Jump to content
bilbo

[Guide 2018] Z820 - SIERRA, The great guide (Sucess)

197 posts in this topic

Recommended Posts

@Cass67 Thank for your reply. Yap it may caused by my PSU. Since my pc is not a whole original z820, I just brought every part of my z820 separately(motherboard, psu, cpu). Also I use another PSU instead of original hp Z820 PSU and my PSU is not in a good condition. But fine, the noise problem is not a very big deal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
2 hours ago, ho520726 said:

@Cass67 Thank for your reply. Yap it may caused by my PSU. Since my pc is not a whole original z820, I just brought every part of my z820 separately(motherboard, psu, cpu). Also I use another PSU instead of original hp Z820 PSU and my PSU is not in a good condition. But fine, the noise problem is not a very big deal.

Yah i don't think the noise is a problem, its just annoying .. there are a few posts i found on the HP site speaking about this and it seems HP themselves don't care about it too much and have an if it works OK then its not a problem kind of attitude towards the whine.  I Just wish it was a standard size PSU and id have it ripped out and replaced with a non HP one.  Its not even guaranteed if i buy a new one it will fix the problem either.. so I'm not doing that and for the most part using Linux as my day to day on this box. 

Edited by Cass67

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Cass67 said:

Yah i don't think the noise is a problem, its just annoying .. there are a few posts i found on the HP site speaking about this and it seems HP themselves don't care about it too much and have an if it works OK then its not a problem kind of attitude towards the whine.  I Just wish it was a standard size PSU and id have it ripped out and replaced with a non HP one.  Its not even guaranteed if i buy a new one it will fix the problem either.. so I'm not doing that and for the most part using Linux as my day to day on this box. 

Hi,

I have seen similar noises from coils in Graphic cards too, I have experienced more coil whines in AMD cards than Nvidia. It's because the coils vibrate in high frequency and make some noise. You can locate this by moving scroll down and up while web browsing, if noise changes, then can be the Graphic card.

 

I have an AMD r9 285x that screams like a pig.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,
I have seen similar noises from coils in Graphic cards too, I have experienced more coil whines in AMD cards than Nvidia. It's because the coils vibrate in high frequency and make some noise. You can locate this by moving scroll down and up while web browsing, if noise changes, then can be the Graphic card.
 
I have an AMD r9 285x that screams like a pig.
 
Agreed, in my case it's not the GPU causing this noise.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 26/03/2018 at 7:20 PM, Cass67 said:
On 26/03/2018 at 1:55 PM, Jordidh said:
Hi,
I have seen similar noises from coils in Graphic cards too, I have experienced more coil whines in AMD cards than Nvidia. It's because the coils vibrate in high frequency and make some noise. You can locate this by moving scroll down and up while web browsing, if noise changes, then can be the Graphic card.
 
I have an AMD r9 285x that screams like a pig.
 

Agreed, in my case it's not the GPU causing this noise.

Interesting development here with this whining noise, its deffo coming from my PSU, but what seems to be the "cause" of the majority, if not all, of it is my mouse.  I have a Corsair M65 gaming mouse and when moving it around, moving windows, scrolling web pages etc, i get a whining noise... Spent the better part of a day trying to figure out how to disable c-states to remove the whine as from what i read this removes the problem, well masks it really.  But here is the fun part, when swapping the mouse out for an Apple one, the noise is gone... wtf!! Must have something to do with the frequency of the laser updating movement or something on the m65.  but for now on the Apple mouse its silent... 

EDIT -  Turns out its not perfectly silent.  Now the mouse noise is out the way im hearing the network traffic noise reported earlier.. This "appears" not to be coming from the PSU but from somewhere in the region of the rear ports. Pulled the 2nd cpu raiser out to get a good listen and it seems like this is it...  The coils nearby seem to have plastic/glue on them to stop vibration , maybe they need some more glue on .. i dunno for now... 

 I have tried a few things to remove the whine but its still there slightly.  Added a PCI network card, removed a pci sound card, moved the power cable out from a 4 way adapter to a direct plug into the wall.  Its improved somewhat but not fully gone ..  

 

Edited by Cass67

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear friends, I've read all this topic and many others.

Thanks to MaLdOn, I could run Sierra on my Z620.

But I am stuck on PM configuration :(

My Z620 has 2x E5 2670 v1. I think they don't work at the max of their performance, and maybe you could help me.

I don't know how to patch DSDT correctly and what to do with SSDT neither.

Here is my Clover/ACPI/origin folder with all files I got when I pressed F4 in clover boot menu.

Also my Clover/kexts folder, my Clover/drivers64UEFI folder, and my config.plist

Thanks very much for your help and advice. :yes:

origin.zip

config.plist

kexts.zip

drivers64UEFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, oliveg said:

Dear friends, I've read all this topic and many others.

Thanks to MaLdOn, I could run Sierra on my Z620.

But I am stuck on PM configuration :(

My Z620 has 2x E5 2670 v1. I think they don't work at the max of their performance, and maybe you could help me.

I don't know how to patch DSDT correctly and what to do with SSDT neither.

Here is my Clover/ACPI/origin folder with all files I got when I pressed F4 in clover boot menu.

Also my Clover/kexts folder, my Clover/drivers64UEFI folder, and my config.plist

Thanks very much for your help and advice. :yes:

origin.zip

config.plist

kexts.zip

drivers64UEFI.zip

Have a look at Amadeusex files here on the El Cap thread.. he has the same cpu as you and some of the files worked for me on 2690 v1 cpu when i was struggling to complete the PM, i had DSDT / SSDT but i was missing the S/L/E part and some flags on the clover config ... 

 

https://www.insanelymac.com/forum/forums/topic/314799-guide-z820-el-capitan-the-great-guide-sucess/?page=8

maybe his DSDT / SSDT etc will work for you .. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Cass67 said:

Have a look at Amadeusex files here on the El Cap thread.. he has the same cpu as you and some of the files worked for me on 2690 v1 cpu when i was struggling to complete the PM, i had DSDT / SSDT but i was missing the S/L/E part and some flags on the clover config ... 

 

https://www.insanelymac.com/forum/forums/topic/314799-guide-z820-el-capitan-the-great-guide-sucess/?page=8

maybe his DSDT / SSDT etc will work for you .. 

 

Thank you, I will try.

But as I really wish to learn "how to", could someone explain me how to patch dsdt, what is necessary, what is just useful, what is just cosmetic, what to put in S/L/E, etc? :)

I would be grateful

HP Z620

2xE5 2670

Quadro 400

Edited by oliveg

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, oliveg said:

Dear friends, I've read all this topic and many others.

Thanks to MaLdOn, I could run Sierra on my Z620.

But I am stuck on PM configuration :(

My Z620 has 2x E5 2670 v1. I think they don't work at the max of their performance, and maybe you could help me.

I don't know how to patch DSDT correctly and what to do with SSDT neither.

Here is my Clover/ACPI/origin folder with all files I got when I pressed F4 in clover boot menu.

Also my Clover/kexts folder, my Clover/drivers64UEFI folder, and my config.plist

Thanks very much for your help and advice. :yes:

origin.zip

config.plist

kexts.zip

drivers64UEFI.zip

I have a Z820 and the same E5 2670v1 dual cpus. I generated the power management according to this guide. I initially had problem with ssdtPRGen giving me errors, it works when i added "-target 0" flag to the command line, which forces the script to generating  for Sandy Bridge.

Only difference is I'm running an AMD RX480, I didn't have to do anything, since it works out of the box.

 

./ssdtPRGen.sh -p E5-2670 -target 0 -b Mac-F60DEB81FF30ACF6 -c 3 -x 1 -cpus 2 -l 32

 

Edited by Dr Droid

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Dr Droid said:

I have a Z820 and the same E5 2670v1 dual cpus. I generated the power management according to this guide. I initially had problem with ssdtPRGen giving me errors, it works when i added "-target 0" flag to the command line, which forces the script to generating  for Sandy Bridge.

Only difference is I'm running an AMD RX480, I didn't have to do anything, since it works out of the box.

 


./ssdtPRGen.sh -p E5-2670 -target 0 -b Mac-F60DEB81FF30ACF6 -c 3 -x 1 -cpus 2 -l 32

 

Thank you Dr Droid. This did not work for me. Message: unknown argument 'target'

I'm still searching...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

My HP Z620 with dual E5-2670 v1 CPUs is running fine with the SSDT generated by the following command:

./ssdtPRGen.sh -cpus 2 -p 'E5-2670' -x 1 -target 0 -turbo 3300 -c 3

Here's the output:

ssdtPRGen.sh v0.9  Copyright (c) 2011-2012 by † RevoGirl
             v6.6  Copyright (c) 2013 by † Jeroen
             v21.5 Copyright (c) 2013-2018 by Pike R. Alpha
-----------------------------------------------------------
Bugs > https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/issues <

System information: Mac OS X 10.13.3 (17D102)
Brandstring: "Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2670 0 @ 2.60GHz"

Override value: (-cpus) number of processors, now using: 2!
Override value: (-p) processor model, now using: E5-2670!
Override value: (-x) XCPM mode, now set to: 1!
Override value: (-target) CPU, now using: Sandy Bridge!
Override value: (-turbo) maximum (turbo) frequency, now using: 3300 MHz!
Override value: (-c) CPU workarounds, now set to: 3!
Override value: CPU type changed, now using: Ivy Bridge!

Version: models.cfg v171 / Sandy Bridge.cfg v150



Scope (_SB) {19352 bytes} with ACPI Processor declarations found in DSDT (ACPI 1.0 compliant)
Generating ssdt.dsl for a 'MacPro6,1' with board-id [Mac-F60DEB81FF30ACF6]
Ivy Bridge Core E5-2670 processor [0x206D7] setup [0x0a01]
With a maximum TDP of 115 Watt, as specified by Intel
Number logical CPU's: 32 (Core Frequency: 2600 MHz)
Number of Turbo States: 7 (2700-3300 MHz)
Number of P-States: 22 (1200-3300 MHz)


Warning: You must use the -xcpm_ipi boot argument instead of -xcpm on multiprocessor systems.



Injected C-States for C000 (C1,C3,C6)
Injected C-States for C001 (C1,C3,C6)

Compiling: ssdt_pr.dsl
Intel ACPI Component Architecture
ASL Optimizing Compiler version 20140926-64 [Nov  6 2014]
Copyright (c) 2000 - 2014 Intel Corporation

ASL Input:     /Users/antonio/Library/ssdtPRGen/ssdt.dsl - 417 lines, 11677 bytes, 122 keywords
AML Output:    /Users/antonio/Library/ssdtPRGen/ssdt.aml - 2920 bytes, 52 named objects, 70 executable opcodes

Compilation complete. 0 Errors, 0 Warnings, 0 Remarks, 0 Optimizations

Hope this helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, antonio.clb said:

Hello!

My HP Z620 with dual E5-2670 v1 CPUs is running fine with the SSDT generated by the following command:


./ssdtPRGen.sh -cpus 2 -p 'E5-2670' -x 1 -target 0 -turbo 3300 -c 3

Here's the output:


ssdtPRGen.sh v0.9  Copyright (c) 2011-2012 by † RevoGirl
             v6.6  Copyright (c) 2013 by † Jeroen
             v21.5 Copyright (c) 2013-2018 by Pike R. Alpha
-----------------------------------------------------------
Bugs > https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/issues <

System information: Mac OS X 10.13.3 (17D102)
Brandstring: "Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2670 0 @ 2.60GHz"

Override value: (-cpus) number of processors, now using: 2!
Override value: (-p) processor model, now using: E5-2670!
Override value: (-x) XCPM mode, now set to: 1!
Override value: (-target) CPU, now using: Sandy Bridge!
Override value: (-turbo) maximum (turbo) frequency, now using: 3300 MHz!
Override value: (-c) CPU workarounds, now set to: 3!
Override value: CPU type changed, now using: Ivy Bridge!

Version: models.cfg v171 / Sandy Bridge.cfg v150



Scope (_SB) {19352 bytes} with ACPI Processor declarations found in DSDT (ACPI 1.0 compliant)
Generating ssdt.dsl for a 'MacPro6,1' with board-id [Mac-F60DEB81FF30ACF6]
Ivy Bridge Core E5-2670 processor [0x206D7] setup [0x0a01]
With a maximum TDP of 115 Watt, as specified by Intel
Number logical CPU's: 32 (Core Frequency: 2600 MHz)
Number of Turbo States: 7 (2700-3300 MHz)
Number of P-States: 22 (1200-3300 MHz)


Warning: You must use the -xcpm_ipi boot argument instead of -xcpm on multiprocessor systems.



Injected C-States for C000 (C1,C3,C6)
Injected C-States for C001 (C1,C3,C6)

Compiling: ssdt_pr.dsl
Intel ACPI Component Architecture
ASL Optimizing Compiler version 20140926-64 [Nov  6 2014]
Copyright (c) 2000 - 2014 Intel Corporation

ASL Input:     /Users/antonio/Library/ssdtPRGen/ssdt.dsl - 417 lines, 11677 bytes, 122 keywords
AML Output:    /Users/antonio/Library/ssdtPRGen/ssdt.aml - 2920 bytes, 52 named objects, 70 executable opcodes

Compilation complete. 0 Errors, 0 Warnings, 0 Remarks, 0 Optimizations

Hope this helps!

Thank you, I will try.

And would you please send me your DSDT and config.plist?

Or better: your CLOVER folder, and also you S/L/E folder?

That would be perfect :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried but:

ssdtPRGen.sh v0.9 Copyright (c) 2011-2012 by † RevoGirl
             v6.6 Copyright (c) 2013 by † Jeroen
             v15.6 Copyright (c) 2013-2018 by Pike R. Alpha
-----------------------------------------------------------
Bugs > https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/issues <

gDataPath: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/Data

Error: Invalid argument detected: -cpus
Aborting ...
Done.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, oliveg said:

I tried but:

ssdtPRGen.sh v0.9 Copyright (c) 2011-2012 by † RevoGirl
             v6.6 Copyright (c) 2013 by † Jeroen
             v15.6 Copyright (c) 2013-2018 by Pike R. Alpha
-----------------------------------------------------------
Bugs > https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/issues <

gDataPath: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/Data

Error: Invalid argument detected: -cpus
Aborting ...
Done.
 

Looks like you're using a REALLY old version of ssdtPRGen matey, my version is 21.5!

You can download it on your home folder by issuing the following command in a terminal:


 
curl -o ~/ssdtPRGen.sh https://raw.githubusercontent.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/Beta/ssdtPRGen.sh

Don't forget to make it executable after downloading:

chmod +x ~/ssdtPRGen.sh

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ssdtPRGen.sh v0.9  Copyright (c) 2011-2012 by † RevoGirl
             v6.6  Copyright (c) 2013 by † Jeroen
             v21.5 Copyright (c) 2013-2018 by Pike R. Alpha
-----------------------------------------------------------
Bugs > https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/issues <
./ssdtPRGen.sh: line 3877: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/Data/Versions.cfg: No such file or directory
System information: Mac OS X 10.12.6 (16G1212)
Brandstring: "Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2670 0 @ 2.60GHz"

Override value: (-cpus) number of processors, now using: 2!
Override value: (-p) processor model, now using: E5-2670!
Override value: (-x) XCPM mode, now set to: 1!
Override value: (-target) CPU, now using: Sandy Bridge!
Override value: (-turbo) maximum (turbo) frequency, now using: 3300 MHz!
Override value: (-c) CPU workarounds, now set to: 3!
Override value: CPU type changed, now using: Ivy Bridge!

mkdir: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI: Permission denied
grep: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI/SSDT*.aml: No such file or directory
Error: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI/DSDT.aml not found!
Aborting ...
Done.
 

I really don't understand what's wrong :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, oliveg said:

./ssdtPRGen.sh: line 3877: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/Data/Versions.cfg: No such file or directory

mkdir: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI: Permission denied

 

I really don't understand what's wrong :(

Looks like something's wrong with your home folder permissions oliveg...

Try this:

rm -Rf /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen

then retry to launch ssdtPRGen.

Let us know!

Share this post


Link to post
Share on other sites

./ssdtPRGen.sh -p E5-2670 -target 0 -b Mac-F60DEB81FF30ACF6 -c 3 -x 1 -cpus 2 -l 32


ssdtPRGen.sh v0.9  Copyright (c) 2011-2012 by † RevoGirl
             v6.6  Copyright (c) 2013 by † Jeroen
             v21.5 Copyright (c) 2013-2018 by Pike R. Alpha
-----------------------------------------------------------
Bugs > https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/issues <
./ssdtPRGen.sh: line 3877: /Users/xxxxxxxxxxxxxx/Library/ssdtPRGen/Data/Versions.cfg: No such file or directory

System information: Mac OS X 10.12.6 (16G1212)
Brandstring: "Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2670 0 @ 2.60GHz"

Override value: (-p) processor model, now using: E5-2670!
Override value: (-target) CPU, now using: Sandy Bridge!
Override value: (-b) board-id, now using: Mac-F60DEB81FF30ACF6!
Override value: (-c) CPU workarounds, now set to: 3!
Override value: CPU type changed, now using: Ivy Bridge!
Override value: (-x) XCPM mode, now set to: 1!
Override value: (-cpus) number of processors, now using: 2!
Override value: (-l) number of logical processors, now using: 32!

Notice: Downloading extractACPITables.zip ...
Notice: Downloading User Defined.cfg ...
Notice: Downloading Sandy Bridge.cfg ...
Version: models.cfg v171 / Sandy Bridge.cfg v150


Warning: No ACPI Processor declarations found in DSDT!
     Using assumed Scope (\_SB) {}


Error: Processor name(s) not found ...
Aborting ...
Done.
 

Edited by oliveg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 3/30/2018 at 4:38 PM, oliveg said:

 

mkdir: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI: Permission denied
grep: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI/SSDT*.aml: No such file or directory
Error: /Users/xxxxx/Library/ssdtPRGen/ACPI/DSDT.aml not found!
Aborting ...
Done.
 

 

I really don't understand what's wrong :(

Oliveg, steps to install are in ssdtPRGen website and in the guide:

delete any previous ssdtPRGen folder in your /user/library folder

In terminal, execute:

curl -o ~/Library/ssdtPRGen.zip https://codeload.github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/zip/Beta
unzip -qu ~/Library/ssdtPRGen.zip -d ~/Library/
mv ~/Library/ssdtPRGen.sh-Beta ~/Library/ssdtPRGen
rm ~/Library/ssdtPRGen.zip

and then

cd /Users/your-user/Library/ssdtPRGen
chmod +x ~/ssdtPRGen.sh

 

With this, you should have ssdtPRGen script appropriated installed and with the right permissions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, oliveg said:

Warning: No ACPI Processor declarations found in DSDT!
     Using assumed Scope (\_SB) {}


Error: Processor name(s) not found ...
Aborting ...
Done.
 

 

oliveg, the "No ACPI Processor declarations found in DSDT" error has been covered in this guide and in the el capitan's guide.

 

On 2/26/2018 at 2:19 AM, bilbo said:

PART V:

Power Management

 

The funniest topic  :P  . It’s essentially same as in El Capitan. Now is a bit easier because current clover’s versions inject native SDDT ‘s names better than previous clover versions. So, we avoid the “No ACPI Processor declarations found in the DSDT! “. No need to copy SSDT code to DSDT anymore.

 

This error is because old clover versions don't read the ssdt tables with the appropriate name.

You have two options... update your clover version, or maybe, not take risks , and use same version that I use for the guide.

Or deal with this error and follow the tip to fix from el capitan's guide. But I've just discovered that with the update of insanelymac forums version, the guide has been truncated and deleted :huh:.
In short, the tip is copy the content of the ssdt-1 into the dsdt and reboot. For further details, I'll try to recover the guide. Anyway I think the easier is just update your clover version.

Edited by bilbo

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/24/2018 at 5:09 PM, SquidGM said:

Hello,

I have z620 with E5-2643. I try all variants but every time have KP and can't see what wrong.

Please help.

I forgot it completely. Cpus non 26X0 , need an special fix into dsdt. I left empty this section because I think it should be more tested. I promise complete this section soon. Meanwhile, could you send me your original bios tables ? (boot with your clover-usb stick, press F4 in clover screen. shutdown, grab the usb stick, and in other computer, compress the /efi/clover/acpi/origin folder.

Edited by bilbo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will try as soon as possible. THANK YOU bilbo :yes:

(My clover version is 4411...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmmm ... 4441 is newer than version I use .... :huh: .

 

Try this: extract your original bios tables: during boot, press F4 in clover's boot screen. Boot normally, and go to /efi/clover/acpi/origin folder. If the ssdt files are named as SSDT-1,  SSDT-2 .... that is the reason of the error. The ssdt files should named as "SSDT-1-CpuDef" , etc (with a suffix).

 

My supposition was that older clover versions read the names in the shorted way, but recent versions read the names appropriately. Maybe this supposition is wrong. If you are in the first case , you'll have to use the tip of paste the ssdt code into the dsdt.

What is your bios version?

 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIOS is 3.91 (Z620)

Files are SSDT-1, SSDT-2, etc

I really don't know what to do with DSDT then...

Edited by oliveg

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK. Don't worry. I'll recover the original el capitan's guide with the instructions for the fix.

 

Anyaway, with this example, I don´t know why sometimes ssdt names are extracted in way or in other way <_<. So , I'll update the sierra guide to cover both cases.

I have a lot of homeworks to update the guide. Be patience.  ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By t0mmenhansen
      I havent used my hackintosh in a while. I wanted to boot to my mac drive. This error comes up when i try to boot. Ive tryed using explorer++ and update the lilu kext and whatevergreen kext, no luck yet. Any ideas?
       
      9700k
      16GB corsair
      1080 nvidia card
      z370-f mobo
      mac drive is an SSD from kingston
      Display port outpoot
       
    • By fusion71au
      Clover r4961 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4961 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4961-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Mojave Full DSDT patch   http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&amp;t=6428   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        First... If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.LGA775.zip   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!     Post Installation   --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.LGA775.zip     --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time!   My DSDT GA P35-DS3   DSDT.MaLd0n.zip     Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By slapbass_
      Buona giornata con tutti i colleghi di Insanelymac
      Spero che tutto sia buono là fuori :-)
      # Post-installazione MOJAVE 10.14.5 / I NON HANNO IL HDMI AUDIO
      #Laptop
      #non visualizzare (Samsung TV) nel pannello delle preferenze di sistema
      ....
      Voglio chiedere il tuo supporto, dare una soluzione al mio portatile
      ....
      e così Abilita l'audio HDMI
      Ti ringrazio infinitamente compagni;
      - Il cavo hdmi dalla TV è collegato al laptop, non appare nulla
      (non riconosce) nel pannello delle preferenze di sistema
      (vedi foto)
      https://www8.zippyshare.com/v/oTOoA3Wd/file.html
       
      * qui le mie specifiche:
      Dell Inspiron 14 serie 5000 (5458)
      - CPU Intel (R) Core (TM) i5-5200U @ 2,20 GHz
      - Ram 4GB »
      - Intel HD Graphics 5500
      - Rete PCI:
      Adattatore WiFi HMC AC Wireless-AC 3160 AC Dual Band Intel
      Scheda Fast Ethernet Realtek RTL8139 / 810x
      - Audio
      Intel Broadwell HDMI @ Intel Broadwell - Mini HD Audio
      Realtek ALC255 @ Intel Wildcat Point-LP PCH Alta defi .....
      Ti sarò molto grato, miei compagni,
      saluti
      Dio ti benedica
      Four Fotos.zip
×