Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Pink Waters

Need help compiling my DSDT with HDEF

4 posts in this topic

Recommended Posts

Hi guys, I have my dsdt.aml extracted from windows.
I compiled just fine no errors, but when I try to add audio in it following this guide I get a lot of errors

I am running High Sierra
my audio is ALC889

The errors are attached

screen-capture.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Drovosek
      Hello.
      I extracted .aml files via F2 to Clover, then moved iasl and patchmatic to .../bin and DSDT converted.aml to DSDT.dsl
      Then I patched the DSDT.dsl patch battery_HP-G6-2221ss.txt and clicked "Compile".

      11750, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_ARG1
      19689, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_METHOD
      19735, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CLOSE_PAREN
      19738, 6126, syntax error, unexpected '}', expecting $end and premature End-Of-File

      The first error disappears if you remove all the "args", the third if you remove the closing parenthesis (but I do not know how this is the correct solution to the errors)
       

      debug_9278.zip
      battery_HP-G6-2221ss.txt
      DSDT after bat patching.dsl
      DSDT primary.dsl
    • By valueimagery
      Hello Everybody,

      First Hack here, and I have a fresh vanilla install with Mojave 10.14.2 closely following this vanilla installation:
      https://hackintosh.gitbook.io/-r-ha...p-guide/config.plist-per-hardware/coffee-lake

      I was surprised how well it worked initially with the above suggested settings. Only a few minor things (USB SSDT, signing the Bluetooth Kext, and switching from VritualSMC to FakeSMC) needed to be adjusted to get were I am currently.

      I built this machine to be a video editing/photography workstation. And so far pretty happy but would really appreciate if anyone has any knowledge or solutions with the few problems I'm still experiencing:

      1) FIXED (SEE COMMENT BELOW)
      Sleep issues waking up from sleep (maybe due to the ASMEDIA USB controller)
      -FIX WAS UNRELATED TO ASMEDIA CONTROLLER BUT DUE TO PREFERENCE OF "ALLOW BLUETOOTH DEVICE TO WAKE THIS COMPUTER"/ AN EXTERNAL USB 3 to SATA Cable for Hot plugging SSD's/2.5" HDD's.  With USB to SATA adapter unplugged/ Bluetooth preference changed, Mac now sleeps uninterrupted.

      2)
      The ASMEDIA USB 3.1 Gen 2 ports ejecting after sleep

      3)
      Am I currently using the correct setup for graphic acceleration with a connector-less ID for the UHD 630 and Radeon RX580? Specifically for optimized performance with FCPX. 

      4)
      Normal Power Consumption?


      I've attached my config.plist, ioreg.zip from RUNME app, SSDT-UIAC.aml (created using Rehabman Method), and my DSDT.aml (from this post for the Maximus x code courtesy of @MaLd0n ) If anyone has the time to take a look and maybe shed some light if I've done something wrong that be awesome.

      And for anyone looking to build a similar machine, I would highly recommend it, and feel free to use these settings. If these minor last things are addressed, this is a really solid hack.

      Cheers,
      Shark

      Detailed below is What is Not Working, The Build/BIOS Setup/Install Process, and What is Working.


      NOT WORKING:
      1) Sleep:

      If I put the computer to sleep, or it falls asleep on it's own, it wakes up immediately after sleep.
       
      I’m getting these errors in terminal trying to figure this out using the following two commands:

      Command: pmset -g
      sleep 10 (sleep prevented by powerd, sharingd)

      Command: log show --style syslog | fgrep "Wake reason"
      localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: XHC


      Here are my current settings:
      Clover:
      Boot -> Darkwake=0 (tried 1 and 2 as well)
      Energy Saver Settings: 
      Nothing Checked EXCEPT Put Hard disk to sleep when possible

      Would like Power Nap Enabled for the purpose of Time Machine, but doesn’t seem to be an option with Hackintosh?

      Using Terminal I have disabled the following:
      sudo pmset -a ttyskeepawake 0
      sudo pmset -a proximitywake 0
      sudo pmset -a standby 0
      sudo pmset -a autopoweroff 0

      2) USB 3.1 Gen 2

      For the 2.0/3.0 Intel Chipset, I’ve tried both the @headkaze Intel FB-Patcher v 1.6.8 and @RehabMan instructions on creating a SSDT. The FB-Patcher did not work completely. So I continued with @RehabMan method, created a SSDT, and sacrificed 2 x usb 2.0 ports and 1 internal RGB LED header to reach my 15 port max with 3.0 speeds on all SS ports.

      The ASMEDIA Ports work OOB with full 3.1 speeds. However the Eject issue can only be resolved by using an App like Jettison. And using that app doesn’t solve the sleep issue, computer still wakes. I’d rather figure out why the disks keep ejecting on sleep and if fixing issue #1 would resolve issue #2 or vice versa?

      Do I possibly need a power management ssdt? And how would I create one for the ASMEDIA chip?
       
      I've now tried using the attached DSDT.aml in my Patched folder.  I can now see it's working as my PCI devices in System Profiler are now populating (before it was stating no PCI devices).  However still experiencing sleep and eject issues.

      Ioreg Reads for the ASMEDIA 3.1 controller as:

      The 3.1 controllers for the back USB gen 2 ports are controlled by:
      RP05@1C,4/IOPP/PXSX@0/PXSX@01000000
      PRT1@01100000 (type C) (3.1 speeds)
      PRT2@01200000 (type A) (3.1 speeds)
      PRT3@01300000 (type C) (2.0 speeds)
      PRT4@01400000 (type A) (2.0 speeds)

      The 1 x 3.1 type C port on the front panel is controlled by:
      RP07@1C,6/IOPP/PXSX@0/PXSX@01000000
      HS01@00300000 (2.0 speed)
      SS01@00100000 (3.1 Speed) 

      There is also a SS02@0010000 under this controller, and as far as I can tell it does not have a function. Is there a way to disable, such as when creating an Intel Chipset SSDT?

      3) FINAL CUT ISSUES/ GRAPHIC ACCELERATION:
      Currently it doesn’t appear that the IGPU UHD 630 is doing much in iStats. In Apple System Profile/ Activity Monitor GPU window I only see RX580, no UHD 630. Is this how it should be? Or is that what connector-less ID should look like?

      With FCPX there is no crashing, glitchy exports, or rendering issues, however not sure if Graphic acceleration is being used to its fullest potential.
      The IGPU uses 5-8% Memory/ Processor when playing/scrubbing in timeline.
      And only 5-10% of the IGPU Memory (no processor) is used during any render or export of footage. The RX580 is still doing most of the hard work. My Bruce X times are quick 14-18 seconds, but I’m curious as to why the IGPU isn’t doing any of the lifiting. Is this expected? I'm pretty happy with how Lightroom and Final Cut are performing, I just want to make sure I've set the hardware up correctly.


      4) Power Consumption
      I have a general understanding of building computers, but not an expert especially with first time building a Hackintosh, overclocking, timings, voltages, etc…

      In HWMonitor the CPU Package Core reads blank, CPU Package Total is anywhere from 3.52w to 4.8w, the CPU Package DRAM is anywhere from 1.12 – 5.08. 

      Is this normal, or high? My temperatures seem fine and idle between 45-57 C, And Max shortly at 85 during stress tests.

      So just not sure if the CPU Power Consumption HWmonitor reporting is normal or abnormal. I've attached two HWmonitor screenshots 1 normal idle cpu, one while FCP rendering.
       
      THE INSTALL…
      Kexts Used:
      AirportBrcmFixup.kext
      AppleALC.kext
      BRCMFirmwareData.kext
      BrcmNonPatchRAM2.kext
      BrcmPatchRAM2.kext
      FakeSMC_ACPISensors.kext
      FakeSMC_CPUSensors.kext
      FakeSMC_GPUSensors.kext
      FakeSMC_LPCSensors.kext
      FakeSMC_SMMSensors.kext
      FakeSMC.kext
      IntelMausiEthernet.kext
      Lilu.kext
      USBInjectAll.kext 
      WhateverGreen.kext
      XHCI-unsupported.kext

      BUILD:
      ASUS ROG Maximus X CODE
      i7 8700k OC’d to 4800
      2 x 16gb Corsair Vegeance LPX DDR4 2400mhz C16 OC’d to 2666mhz
      Sapphire RX 580 NITRO+ 8Gb Graphics Card
      BCM94352Z Dell DW1560 (Wifi and Bluetooth Both Natively Working with Rehabman Kexts)
      BeQuiet! Darkrock Pro 4 
      EVGA 650w g1+
      Phanteks Enthoo Evolv X
      Samsung 28” E590DS (DP), Samsung 24” D300 (HDMI), Samsung 22” Syncmaster (DVI), Sony Bravia 48” (HDMI)

      Pre Install BIOS Settings:
      Updated Bios to Version 1704
      Loaded Optimized Defaults 
      AI Overclocker Tuner > Manual
      Extreme Tweeking > Enable
      Advanced \ System Agent(SA) Configuration →IGPU Multi-Monitor : Enabled
      Advanced \ System Agent (SA) Configuration →Vt-d: Disabled
      System Agent (SA) Configuration > Graphics Configuration > Primary Display > PEG
      USB Configuration > Legacy USB Support > AUTO
      USB Configuration > Keyboard and Mouse Simulation > Disabled
      APM Configuration > Power on by PCI - E/PCI > Disabled
      CSM: Disabled 
      Fast Boot > Disabled
      Boot Logo Display > Disabled
      Secure Boot > OS Type > Other OS
      DVMT Pre-Allocated > 128M

      WORKING:
      ICLOUD, iMessages, Handoff, etc

      Nitro+ 8GB GPU:
      4 Displays (DVI, DP, HDMI 1&2) from RX580 with Audio
      Currently set to 1920 resolution, but have option to use up to 4k resolution (3840x2160)
      Audio over DP and HDMI
      *Not sure if Airplay works as I don’t have an Apple TV, but registers in System Bar and say's looking...

      IGPU:
      Set in Connectorless State (AAPL,ig-platform-id: 0300923E)
      *If in a Connected State, slows down Bruce 5k Exports to well over a minute, with glitches, and does not send display signal to DP or HDMI (just green screen), even with connector type patch to correct type. So keeping it connectorless.
      *Not sure if Graphic acceleration is really working as FCPX is struggling with Multicam original media. This could just be the GH5 4k file encoding that FCPX struggles with. Was just hoping to remove creating proxy media from my workflow.

      Audio Front/ Back
      All working:
      Digital Optical Out 
      Back Green - Internal Speakers
      Front Headphones - Internal Speakers automatically changes to Headphones when plugged in
      Back Mic (Internal Microphone, not Line In)
      Front Mic (Internal Microphone, changes to a 2nd Line In)

      Bluetooth
      After initial install Bluetooth was seen by Mac System but not recognising any devices
      Thanks to @RehabMan Entered following code in terminal and bluetooth now works:
      sudo nvram boot-args="kext-dev-mode=1"

      I've now enabled this in my config.plist as well.
      https://github.com/RehabMan/OS-X-BrcmPatchRAM/blob/master/README-Mac.md
      (unsigned kernel extensions need to be enabled. Take the following steps in the Terminal)

      FANS/ TEMPS
      Temps or Fans were not registering with TG Pro using VirtualSMC.kext
      Fixed by switching from VIRTUALSMC.kext with older FAKESMC.kext with sensor gauges kexts. All working now.
      Computer Idles between 46 and 52 Celcius. Hits 81-87 when stress testing.

      USB 2.0/3.0 
      It appears that are physically too many USB ports on the Asus Maximus Code X to ever work with the 15 port limit safely. I created a custom SSDT that disabled USB 2.0 hs07(L),HS08(ML),12(aura led controller) to get usb 3.0 speeds on ss04,ss05, and ss06
      Be curious if anyone ever found a workaround for this...
       
       
      Overclocking:
      RAM:
      2400mhz to 2666mhz with Manual DRAM frequency change in BIOS. Did not change Latency or Timing and no crashing or panics so far. The 2666mhz speed is recognised in About this Mac and the Novabench RAM score increased.
      *Please advise if this method of overclocking the RAM is unadvisable.
       
      CPU:
      4.8ghz @ 75F @ 50% (Prime 95 test)
      Followed these BIOS steps:
       


       
      config_ValuesImac.plist
      DSDT.aml
      Send me Values-iMac.zip
      SSDT-UIAC.aml


    • By BugsB
      After the 309 Update, what should be the login screen (after the verbose mode screen with all the lines flashing by and the brief intermediate black screen with the progress bar), is now a black screen, with just the mouse pointer movable (doesn't change when pressing keys).
       
      On my X510UAR in High Sierra 10.13.6 booting to Desktop with BIOS 308/ 303/ 301 has always worked fine regardless if with static or hot patch, and even w/o any DSTD patches.
       
      Latest hotpatch v.8 from saintno1997, but same thing with original/ stock ReHabMan config_HD615_620_630_640_650.plist instead of hotpatch config.plist, or any previous EFI folder from backup.
       
      Latest Clover versions (by RehabMan on Volumes/EFI, by Slice on Volumes/Clover) and latest versions of all kexts, installed to L/E.
       
      When I wait a few seconds for the black screen, type my PW, press enter, plug in my external monitor, it usually kicks in after some seconds displaying the Desktop, then the Laptop screen comes alive, too (or I need to unplug the external for that to happen)!
       
      But at first everything was painstakingly slowed down, like running on 1% CPU power. Activity Monitor did not reveal anything unusual.
      I managed to solve at least that one malfunctioning aspect by setting the UHD 620 ig-platform-id 0x59160000 in Clover config/ Graphics, but still many things graphics-related are "sticky":
      - apps with transparency effects etc. misbehave
      - Dock magnification tends to stick
      - no preview when I type something into Spotlight
      etc.
      - dragging files and folders

      I've done file-by-file diff compares of corresponding *.dsl pairs with Beyond Compare 308 --> 309. Final findings:
       
      DSDT: only two differences:
      309, line 70 (added line):
      External (_SB_.PCI0.GFX0.GLID, MethodObj) // 1 Arguments (from opcode) then in both BIOSes, under Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0):
      308, Line 40301:
      Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D")) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Store (One, Local0) Store (RPIN (0x11), Local0) If (LEqual (Local0, Ones)) { Store (One, Local0) } Return (Local0) } } was changed into
      309, line 40263:
      Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D")) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Store (One, Local0) Store (RPIN (0x11), Local0) If (LEqual (Local0, Ones)) { Store (One, Local0) } If (IGDS) { ^^^^GFX0.GLID (Local0) } Return (Local0) } } So all I see accdg. to Beyond Compare is a If (IGDS) condition inserted into Device (LID).
       
      Removed the 4 lines with the If (IGDS) condition, compiled, applied to Clover/ACPI/patched, rebooted --> black screen.
       
      Applying the misc_LidPoll.txt work-around via MaciASL [misc] Poll for LID changes + ACPIPoller install --> reboot did NOT solve this, either.
       
      SSDTs: the 6 SSDTs SSDT-x.dsl and SSDT-x3_x.dsl are all exactly the same = did NOT change from 308 --> 309.
       
      Unless there is a graphics related change in one of the other SSDTs, ^^^^GFX0.GLID (Local0) would be the culprit causing a black screen where the login screen should be, and simply commenting it out does not help any.
       
      Does that produce an incorrect lid state leading to a black screen? Or is this a framebuffer issue introduced by the 309 upadte?
       
      I next also tried the other ig-platform-ids I know of for the UHD 620 (0x59180002 and 0x59180009), but these don't work.
       
      From what I know studying the boards, there is no other ig-platform-id which would make sense trying, right? this being a ACPI related issue. As usual ASUS did not provide a change log.
       
      Here's what else I've already tried, with same result:
      - boot with -f
      - boot into safe mode -x
      - static patch config.plist w/o any DSDT
      - empty EFI/CLOVER/ACPI/patched folder w/o any SSDTs
      - put to sleep and wake back up
      - SMBIOS sys def 15,2 (hotpatch v.8 from saintno1997), or 14,1 (the one I have always been running)
      - in Clover, re-activated kext patch AppleBacklightInjector.kext (credit RehabMan)
       
      What to do next - how to proceed from here?
       
      What's new with this Notebook after this 309 BIOS update is that it does NOT even boot w. static patch config.plist and no patched DSDT. Therefore I don't think that creating a static patch DSDT would help here.
       
      Black.dragon74's gen_debug script gets stuck at "dumping Clover files" in this limited mode, even after 30 minutes or so, and neither does it work in single user mode mode in general, so I generated problem reporting files booted in 309 BIOS manually (below). I attached the full debug_BIOS_308_GOOD.zip, + the manual_debug_BIOS_309_Black-Screen.zip with only the changed files, all other files already being present in debug_BIOS_308. That way you can have a look at what changed from 308 to 309 in the graphics related sections, and can hopefully give me hints how to proceed.
       
      Back on 308 for now, but concrete pointers are very welcome! Thanks, everybody.
       
      PS: for those with DSDT knowledge, here is a Google search on If (IGDS) ^^^^GFX0.GLID (Local0).
      manual_debug_BIOS_309_Black-Screen.zip
      debug_BIOS_308_GOOD.zip
    • By tokia
      Hello,
       
      My desktop Hackintosh is running macOS Mojave 10.14.2 with two dedicated GPUs installed: NVIDIA GTX 1080 Ti, AMD Radeon HD 7970.
       
      The AMD GPU is used primarily under macOS and the NVIDIA one under Windows.
       
      macOS boots without issues as long as there are no displays connected to the NVIDIA GPU. If a display is connected then the display connected to the AMD GPU will become blank. The system can be accessed using Screen Sharing/VNC.
       
      There are no problems if I swap PCI-e slots for the GPUs so that the AMD GPU is in the first slot (primary GPU), but I prefer not to do this.
       
      I have tried to remove the whole PCI (bridge) device in the DSDT file and all the lines that refer to it. The PCI entries in ioreg and System Information are gone but System Information still shows an NVIDIA GPU under Graphics/Display.
       
      Many of the suggestions I have found in guides and forum posts do not seem to apply here. My problem with some of the guides and answers is that they give the solution without explaining how anything works, or they tell you what to do without explaining the reasons behind it.
       
      What else can I do? Thank you for any assistance you can provide!
       
      I have attached some files that may help you help me.
       
      DSDT_BIOS_3101.zip contains the original ACPI (*.aml) files without any patches.
      Send me Steffens-iMac.zip is a file produced by RunMe.app, and do contain simple patches to rename some devices.
      DSDT.dsl.patch is a diff of the original DSDT.dsl file and the one with the PCI devices removed (commented out).
       
      Motherboard: ASUS Rampage V Extreme (X99), BIOS version 3101 (macOS does not boot with anything newer).
      Clover version: 4813.
       
      DSDT.dsl.patch:
      --- /Users/sl/Desktop/DSDT_BIOS_3101/DSDT.dsl 2018-12-17 05:24:30.000000000 +0100 +++ /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/ACPI/patched/DSDT.dsl 2018-12-17 16:52:08.000000000 +0100 @@ -5,7 +5,7 @@ * * Disassembling to symbolic ASL+ operators * - * Disassembly of DSDT.aml, Mon Dec 17 05:24:30 2018 + * Disassembly of DSDT.aml, Mon Dec 17 04:01:52 2018 * * Original Table Header: * Signature "DSDT" @@ -2128,7 +2128,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2274,7 +2274,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2420,7 +2420,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2570,7 +2570,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2803,12 +2803,14 @@ If ((CSTA (Arg0, Arg1) == 0x00)) { FLAG = 0x00 - PRID (APID = 0xFF) = 0xFF + APID = 0xFF + PRID = 0xFF } Else { Local0 = APID - PRID (FLAG = 0x01) = Local0 + FLAG = 0x01 + PRID = Local0 } Return (APIC) @@ -15259,7 +15261,7 @@ ^BR2B.OSHP () ^BR2C.OSHP () ^BR2D.OSHP () - ^BR3A.OSHP () + //^BR3A.OSHP () ^BR3B.OSHP () ^BR3C.OSHP () ^BR3D.OSHP () @@ -26861,7 +26863,7 @@ } } - Device (BR3A) + /*Device (BR3A) { Name (_ADR, 0x00030000) // _ADR: Address OperationRegion (MCTL, SystemMemory, 0xE0013188, 0x04) @@ -27496,7 +27498,7 @@ { Name (_ADR, 0xFFFF) // _ADR: Address } - } + }*/ Device (BR3B) { @@ -30267,7 +30269,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -30567,21 +30569,21 @@ WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4158, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4158, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0001, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x5758, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x5758, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x5858, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x5858, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) @@ -37604,7 +37606,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -37904,21 +37906,21 @@ WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4558, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4558, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0001, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4259, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4259, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4359, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4359, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) @@ -44941,7 +44943,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -45241,21 +45243,21 @@ WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4958, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4958, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0001, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4559, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4559, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4659, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4659, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) @@ -53823,7 +53825,7 @@ Notify (\_SB.PCI0.BR2D.H007, Local0) } - If ((\_SB.PCI0.BR3A.PMEP == 0x01)) + /*If ((\_SB.PCI0.BR3A.PMEP == 0x01)) { Local0 = \_SB.PCI0.BR3A.PMEH (0x05) } @@ -53848,7 +53850,7 @@ Notify (\_SB.PCI0.BR3A.H005, Local0) Notify (\_SB.PCI0.BR3A.H006, Local0) Notify (\_SB.PCI0.BR3A.H007, Local0) - } + }*/ If ((\_SB.PCI0.BR3B.PMEP == 0x01)) { @@ -54608,11 +54610,11 @@ \_SB.PCI0.BR2D.PMEP = 0x01 } - If ((Local1 == 0x07)) + /*If ((Local1 == 0x07)) { \_SB.PCI0.BR3A.PMES = 0x01 \_SB.PCI0.BR3A.PMEP = 0x01 - } + }*/ If ((Local1 == 0x08)) { @@ -54879,10 +54881,10 @@ Notify (\_SB.PCI0.BR2D, 0x02) } - If ((\_SB.PCI0.BR3A.DEVS () != 0x00)) + /*If ((\_SB.PCI0.BR3A.DEVS () != 0x00)) { Notify (\_SB.PCI0.BR3A, 0x02) - } + }*/ If ((\_SB.PCI0.BR3B.DEVS () != 0x00)) { @@ -55927,10 +55929,10 @@ { Notify (\_SB.PCI0.BR2D, 0x00) } - Case (0x28) + /*Case (0x28) { Notify (\_SB.PCI0.BR3A, 0x00) - } + }*/ Case (0x29) { Notify (\_SB.PCI0.BR3B, 0x00) @@ -56736,11 +56738,11 @@ } } - Scope (_SB.PCI0.BR3A) + /*Scope (_SB.PCI0.BR3A) { Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method { - If ((Arg0 == ToUUID ("e5c937d0-3553-4d7a-9117-ea4d19c3434d") /* Device Labeling Interface */)) + If ((Arg0 == ToUUID ("e5c937d0-3553-4d7a-9117-ea4d19c3434d") / * Device Labeling Interface * /)) { If (((Arg1 == 0x02) && (Arg2 == 0x00))) { @@ -56765,7 +56767,7 @@ 0x00 }) } - } + }*/ Scope (_SB.PCI1.QR1A) {  
      DSDT_BIOS_3101.zip
      Send me Steffens-iMac.zip
      DSDT.dsl.patch
    • By BrianWong11031
      Hi, my hackintosh won't sleep!
      It often sleeps for 3-5 seconds and auto wakes up.
      sometimes it can't enter the sleep mode even you click the sleep button.
      I have uploaded my DSDT file.
      but I don't know how to patch DSDT.
      If you know how to solve this issue, please help me!
       
      Cheers,
      Brian
      DSDT.aml
×