Jump to content
e97

New FakeSMC version will not boot

4 posts in this topic

Recommended Posts

On 9/15/2017 at 2:59 AM, Slice said:

 

I attempted to boot with the linked HWSensors 3, however my system would not post, gets stuck at Bluetooth not found -- I have reverted to the FakeSMC from June 2015.

 

How do I find my current version of FakeSMC?

edit: I checked the working FakeSMC plist and it looks to be 6.14.1364

 

 

Is there a newer version of FakeSMC that would provide better stability / fix my 82574L issues?

Should I be using HWSensors 3 or HWSensors (v6)??

 

 

Edited by e97

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
17 minutes ago, e97 said:

 

I attempted to boot with the linked HWSensors 3, however my system would not post, gets stuck at Bluetooth not found -- I have reverted to the FakeSMC from June 2015.

 

How do I find my current version of FakeSMC?

edit: I checked the working FakeSMC plist and it looks to be 6.14.1364

 

 

Is there a newer version of FakeSMC that would provide better stability / fix my 82574L issues?

Should I be using HWSensors 3 or HWSensors (v6)??

 

 

Check your working FakeSMC. It looks like containing numerous plugins and legacy iokit personalities as an all-in-one solution. This is not our way to go.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Slice said:

Check your working FakeSMC. It looks like containing numerous plugins and legacy iokit personalities as an all-in-one solution. This is not our way to go.

Thanks Slice, that makes sense - the development is trending towards more modular and focused. Simply and elegant like the unix tools model, cool :)

 

I checked the Plugin folder in FakeSMC.kext/Contents/PlugIns/ and the only things I see are :

 

ACPISensors.kext
CPUSensors.kext
GPUSensors.kext
LPCSensors.kext

 

How can I check for other plugins or legacy iokit personalities?

 

I diffed the Info.plist from the working and the latest r152:

 

Screen-Shot-2018-06-01-at-2_47.42-PM.thumb.jpg.7d862975e48f10ba97367c5a361f8aab.jpg

 

The major things I notice are :

 

Added 'ACID', @Slice says its cosmetic

Intel 82574L [ edit: the driver mods are likely causing the errors ]

[edit2: removed the Driver parameter mods, eth is much more responsive when loaded but still seeing this flooded in console:

    kernel[0]: 0x<ptr>, 0x<ptr>  Intel82574L::outputStart - NoResources from txFrame - pkt tossed

 

 

Will try to extract the modifications and see if I can get r152 working and a SSDT for 82574L provided by @korlione2009

Edited by e97
reaplce txt diff vimdiff image. easier to understand, not good for seo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×