Jump to content

455 posts in this topic

Recommended Posts

Hmm, I guess no one is trying to edit or create vector themes :wink_anim:

 

I've got a question. I was just trying to scale Clovy from 1366x768 to 2560x1440 to make the icons appear not so large and change the font from Roboto to Avenir. I choose just the background element and scaled them and changed the fonts. That worked perfectly and now the icon are smaller on the screen.

 

But, now all the menus are non existent, none of the labels show up. What am I doing wrong? Even if I just change the background elements and not touch the fonts the same thing happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, pkdesign said:

This was what I did:

theme.svg

Open it with TextEdit and see font usage

.st8{font-family:'RobotoCondensed-Regular';}

If you want to use Avenir instead then you have to correct this line.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I was editing the files with Adobe Illustrator. I thought that was fine.

 

So I decided to edit one item at a time. I opened the original Clovy with TextEdit, changed the indicated line to "Avenir-Medium" (the postscript name for the font) saved and restarted. This did not change the font. I tried HelveticaNeue but that did nothing either.

 

Although, if I open that file in Illustrator, the font change is there.

Edited by pkdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites

But where is the font?

Illustrator thinks it is in the system. Clover does not. It works before a system loaded.

Clover want the font to be embedded in the theme or attached in the same folder. See theme "cesium" with five fonts used. Two embedded and three attached.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, pkdesign said:

I was editing the files with Adobe Illustrator. I thought that was fine.

 

So I decided to edit one item at a time. I opened the original Clovy with TextEdit, changed the indicated line to "Avenir-Medium" (the postscript name for the font) saved and restarted. This did not change the font. I tried HelveticaNeue but that did nothing either.

 

Although, if I open that file in Illustrator, the font change is there.

I think you should very carefully read the instructions

Scalable Themes

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I finally have this working! It is a bit complicated but ultimately rewarding.

 

I have two questions, 1) I see no icon for "Boot UEFI internal from System." This seems to happen in several themes including Clovy:

 

IMG_4120.thumb.jpg.8d4364513802c65b2dccdcb35306ebe8.jpg

 

2) I see a "selection indicator" in the template which seem like an alternative to "selection big" but how do I activate it rather than the selection big"?

IMG_4120.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selection_indicator was invented for BootCampStyle. If you want to see it you have to edit your theme.svg

<clover:theme
BootCampStyle="1"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried latest Clover release 5117 with BGM SVG and the UI is correctly rendering it again. Nice!

And I no longer have a hang after choosing to boot an OS (which I used to get many moons back).

Well done Clover devs :)

 

 

screenshot0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I think I've finally finished my first SVG theme and got it just the way I want it. It is designed for 2K or 4K displays but will work with a 1920x1080 display.

 

If this is correct and meets your approval I'd love to add it to theme repository. I have no idea how to do that.

 

 

Purple_Swirl.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, pkdesign said:

Okay, I think I've finally finished my first SVG theme and got it just the way I want it. It is designed for 2K or 4K displays but will work with a 1920x1080 display.

 

If this is correct and meets your approval I'd love to add it to theme repository. I have no idea how to do that.

 

 

Purple_Swirl.zip

Welcome to svg crew!

It's a pity it is not good working in low resolution while it should be scalable. You have to improve it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Slice

 

I posted the other day that I could load my BGM_SVG theme with r5117 but I've not been able to load it again since. What I see is the grey background of the embedded theme, with no icons, but the green font is correct.?

 

Looking at bootlog I see

0:103  0:000  === [ GetListOfThemes ] =========================
0:106  0:002  - [00]: BGM_SVG
0:117  0:010  - [01]: Flat3
0:120  0:003  - [02]: Clovy
....
7:426  0:000  === [ InitXTheme ] ==============================
7:463  0:037  Theme view-bounds: w=1366.000000 h=768.000000 units=px
7:463  0:000  using scale 1.406250
7:549  0:086   Background parsed [1688, 1080]
7:550  0:000  Banner position at parse [594,164]
7:556  0:006   parsed banner->width=741 height=411
8:056  0:500  got day icon 24 name{selection_small}
8:056  0:000  got day icon 23 name{logo}
8:056  0:000  got day icon 101 name{scrollbar_holder}
8:056  0:000  got day icon 45 name{os_vista}
8:056  0:000  got day icon 46 name{radio_button}
8:056  0:000  got day icon 47 name{radio_button_selected}
8:056  0:000  got day icon 48 name{checkbox}
8:056  0:000  svg file theme.svg not parsed
8:056  0:000  theme BGM_SVG chosen from nvram is absent, using theme defined in config: BGM_SVG
8:088  0:031  Theme view-bounds: w=1366.000000 h=768.000000 units=px
8:088  0:000  using scale 1.406250
8:172  0:084   Background parsed [1688, 1080]
8:172  0:000  Banner position at parse [594,164]
8:179  0:006   parsed banner->width=741 height=411
8:679  0:500  got day icon 24 name{selection_small}
8:679  0:000  got day icon 23 name{logo}
8:679  0:000  got day icon 101 name{scrollbar_holder}
8:679  0:000  got day icon 45 name{os_vista}
8:679  0:000  got day icon 46 name{radio_button}
8:679  0:000  got day icon 47 name{radio_button_selected}
8:679  0:000  got day icon 48 name{checkbox}
8:679  0:000  svg file theme.svg not parsed
8:679  0:000  GlobalConfig: BGM_SVG not found, get embedded theme
8:679  0:000   using embedded theme

So with 'svg file theme.svg not parsed' I guess there's an error parsing the theme? But why? I have not changed the theme file. 

 

EDIT: Scrapped memory question and memmap.. (for now)

 

EDIT2: Testing old clover releases, my guess is it started in Clover r5109.

 

With: r5108

9:525  0:000  === [ InitTheme ] ===============================
9:525  0:000  use daylight theme
9:565  0:039  Theme view-bounds: w=1366 h=768 units=px
9:565  0:000  using scale 1.406250
9:565  0:000  theme contains font-family=PTMono-Regular
9:676  0:111  background parsed
9:677  0:000  Banner position at parse [594,164]
9:704  0:027  Banner parsed
9:704  0:000  parsed banner->width=741
9:723  0:019   icon 9 not parsed take common icons\tool_part
9:723  0:000   icon 10 not parsed take common icons\tool_rescue
9:730  0:006   icon 15 not parsed take common icons\vol_firewire
9:750  0:020  icon main size=[203,203]
9:761  0:011  OSicon os_tiger not parsed
9:901  0:140  OSicon os_cata not parsed
9:983  0:082  OSicon scrollbar_background not parsed
9:984  0:000  OSicon scrollbar_holder not parsed
9:984  0:000  parsing theme finish

With: r5110

9:513  0:000  === [ InitXTheme ] ==============================
9:513  0:000  use daylight theme
9:553  0:039  Theme view-bounds: w=1366.000000 h=768.000000 units=px
9:553  0:000  using scale 1.406250
9:691  0:138   Background parsed [1688, 1080]
9:691  0:000  Banner position at parse [594,164]
9:720  0:028  Banner parsed
9:720  0:000   parsed banner->width=741 height=411
10:303  0:583  svg file theme.svg not parsed
10:303  0:000  GlobalConfig: BGM_SVG not found, get embedded theme
10:303  0:000   using embedded theme
10:303  0:000  got embedded sound

So with r5109 when big changes where made.. Maybe issue is somewhere in /rEFIt_UEFI/libeg/VectorGraphics.cpp 

ParseSVGXTheme()?

 

 

14 hours ago, pkdesign said:

Okay, I think I've finally finished my first SVG theme

Well done @pkdesign 

Good to see someone else trying vector themes.

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

okay.. I've got this far with 5117 by uncommenting the DBG statements

 

9:562  0:000  === [ InitXTheme ] ==============================
9:562  0:000  use Daylight theme
9:602  0:040  Theme view-bounds: w=1366.000000 h=768.000000 units=px
9:602  0:000  using scale 1.406250
9:741  0:138   Background parsed [1688, 1080]
9:741  0:000  Banner position at parse [594,164]
9:769  0:028   parsed banner->width=741 height=411
9:772  0:002  parse func_about status Success
9:776  0:004  parse func_options status Success
9:780  0:004  parse func_clover status Success
9:785  0:004  parse func_secureboot status Success
9:788  0:003  parse func_secureboot_config status Success
9:792  0:003  parse func_reset status Success
9:797  0:004  parse func_shutdown status Success
9:801  0:004  parse func_help status Success
9:805  0:004  parse tool_shell status Success
9:807  0:002  parse tool_part status Not Found
9:808  0:000  parse tool_rescue status Not Found
9:808  0:000  parse pointer status Success
9:811  0:002  parse vol_internal status Success
9:816  0:004  parse vol_external status Success
9:820  0:003  parse vol_optical status Success
9:822  0:001  parse vol_firewire status Not Found
9:825  0:003  parse vol_clover status Success
9:831  0:006  parse vol_internal_hfs status Success
9:837  0:006  parse vol_internal_apfs status Success
9:844  0:006  parse vol_internal_ntfs status Success
9:851  0:007  parse vol_internal_ext3 status Success
9:856  0:005  parse vol_recovery status Success
9:859  0:002  parse selection_small status Success
9:863  0:004  parse selection_big status Success
9:881  0:017  parse os_mac status Success
9:893  0:011  parse os_tiger status Not Found
9:904  0:011  parse os_leo status Success
9:937  0:032  parse os_snow status Success
9:975  0:038  parse os_lion status Success
10:011  0:036  parse os_cougar status Success
10:041  0:029  parse os_mav status Success
10:062  0:021  parse os_yos status Success
10:083  0:020  parse os_cap status Success
10:108  0:024  parse os_sierra status Success
10:137  0:029  parse os_hsierra status Success
10:165  0:027  parse os_moja status Success
10:178  0:013  parse os_cata status Not Found
10:191  0:012  parse os_linux status Success
10:216  0:024  parse os_ubuntu status Success
10:239  0:023  parse os_suse status Success
10:262  0:023  parse os_freebsd status Success
10:286  0:023  parse os_freedos status Success
10:309  0:023  parse os_win status Success
10:332  0:023  parse os_vista status Success
10:344  0:011  parse radio_button status Success
10:345  0:000  parse radio_button_selected status Success
10:345  0:000  parse checkbox status Success
10:346  0:000  parse checkbox_checked status Success
10:358  0:011  parse os_unknown i=51 status Success
10:370  0:012  parse os_clover i=52 status Not Found
10:371  0:000  parsing svg theme finished
10:371  0:000  svg file theme.svg not parsed
10:371  0:000  GlobalConfig: BGM_SVG not found, get embedded theme
10:371  0:000   using embedded theme

Could it be that BGM_SVG does not include selection_indicator?

in /rEFIt_UEFI/libeg/VectorGraphics.cpp 

  //selection for bootcampstyle
  XIcon *NewIcon = new XIcon(BUILTIN_ICON_SELECTION);
  Status = ParseSVGXIcon(BUILTIN_ICON_SELECTION, "selection_indicator"_XS8, &NewIcon->Image, &NewIcon->ImageSVG);
  if (!EFI_ERROR(Status)) {
    Status = ParseSVGXIcon(BUILTIN_ICON_SELECTION, "selection_indicator_night"_XS8, &NewIcon->ImageNight, &NewIcon->ImageSVGnight);
  }

EDIT:

Yes. Success! :thumbsup_anim:

Adding the selection_indicator code from Clovy theme fixes the issue.

10:306  0:001  parsing svg theme finished
10:306  0:000  Using vector theme 'BGM_SVG' (EFI\CLOVER\themes\BGM_SVG)
10:306  0:000  chosen theme BGM_SVG

So why is 'selection_indicator' mandatory for vector themes now?

 

EDIT2:

Moving forward, can there be some kind of list of all new additions to Clovy theme which other themes MUST also add? Or can VectorGraphics.cpp be changed to not fail parsing because of a new missing element?

 

EDIT3:

It seems my Silver vector theme already had selection_indicator in place and I added it to CloverSgvThemeBuilder in back in January 2019. So my bad for not updating BGM_SVG.

 

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved. It was due to BGM_SVG not having 'selection_indicator' in theme.svg file. This check in vectorGraphicsApp.cpp returns error status when 'selection_indicator' is missing so theme parsing fails.

 

Can you maybe add a message to bootlog to highlight required missing elements in svg theme file?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Slice said:

Welcome to svg crew!

It's a pity it is not good working in low resolution while it should be scalable. You have to improve it.

Oh I would love that. How do I make it scalable? Are there some instructions somewhere?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, blackosx said:

Problem solved. It was due to BGM_SVG not having 'selection_indicator' in theme.svg file. This check in vectorGraphicsApp.cpp returns error status when 'selection_indicator' is missing so theme parsing fails.

 

Can you maybe add a message to bootlog to highlight required missing elements in svg theme file?

 

Thank for the note. No, this is just a bug fixed now. Take Clover commit 3b48782

1 hour ago, pkdesign said:

Oh I would love that. How do I make it scalable? Are there some instructions somewhere?

You have to draw all elements as vectors. Else they will be replaced by embedded icons which are not scalable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 hours ago, Slice said:

You have to draw all elements as vectors. Else they will be replaced by embedded icons which are not scalable.

Everything in the theme is vector based. There are no raster images at all.

 

Theme scales beautifully up and down. My only comment is that the icons appear small-ish at lower resolutions, not rasterized.

 

I don’t like giant icons at 2 and 4K so they are drawn at 152 px.

 

How do you keep hard drive icons always a particular size relative to the screen, i.e 144px icon no matter if your screen resolution is 1980 or 2560 or 3840

Edited by pkdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, pkdesign said:

Everything in the theme is vector based. There are no raster images at all.

 

Theme scales beautifully up and down. My only comment is that the icons appear small-ish at lower resolutions, not rasterized.

 

I don’t like giant icons at 2 and 4K so they are drawn at 152 px.

 

How do you keep hard drive icons always a particular size relative to the screen, i.e 144px icon no matter if your screen resolution is 1980 or 2560 or 3840

O yes, sorry, it works! I was testing with old Clover. Now all is fine.

Снимок экрана 2020-05-21 в 7.34.39.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have no idea why they haven’t gotten more. Yes, at first you gotta figure out structure and some SVG editing but once you do it's not that hard. I plan to make more in the future. :)

 

I'm honored to have my theme including in installer! Thank @Slice

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By 5T33Z0
      Background: Since the Pre-Release of Clover v5123, OpenCore Momory Fixes have been integrated into Clover in the form of OpenRuntime.efi. It replaces previous AptioMemory Fixes. Since v5126 AptioMemoryFixes are obsolete and no longer supported, so an upgrade to v5126 is mandatory in order to be able to install and boot macOS BigSur with Clover.
       
      This guide is for everyone trying to update to the latest Clover version or having issues while updating from previous versions, so they can install and run BigSur on their Machines. While updating to the latest iteration of Clover, there are several obstacles one can come across along the way. This guide is here to assist users trying to make the switch from the "old" Clover version with AptioMemory Fixes to the new one with OpenRuntime and Quirks Settings in CloverConfigurator.
       
      Problem: If you update your existing Clover installation by either installing the clover.pkg file or manually updating it the way you used to this will most likely result in an inoperable bootlader due to missing boot parameters.
       
      Approach: In order to avoid the dilemma of your system not wanting to boot, you have to know that the following files are obsolete and are no longer necessary, so they should eiither be disbabled/deleted when updating Clover from a built prior to v 5123 or omitted altogether when setting up a new EFI Folder:
       
      AptioMemoryFixes: AptioMemoryFix.efi, OsxAptioFix3Drv.efi, OsxAptioFixDrv.efi and everyhing else containing "memoryfix". Unnecessary Drivers (for UEFI-based Systems): DataHubDxe.efi – enables DataHub Protocol Support if it is missing from the BIOS. Modern UEFI BIOSes support this. So it's probably only necessary for Legacy Systems. FSInject.efi – For Kext-Injecttion. But pretty much obsolete since it's fully integrated in Clover nowadays. Might be necessary for Legacy Systems, though. SMCHelper.efi – Necessary when using FakeSMC.kext and ONLY FakeSMC. If you use it in combination with VirtualSMC.efi, it leads to an instant Kernel Panics. So, in other words: when using VirtualSMC – which is higly recommended over FakeSMC – DON'T use SMCHelper, use it in conjunction with VirtulSMC.efi (although unnecessary in most cases). EmuVariableUefi.efi – necessary for emulating NVRAM, if NVRAM is either not available (legacy systems) or working incorrectly. OcQuirks.efi and OcQuirks.plist – delete if present. OcQuirks is a relict from earlier attempts to include OpenCore Booter Quirks into Clover up until version 5122. Incompatible Kexts – wherever possible, you should use the latest available kexts provided by acidanthera (one of the devs behind OpenCore). Because incompatible Kexts are a source for Kernel Panics. I had an issue with my Laptop where VoodooPS2Controller.kext would cause a kernel Panic when used alongside VoodooPS2Mouse.kext, VoodooPS2Trackpad.kext and VoodooPS2Controller.kext. At the time I updated clover from 5122 to 5123, I didn't know that these 3 kexts are now includes as plugins inside of VoodooPS2Controller, so having them twice would cause a panic.

      In general, having Kexts wich have depedencies to oher kexts can cause a KernelPanic if not loaded in the correct order. In OpenCore, you can and have to set up the correct loading order of kexts manually by yourself, but in Clover only a few essential kexts like Lilu and Fake/VirtualSMC are hard-coded in, so they are always loaded first. It took me a while to figure this out. So when you update Clover and you are using lot of Kexts (usually on Laptops), try to update all Kexts first using Kext-Updater which is incredibly useful tool to download all sorts of bootloader-related files, have a look inside of them so see if they include more kexts as plugins and make sure nothing is present twice – HID, Wifi and Bluetooth kexts come to mind here. If you get panics you can not isolate, just move all unnecessary kexts to the "off" folder to temporarily to work around the issue by starting with a minimal set up to get the system running. Then put the disabled kexts back one by one to find the culprit for the panic.  
      Updating your EFI
       
      Prepare an USB Stick. Format it to FAT32 (MBR). We'll use it for testing our updated EFI Folder first, before copying it to the ESP on the HDD. Download the latest Clover Release  as a .zip archive for a manual update (currently "CloverV2-5126.zip"): https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases Extract the .zip. We'll create our EFI based on the one insides of it. Have a look at the "EFI > Clover > drivers > off > UEFI" Folder – you find the following Files: Copy the following files over to EFI > Clover > drivers > UEFI: ApfsDriverLoader.efi, VBoxHfs.efi and OpenRuntime.efi Now we have a minimal set of Drivers which looks like shown below. The files tagged in gray are in the drivers Folder by defautl and are most likely unnecessary on UEFI-based systems. As mentioned earlier, SMCHelper MUST be deleted when using VirualSMC.kext! I would turn of each of the gray drivers one by one and chick if the system still boots without them.
      Next, copy over your kexts (updated to the latest available version, of course), your ACPI > patched folder and your config.plist form your existing EFI Folder Open CloverConfigurator and update it to the latest Version. It should now include a new section at the bottom called Quirks, as mentioned earlier Now open your config.plist you copied over from your working EFI and click on "Quirks". It should look like this (without the descriptions of course):
      Head over to the OpenCore Install Guide and pick the guide for your CPU Family and Platform. Jump to the "Booter" Section. It contains all required Booter Quirks tinted green in the screenshot. Make sure to unfold the "more in-depth info" box to see what they do. Find the options for your system and tick them away in Clover Configurator. Next, jump to the "Kernel" section of Dortania's guide and copy over the settings from "Quirks" and "Scheme". Again, make sure to unfold the "more in-depth" section to find all necessary settings. NOTE: some of the settings Located in "Kernel > Quirks" have different names and are located in the "Kernel and Kext Patches" section of Clover Configurator. These include:

      In most cases you have these set up correctly already, otherwise your system wouldn't have started before. But it's good to double check if you have settings enabled which may be unnecessary. Once you've ticked all the necessary quirks, save your configuration, copy the new EFI Folder to the root of your USB Flash Drive and try booting from it. If everything was set up correctly, the system should boot as expected. If it does boot, you can mount the ESP partition of your hard drive, backup your EFI Folder, delete it and put in the one from your USB Flash drive to make the changes permanent.  
      TROUBLESHOOTING: If you get Kernel Panics take a note of them and head over to the OpenCore Troubleshooting Guide and have a look at the "OpenCore Boot issues" and "Kernelspace Issues" sections to find your error message and possible fixes to resolve it. Another great resource to check if your Clover config is set-up correctly in general (excluding Quirks) is the Hackintosh Vanilla Desktop Guide For more info about how OpenCore differs from clover and see which settings, drivers and features are compatible, check out the Clover Conversion Guide.
       
      Good luck!
       
      PS: If you run into trouble after following this guide you can upload your config.plist and I can have a look at the quirks.
      PSS: When running BigSur, you need to remove the PreBoot Volume from the "Hide" Section of the GUI because if I understand correctly, BigSur requires booting from it.
      PSSS: if your system boots correctly you can upload a screenshot with your quirks with additional Info like your Board and CPU which might be helpful for other users.
       
    • By MaLd0n
      iMac20,1 Hackintosh 
      A good build for professional audio and video processing.
      We love silence and Cooler SCYTHE Ninja 5 is mandatory in this case!
      A very custom DSDT for best experience under macOS. Removed all unused devices, injected all Apple devices, essentials, cosmetics, real improvements.
       
       

       
       
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
       
      -Bios/UEFI Settings-
      CSM Support - Disabled
      Internal Graphics - Enable
      -Thunderbolt Configuration-
      Security Level - No Security
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      -Hardware-
      Mobo - Ga Z490 Vision D
      https://tinyurl.com/y4gajha4

      Processor - i7 or i9 10th Intel
      https://tinyurl.com/y6jlskwz

      GPU - RX 580, 590, VEGA 56, VEGA64, 5700XT or RADEON VII
      https://tinyurl.com/y4mxc7t6

      Cooler - SCYTHE Ninja 5 
      https://tinyurl.com/yyrbx5lf

      NVME - WD Black SN750 NVMe SSD
      https://tinyurl.com/vnq46yr
       
      -EFI folders- 
      Clover - https://tinyurl.com/yxzftuyr
      OpenCore - https://tinyurl.com/y3lt8t9l
      Just paste EFI folder into EFI partition, reboot and extract one SendMe. Post this dump here for full ACPI solution!
      Download RunMe.app dumper
       
      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -DSDT- Complete Solution
      DSDT.Z490 VISION D MaLd0n.zip
       
      -SSDT- Not complete solution
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      -DSDT Patches-
       
       
       
      -USB Solution-
      USB SOLUTION.zip
       
       
       
       
      -Boot Time with Clover or Opencore is same-
       
      -Screenshots-































       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thx to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By VortexisTV
      So I've been trying to update to Big Sur from Catalina but I get stuck at the +++ message at the beginning. I made sure I have all my kexts and drivers updated. Updating to Clover revision 5126 would only get me kernel panics. Am I doing something wrong? Any response would be greatly appreciated. EFI
       
      ASUS Zenbook UX331FN
      Intel Core i5-8265U
      Intel UHD 620
      Clover 5120
       

    • By amadeusex
      Hey guys - how are you holding up?
      Because of a lot of free time and after abandoning the idea to get Catalina installed i tried to run Mojave on my beloved z820v2.
      Everything went fine except power management.
      I've used @WoodCabin's EFI folders to install and later on run Mojave (14.6).
      Here's a glimpse of what i get as soon as i put the patched (from 10.13 as suggested on stinga's X79 power management topic) AppleIntelCPUPowerManagement.kext into S/L/E
       

       
      I tried also @stinga11 s kext patches for Mojave but still either PM's not working or KP.
      Here's my my EFI folder

      @antonio.clb
    • By BALDY_MAN
      Z490 GigabyteMaster.Config plist Template
       
      Hi all I have put together a  config.plist template to help you get started. Setting up your z490 Motherboard
      It is a template for you to copy the settings to your OWN
      Config.plist
      Open it with a plist editor
      And copy the same settings to your OWN Plist
      You will need to add you own motherboard  serail numbers
      I Have  put it so in the template (P.Y.O) Meaning put your own)
      Z490Gigabyte.Master. Config.plistTemperate.zipOpenCore. SanityCheck Screen Shots
      Attached  OpenCore Sanity screen Shots
       
×