Jump to content
vit9696

VirtualSMC — SMC Emulator

481 posts in this topic

Recommended Posts

Just now, SavageAUS said:


That’s a negative.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ah,,, i work at another Asus Notebook with I2C Touchpad,, and those kext make Kernel Panic. Must boot with verbose,, or Kernel Panic

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

in Mojave the problem still exist (sometimes) in my machine... must boot with -v to boot normally

in Sierra & HighSierra is normal

Edited by pico joe

Share this post


Link to post
Share on other sites
in Mojave the problem still exist (sometimes) in my machine... must boot with -v to boot normally
in Sierra & HighSierra is normal

It will be interesting to find out the cause. We need logs or screenshots or something.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, SavageAUS said:


I’ve been trying to catch an image of the kp but if I boot -v it boots fine.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Yeah same situation here. Annoying. 

1 hour ago, Andres ZeroCross said:

 

Did you use VoodooI2C.kext and plugins???

I dont use VoodooI2C.kext too. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
For people failed boot without -v

Do you have in config.plist Disable kext panic in login

I do believe I do but not on both systems. And both my hacks have the issue. I will have to check tomorrow.

Correction: I do have that in my config.plist on both hacks.

Do you think this is the issue?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read the documentation but I din't understand what SMCLightSensor.kext is for.

Can we use it , instead of applebacklightfixup.kext , for backlight control ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I read the documentation but I din't understand what SMCLightSensor.kext is for.
Can we use it , instead of applebacklightfixup.kext , for backlight control ?

Someone correct me if I’m wrong but SMCLightSensor is for automatic brightness control?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone correct me if I’m wrong but SMCLightSensor is for automatic brightness control?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yes, you're right. Normally device name at notebook is ALSD

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, SavageAUS said:

I do believe I do but not on both systems. And both my hacks have the issue. I will have to check tomorrow.

Correction: I do have that in my config.plist on both hacks.

Do you think this is the issue?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

No I don't think that cause the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you disable the patches and see if the issue persists.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Well to answer my own post I disabled the 2 patches I had and it didn’t help.
More research to be done.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Andres ZeroCross said:

es, you're right. Normally device name at notebook is ALSD

Hello!

 

 Asus Zenbook (other devices from Asus, I don't know, but it should be Asus specific) the ACPI device name is ALS_ for the mentioned senor. There is also a methodObj named ALS. See in attached file.

 

Have fun.

 

DSDT.aml.zip

Edited by styrian

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, SavageAUS said:
15 hours ago, Andres ZeroCross said:

Yes, you're right. Normally device name at notebook is ALSD

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
 

So, Can we use it , instead of applebacklightfixup.kext , for backlight control ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, styrian said:

Hello!

 

 Asus Zenbook (other devices from Asus, I don't know, but it should be Asus specific) the ACPI device name is ALS_ for the mentioned senor. There is also a methodObj named ALS. See in attached file.

 

Have fun.

 

DSDT.aml.zip

 

But i prefer to make new ones with ALS0 :D

Then Zeroing _STA of original ALSx

Share this post


Link to post
Share on other sites

latest commit two days a go ➣ https://github.com/acidanthera/VirtualSMC/commit/35aabfca3c9b0cfcb642e2e1722f12ee7b97baf8

build failed

thanks to see that

 

EDIT ** Build success with Xcode Version 9.2 (9C40b)

1788644384_Sanstitre.png.3e704acbaf71abc4ff0d38465b891c4e.png

 

Build failed with Xcode Version 10.1 (10B61) in macOS Mojave

988680198_Capturedcranle2018-12-2208_12_14.thumb.png.2ec5e524ee28167af439f752d8ee326d.png

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, chris1111 said:

latest commit two days a go ➣ https://github.com/acidanthera/VirtualSMC/commit/35aabfca3c9b0cfcb642e2e1722f12ee7b97baf8

build failed

thanks to see that

 

EDIT ** Build success with Xcode Version 9.2 (9C40b)

1788644384_Sanstitre.png.3e704acbaf71abc4ff0d38465b891c4e.png

 

Build failed with Xcode Version 10.1 (10B61) in macOS Mojave

988680198_Capturedcranle2018-12-2208_12_14.thumb.png.2ec5e524ee28167af439f752d8ee326d.png

Builds fine for me in Xcode version 10.1 in Mojave

Screenshot-2018-12-22-11-28-19.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,
 
There is something strange in my VirtualSMC based Hackintosh installation (macOS 10.14.2)
 
I switched from FakeSMC and FakeSMC_[ACPI,CPU,GPU,LPC,SMM]Sensors.kext (Version 6.26-357)
 
to
 
VirtualSMC (Version 1.0.2) and SMC[BatteryManager,LIghtSensor,Processor,SuperIO].kext (Version 1.0, 1.0, 1.0.2, 1.0.2).
Lilu (Version 1.2.8 ) is installed.
 
iStat Menu (Version 6.30) shows now in the sensor section CPU Core 1-3 instead of CPU Core 1-4 (see screenshot).
With FaceSMC*.kext I saw as it should be all 4 cores.
 
Is this a known problem?
 
Regards
Michael

Bild 30.12.18 um 19.26.jpg

Bildschirmfoto 2018-12-30 um 19.30.59.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ok, now I learned how to show all 6 cores of my 8700K in iStat Menus by choosing iMac Pro SMBIOS over iMac 18,3 and sacrificing IGPU and Quick Sync, all good so far.

 

Now my question is how to show GPU Die temperatures when its blank?

(As I see is the same for everyone here using VirtualSMC, GPU Die is - )

 

*Please don't tell me to buy an original Mac from Apple stores to solve the problem because I already know that solution.

 

270216073_ScreenShot2019-01-04at2_42_18AM.png.b06f09a7b17f2a544f0a3fd2818bdf17.png

 

 

Edited by RandomTech

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×