Jump to content
chriz74

applehda patching of ALC 269 VB2 doesn't work under Mojave

5 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
19 hours ago, chriz74 said:

solved with appleALC 1.2.8 and -lilubetaall

Thanks and is it in your Acer P253-M laptop ?

Can you share your AppleALC.kext, DSDT.aml & config.plist to me because the same AppleALC 1.2.8 & -lilubetaall did not work in my Asus laptop UX31A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/14/2018 at 8:34 AM, jsl2000 said:

Thanks and is it in your Acer P253-M laptop ?

Can you share your AppleALC.kext, DSDT.aml & config.plist to me because the same AppleALC 1.2.8 & -lilubetaall did not work in my Asus laptop UX31A.

 

Hello yes it's the p253m, actually I downloaded the kext from some link in the forum. I didn't compile myself. I guess it's the same you have. There is nothing relevant in my plist as I disabled the AppleHDA patches I was using with Clover, however I am using a dsdt and injecting layout id 3 in HDEF with this DSM method:

 

Method (_DSM, 4, NotSerialized)  // _DSM: Device-Specific Method
            {
                If (LEqual (Arg2, Zero))
                {
                    Return (Buffer (One)
                    {
                         0x03                                           
                    })
                }

                Return (Package (0x06)
                {
                    "layout-id", 
                    Buffer (0x04)
                    {
                         0x03, 0x00, 0x00, 0x00                         
                    }, 

                    "hda-gfx", 
                    Buffer (0x0A)
                    {
                        "onboard-1"
                    }, 

                    "PinConfigurations", 
                    Buffer (Zero){}
                })
            }
 

 

Edited by chriz74

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, chriz74 said:

 

Hello yes it's the p253m, actually I downloaded the kext from some link in the forum. I didn't compile myself. I guess it's the same you have. There is nothing relevant in my plist as I disabled the AppleHDA patches I was using with Clover, however I am using a dsdt and injecting layout id 3 in HDEF with this DSM method:

 

Method (_DSM, 4, NotSerialized)  // _DSM: Device-Specific Method
            {
                If (LEqual (Arg2, Zero))
                {
                    Return (Buffer (One)
                    {
                         0x03                                           
                    })
                }

                Return (Package (0x06)
                {
                    "layout-id", 
                    Buffer (0x04)
                    {
                         0x03, 0x00, 0x00, 0x00                         
                    }, 

                    "hda-gfx", 
                    Buffer (0x0A)
                    {
                        "onboard-1"
                    }, 

                    "PinConfigurations", 
                    Buffer (Zero){}
                })
            }
 

 

Thanks, but it does not work in my UX31A hackintosh at Mojave.

At 10.11.6 or 10.12.6 it got headphone port working only without internal speaker.

By the way HDMI audio from HD 4000 works if connected with Sony TV.

Edited by jsl2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×