Jump to content
About Just Joined group Read more... ×

455 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

I know there are bugs. I will fix them next my future.

But now I want to introduce new feature: vector font drawing.

Raster theme uses only one font and currently we just rasterize SVG font to get the same state.

But using vector graphics we also can use vector font drawing so different text will be different styles.

See results

Снимок экрана 2018-11-10 в 13.31.22.png

 

Снимок экрана 2018-11-10 в 13.32.03.png

 

Снимок экрана 2018-11-10 в 13.32.22.png

 

This is the theme and external fonts to do the work. I am not sure to commit it instead of Clovy theme. 

TestTheme.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having vector fonts we can use even Chinese

Снимок экрана 2018-11-12 в 22.47.21.png

Sorry, I understand nothing here so if there is somebody knowing Chinese then you can construct a small font containing only needed glyphs to show Clover help in Chinese.

Sample svg file containing just 4 glyphs.

Chinese.svg

 

And F1 page contains more characters

      case chinese:
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"ESC - 离开子菜单, 刷新主菜单");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F1  - 帮助");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F2  - 保存 preboot.log 到 EFI/CLOVER/misc/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F3  - 显示隐藏的启动项");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F4  - 保存原始的 DSDT 到 EFI/ACPI/origin/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F5  - 保存修正后的 DSDT 到 EFI/ACPI/origin/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F6  - 保存 VideoBios 到 EFI/misc/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F10 - 保存截图到 EFI/misc/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F11 - 重置 NVRAM");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F12 - 推出选中的卷 (DVD)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"空格 - 关于选中项的详情");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"数字 1-9 - 菜单快捷键");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"A - 关于");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"O - 选项");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"R - 软复位");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"U - 退出");
        break;

Same about korean.

Is there anybody wants to implement other languages?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My legacy desktop (system 2 in signature with ATI HD5770) reboots immediately after scanning volumes but before reaching Main GUI when using Clovy theme or switching to Clovy theme after commit r4750

 

Debug boot log attached.  System boots fine when using other themes eg BGM. 

 

My other systems have no issues booting with Clovy theme, but I noticed a stray semi colon ";"  just below the text "Boot macOS from macOS" in the screenshot of the initial GUI screen below...

 

screenshot0.thumb.png.1d978132b5c66fbb0b698d1eccf0b078.png

debug_r4750.log

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/12/2018 at 2:55 PM, Slice said:

Having vector fonts we can use even Chinese

Снимок экрана 2018-11-12 в 22.47.21.png

Sorry, I understand nothing here so if there is somebody knowing Chinese then you can construct a small font containing only needed glyphs to show Clover help in Chinese.

Sample svg file containing just 4 glyphs.

Chinese.svg

 

And F1 page contains more characters


      case chinese:
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"ESC - 离开子菜单, 刷新主菜单");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F1  - 帮助");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F2  - 保存 preboot.log 到 EFI/CLOVER/misc/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F3  - 显示隐藏的启动项");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F4  - 保存原始的 DSDT 到 EFI/ACPI/origin/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F5  - 保存修正后的 DSDT 到 EFI/ACPI/origin/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F6  - 保存 VideoBios 到 EFI/misc/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F10 - 保存截图到 EFI/misc/ (FAT32)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F11 - 重置 NVRAM");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"F12 - 推出选中的卷 (DVD)");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"空格 - 关于选中项的详情");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"数字 1-9 - 菜单快捷键");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"A - 关于");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"O - 选项");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"R - 软复位");
        AddMenuInfo(&HelpMenu, L"U - 退出");
        break;

Same about korean.

Is there anybody wants to implement other languages?

I would love to help adding Chinese, but I need a guide explaining the process.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting... I've been working on my BGM_SVG and found that it's causing Clover to fail so I thought I'd made a mistake in my theme file somewhere.. So if Clovy is also not working then maybe it's something in Clover?? I've not checked.. I'll test with a previous revision later.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, blackosx said:

Interesting... I've been working on my BGM_SVG and found that it's causing Clover to fail so I thought I'd made a mistake in my theme file somewhere.. So if Clovy is also not working then maybe it's something in Clover?? I've not checked.. I'll test with a previous revision later.

I test r4769 on VirtualBox, just found an issue after switching to Raster theme; Clovy (Vector) shows no font / blank.

On real mach however (Nvidia GT 520M Vesa) it just freezes (only after theme switch, no problem if Clovy=default).

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, blackosx said:
Interesting... I've been working on my BGM_SVG and found that it's causing Clover to fail so I thought I'd made a mistake in my theme file somewhere.. So if Clovy is also not working then maybe it's something in Clover?? I've not checked.. I'll test with a previous revision later.


Well I just re tested switching to Clovy and it worked Clover 4768. Doesn’t look right though. Screenshot to follow.
screenshot0.thumb.png.72a464786288f83b6e9b3efd22c41f96.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by SavageAUS

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am posting here a 'work-in-progress' BGM_SVG theme for testing and also so users can have another SVG theme to play with.

 

Please note that some icons are blank, or empty, while others are unfinished and need refinement. Radio buttons and checkboxes are out of alignment and some menus may not fit nicely etc. There will be many changes as I continue to work on it and I'll post updates when I can.

 

The theme works in Clover but is not yet properly configured like Clovy, so previewing in the Finder or another SVG viewer will not show a nice looking 'screenshot'.

 

I would like to hear any reports of what works, what doesn't and how it looks at different resolution etc.

 

EDIT: Attachment removed

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, blackosx said:

I am posting here a 'work-in-progress' BGM_SVG theme for testing and also so users can have another SVG theme to play with.

 

Please note that some icons are blank, or empty, while others are unfinished and need refinement. Radio buttons and checkboxes are out of alignment and some menus may not fit nicely etc. There will be many changes as I continue to work on it and I'll post updates when I can.

 

The theme works in Clover but is not yet properly configured like Clovy, so previewing in the Finder or another SVG viewer will not show a nice looking 'screenshot'.

 

I would like to hear any reports of what works, what doesn't and how it looks at different resolution etc.

 

BGM_SVG_v0.03a.zip

OMG, looks pretty awesome with 5K Virtual Display (5120x2880 px) yeiy :thumbsup_anim:

Vector theme is interesting..!!!

VirtualBox_Clover Bootloader_22_11_2018_23_05_21.png

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/20/2018 at 12:52 PM, SavageAUS said:

Is the new Clovy theme still broken? Selecting it freezes GUI and clover won’t boot with it as selected theme.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Yes, I confirmed the bug. Debugging now...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By BALDY_MAN
      Hi All.
      Im Happy to share my new EFI file that I put together  18/10/2020. which got me up and running 11.0  Beta(20A5395g) on my hack
      a thanks you to everyone who's work I have use to assemble this EFI File. and the help I have received from this site
      I have used openCore 0.6.3, sound work for me (HDMI) and onboard Ethernet. map the usb ports as you wish.
      the definition to iMac20,2
      hope it helps all who need it
      PS. Please leave a comment if the EFI File is helpful to you
      (No Kexts were Harmed in the making of this EFI)
      THIS EFI. WAS MADE ON A Z490 GIGABYTE MASTER For the Z490 Gigabyte Master ONLY
                                                                                                                     regards
                                                                                                                                         Baldy_man
      GigabyteZ40Master.EFI.(20A539g) .zip
    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
        1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
      USB INTEL SERIE 400.zip
       
      Use these kexts, enable XHCI port limit patch and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By qmgoqwe
      I have installed MacOS and Windows on the following hardware:
       
      AMD Ryzen 7 3700X MSI B450M Mortar Max Sapphire Radeon Pulse RX 5600 XT 6G Samsung 860 QVO, 1 TB SSD (PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x3)/Pci(0x0,0x1)/Sata(0x5,0xFFFF,0x0)) - MacOS on this disk Kingston A2000 SSD 1TB M.2 2280 NVMe (PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x1)/Pci(0x0,0x0)/NVMe(0x1,15-AD-CD-26-28-B7-26-00)) - Windows on this disk  
      OpenCore 0.6.1 MacOS 10.15.7 both disks GPT UEFI  
      Both OSs boot nicely and work as a charm when selecting either of the disks as boot disks in the BIOS.
       
      However, trying to boot Windows 10 from the Opencore Bootmanager (no matter whether PickerMode=internal or OpenCanopy) causes a Windows Blue Screen ("SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED").
      To be on the safe side, I have added an appropriate entry to Misc->Entries:
      <key>Arguments</key> <string></string> <key>Auxiliary</key> <false/> <key>Comment</key> <string>Not signed for security reasons</string> <key>Enabled</key> <true/> <key>Name</key> <string>Windows 10</string> <key>Path</key> <string>PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x1)/Pci(0x0,0x0)/NVMe(0x1,15-AD-CD-26-28-B7-26-00)/HD(1,GPT,2E9695CB-0F9A-4005-AADB-2FF9C96AD02C,0x800,0x32000)/\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi</string> It points to the Windows 10 bootmanager on the Windows disk's EFI partition.
       
      What's wrong with that? Why does this cause a BSOD? It is not clear to me why it works when booting from BIOS but not here.
       
      config.plist attached (but maybe it has no relevance for the problem).
      config.plist
    • By le332313
      Can someone share the dell 5593/5493 EFI ? I try to fit the graphics driver, but it not working please help me thanks
       
    • By Nomade
      Hello All,
       
      It's been a while that I am trying to update my system to 10.15.16.
      The install seem to start, then at reboot time I only see the Normal boot and the Recovery option from the Clover boot menu.
      None of those 2 allow to complete the update.
       
      Is there any ways to force it to install and/or show the "Update" option on the Clover boot screen?
       
      PS: I'm using Z97-Gaming-3
×