the themes, didn't help. No matter what theme I chose (including embedded), clover v2.5k didn't work, and  I still got just a black screen.
       
      Do I need to install v2.4k on my new drive or is there a way I can get v2.5k working?
       
      I have a GA-x79-ud5 motherboard, AMD  rx580 graphics card and use a Sony 4k tv as my monitor.
    • By DOGER92
      Hi guys, I'm new to the world of Hackintosh. I write in this section because I have a problem with the graphics card of my laptop. As far as I understand from the web, it is not possible to use a dedicated graphics card on a laptop. So I'm trying to use the integrated processor one. The problem is that I have tried various procedures seen online, but in spite of this I cannot solve the problem. If you need this is the equipment of my laptop:

      Asus VivoBook Pro 15 N580VD-FI038T

      Screen: Led 15.6” 16:9 (Ultra HD 3480x2160).
      Chipset: Intel HM175.
      Cpu: Intel Core i7-7700HQ (2.80 GHz / 3.80 GHz, 4 core, 6 MB CACHE L3).
      Graphics Card: INTEL HD Graphics 630 + NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5.
      Hard Disk: SSD M.2 512 GB SATA 3.0 + SSD 750GB.
      Ram: 32GB DDR4-2666.
      Audio: audio stereo Harman Kardon.
      Webcam: webcam HD with integrated headphone.
      Lan: Intel LAN 10/100/1000, Wi-Fi 802.11ac (2x2), Bluetooth 4.2.
      USB: 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C Gen 1, 1 x HDMI, 1 x LAN RJ-45, 1 x jack
      Slot: 1 x SD.

      I hope there is someone who can help me with this problem
×