Jump to content
demos41

install clover on ssd Mojave to make it boot

26 posts in this topic

Recommended Posts

cannot install clover on ssd, cannot even mount the refi partition from ssd it does not show at the bottom to mount in clover configurator.

 

any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
13 minutes ago, Hervé said:

Which Clover version?

r4522

 

stays blocked at random seed, disc does not appear to mount efi..

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, xtddd said:

hi,,quadro 1000m can be supported on macos 10.14?

This question should be in in a topic of its on, under the graphics section.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, demos41 said:

this efi is in my Mojave ssd but cannot see it in clover configurator to mount

 

hp elitedesk 800 G2 i3 6100 hd 530, in the acpi folder from prods 600 g1, when I boot with usb pen I get to mojave, other wise unable stops at random seed

BOOTX64.efi

config_origin.plist

config1.plist

config_check.plist

DumpLog.txt

XSDT.aml

FPDT.aml

SSDT-10x.aml

SSDT-3-Sata0Ide.aml

HPET.aml

UEFI.aml

SSDT-11x.aml

SSDT-x5_1-ApIst.aml

ASF!.aml

RSDT.aml

SSDT-x5_6-HwpLvt.aml

SSDT-6x.aml

SSDT-7x.aml

SSDT-1-SaSsdt.aml

RSDP.aml

DSDT-pa2.aml

DSDT.aml

DSDT-pa0.aml

MSDM.aml

SSDT-x5_5-ApHwp.aml

BGRT.aml

SSDT-4-PtidDevc.aml

SSDT-x5_3-ApCst.aml

DSDT-pa1.aml

SSDT-8x.aml

SSDT-0-ShmTable.aml

SSDT-x5_4-Cpu0Hwp.aml

FACS.aml

SSDT-2-PerfTune.aml

FACP.aml

SSDT-5-CpuSsdt.aml

SSDT-9x.aml

DSDT-or.aml

SSDT-5.aml

SSDT-4.aml

SSDT-12x.aml

SLIC.aml

MCFG.aml

SSDT-x5_2-Cpu0Cst.aml

SSDT-3.aml

SSDT-2.aml

SSDT-0.aml

SSDT-1.aml

APIC.aml

SSDT-x5_0-Cpu0Ist.aml

DumpLog.txt

XSDT.aml

FPDT.aml

SSDT-10x.aml

SSDT-3-Sata0Ide.aml

HPET.aml

UEFI.aml

SSDT-11x.aml

SSDT-x5_1-ApIst.aml

ASF!.aml

RSDT.aml

SSDT-x5_6-HwpLvt.aml

SSDT-6x.aml

SSDT-7x.aml

SSDT-1-SaSsdt.aml

RSDP.aml

DSDT-pa2.aml

DSDT.aml

DSDT-pa0.aml

MSDM.aml

SSDT-x5_5-ApHwp.aml

BGRT.aml

SSDT-4-PtidDevc.aml

SSDT-x5_3-ApCst.aml

DSDT-pa1.aml

SSDT-8x.aml

SSDT-0-ShmTable.aml

SSDT-x5_4-Cpu0Hwp.aml

FACS.aml

SSDT-2-PerfTune.aml

FACP.aml

SSDT-5-CpuSsdt.aml

SSDT-9x.aml

DSDT-or.aml

SSDT-5.aml

SSDT-4.aml

SSDT-12x.aml

SLIC.aml

MCFG.aml

SSDT-x5_2-Cpu0Cst.aml

SSDT-3.aml

SSDT-2.aml

SSDT-0.aml

SSDT-1.aml

APIC.aml

SSDT-x5_0-Cpu0Ist.aml

Shell64.efi

bdmesg.efi

Shell64U.efi

Shell.inf

OsxFatBinaryDrv-64.efi

AppleImageCodec-64.efi

AppleUITheme-64.efi

DataHubDxe-64.efi

AppleKeyAggregator-64.efi

apfs.efi

OsxAptioFix2Drv-64.efi

VBoxHfs-64.efi

FSInject-64.efi

FirmwareVolume-64.efi

SMCHelper-64.efi

OsxAptioFixDrv-64.efi

UsbMouseDxe-64.efi

AppleImageCodec-64.efi

AppleUITheme-64.efi

AppleKeyAggregator-64.efi

FSInject-64.efi

FirmwareVolume-64.efi

SMCHelper-64.efi

Ps2MouseDxe-64.efi

DirectHW

Info.plist

Info.plist

VoodooPS2Trackpad

Info.plist

Info.plist

SuperVIAATA

Info.plist

VoodooPS2Keyboard

Info.plist

Info.plist

Info.plist

AppleNForceATA

Info.plist

CodeResources

NullCPUPowerManagement

InfoPlist.strings

Info.plist

ApplePCIIDE

InfoPlist.strings

Readme.rtf

Info.plist

USBInjectAll

Info.plist

Info.plist

Info.plist

VoodooPS2Mouse

Info.plist

VoodooPS2Controller

VoodooPS2Trackpad

Info.plist

VoodooPS2Keyboard

Info.plist

VoodooPS2Mouse

Info.plist

Info.plist

IntelGraphicsFixup

ISSUE_TEMPLATE.md

IntelFramebuffer.bt

Info.plist

FakeSMC

InfoPlist.strings

License.txt

Info.plist

config_debug.plist

config.plist

config.plist

config_working.plist

config.plist

background1920.png

apple_logo.png

banner.png

Selection_small.png

theme.plist

background.png

font.png

func_about.png

os_debian.icns

os_gentoo.icns

os_centos.icns

func_help.png

os_recovery.icns

os_redhat.icns

os_freebsd.icns

tool_rescue.icns

os_kubuntu.icns

os_leo.icns

os_chrome.icns

os_win.icns

func_secureboot_config.png

vol_mac.icns

pointer.icns

os_ubuntu.icns

os_clover.icns

vol_linux.icns

pointer.png

vol_optical.icns

os_lion.icns

vol_internal_ntfs.icns

os_hsierra.icns

os_remix.icns

os_linux.icns

func_options.png

tool_shell.png

apple.png

func_shutdown.png

os_mac.icns

vol_win.icns

os_mav.icns

os_cougar.icns

vol_external.icns

os_arch.icns

os_kali.icns

vol_internal.icns

os_legacy.icns

vol_recovery.icns

func_reset.png

os_freedos.icns

os_yos.icns

os_unknown.icns

os_vista.icns

os_manjaro.icns

os_sierra.icns

vol_firewire.icns

os_snow.icns

func_secureboot.png

tool_shell.icns

func_clover.png

os_cap.icns

vol_clover.icns

os_mint.icns

Selection_big.png

scroll_end.png

down_button.png

up_button.png

scroll_fill.png

bar_fill.png

bar_end.png

bar_start.png

scroll_start.png

config_uefi.plist

CLOVERX64.efi

What in god green earth is this? When I asked for you to upload your EFI folder I meant a whole folder as a zip, not links to another website. SO I am gonna ask again, please zip your entire EFI folder and upload it to this site in the reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, Pavo said:

Upload your EFI folder and post you system specs

this efi is in my Mojave ssd but cannot see it in clover configurator to mount

 

hp elitedesk 800 G2 i3 6100 hd 530, in the acpi folder is the ddst

 

sorry, zipped now

EFI.zip

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, demos41 said:

this efi is in my Mojave ssd but cannot see it in clover configurator to mount

 

hp elitedesk 800 G2 i3 6100 hd 530, in the api folder is the ddst

 

sorry, zipped now

EFI.zip

Thats better thank you, now with that being said, I have been doing hackintoshes for over a decade now and have never in my life seen someone have this amount of mistakes in their EFI folder.

wQWlMFx.png

m6ViGiG.png

O6wSigM.png

SDA2nwT.png

You simply do not take your original ACIP dump and just throw them into the patched DSDT/SSDT area of Clover, also which config.plist are you actually using because there is so.... many to choose from. Finally never ever ever ever....... use NullCPU unless absolutely knowing that you have to. I will see what I can do to clean this up. This is gonna take awhile.

Edited by Pavo

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for the info, only did high Sierra, now updated to Mojave with all apps with the install. can only boot from pen with the config in origin selected that gives me 14.21054473070_Capturadeecr2018-06-11s15_04_09.png.5ae7a3cc07f2078d609007db8569d2b2.png1783991432_Capturadeecr2018-06-11s15_05_24.png.e677f30ed40342ff16f96c80671dab29.png

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, demos41 said:

thanks for the info, only did high Sierra, now updated to Mojave with all apps with the install. can only boot from pen with the config in origin selected that gives me 14.21054473070_Capturadeecr2018-06-11s15_04_09.png.5ae7a3cc07f2078d609007db8569d2b2.png1783991432_Capturadeecr2018-06-11s15_05_24.png.e677f30ed40342ff16f96c80671dab29.png

Well try this EFI but seriously don't even know how you can boot anything with this EFI that you uploaded.

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried this efi with the clover no go, with pen it boots the same, somehow I think that clover is not installed on ssd, although I did instal it there. I am almost sure if I remove the efi it still boots, going to try

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, demos41 said:

tried this efi with the clover no go, with pen it boots the same, somehow I think that clover is not installed on ssd, although I did instal it there. I am almost sure if I remove the efi it still boots, going to try

What do you mean by no go? Post pics of issues please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

as you can see I cannot mount mojaveosx ssd no option, have a preeboot partition that does not show when pc is turned on, I think the would help

Captura de ecrã 2018-06-11, às 15.42.44.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, demos41 said:

as you can see I cannot mount mojaveosx ssd no option, have a preeboot partition that does not show when pc is turned on, I think the would help

Captura de ecrã 2018-06-11, às 15.42.44.png

Oh...... this is probably because there were no ESP built on disk2 it looks like. More than likely its a result of installing the OS while other HDDs were connected and the ESP was created on a different drive. This is not a booting issue, this is simply a mounting issue correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, seems correct to me, don't know much but that is how I installed Mojave over high Sierra, all apps office photoshop etc all is there with the install. all disks where present even backup disk, full acceleration for hd530 too

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, demos41 said:

thanks, seems correct to me, don't know much but that is how I installed Mojave over high Sierra, all apps office photoshop etc all is there with the install. all disks where present even backup disk, full acceleration for hd530 too

Yeah you need too just figure out what drive to use to boot from, that is where your EFI folder will go. You don't have to install Clover on every drive, just the drive you select as boot drive in bios settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Pavo said:

Yeah you need too just figure out what drive to use to boot from, that is where your EFI folder will go. You don't have to install Clover on every drive, just the drive you select as boot drive in bios settings.

when I press boot option and boot from the ssd nothing happens, all dark, with high Sierra had it was as boot disk when I selected the ssd it would boot, now installed latest clover to that drive ssd and nothing, did not want to take the pc apart to disconnect disks

 

if I could make the ssd to boot would add second monitor, did it for high Sierra, lol did it all but now it seem more puzzled

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, demos41 said:

when I press boot option and boot from the ssd nothing happens, all dark, with high Sierra had it was as boot disk when I selected the ssd it would boot, now installed latest clover to that drive ssd and nothing, did not want to take the pc apart to disconnect disks

 

if I could make the ssd to boot would add second monitor, did it for high Sierra, lol did it all but now it seem more puzzled

 

I had the same issue with a disk with CC I was able to use EFIMoiunter to access the EFI folder.   Google it and see if you can find it.   I was able to boot with the disk I just could not mount using CC but it works with EFImounter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Gigamaxx said:

 

I had the same issue with a disk with CC I was able to use EFIMoiunter to access the EFI folder.   Google it and see if you can find it.   I was able to boot with the disk I just could not mount using CC but it works with EFImounter.

yes the efi I mounted is empty what do I do?

1179296343_Capturadeecr2018-06-11s19_59_05.png.47b27e5e05b9bd3d173b68634d78b34c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

switched other drives off. managed to boot now from ssd, after some work. but only loads if I choose origin in the config. the config file does not boot

 

edited the config file as origin, now it boots from ssd, no graphics inject, and boot with full acceleration on HD530 skl, trying to add a second monitor, added the kext patch in config, does it work without selection of intel graphics selection in config.

 

I remember using lilu and agdp fix, worked on high Sierra.

 

something else in efi, in kext I only have other folder nothing else

Edited by demos41

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×