Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
jorgedx21

Sierra doesn't recognise my GPU (GTX 650)

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hi guys,

 

First of all, my name is Jorge and I'm new here. It's a pleasure to meet you. I'm from Spain, so excuse me about my English 'cause I know it isn't perfect.

 

I'm here because I've been working to install MacOS Sierra on my system:

 

- AsRock Z97 Pro4

- Intel i7 4770K

- Gigabyte GeForce GTX 650 OC 4GB

 

I made a Hackintosh four years ago and I had no problems with Yosemite (because I built my computer for Hackintosh) until now. Many of the lastest updates of the video and design apps that I use don't work with Yosemite, so I decided it was time to update my system.

 

First, I tried to install High Sierra, but it didn't detect many of my components, so I tried it with Sierra. Sierra installs and detects everything except my GPU, and I don't know why. I've tried everything, but so far, I haven't been able to do it. And now I'm here looking for your help, 'cause I'm desperate and close to go back to Windows (and I don't want!!).

 

I installed Sierra with the Tonymac's program I can't name here. Then I've tried everything with Clover Configurator, changing my Clover config.plist, but I haven't been able to make my GPU works.

 

Here you have two screenshots of my Graphics right now (NVIDIA Chip Model 7 MB):

 

graphics_1.png.844047c42e6451f1f784f8e8c7b9f0d9.png

 

graphics_2.png.e03118fba0aa5cfda0ebf84cf5827c55.png

 

I attach here my CLOVER folder. I wish you can help me.

 

Thank you very much!

CLOVER.zip

Edited by jorgedx21

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi jorgedx21,

1. please make a copy of your config.plist for backup purpose

2. use 'Clover Configurator' open config.plist and generate new 'SMBIOS' for iMac 13,2 save config.plist file

3. boot with new SMBIOS

https://mackie100projects.altervista.org/download-clover-configurator/

I speak from own experience video card GeForce 650 Ti did not work properly for me with SMBIOS iMac 10,1 - but with iMac 13,2 the video card works just fine.

Do not forget to adjust number of VideoPorts in config.plist file to match your hardware.

https://clover-wiki.zetam.org/configuration/graphics#graphics_videoports

Also it is not bad idea to apply 'PatchVBios' in config.plist file -- it will make Clover's GUI look properly scaled for your screen.

https://clover-wiki.zetam.org/configuration/graphics#graphics_patchvbios

NOTE: if you used any patches then transfer them into new config.plist -- I suggest you to have EFI partition with configuration for your system (when you install 'Clover' select an option to install in ESP) and keep patches/kexts and configuration there. It will allow you to update your computer and avoid troubles -- you will have clean OSX installation which will not have any problem to update itself. It is preferable if you keep your modifications in CLOVER/OEM/'System' folder -- where 'System' matches your computer (you will find how the directory should be named - if you select 'Boot.log' in 'Clover Configurator').

The purpose of the directory /EFI/CLOVER/OEM/ -- https://clover-wiki.zetam.org/what-is-what

NOTE #2: I have P5H55-LX mainboard for some inexplicable reason I can not install 'High Sierra' -- the installer can see SATA disk but does not see partitions in it, if same disk connected through 'SATA to USB' adapter then 'High Sierra' has no any issue with installation. It is a weird problem which does not have any explanation (BIOS update had no any effect) 

NOTE #3: you did not  provide your manufacture:deviceid -- my video card is supported out of box, my guess is that your's should work as well. But if your manufacture:deviceid is not registered in the driver then you have to 'fake' it as supported (allow Clover to patch on the fly your DSDT)

You can get manufacturer:deviceid with 'DPCIManager' - https://sourceforge.net/projects/dpcimanager/


osx151212

Edited by osx151212

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×