Jump to content
  1. max.1974

    max.1974

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By forum
      Hi guys,
      after using yosemite for a long time with a complete working system, i decided to jump into a fresh install on my old system.
      Most things work flawless, except USB3 and sleep which is the more important thing.
      Every time i set it to sleep, it shuts down for a moment and then the system starts again with black screen and low power consumption +- 100w (normal idle is around 120-140).
      I can only hard reset the system to get it working again.
      I used the DSDT Patch from my old system, but i think it may have some errors.
      I hape you do have an Idea what to do.
       
      Here are my specs:
       
      Gigabyte X79-up4
      i7-3930k
      32gb Ram
      NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 3071 MB
      512 Samsung SSD
      Mojave 14.2
      newest bios
       
      I attached the RunMe files.
       
      Best
      forum
      Send me mojaves-iMac.fritz.box 2.zip
    • By markilark
      So I have an HP Envy Notebook (15t-q400) which features two Band & Olufsen speakers (tweeters) and one subwoofer - the audio codec used is the ALC290 (aka the ALC 3241). I'm running on Mojave. So far I've tried AppleALC with Lilu and have no luck - the audio plays through the headphones - although very poorly - but not the external speakers at all, and I've tried everything short of writing my own XML file for it. So I've decided to go for using the VoodooHDA kext.  
       
      While VoodooHDA sees my devices immediately, they are strangely configured, and I cannot use the subwoofer or even see it listed as a device. This is my main problem.
       
      As I'm aware the proper configuration of the laptop is: 
      Three speakers - one left, one right, and one subwoofer module One 3.5mm headphone jack An internal microphone for the webcam (this is one I'm not sure about, I don't know if it is two separate microphones or one as there are two holes in the display chasis)   
       
      In my devices while using the default VoodooHDA kext, I have 
                Output:
      Speaker (Analogue) - Type= Apple speaker port <--- only tweeters work  Headphones (Back Right) - Type= Headphone Port <--- this seems to work well           Input:
      Microphone (Black Right) - Type: Microphone Port <---- this works a little, sounds like it's muffled, not from the webcam Microphone (ATAPI) - Type: Microphone Port  <--- this works well, is definitely the webcam microphone  
       

      Here is my Pin Config (with disabled devices not ignored as I think the subwoofer is one of those devices):

      Here is my Pin Config for the photo above (disabled devices NOT ignored, fix not applied).
      01371c00 01371d00 01371e00 01371f40 01871c10 01871d01 01871e17 01871f90 01a71c20 01a71d10 01a71ea1 01a71f04 01d71c2d 01d71d81 01d71e75 01d71f40 01271c30 01271d01 01271ea3 01271f99 01571c40 01571d10 01571e21 01571f04 01471cf0 01471d11 01471e11 01471f41 01671cf0 01671d11 01671e11 01671f41 01771cf0 01771d11 01771e11 01771f41 01971cf0 01971d11 01971e11 01971f41 01b71cf0 01b71d11 01b71e11 01b71f41 01e71cf0 01e71d11 01e71e11 01e71f41  
       
       
       

      Here is my Pin Config for the photo above (disabled devices ignored, fix not applied):
      01871c10 01871d01 01871e17 01871f90 01a71c20 01a71d10 01a71ea1 01a71f04 01271c30 01271d01 01271ea3 01271f99 01571c40 01571d10 01571e21 01571f04  
      I have been attempting to add the subwoofer as a node in the Info.plist of VoodooHDA but can't seem to get it to work (and frankly I'm not sure which device it is!) . I've tried adding both NID 19 and 20 into my Info.plist file for VoodooHDA but neither have done any good. Am I supposed to add the NID and PinDefault to the Info.plist AFTER Pin Configurator's fix? I was under the impression this only helped with a patched AppleHDA which VoodooHDA overwrites. 

      Thanks for all the help, I hope I conveyed this clearly! 
       
      I've attached my codec dump as well. 
      dumpcodec.rtf
    • By pgsubuntu2
      Buenas a todos, Queria saber si a alguien le pasa algo similar a mi con la nueva version de Mojave o en general con otras versiones.
       
      Recientemente pude instalar Mojave 10.14.2 previa preparacion con (esa app q todos sabemos pero q no me deja escribir aca). El sistema funciona bien luego de instalar los kext de audio y red desde (esa app que todos sabemos pero que no me deja escribir aca)
       
      A medida que iba usando y testeando Mojave me di cuenta de esta falla y sucede solo cuando abro alguna pagina con Safari o tambien ahora descubro que sucede cuando abro Appstore y mientras hago alguna busqueda o simplemente hago scroll con el mouse se bloquea completamente el hack sin poder hacer absolutamente nada ni matar ninguna app. Ahi solo toca reiniciar.
       
      Un ejemplo se da cuando abro esta misma pagina y aparece ese video en la esquina inferior derecha. Logre "solucionarlo" instalando Adblock pero en otras paginas vuelve a suceder ese cuelgue.
       
      Mi pc:
       
      Mother: GA-H81M-H
      Procesador: Core i5 4460  - Video: Intel HD 4600
      Kingston 8gb ram 1333
      clover version 4769.
       
      Aclaro que esto sucede en una instalacion limpia sin ningun plugin instalado de nada. 
       
       
      Bueno cualquier otra info necesaria estoy a su disposicion, gracias.
       
       
       
       
    • By Slice
      I successfully installed macOS 10.11.6 and Windows 7 Pro SP1 in UEFI mode on the laptop.
      I know, there are detailed guides here and on osxlatitude.com but I was not agree with them and carefully check and test every step to tune my Mac.
       
      Hardware
      Intel® Core� i5-3320M CPU @ 2.60GHz, speedstep works with Clover default settings
      Chipset Intel 7 series, no patches needed
      Video: IntelHD4000 or NVS5200M switchable in BIOS, work in both cases
      LAN; Intel 82579LM, works with IntelMausiEthernet.kext v2.2.1
      Audio: IDT 92HD93BXX, works with VoodooHDA 2.9.0.
      SDHC reader O2Micro; works with native AppleSDHC.kext with Clover Arbitrary properties.
      USB3.0 works natively if not disabled in DSDT
      PS2 keyboard and touchpad works with VoodooPS2.
      WiFi: Dell Intel WiFi was replaced by Dell DW1520, Broadcom BCM943224HMS. DeviceID=4353
      LCD Screen 1366x768
      BIOS A12. Initially was A02. Then I flashed A23 and found it is quite bad. The screen is full of artefacts. Flash A12 and all is OK. Not tested other versions.
      For some reason BIOS can switched from Intel to Nvidia by itself so I have to do my solution working independent on this state.
       
      WiFi
      It is not working OOB although it has DeviceID known to Apple. The reason is WhiteList in the driver.
      I set MacModel as MacBookPro10,1 while the WiFi will work on MacBookAir. I make a patch in Clover.
      As well a patch for channels.
      I deleted a kext Brcm4331 because it has the same DeviceID. Let kext Brcm4360 to work alone.
       
      VideoCards
      In Bios we can set Optimus = Enable/Disable
      If Enable then we have two videocards Intel first and Nvidia second. In this case additional SSDT-3.aml will switch off Nvidia.
      If Disable then we have only Nvidia card. It will work if Board-ID taken from iMac13,2.
      But here there is contradiction with WiFi with required Board-ID from MacBookAir.
      So I take MacModel as MacBookPro10,1 which is most close by CPU IvyBridge.
      Set BoardID like iMac13,2 to make Nvidia working.
      Patch BoardID in Brcm4360 to make WiFi working.
      Now I have
      Inject->
      ->Intel=YES
      ->Nvidia=YES
      and SSDT-3.aml in ACPI\patched folder. This SSDT will switch off Nvidia if Intel card ON.
      For Intel graphics there is a patch against 8 apples at start.
       
      Brightness
      No special kexts.
      The brightness controlled by keys F1,F2 and slider in Control Panel in both case Intel or Nvidia. Details here  #72 
       
      DSDT and SSDT
      This is very long story and finally I have working sleep in both cases Intel or Nvidia.
       
      Sensors
      I use my HWSensors3 with FakeSMC 3.5.0.
      I got monitoring:
      CPU temperature
      GPU temperature
      GPU main frequency
      GPU shader frequency
      Battery state % full, time to charged or time to empty.
      Battery voltage dinamically.
      Battery amperage dynamically. I can see it changes on heavy games.
      HDD temperature.

       
      Audio
      I like VoodooHDA and have no problems with it.
      The sound is clear, loud, and switchable between internal speaker and headphone.
      Mic is working.
       
      Bluetooth
      Just tested with BTFirmwareUpdate.kext and it works. I not needed it so switched off by wireless switch at right side.
       
      Keyboard, Touchpad and Touchstick
      Post #14
       
      My config, ACPI files and kexts are in attachment.
      05.12.2017
      EFI.7z
       
      EDITED:
      Better DSDT in the post #6.
      Sleep working even when AC inserted.
       
      EDITED 06.12.2018
      Now I have HighSierra and this is my EFI folder
       

       
       
      Welcome to discussion!
      EFI-E6430.7z
    • By gengik84
      First beta is out... build 18D21c
×