Jump to content

401 posts in this topic

Recommended Posts

28 minutes ago, blackosx said:

Good point about custom images and I don't know the answer to that. I guess that's not been implemented yet.

 

Yes, the night/day switching option is default in Clover. If the theme contains images for night then they will be shown when viewing at the appropriate time of day. Are you after an option to disable this day/night switching and say, always show the daytime version? 

 

I don't test. But there is now  Timezone and daytime strings in config.plist (r4773)

 

 

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Good point about custom images and I don't know the answer to that. I guess that's not been implemented yet.
 
Yes, the night/day switching option is default in Clover. If the theme contains images for night then they will be shown when viewing at the appropriate time of day. Are you after an option to disable this day/night switching and say, always show the daytime version? 


Ok was just curious, thought I saw somewhere that we need to add “Daytime” to embeddedthemetype in config.plist.
Hopefully custom images for custom entries will be implemented soon.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

On Clovy - I have a widescreen monitor (3440x1440), but the background is set for 16:9, so I have black bars on the sides.  I have the resolution set in the config.plist and all other themes work with that resolution.  Any way to get rid of the black bars?  Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't test. But there is now  Timezone and daytime strings in config.plist (r4773)

 

Ok was just curious, thought I saw somewhere that we need to add “Daytime” to embeddedthemetype in config.plist.

 

 

Thanks for the note.

 

Looking at the code, the EmbeddedThemeType setting is for the embedded theme only. You can set it to Light or Dark, or choose Daytime which will toggle Light or Dark depending on the time of day.

 

Hopefully custom images for custom entries will be implemented soon.

 

Yeah. I'll try to take look at what's happening. Though I'm sure Slice will be quicker to provide a solution.

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, burkett375 said:

On Clovy - I have a widescreen monitor (3440x1440), but the background is set for 16:9, so I have black bars on the sides.  I have the resolution set in the config.plist and all other themes work with that resolution.  Any way to get rid of the black bars?  Thanks!

 

This is obviously not right. I would have thought the background could be scaled independently of the icons. Hopefully this will be resolved soon.

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, burkett375 said:

On Clovy - I have a widescreen monitor (3440x1440), but the background is set for 16:9, so I have black bars on the sides.  I have the resolution set in the config.plist and all other themes work with that resolution.  Any way to get rid of the black bars?  Thanks!

 

2 hours ago, blackosx said:

 

This is obviously not right. I would have thought the background could be scaled independently of the icons. Hopefully this will be resolved soon.

 

Sorry, meant to attach a screenshot, too.

 

 

screenshot0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Open Clovy/theme.svg with TextEdit and change the line

BackgroundScale="crop"

to

BackgroundScale="scale"

I am not sure if it helps as it is Clover bug not scaling images to such monitors.

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, luky35 said:

@Slice hi,

 

Please help me with how to move the CLOVER symbol (in the image) to the center.

Thank you very much.

 

Clovy

It depends on how did you make it shifted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's 11:35am here should the BGM_SVG be this colour or green?

 

Edit: Never mind, bios clock was wrong. For some reason it keeps changing.

 

screenshot0.png

Edited by SavageAUS

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Slice said:

Open Clovy/theme.svg with TextEdit and change the line

BackgroundScale="crop"

to

BackgroundScale="scale"

I am not sure if it helps as it is Clover bug not scaling images to such monitors.

 

That worked, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can I add my Timezone to clover for vector themes to show day/night modes correctly. My bios seems to be using utc instead of local time.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Set the key GUI/Timezone to an integer offset from UTC in config.plist.

Could you please share an example of how this would be written?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, blackosx said:

It goes inside the GUI dict exactly as apianti showed in his example. Just add it under your theme entry for example.

I did not work, I'm doing something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, apianti said:

<key>GUI</key>
<dict>
  <key>Timezone</key>
  <integer>-5</integer>
</dict>

 

Thank you. This worked for me.

South Australia.

What time should vector themes change to "night"?

Screen Shot 2018-12-21 at 7.34.35 pm.png

Edited by SavageAUS

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, SavageAUS said:

Thank you. This worked for me.

South Australia.

What time should vector themes change to "night"?

Screen Shot 2018-12-21 at 7.34.35 pm.png

Which tool do you use config.plist?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, SavageAUS said:

Thank you. This worked for me.

South Australia.

What time should vector themes change to "night"?

Screen Shot 2018-12-21 at 7.34.35 pm.png

A vector theme will always be time dependent if *_night images present inside.

If local time is between 8:00 and 20:00 then this is daylight. Else it is night.

7 minutes ago, luky35 said:

Which tool do you use config.plist?

Xcode.app ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, SavageAUS said:


Xcode


Sent from my iPhone using Tapatalk

Clovy themes show normal day and night on the icons of the time of the Boot. I do not have any Timezone .. or in the config.plist. DayTime.

 

@Slice did it great, only when it could reduce the size of the icons according to the user's monitor.

 

For my monitor 23.8 ich the best size is 128x128.

Edited by luky35

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By STLVNUB
      Script file to clone Clover, Opencore (official and unofficial) repos
      Script will create link to itself in /usr/local/bin/bob
      Wouldn't hurt to check there are no "Bob"'s there, i "Hope" there isn't.
      Then you only need to type bob. and a parameter
      "n" for NDK repo, unofficial
      "a" for ACID repo, official
      "c" for CLOVER
      It also takes "all" for ALL, if your game
       
      Easier typing bob than.....usual stuff
      Enjoy
       
    • By TimothyF
      My PROBLEM: I followed the Plain Vanilla guide (https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/) to a T in creating the OS X Catalina installer USB. I'm totally new to Hackintosh, and just want an Apple environment to Time Machine migrate my files and system from my ageing MacBook Pro. When I start to use the USB on the target PC (Dell Inspiron 3847 desktop), I ONLY see the Microsoft (which is the original OS, and on a SEPARATE Hard drive from where I want to install Mac OS), ZERO option for installing the OSX Catalina! Please SEE PICTURE link: https://imgur.com/a/FnLB2Q9   I'm a beginner, but I tried to google my problem. The answers were either incomplete, hard for me to understand and put into action, or were outdated and applied to older OSXs. I appreciate any help in diagnosing and solving this problem!   Clover USB specs OS installer used: Catalina (10.15) Clover revision: 5103 Kexts included: ATH9KFixup.kext AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext USBInjectAll.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext config.plist: see attached ------------------------------------------ Target Desktop specs: Dell Inspiron 3847 (64 bit) CPU: Intel Core i5-4460, 3.2 GHz, 4 cores Architecture: Haswell GPU: Intel HD 4600 Motherboard: Dell 088DT1 (version A01) Chipset: Intel H81 Install method: with USB, configured with Clover, 100% following Plain Vanilla guide for Desktops RAM: 12 GB, 2 slots Hard drive for installation: SATA HDD 4TB, by HGST LAN: RTL8111/8168/8411 WLAN: AR9565 (atheros) Audio: Realtek ALC661 (not 100% sure this is correct)   ------------------------------------ Attached:
      Screenshot of Clover installer not showing the Mac OSX option
      config.plist of my installer USB
      Clover_Install_Log.txt (not sure if this is relevant)   THANK YOU VERY MUCH!     config.plist
      Clover_Install_Log.txt
    • By Simon's InsaneMac
      Hi, I'm kind of lost when scrolling to Clover Configurator, so I decided to use an EFI from the web and just configure the most basic stuff. But that sadly didn't work, im always getting the attached screen IMG_0054.HEIC (and I don't know whether all the errors are listed, as I can't scroll). 
      Anyways I thought it'd be better to do a custom setup. Can anyone give me some help with what to choose in the settings? Here's my rig:
      i7 8700k
      Asus z370-G (Rog Strix)
      gtx 1060 6gb
      samsung ssd (SATA)
      WD hard drive
       
      Your help would be much appreciated!
    • By kylon
      A big thanks to wegface for teaching me a lot of things.
       
       
      Tested on Catalina 10.15.4 and Clover EFI 5104 (Catalina Patcher)
       
      Not Working:
      - realtek sd card reader (pm me if you have a fix)
       
      Notes:
      **CPU patches are disabled, if you are using a locked BIOS you must enable them**
       
      Clover EFI:
      - Install it in UEFI Mode and change your hdd partition table to GPT.
      - You will be able to install ANY OS in EFI mode, even if this pc does not support EFI at all! (No guide available for this)
       
      You will need:
      My unlocked BIOS (OPTIONAL) (here) Latest Clover config from CCE Bank (here) (asus k53sj-kylon) Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) acidanthera AppleALC (here) acidanthera Lilu (here) acidanthera VirtualSMC (here) acidanthera SMCBatteryManager (here) acidanthera SMCLightSensor (here) acidanthera WhateverGreen (here) Mieze Realtek RTL8111 (here)
    • By Rohan20
      Opencore is running really really slow on Catalina 10.15.4. So It was running perfectly before I put the ssdt-pnlf for enabling Brightness control. it is running really slow and I verified my config with the sanity checker and its all correct. can someone please help. I am attaching my oc folder.

       
      https://www.dropbox.com/s/drkek0eaz19ina5/OC.zip?dl=0
       
×