Jump to content
Allan

macOS Mojave - Launched

40 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)
7 hours ago, fantomas1 said:

 

Did you try with 10.13.6 beta kexts???

 

Unfortunately, 10.13.6 beta AMD kexts performed no better in 10.14 vs 10.13.5 kexts (CI but no QE acceleration) :(

 

I managed to get AMDRadeonX3000 to load by also regressing IOAcceleratorFamily2.kext to its HS version ---> still no QE in Mojave for HD5770...

 

NB:  My HD5770 works natively in Sierra and High Sierra with full CI/QE.  Just Clover ATI Graphics Injection enabled, Vervet FB + VideoPorts=4, no FakeID...

 

Spoiler

fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ kextstat | grep AMD
   98    2 0xffffff7f82920000 0x122000   0x122000   com.apple.kext.AMDLegacySupport (1.6.8) 3656FC14-F1FA-3E4A-A910-128D98937550 <94 12 11 7 5 4 3 1>
  117    0 0xffffff7f82bdd000 0xea000    0xea000    com.apple.kext.AMD5000Controller (1.6.8) 9585D1B0-36B9-3EE4-A923-9DD5432E3E76 <98 94 12 11 5 4 3 1>
  125    0 0xffffff7f82eed000 0x1f0000   0x1f0000   com.apple.kext.AMDSupport (1.6.8) DFC64CA8-ECEB-3E41-98BB-8402674B32CE <118 94 12 11 7 5 4 3 1>
  131    0 0xffffff7f831a4000 0x568000   0x568000   com.apple.kext.AMDRadeonX3000 (1.6.6) 15040C17-BF99-32F1-85C5-7C0D409F1288 <130 129 94 12 7 5 4 3 1>
  134    0 0xffffff7f83809000 0x22000    0x22000    com.apple.kext.AMDLegacyFramebuffer (1.6.8) D8BF7E95-367E-3C00-88F5-A30FDC428624 <98 94 12 11 7 5 4 3 1>
fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ kextstat | grep IOAcceleratorFamily2
  130    1 0xffffff7f8310c000 0x98000    0x98000    com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily2 (378.25) 72726A96-48C1-3A00-B719-3A0077DC1087 <129 94 30 12 7 6 5 4 3 1>

 

Edited by fusion71au
extra info

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
4 minutes ago, fusion71au said:

 

Unfortunately, 10.13.6 beta AMD kexts performed no better in 10.14 vs 10.13.5 kexts (CI but no QE acceleration) :(

 

I managed to get AMDRadeonX3000 to load by also regressing IOAcceleratorFamily2.kext to its HS version ---> still no QE in Mojave for HD5770...

 

  Reveal hidden contents

 

 

My HD6770 is just a HD5700 rebranded but to make it work under HS, I had have to rollback kexts from 10.12.6 (all these you mentioned before except AMD5000Controller) + Clover Fake-ID.

 

Give a try with 10.12.6 kexts but no guarantee it will work better (or worse  :P )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taking kexts from High Sierra to Mojave seems to be only a temporary measure. Besides, if we end up in Mojave final with this solution, my guess is that the os will be harder to update.

I know that High Sierra can boot even with ”Inject Intel” and disable the function of the GPU, so that the OS uses the onboard graphics, altough not offcially supported. Please correct me if I say something stupid. If newer Macs do not have Nvidia GPUs, only ATI ones, perhaps I can use a motherboard with onboard graphics and no GPU, if the basic functions of the OS work at a decent level, I mean on -x . I am not interested in high perfermance, especially graphics high performance. Garageband/Logic Pro do not require high graphics performance. Last three editions of macOS updated smoothly each time on my present configuration and I would like to keep it like this. I have an old Nvidia GPU but, if it does not work, i can always set for „Inject Intel” and use the graphics card only as a connecter to the monitor, since the motherboard does not an exit for monitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, fantomas1 said:

 

Did you try with 10.13.6 beta kexts???

 

Thats a good idea, I tested Nvidia gt210 and 8400gs cards they booted but have 800x600 resolution everything is huge.  I will try changing out Nvidia kexts and the 80211 as my Atheros card went dark as well.    BCM4360 works well though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone with Vega noticed the big jump in performance in LuxMark luxball ?

My reference Vega 64 all stock clocks score went to 28K from 25K in luxball :shock:

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Vyzantion said:

Taking kexts from High Sierra to Mojave seems to be only a temporary measure. Besides, if we end up in Mojave final with this solution, my guess is that the os will be harder to update.

I know that High Sierra can boot even with ”Inject Intel” and disable the function of the GPU, so that the OS uses the onboard graphics, altough not offcially supported. Please correct me if I say something stupid. If newer Macs do not have Nvidia GPUs, only ATI ones, perhaps I can use a motherboard with onboard graphics and no GPU, if the basic functions of the OS work at a decent level, I mean on -x . I am not interested in high perfermance, especially graphics high performance. Garageband/Logic Pro do not require high graphics performance. Last three editions of macOS updated smoothly each time on my present configuration and I would like to keep it like this. I have an old Nvidia GPU but, if it does not work, i can always set for „Inject Intel” and use the graphics card only as a connecter to the monitor, since the motherboard does not an exit for monitor.

 

What Intel graphics do you have and what Nvidia card?

Mojave still has Capri and Azul for intel and some Nvidia kexts which they will eventually add to.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
7 hours ago, Gigamaxx said:

 

What Intel graphics do you have and what Nvidia card?

Mojave still has Capri and Azul for intel and some Nvidia kexts which they will eventually add to.

I have Intel Core 2 Duo CPU E8500 and it includes graphics functions, and Nvidia GeForce 6200 (more then 10 years old GPU, surely no Metal supported). The Asus motherboard does not include onboard graphics, but the CPU seems to have onboard graphics, because I see that, if I boot with Inject Intel instead of Nvidia, it works, but graphics shows 6 mb or something. In this case, I guess the Nvidia card turns into a mere interface for the graphics function into the CPU and the GPU is deactivated. I may be wrong.

I plan to trade this PC with a newer one, with Intel i3 and without a GPU, to run Mojave in safe mode.

Edited by Vyzantion

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Gigamaxx said:

 

Thats a good idea, I tested Nvidia gt210 and 8400gs cards they booted but have 800x600 resolution everything is huge.  I will try changing out Nvidia kexts and the 80211 as my Atheros card went dark as well.    BCM4360 works well though.

 

The case for Nvidia GPU's seems to be a little bit different - Some users reported being able to get there GPU's no-metal work with QE/CI under Mojave. I guess these GPU's work OOB under previous macOS releases so that state should not change, at least for the moment.

 

We also have to wait to see what Nvidia will propose with web-drivers Mojave support.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/10/2018 at 11:38 AM, Vyzantion said:

I have Intel Core 2 Duo CPU E8500 and it includes graphics functions, and Nvidia GeForce 6200 (more then 10 years old GPU, surely no Metal supported). The Asus motherboard does not include onboard graphics, but the CPU seems to have onboard graphics, because I see that, if I boot with Inject Intel instead of Nvidia, it works, but graphics shows 6 mb or something. In this case, I guess the Nvidia card turns into a mere interface for the graphics function into the CPU and the GPU is deactivated. I may be wrong.

I plan to trade this PC with a newer one, with Intel i3 and without a GPU, to run Mojave in safe mode.

I was told it had something like HD 2000 on board. I am not sure, I could not find conclusive information via google.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/10/2018 at 10:38 AM, RandomTech said:

Anyone with Vega noticed the big jump in performance in LuxMark luxball ?

My reference Vega 64 all stock clocks score went to 28K from 25K in luxball :shock:

Yes. Also Geekbench went from 149000 to 182000 for me.

My 7900x went from 6100/43500 to 6300/48000 in CPU Geekbench :thumbsup_anim:

In reality though I'm getting some artifacts in windows and my main software isn't accelerated now. Eagerly anticipating a more refined beta and/or a fixed software :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, surfinchina said:

Yes. Also Geekbench went from 149000 to 182000 for me.

My 7900x went from 6100/43500 to 6300/48000 in CPU Geekbench :thumbsup_anim:

In reality though I'm getting some artifacts in windows and my main software isn't accelerated now. Eagerly anticipating a more refined beta and/or a fixed software :P

 

Thats really cool, I'm expecting a lot from 10.14 as this 1st beta looks more stable on my system and much better than 10.13 1st beta, no artefacts here at all and of course more performance are always welcomed :drool:

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, RandomTech said:

Thats really cool, I'm expecting a lot from 10.14 as this 1st beta looks more stable on my system and much better than 10.13 1st beta, no artefacts here at all and of course more performance are always welcomed :drool:

Just installed 10.13.6 beta 2 and GPU is even faster than Mojave - Geekbench 215000!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×