Jump to content
  1. Allan

    Allan

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fusion71au
      AppleAHCIPort.kext v328 from High Sierra PB1_17A291m.
       
      Info.plist has been edited so Bundle version is 999.1.1 ---> give higher priority loading in kernel cache/pre-linked kernel than v329 from later betas/GM. Need to disable SIP (since editing info.plist invalidates Apple's kext signature).
       
      Install in /Library/Extensions (so doesn't get over-written during updates) repair permissions, rebuild caches eg
      sudo chown -R 0:0 /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext && sudo chmod -R 755 /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /   Test kext is loadable...
      sudo kextutil -tn /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext   Confirm kext is loaded after rebooting the system...
      kextstat | grep AHCIPort   To use with a USB installer, the kext needs to be included in the prelinkedkernel. Use PLK.tool attached to post#13 to create a new prelinkedkernel with AppleAHCIPort.kext v328, then replace original prelinkedkernel in the installer - post#16.
    • By b31k
      Hello
      My system is
      Asus Z170-P Motherboard
      i5 6600K Processor
      NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095 MB
      Be-quiet 500W PSU
      Crucial 16 GB 2400 MHz DDR4

      BIOS:

      xHCI Handoff enable
      Serial Port disable
      SATA AHCI mode
      IOAPIC 24-119 Entries (enable y disable) two mode stuck

      I can not build a robust and stable system, The system Sierra is already installed but when I restart or shut down, I get the error Still waiting for root device error, but after too many reboot ( from 2 times to 9) start correctly or other times leave too minutes, with prohibited symbol and finally starts.
      Once started recognised correctly HDD.
      Also I tried with a new  EVO860 nvme SSD , but I have the same problem.
       
       
      I dont know because sometimes yes sometimes no, the system stuck in this error
      I add some information files and logs.
       
      sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67030 0xFFFFFFFFFFFEFA2A for kext HackrNVMeFamily-10_12_6.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmPatchRAM2.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmFirmwareRepo.kext
        thank you.


       
      Solution by Rehabman;

      Extracting my native/clean DSDT using Clover F4.
      and check with diff DSDT file.

      My SystemMemory addresses in DSDT are mismatched:

      SPEEDY-NUCatched rehabman$ diff ../origin/ ../patched/|grep SystemMemory
      < OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74EC000, 0x06D5)
      > OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74FE000, 0x06D5)
      < OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CC0F98, 0x10)
      > OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CD2F98, 0x10)

      and other mistake in OperationRegion(PNVA,SystemMemory,PNVB,PNVL)

      < Name (PNVB, 0xC74F1018)
      > Name(PNVB,0xC7503018)

      My system after too many month , keep stable the still waiting error no appear again, it seems that the problem was with the memory addresses in my DSDT.
    • By TheCoolGuy
      So i'm trying to install OSX 10.4 Tiger (patched for intel cpus) on a 9 year old laptop, so far i've burnt a DVD and tried to boot from it, when not starting with -v it loads and then a prohibited sign shows up, and when starting with -v it keeps saying "still waiting for root device", i've tried multipile fixes and none of them work, and im sure there isnt a problem with the computer as it also fails to boot on my core 2 duo machine, so is it possible one of you guys knows how to fix this? Thanks in advance!
    • By Bruno49
      Salve, sono passato da Yosemite ad El Capitan, dopo aver installato quest'ultimo sul PC in firma con il bootloader chameleon, tutto funziona correttamente: scheda grafica, rete ed audio, usb etc.. tutto ok, l'unico problema è che quando avvio il pc senza la USB di installazione, quindi direttamente da HD dove ho installato El Capitan, dopo diverse righe con AppleUSBEHCIPort@fd300000..... il pc si blocca su : still waiting for root device. Quindi sono costretto ad avviare sempre dalla USB.
      Qualcuno può' aiutarmi per piacere? 
    • By iStigPL
      This topic is to gather all information about "still waiting for root device" in one place.
       
      Few days ago I wrote about running El Capitan on the Skylake rig
      http://www.insanelymac.com/forum/topic/308576-success-el-capitan-build-15b30a-on-skylake-i7-6700-with-some-bugs/?p=2184344
       
       
      I passed all information to Pike R. Alpha, so hope he and others find the solution for everybody:
      The most intresting thing is some bios option called "IOAPIC 24-119 Entries" which is enabled by default. 
       

       
       
      You have to disable it to forget about "still waiting for root device" :-)
       
      Why this option is intresting ? it and the other 3 options are not avaible in the newest bios version. I've allready checked all versions and it is avaible in: 0701, 0801, 0902. The newest version 0907 is missing it:
       

          Dumping ACPI gives nothing - the tables look the same with and without that option enable. If someone want to look at it, here it is: https://dl.dropboxusercontent.com/u/40896256/Hackintosh/MB/Asus/Maximus%20VIII%20Gene/Archiwum.zip
×