Jump to content
ergot

Stuck on PCI configuration...

22 posts in this topic

Recommended Posts

Hi 

I was installing 10.14 from my MacBook Pro to external SSD then move it to my mackintosh using the same EFI folder for my current build 10.13

When boot up the 10.14 SSD I am stuck on PCI configurations...anyone know what I should do next?IMG_1493.thumb.JPG.24b063b0afd7209356f292127d21b319.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
1 hour ago, fabiosun said:

check if kernel patch you are using in 10.13 are the same..maybe one of them is different ;)

 

Hi Fabiosun,

I removed all patches before, still stuck on PCI configuration.

BTW, I don't know if it matters the OS installed on HFS and not APFS

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have to find new kernel patches

1 hour ago, ergot said:

Hi Fabiosun,

 

BTW, I don't know if it matters the OS installed on HFS and not APFS

regarding last part of your message

10.14.beta 1 convert during install phase in apfs so you should have in your driver64uefi folder apfs.efi driver

 

try to see also here

I think new Brumbaer patch is there 

 

Edited by fabiosun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try enabling USB ownership fix in clover (and BIOS if available).

Edited by Dr. Hurt

Share this post


Link to post
Share on other sites

PMHeart update this patch, no?

 

com.apple.iokit.IOPCIFamily
48 3D 00 00 00 40
48 3D 00 00 00 80
10.14.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI All and thank you for your help!

I added IOPCIFamily patch and followed PMHeart instructions still stuck on PCI configurations...I mean the PC will restart when starting PCI configurations

IMG_1500.JPG

Edited by ergot

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, ellaosx said:

so the patch worked?

 I used the patch from PMHeart, and just played with my config actually I don't know what make it boot :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ergot said:

Succeeded !

how to install unsupported GPU Webdrivers? 

Screen Shot 2018-06-09 at 15.17.44.png

simple way is to use web driver.sh script

search with google and download it

then open a terminal window

and type this:

sudo web driver.sh --list

 

choose your optimal driver you used before :)

follow simple instructions

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, fabiosun said:

simple way is to use web driver.sh script

search with google and download it

then open a terminal window

and type this:

sudo web driver.sh --list

 

choose your optimal driver you used before :)

follow simple instructions

yep I tried that but :]

$ webdriver --list

Unsupported macOS version

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

to avoid this error you can try to modify 17 in 18. like this in script

if (( LOCAL_MAJOR != 18 )); then

 

or better search in nvidiawebdriverhigh Sierra thread chris or ric9090 or Pavo script to modify a Nvidia web driver

remember

for now no acceleration is supported in Mojave for Nvidia

Edited by fabiosun

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you Fabiosun! 

had a small progress :) but still not working, I understand that there is no acceleration but it is just for testing

 

update*

managed to patch web drivers but boot to black screen :) next search...find how to fix it ;)

 

Password:

Warning: Executable not found: /usr/local/libexec/webdriver.sh/clover-patcher

Checking for updates...

Current driver: Not installed

Running on: macOS 10.14 (18A293u)

 

 

What now? [1-0] : 1

 

Try again...

Edited by ergot

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, ergot said:

it was my DSDT issue...no DSDT system boot OKimageproxy.php?img=&key=c17464ef1b1b51c7

Screen Shot 2018-06-09 at 22.42.48.png

 

I noticed during boot in verbose at very beginning Apple (I believe ) has dsdt loads.   Maybe these were conflicting with clover adds.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/9/2018 at 12:27 AM, ergot said:

Succeeded !

how to install unsupported GPU Webdrivers? 

Screen Shot 2018-06-09 at 15.17.44.png

 

Could you please share your EFI? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

First Hackintosh attempt. I got Mojave installed ONCE then borked it with Multi somehow and had to start again. I keep screwing up somewhere and just can't figure it out. I'm just trying to get to the installer off of the USB stick and it's always hanging. This is the last output where it hangs with -v argument. Without verbose output it's the white Apple logo and the progress bar drags from about 3/4 of the way, eventually makes it to 100% but does nothing.

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>AutoMerge</key>
		<true/>
		<key>DSDT</key>
		<dict>
			<key>#DropOEM_DSM</key>
			<dict>
				<key>ATI</key>
				<true/>
				<key>Firewire</key>
				<true/>
				<key>HDA</key>
				<true/>
				<key>HDMI</key>
				<true/>
				<key>IDE</key>
				<true/>
				<key>IntelGFX</key>
				<true/>
				<key>LAN</key>
				<true/>
				<key>LPC</key>
				<false/>
				<key>NVidia</key>
				<true/>
				<key>SATA</key>
				<true/>
				<key>SmBUS</key>
				<false/>
				<key>USB</key>
				<true/>
				<key>WIFI</key>
				<true/>
			</dict>
			<key>Debug</key>
			<false/>
			<key>Fixes</key>
			<dict>
				<key>AddDTGP</key>
				<false/>
				<key>AddHDMI</key>
				<false/>
				<key>AddIMEI</key>
				<false/>
				<key>AddMCHC</key>
				<false/>
				<key>AddPNLF</key>
				<false/>
				<key>DeleteUnused</key>
				<false/>
				<key>FakeLPC</key>
				<false/>
				<key>FixACST</key>
				<false/>
				<key>FixADP1</key>
				<false/>
				<key>FixAirport</key>
				<false/>
				<key>FixDarwin</key>
				<false/>
				<key>FixDarwin7</key>
				<false/>
				<key>FixDisplay</key>
				<false/>
				<key>FixFirewire</key>
				<false/>
				<key>FixHDA</key>
				<false/>
				<key>FixHPET</key>
				<false/>
				<key>FixIDE</key>
				<false/>
				<key>FixIPIC</key>
				<false/>
				<key>FixIntelGfx</key>
				<false/>
				<key>FixLAN</key>
				<false/>
				<key>FixMutex</key>
				<false/>
				<key>FixRTC</key>
				<false/>
				<key>FixRegions</key>
				<false/>
				<key>FixS3D</key>
				<false/>
				<key>FixSATA</key>
				<false/>
				<key>FixSBUS</key>
				<false/>
				<key>FixShutdown</key>
				<true/>
				<key>FixTMR</key>
				<false/>
				<key>FixUSB</key>
				<false/>
				<key>FixWAK</key>
				<false/>
			</dict>
			<key>Name</key>
			<string>DSDT.aml</string>
			<key>ReuseFFFF</key>
			<false/>
		</dict>
		<key>DropTables</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>MATS</string>
			</dict>
		</array>
		<key>FixHeaders</key>
		<false/>
		<key>HaltEnabler</key>
		<false/>
		<key>SSDT</key>
		<dict>
			<key>DropOem</key>
			<false/>
			<key>Generate</key>
			<dict>
				<key>CStates</key>
				<false/>
				<key>PStates</key>
				<false/>
			</dict>
		</dict>
	</dict>
	<key>Boot</key>
	<dict>
		<key>Arguments</key>
		<string>dart=0 darkwake=1</string>
		<key>Debug</key>
		<true/>
		<key>DefaultVolume</key>
		<string>MacHDD</string>
		<key>Legacy</key>
		<string>PBR</string>
		<key>Secure</key>
		<false/>
		<key>Timeout</key>
		<integer>3</integer>
		<key>XMPDetection</key>
		<string>Yes</string>
	</dict>
	<key>Devices</key>
	<dict>
		<key>Audio</key>
		<dict>
			<key>Inject</key>
			<integer>1</integer>
		</dict>
		<key>FakeID</key>
		<dict>
			<key>ATI</key>
			<string>0x0</string>
			<key>IMEI</key>
			<string>0x0</string>
			<key>IntelGFX</key>
			<string>0x12345678</string>
			<key>LAN</key>
			<string>0x0</string>
			<key>NVidia</key>
			<string>0x0</string>
			<key>SATA</key>
			<string>0x0</string>
			<key>WIFI</key>
			<string>0x0</string>
			<key>XHCI</key>
			<string>0x0</string>
		</dict>
		<key>USB</key>
		<dict>
			<key>FixOwnership</key>
			<true/>
			<key>Inject</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>UseIntelHDMI</key>
		<false/>
	</dict>
	<key>DisableDrivers</key>
	<array>
		<string>Nothing</string>
	</array>
	<key>GUI</key>
	<dict>
		<key>EmbeddedThemeType</key>
		<string>Dark</string>
		<key>Hide</key>
		<array>
			<string>Windows</string>
			<string>BOOTX64.EFI</string>
		</array>
		<key>Language</key>
		<string>en:0</string>
		<key>Mouse</key>
		<dict>
			<key>Enabled</key>
			<true/>
			<key>Speed</key>
			<integer>8</integer>
		</dict>
		<key>Scan</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<true/>
			<key>Legacy</key>
			<string>First</string>
			<key>Tool</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>ScreenResolution</key>
		<string>1920x1080</string>
		<key>Theme</key>
		<string>embedded</string>
	</dict>
	<key>Graphics</key>
	<dict>
		<key>Inject</key>
		<dict>
			<key>ATI</key>
			<true/>
			<key>Intel</key>
			<false/>
			<key>NVidia</key>
			<false/>
		</dict>
		<key>ig-platform-id</key>
		<string>0x59120003</string>
	</dict>
	<key>KernelAndKextPatches</key>
	<dict>
		<key>#FakeCPUID</key>
		<string>0x010676</string>
		<key>AppleIntelCPUPM</key>
		<true/>
		<key>AppleRTC</key>
		<true/>
		<key>KernelCpu</key>
		<false/>
		<key>KernelLapic</key>
		<false/>
		<key>KernelPm</key>
		<true/>
		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>External icons patch</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				RXh0ZXJuYWw=
				</data>
				<key>InfoPlistPatch</key>
				<false/>
				<key>Name</key>
				<string>AppleAHCIPort</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				SW50ZXJuYWw=
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Remove USB port limit in XHCI kext</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				g/sPD4MDBQAA
				</data>
				<key>InfoPlistPatch</key>
				<false/>
				<key>MatchOS</key>
				<string>10.14.x</string>
				<key>Name</key>
				<string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				g/sPkJCQkJCQ
				</data>
			</dict>
		</array>
	</dict>
	<key>RtVariables</key>
	<dict>
		<key>BooterConfig</key>
		<string>0x28</string>
		<key>CsrActiveConfig</key>
		<string>0x3</string>
	</dict>
	<key>SMBIOS</key>
	<dict>
		<key>ProductName</key>
		<string>iMac14,2</string>
		<key>Trust</key>
		<false/>
	</dict>
	<key>SystemParameters</key>
	<dict>
		<key>CustomUUID</key>
		<string></string>
		<key>InjectKexts</key>
		<string>Detect</string>
		<key>InjectSystemID</key>
		<true/>
	</dict>
</dict>
</plist>

ROG STRIX Z370

i7-8700K

PowerColor Vega 56 Red

IMG_20181113_000226.jpg

Edited by sl0wtarget

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×