Jump to content
Wayang-NT

macOS High Sierra 10.13.4 (17E202) is out

230 posts in this topic

Recommended Posts

I wonder what is going on with that can't install macOS screen, I barely ever saw it before and I've now heard or seen about it like a hundred times since 10.13.4. What happened that is causing this to happen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
3 hours ago, apianti said:

I wonder what is going on with that can't install macOS screen, I barely ever saw it before and I've now heard or seen about it like a hundred times since 10.13.4. What happened that is causing this to happen?

Install went fine on 3 of my machines, however it took me a couple of tries on my Optiplex 755 because it would give me the "can't install macOS screen" on both DB7 as well as the release:
 

An error occurred while extracting files from the package “macOSUpd10.13.4.pkg”
NSFilePath=/Volumes/Macintosh SSD/.PKInstallSandboxManager-SystemSoftware/BE532251-D324-4E77-9369-CCE971E4D4F6.activeSandbox/Root
NSURL=macOSUpd10.13.4.pkg -- file:///Volumes/Macintosh%20SSD/Library/Updates/AtomicUpdates/091-76096/
PKInstallPackageIdentifier=com.apple.pkg.update.os.10.13.4.17E197a
NSUnderlyingError=0x7f9b2c399ab0 {Error Domain=PKXARArchiveErrorDomain Code=101 "archive verify failed"

 

It happened with updating through the App Store as well as doing a clean install.
I could update to 10.13.5 DB1 without problems though, so I don't know what the problem with 10.13.4 is/was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a major issue with this UPD. Installation progress is smooth , no obvious problems but at first

boot into new 10.13.4 I have a flickering/garbling screen ( only use UHD630 ).

I'v searched the whole www but looks like I'm the only one having this problem.

Appreciate it if someone could have a look into my system dump and give me a hint what aim overseeing/doing wrong.

Thanks

I can't attach any files for unknown reasons, so pls use the link

https://www.dropbox.com/sh/fdq724sl596iowo/AAARfSqnSGHIouyRHx2-jtBAa?dl=0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, apianti said:

Have you tried using Lilu+IntelGraphicsFixup?

Yes, I'm using latest builds since I started to get this rig working. Changed BIOS settings back & forth , various bootflags...

No luck so far

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8.4.2018 at 7:48 PM, apianti said:

Yes I do. 

Just found out when I just change SMBIOS from IMac18.3 to 18,1 all problems are gone !

For now I keep my main drive on 10.13.3 and backup drive on 10.13.4 and try to find what are the changes between them.

I have not much experience there though. Any idea ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, polkaholga said:

Yes I do. 

Just found out when I just change SMBIOS from IMac18.3 to 18,1 all problems are gone !

For now I keep my main drive on 10.13.3 and backup drive on 10.13.4 and try to find what are the changes between them.

I have not much experience there though. Any idea ?

I have exactly the same problem.

I can not find a solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, polkaholga said:

Yes I do. 

Just found out when I just change SMBIOS from IMac18.3 to 18,1 all problems are gone !

For now I keep my main drive on 10.13.3 and backup drive on 10.13.4 and try to find what are the changes between them.

I have not much experience there though. Any idea ?

This makes sense, the iMac18,3 has a discrete Radeon Pro, where the iMac18,1 only has an Intel IP640. Probably closer to what was expected, I imagine that something in ACPI or ioreg is not properly setup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My system (main in the signature) with 10.13.3 won't update to 10.3.4.

It downloads the update, goes to the black screen with the white Apple and the white bar starts. After a couple of seconds it reboots and I'm still on 10.3.3.

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, DS-1 said:

My system (main in the signature) with 10.13.3 won't update to 10.3.4.

It downloads the update, goes to the black screen with the white Apple and the white bar starts. After a couple of seconds it reboots and I'm still on 10.3.3.

Because you did not boot into the installer. Check if the /macOS Install Data/ folder is present.
If so, upon boot there should be a new entry to update macOS. If not, update Clover.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

here is a battery worthy of a Hackintosh macOS High Sierra

:thumbsup_anim:   Battery Health 3.app5acf9f229617d_Sanstitre.png.e3573e7ac68ef4d04c338c550a288e8b.png

Sans titre.png

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
8 hours ago, apianti said:

This makes sense, the iMac18,3 has a discrete Radeon Pro, where the iMac18,1 only has an Intel IP640. Probably closer to what was expected, I imagine that something in ACPI or ioreg is not properly setup.

I somehow stumbled to iMac18,1 by "accident". Didn't had much time since I set up my new hack , running it with native tables and just some basic patches all was fine except USB3 . 

That was the 1st thing I got working ( credits to Rehabman for detailed info on various sites ).

I bought this mobo because of the 2 display options ( HDMI/DVI) because my PCI slots are busy with audio stuff and no place left for dedicated graphics. That was

all working great with my old Z68 board. I hope I get those ports going aswell on the Z370 without having to hot plug the 2nd monitor after booting like it is still now.

Think I have to take a deeper look into the Z68 DSDT and what I did there...

 

Thank you for your input/thoughts on this !

Edited by polkaholga

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/4/2018 at 1:48 PM, ricoc90 said:

Because you did not boot into the installer. Check if the /macOS Install Data/ folder is present.
If so, upon boot there should be a new entry to update macOS. If not, update Clover.

Solved: I used custom entries, so that's why there was no new entry at the reboot.

I reset the entries settings in config.plist, updated the os and at the reboot there was the installation entry.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, DS-1 said:

Solved: I used custom entries, so that's why there was no new entry at the reboot.

I reset the entries settings in config.plist, updated the os and at the reboot there was the installation entry.

You can add a hidden custom entry that matches all macOS installer type, then press F3 to unhide it when you need it. Also you probably did need to upgrade clover as there was an issue with the newest installers.

EDIT: Forgot some words.

Edited by apianti

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, apianti said:

You can add a hidden custom entry that matches all macOS installer type, then press F3 to unhide it when you need it. Also you probably did need to upgrade clover as there was an issue with the newest installers.

EDIT: Forgot some words.

I have already hidden a entry, it is the recovery one. I have to add the installer one!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

HP ProBook 6570B 

No issue perfect update

 

captu527.png

Done to my Dell Optiplex 790

captu528.png

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Update went fine (Sort of) the Board-ID patch no longer works (Black Screen on both displays) but WhateverGreen 1.1.7 solves the issue.

I'm was using the following Board-ID patch with macOS 10.13.4 which no longer works in the 10.13.4 (17E202) version.

 

Kernel and Kext Patches:
Name: com.apple.driver.AppleGraphicsDevicePolicy
Find: BA050000 00
Replace: BA000000 00
Comment: Disable board-id check to prevent no signal © lvs1974, Pike R. Alpha, vit9696

Screen Shot 2018-04-25 at 12.46.27 AM.png

Edited by Cyberdevs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Update:

I did a nvram reset along with a kext cache, prelinkedkernel clean up and everything seems to be working again.

The weird thing is that during the installation the black screen issue happened and I had to let the system reboot to complete the installation which resulted in the black screen.

Everything is back to normal after the clean up though!

Edited by Cyberdevs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, Matgen84 said:

Hi

 

On my system, there is no number version? 

 

Clic here to see number

EDIT ** 

Image remove because a serial number was show

 

77658868_Capturedcran2018-04-2517_51_09.png.4485a294f04c59c8c20b06baf1b38bc6.png

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
10 minutes ago, chris1111 said:

Clic here to see number

 

Thanks :)

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got KernelPanic first start after the security update, what is it about?

Anonymous UUID:       9E064598-53F3-B729-3D5B-907138F44679

Thu Apr 26 00:10:12 2018

*** Panic Report ***
panic(cpu 0 caller 0xffffff7f97d87f7b): nvme: " NVMe: Command timed-out and request found in the completion queue \n"@/BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/IONVMeFamily/IONVMeFamily-356.50.26/IONVMeController.cpp:5188
Backtrace (CPU 0), Frame : Return Address
0xffffff874aafbb50 : 0xffffff801486e166 
0xffffff874aafbba0 : 0xffffff8014996714 
0xffffff874aafbbe0 : 0xffffff8014988a00 
0xffffff874aafbc60 : 0xffffff8014820180 
0xffffff874aafbc80 : 0xffffff801486dbdc 
0xffffff874aafbdb0 : 0xffffff801486d99c 
0xffffff874aafbe10 : 0xffffff7f97d87f7b 
0xffffff874aafbe30 : 0xffffff8014e9f71c 
0xffffff874aafbea0 : 0xffffff8014e9f646 
0xffffff874aafbed0 : 0xffffff80148a77e4 
0xffffff874aafbf40 : 0xffffff80148a7345 
0xffffff874aafbfa0 : 0xffffff801481f4f7 
      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IONVMeFamily(2.1)[AAD9E232-4F00-3702-9310-C5ABB53A5B6F]@0xffffff7f97d74000->0xffffff7f97db2fff
            dependency: com.apple.driver.AppleMobileFileIntegrity(1.0.5)[54CD88E5-9FD7-30FC-89A0-E4B2D0CE6F85]@0xffffff7f957f7000
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[1850E7DA-E707-3027-A3AA-637C80B57219]@0xffffff7f95094000
            dependency: com.apple.driver.AppleEFINVRAM(2.1)[F35A52E2-CF80-3BA9-92B5-25EFE216094F]@0xffffff7f9567a000
            dependency: com.apple.iokit.IOStorageFamily(2.1)[F27A8A2A-6662-3608-83BD-415037509E01]@0xffffff7f95246000
            dependency: com.apple.iokit.IOReportFamily(31)[D2F2FBDF-4EE4-38BA-99F5-B699F886F413]@0xffffff7f95ec0000

BSD process name corresponding to current thread: kernel_task
Boot args: uia_exclude=HS03;HS04;HS07;HS08;HS11;HS12;HS13;SS03;SS04;SS07;SS08;SS09;SS10; 

Mac OS version:
17E199

Kernel version:
Darwin Kernel Version 17.5.0: Mon Mar  5 22:24:32 PST 2018; root:xnu-4570.51.1~1/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: 1B55340B-0B14-3026-8A47-1E139DB63DA3
Kernel slide:     0x0000000014600000
Kernel text base: 0xffffff8014800000
__HIB  text base: 0xffffff8014700000
System model name: iMac17,1 (Mac-65CE76090165799A)

System uptime in nanoseconds: 44051253049
last loaded kext at 3462125407: com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage	301.40.2 (addr 0xffffff7f97252000, size 159744)
loaded kexts:
com.insanelymac.IntelMausiEthernet	2.4.0d0
org.netkas.driver.FakeSMC	1787
com.rehabman.driver.USBInjectAll	0.6.5
as.vit9696.AppleALC	1.2.6
as.vit9696.Lilu	1.2.3
com.apple.iokit.IOBluetoothUSBDFU	6.0.5f3
com.apple.driver.AppleFileSystemDriver	3.0.1
com.apple.filesystems.hfs.kext	407.50.6
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless	1.0.0d1
com.apple.BootCache	40
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib	1.0.0
com.apple.filesystems.apfs	748.51.0
com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC	1240.29.1a7
com.apple.driver.AppleAHCIPort	329.50.2
com.apple.driver.AppleRTC	2.0
com.apple.driver.AppleHPET	1.8
com.apple.driver.AppleACPIButtons	6.1
com.apple.driver.AppleSMBIOS	2.1
com.apple.driver.AppleAPIC	1.7
com.apple.nke.applicationfirewall	183
com.apple.security.TMSafetyNet	8
com.apple.security.quarantine	3
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage	301.40.2
com.apple.driver.AppleHIDKeyboard	205
com.apple.iokit.BroadcomBluetoothHostControllerUSBTransport	6.0.5f3
com.apple.iokit.IOBluetoothHostControllerUSBTransport	6.0.5f3
com.apple.iokit.IOBluetoothHostControllerTransport	6.0.5f3
com.apple.iokit.IOBluetoothFamily	6.0.5f3
com.apple.driver.usb.IOUSBHostHIDDevice	1.2
com.apple.driver.usb.cdc	5.0.0
com.apple.driver.usb.networking	5.0.0
com.apple.driver.usb.AppleUSBHostCompositeDevice	1.2
com.apple.driver.AppleUSBHostMergeProperties	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBHub	1.2
com.apple.filesystems.hfs.encodings.kext	1
com.apple.driver.AppleXsanScheme	3
com.apple.iokit.IONVMeFamily	2.1.0
com.apple.iokit.IO80211Family	1200.12.2
com.apple.driver.mDNSOffloadUserClient	1.0.1b8
com.apple.driver.corecapture	1.0.4
com.apple.driver.AppleIntelLpssGspi	3.0.60
com.apple.driver.AppleIntelLpssI2C	3.0.60
com.apple.iokit.IOAHCIFamily	288
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCIPCI	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBHostPacketFilter	1.0
com.apple.iokit.IOUSBFamily	900.4.1
com.apple.driver.AppleEFINVRAM	2.1
com.apple.driver.AppleEFIRuntime	2.1
com.apple.iokit.IOHIDFamily	2.0.0
com.apple.security.sandbox	300.0
com.apple.kext.AppleMatch	1.0.0d1
com.apple.driver.DiskImages	480.50.10
com.apple.driver.AppleFDEKeyStore	28.30
com.apple.driver.AppleEffaceableStorage	1.0
com.apple.driver.AppleKeyStore	2
com.apple.driver.AppleUSBTDM	439.50.6
com.apple.driver.AppleMobileFileIntegrity	1.0.5
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageDriver	140.50.3
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice	404.30.2
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily	404.30.2
com.apple.iokit.IOStorageFamily	2.1
com.apple.driver.AppleCredentialManager	1.0
com.apple.driver.KernelRelayHost	1
com.apple.iokit.IOUSBHostFamily	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBCommon	1.0
com.apple.driver.AppleBusPowerController	1.0
com.apple.driver.AppleSEPManager	1.0.1
com.apple.driver.IOSlaveProcessor	1
com.apple.iokit.IOReportFamily	31
com.apple.iokit.IOTimeSyncFamily	675.12
com.apple.iokit.IONetworkingFamily	3.4
com.apple.driver.AppleACPIPlatform	6.1
com.apple.driver.AppleSMC	3.1.9
com.apple.iokit.IOPCIFamily	2.9
com.apple.iokit.IOACPIFamily	1.4
com.apple.kec.pthread	1
com.apple.kec.Libm	1
com.apple.kec.corecrypto	1.0

EOF

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×