Jump to content
fantomas

[pre-release] macOS Mojave

2,434 posts in this topic

Recommended Posts

7 hours ago, ammoune78 said:

 

Ozmosis now have some difficult to load APFS from ROM, i already installed Mojave using Oz, but can't access that damn drive because of APFS automat conversion unless i use Clover, I'm still finding how to load it with only Oz even using bcfg it doesn't work :( :cry: :wallbash:

 

You can clean install Mojave beta on an HFS partition with a patched OSInstall.mpkg (this starts core.pkg installation) ---> bypasses compatibility checks.  See post#258 in macrumors unsupported macs thread, credit to @foxlet.

 

After the package installer completes, copy boot.efi (from "Misc Files.zip" attachment or extract yourself from BaseSystem.dmg with Pacifist) to /S/L/CoreServices of the Mojave volume, and copy SeedEnrollment.plist file into the /Users/Shared folder with the "." prefix so it becomes a hidden system file eg if SeedEnrollment.plist is in your ~/Downloads folder, use the terminal command

cp ~/Downloads/SeedEnrollment.plist /Volumes/Mojave/Users/Shared/.SeedEnrollment.plist

Good Luck :)

Misc Files.zip

Mojave on HFS.png

Edited by fusion71au
added picture

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
1 hour ago, AppleHackDan said:

I have searched through my Hack and removed anything that pertained to PS2. I removed something like ApplePS2Nub, and good news, multitouch works! The bad news, however, is that if I want to move the pointer, I have to press hard on the trackpad, but we are getting somewhere. At least now I can enjoy the many gestures I used in Sierra.

Finally got trackpad fully working! Turns out I needed to use release 5 instead of 6. While I may not have good palm prevention, nor a working preference pane now, I have my gestures, and I don't have to put all my body wait on my touchpad for it to register.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, fusion71au said:

 

You can clean install Mojave beta on an HFS partition with a patched OSInstall.mpkg (this starts core.pkg installation) ---> bypasses compatibility checks.  See post#258 in macrumors unsupported macs thread, credit to @foxlet.

 

After the package installer completes, copy boot.efi (from "Misc Files.zip" attachment or extract yourself from BaseSystem.dmg with Pacifist) to /S/L/CoreServices of the Mojave volume, and copy SeedEnrollment.plist file into the /Users/Shared folder with the "." prefix so it becomes a hidden system file eg if SeedEnrollment.plist is in your ~/Downloads folder, use the terminal command


cp ~/Downloads/SeedEnrollment.plist /Volumes/Mojave/Users/Shared/.SeedEnrollment.plist

Good Luck :)

Misc Files.zip

Mojave on HFS.png

 

Sir, i don't know where you came from, but, i really thank you so much for this beautiful interesting words, i'll do this for the two machines that i own :thumbsup_anim: ^_^ :lol:

 

Cordially

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Pavo said:

This is simply not true, they have removed a ton of previously supported devices and also changed how things normally worked with its actual supported devices. Just because it worked in previous macOS versions does not mean it will work with Mojave.

 

Now it works in almost many Unsupported Macs and Hackintoshs including Core2Duo as shown, it only needs some patience and searching for a solution, because solutions exists already, it only depend on what you know and what you don't know yet ^_^

 

539406405_ScreenShot2018-06-11at1_46_35AM.thumb.png.ed4e52e7c426e2cc80c7d0ee2b850a75.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testing Mojave 10.14 on my HP Probook 4540s everything works with the exception of sound at the moment. If anyone has gotten sound to work in Mojave yet I would love to know how to get it going on the laptop for testing.

Screen Shot 2018-06-10 at 10.35.23 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Testing Mojave 10.14 on my HP Probook 4540s everything works with the exception of sound at the moment. If anyone has gotten sound to work in Mojave yet I would love to know how to get it going on the laptop for testing.

17670696_ScreenShot2018-06-10at10_35_23PM.thumb.png.3e67dc21fa384cf360be73e640434ce1.png

need to change layout. can you tell me create install media app? where does it get this app? has this app GUI?

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, rob88v said:

everything works with the exception of sound at the moment.

 

In the DSDT or the SSDT you use, replace:

"layout-id",

with

"alc-layout-id",

Add -alcbeta -lilubetaall into the boot-args and use AppleALC_1.2.8v2.zip this was picked from @arsradu post in AppleALC topic ^_^

 

This is if you already use AppleALC kext solution, if you use another solution ignore this comment

Edited by ammoune78

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, Sherlocks said:

need to change layout. can you tell me create install media app? where does it get this app? has this app GUI?

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

 

 

 

 

My HP Probook 640 G1 works with voodoo HDAkext.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, surfinchina said:

Lucky you. They changed something because my $8000 dollar software no longer works.

works here 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

I have upgraded my high Sierra to Mojave, although I am unable to boot from drive, have installed clover, but no boot. I can only boot from usb with config origin selected. all functions well except my dual display that has no image. dp. 

 

any insights?

 ecrã 2018-06-11, às 07.09.32.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, iRipper said:

Do you get graphical glitches after using your system for some time? 

Yes, ... the graphics are corrupted at the time of being running

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, surfinchina said:

You tried Archicad?

 

Works here, as well. I mean, I don't know what exactly are you trying to do...maybe there is a specific scenario in which it doesn't work, but...it does open up fine.

Which version did you try? Maybe they already released an update...and all you need is to install it? Would be too easy, I know. :)) But...who knows. Maybe it's stupid little things like these that we don't pay attention to, that cause the biggest troubles. I'm just saying. :) It's worth double checking.

Also, did you make a clean install of Mojave? Also, does ArchiCAD use Java....? If so...is it installed?

 

I'm not sure what you should see in Demo mode... Never used this software before. Looks like a pretty graphics intensive one (which makes perfect sense considering its purpose). But anyway, as I said, it does open up just fine. :)

990242697_Screenshot2018-06-11at10_22_39.thumb.png.4fc36c3f3ab7324249e6066d50d1fca7.png

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/8/2018 at 9:59 AM, arsradu said:

 

Using the iGPU or the eGPU? Did you manage to get Nvidia driver working in Mojave...? Also, I'm not sure, but I don't think "borked" means working fine.... So...are you confirming it working or not working for you, too? Cause I'm confused.

 

Preview is working fine for me and not tried to get the nvidia drivers working yet as the HD530 is perfectly adequate for the meantime.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Preview is working fine for me and not tried to get the nvidia drivers working yet as the HD530 is perfectly adequate for the meantime.

Yeah. Well, that’s the thing. It works fine with the iGPU. I tried it myself and yeah, works fine like that. But it doesn’t work (at least not for most of the people) using the dedicated GPU.

Anyway, thanks a lot for your feedback. default_smile.png

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Testing Mojave 10.14 on my HP Probook 4540s everything works with the exception of sound at the moment. If anyone has gotten sound to work in Mojave yet I would love to know how to get it going on the laptop for testing.
17670696_ScreenShot2018-06-10at10_35_23PM.thumb.png.3e67dc21fa384cf360be73e640434ce1.png
What is and where did you get the create install media app?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, arsradu said:

 

Works here, as well. I mean, I don't know what exactly are you trying to do...maybe there is a specific scenario in which it doesn't work, but...it does open up fine.

Which version did you try? Maybe they already released an update...and all you need is to install it? Would be too easy, I know. :)) But...who knows. Maybe it's stupid little things like these that we don't pay attention to, that cause the biggest troubles. I'm just saying. :) It's worth double checking.

Also, did you make a clean install of Mojave? Also, does ArchiCAD use Java....? If so...is it installed?

 

I'm not sure what you should see in Demo mode... Never used this software before. Looks like a pretty graphics intensive one (which makes perfect sense considering its purpose). But anyway, as I said, it does open up just fine. :)

990242697_Screenshot2018-06-11at10_22_39.thumb.png.4fc36c3f3ab7324249e6066d50d1fca7.png

Hey thanks for taking the time to load it!! 

Yeah it opens fine for me too but trying to actually draw a wall or anything results in endless spinning wheels.

I've just wiped my mojave and did a fresh install on a formatted SSD then a fresh install of Archicad (the latest version), but still bad.

I'll double check the java.

Thanks again man, I appreciate your help.

edit: Java is installed and seems ok. Hard to say if it's working fine or not :P

I'm not really bothered and I'm sure it'll get fixed. I'll put the mojave desktop on the HS for now and probably not even notice it's not Mojave haha.

Edited by surfinchina

Share this post


Link to post
Share on other sites

clover 4515 in first topic does not boot my disk, any way to make ssd bootable?, can only good from pen

 

used to have apple file in my clover, not anymore?

 

can't even mount volume Mojave is on

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, surfinchina said:

Hey thanks for taking the time to load it!! 

Yeah it opens fine for me too but trying to actually draw a wall or anything results in endless spinning wheels.

I've just wiped my mojave and did a fresh install on a formatted SSD then a fresh install of Archicad (the latest version), but still bad.

I'll double check the java.

Thanks again man, I appreciate your help.

edit: Java is installed and seems ok. Hard to say if it's working fine or not :P

I'm not really bothered and I'm sure it'll get fixed. I'll put the mojave desktop on the HS for now and probably not even notice it's not Mojave haha.

 

It's actually the same for me with Adobe Lightroom. It's not endless spinning wheel. But it is very, very slow. Doing anything, moving any slider is laggy. And it is kind of annoying to use. It makes actually getting some work done pretty hard and frustrating. But hey, I didn't expect it to run smoothly from the very beginning.:)) And especially on a BETA. :))) So, yeah, I'm pretty happy that it actually runs. And, as I said before, and as the actual OS warns about (at least in my case), some apps are not yet optimised. This will most likely be fixed in the future.

 

Glad I could help! Took a while to download and install that software (at least on my rig). :))) I'm glad it wasn't for nothing. :)

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, SavageAUS said:

What is and where did you get the create install media app?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 

 

Createinstallmedia is not an app. It's a component of the MacOS installer found in /Content/Resources/. And it is used to create USB installation media (such as a bootable USB drive).

 

931328980_ScreenShot2018-06-11at12_40_31.png.0f0ca33b6505b85138ab4a7962b10f14.png

 

  1. Download the MacOS 10.14 app from the App Store.
  2. Open up Terminal, and do this:
sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.14\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled

This assumes that your USB drive is called Untitled, which is the default name. If that's not the case for you, make sure you adjust the name in the command above.

 

That should create a USB drive for you.

 

You can use the Clover installation of your HDD/SSD if you already have Clover installed. Or, you can try to install Clover on the actual USB driver, to make that one bootable, as well. Though I had issues with this method in the past (it's probably been fixed since then, but anyway). So I usually prefer to keep my USB installers intact, and use the Clover installation on my SSD to boot it. It will use that for future reboots anyway, after copying the installation files to the HDD/SSD.

 

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, arsradu said:

 

Createinstallmedia is not an app. It's a component of the MacOS installer. And it is used to create USB installation media (such as a bootable USB drive).

 

  1. Download the MacOS 10.14 app from the App Store.
  2. Open up Terminal, and do this:

sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.14\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled

This assumes that your USB drive is called Untitled, which is the default name. If that's not the case for you, make sure you adjust the name in the command above.

 

That should create a USB drive for you.

 

You can use the Clover installation of your HDD/SSD if you already have Clover installed. Or, you can try to install Clover on the actual USB driver, to make that one bootable, as well. Though I had issues with this method in the past (it's probably been fixed since then, but anyway). So I usually prefer to keep my USB installers intact, and use the Clover installation on my SSD to boot it. It will use that for future reboots anyway, after copying the installation files to the HDD/SSD.

 

Yes I am aware of the terminal approach but on the desktop of the image I quoted under the system information screen you will see an iMac icon with createinstallmedia label.

 

Also to anyone else testing Mojave arr you using one of the osxwifi + BT cards? If so does it still work natively in Mojave? As I'm looking at getting one.

Edited by SavageAUS

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, SavageAUS said:

Yes I am aware of the terminal approach but on the desktop of the image I quoted under the system information screen you will see an iMac icon with createinstallmedia label.

 

Also to anyone else testing Mojave arr you using one of the osxwifi + BT cards? If so does it still work natively in Mojave? As I'm looking at getting one.

 

Oh! I see it now. :D Sorry. I was like...what Create Install Media app? :))) Yeah, you're right. Now I see it too. Though, I have to say, it's the first time I see that app.

 

But...using my detective skills, and googling skills, I determined that it should be this app: https://github.com/chris1111/Create-Install-Media

As for your WiFI & BT adapter question, uhm, no, I'm not using something like that. So I can't really advise you on the matter. Though I did think about purchasing one. Not sure how useful would be...for a Desktop PC... I mean, that's pretty much what hold me back from purchasing one in the first place.

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed Mojave and after installation finished I try to boot from HDD, starts booting, then grey screen with cursor appear and pc automatially restarts. How to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, ANONIMNIQ said:

I installed Mojave and after installation finished I try to boot from HDD, starts booting, then grey screen with cursor appear and pc automatially restarts. How to fix it?

Hmm...make sure you're using the exact same Clover config as the USB drive? That would be my first idea... It sounds like they are different. If it worked fine booting from the USB drive, it should work just as well booting from the HDD/SSD.

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

×