Jump to content
MetalBreaker

Stuck at IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0

5 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

I noticed some weird behavior with macOS High Sierra. This system was working just fine on Sierra 10.12.5, until I decided to update to High Sierra (10.13.3). The upgrade process went mostly fine I guess, but it got stuck in an infinite spinning wheel which would just keep overlapping. I went into verbose mode, and sure enough, I found "IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0" repeating over and over along with ACM errors... I'm really lost right now. I can boot in recovery mode and safe mode just fine, when the graphics drivers aren't loaded. Web drivers aren't installed. I installed NvidiaGraphicsFixup, but it didn't fix the issue. I tried deleting the native graphics drivers from macOS and installing web drivers, but it didn't help.

SMBIOS: iMac13,1
Graphics card: ASUS GT630-2GD3 (It's a Fermi card and it needs injection, so I modified my DSDT. Full graphics acceleration worked in Sierra. No Clover injection. I tried using Clover injection instead, I saw no difference.)
CPU: Intel Core i3-3210, iGPU disabled in UEFI

All kexts updated to their latest versions, along with Clover.

37556424-00bd77ca-29f6-11e8-96b0-1ad032283468.JPG

For more info, you can refer to the GitHub issue where I posted it. https://github.com/lvs1974/NvidiaGraphicsFixup/issues/3

Any help would be appreciated.
Thank you for your time!

config.plist

Edited by MetalBreaker

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

if you have installed Nvidia web driver try this config

in clover bootmenu press F11 (clear nvram) then try to boot

that loop error is very old error and was solved with latest clover and lilu/nvidiagraphicsfixup kext

 

 

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi fabiosun. Thanks for taking the time to reply.

I tried the configuration file you attached, but I'm still getting the same issue.

The issue also happens with native drivers (as of High Sierra). Some people say it's a result of a multi-GPU setup but my iGPU is disabled in the UEFI, and I can't see it in the system report... The system worked perfectly in Sierra. I'm really lost and I'm quickly losing hope. I just wanted to try out iOS development... :(

Edited by MetalBreaker

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/20/2018 at 1:47 AM, MetalBreaker said:

Hi fabiosun. Thanks for taking the time to reply.

I tried the configuration file you attached, but I'm still getting the same issue.

The issue also happens with native drivers (as of High Sierra). Some people say it's a result of a multi-GPU setup but my iGPU is disabled in the UEFI, and I can't see it in the system report... The system worked perfectly in Sierra. I'm really lost and I'm quickly losing hope. I just wanted to try out iOS development... :(

I was trying to install sierra on my Asus N56JR laptop. After finish installing 1st part. Reboot to 2nd part install (16minutes part). My laptop shutdown. In verbose mode. Its the error as this topic title. Then i went into win10 system. I deleted the WhatEverGreen.kext in other folder. After that, i successfully boot into 2nd part installation. Whew.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install  
      https://www.olarila.com/topic/5794-hackintosh-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
          First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generated in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Paste my EFI folder into EFI partition  EFI GA H110M-S2.zip     --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Paste my EFI folder into EFI partition  EFI GA H110M-S2.zip     --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   --DSDT My DSDT with Skylake patches DSDT.GA H110M-S2.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By zee.malik2008
      Nvidia GT 640 3Gb not working in High sierra PC Dell Optiplex 9010. Spinning icon with mouse curser nothing else
    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By DOGER92
      Hi guys, I'm new to the world of Hackintosh. I write in this section because I have a problem with the graphics card of my laptop. As far as I understand from the web, it is not possible to use a dedicated graphics card on a laptop. So I'm trying to use the integrated processor one. The problem is that I have tried various procedures seen online, but in spite of this I cannot solve the problem. If you need this is the equipment of my laptop:

      Asus VivoBook Pro 15 N580VD-FI038T

      Screen: Led 15.6” 16:9 (Ultra HD 3480x2160).
      Chipset: Intel HM175.
      Cpu: Intel Core i7-7700HQ (2.80 GHz / 3.80 GHz, 4 core, 6 MB CACHE L3).
      Graphics Card: INTEL HD Graphics 630 + NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5.
      Hard Disk: SSD M.2 512 GB SATA 3.0 + SSD 750GB.
      Ram: 32GB DDR4-2666.
      Audio: audio stereo Harman Kardon.
      Webcam: webcam HD with integrated headphone.
      Lan: Intel LAN 10/100/1000, Wi-Fi 802.11ac (2x2), Bluetooth 4.2.
      USB: 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C Gen 1, 1 x HDMI, 1 x LAN RJ-45, 1 x jack
      Slot: 1 x SD.

      I hope there is someone who can help me with this problem
    • By RyzenDude
      Hi everyone,
      Today I finished my High Sierra install with OpenCore. I got everything up and running but I can't seem te get rid of this text on te boot screen while booting up. Does anyone have a solution to this?
      Thanks in advance!
      Hardware:
      CPU: Ryzen 5 1600
      GPU: GTX 980
      RAM: 16 GB DDR4 2666 MHz
      Motherboard: ASUS EX-A320M-GAMING
      Audio Codec: AppleALC
      Ethernet Card: Realtek RTL8111
      Bootloader: OpenCore 0.5.5

×