Jump to content
MacPeet

[Guide] macOS High Sierra 10.13 - Dell Optiplex 780 (760) (755) (790) (990)

412 posts in this topic

Recommended Posts

post-1358580-0-83250400-1518187384_thumb.png  post-1358580-0-09673900-1518187394_thumb.png  post-1358580-0-45284900-1518187404_thumb.png
 
Even with High Sierra, the Optiplex780 / 760 is not quite at the end. We're still playing!
 
the Optiplex story:
10.10: http://www.insanelymac.com/forum/topic/302877-guide-yosemite-1010x-dell-optiplex-780-760/
10.11: http://www.insanelymac.com/forum/topic/308097-guide-el-capitan-1011x-dell-optiplex-780-760-755-790-990/
10.12: http://www.insanelymac.com/forum/topic/312656-guide-macos-sierra-1012-dell-optiplex-780-760-755-790-990/
10.13: this guide
 
Note: High Sierra supports only CPUs with SSE4 support, example: my Q9400 or my Q8200 working with Sierra. Core2Duo E7200 / Core2Quad Q8200 or higher works as well. See CPU-X.app for your CPU !!!
 
For a direct update from 10.12 to 10.13, you first install the latest version of Clover.
Copy your Kext's from Clover/kexts/10.12 to /other.
Note new BIOS data and firmware data in Clover's config.plist in SMBIOS. For more information read on.
 
Instructions for Clean Install:
 
1. Download Install macOS High Sierra.app
 
 
2. CreateInstall USB flash drive (8GB) with terminal (If problems with USB, then create internal Install HDD):

sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app --nointeraction

 
3. Install current version Clover for HighSierra-Support to your Install medium (Legacy-Method):
 
Install Clover in the ESP
Bootloader / Install boot0af in the MBR
CloverEFI / Clover-EFI 64Bit SATA
Drivers64UEFI / EmuVariableUefi-64
Drivers64UEFI / OsxAptioFixDrv-64
Drivers64UEFI / PartitionDxe-64
Install RC Scripts In Target Volume
optional:
Theme, free choice
Install Clover Preference Pane
 
 
4. Copy your config.plist and DSDT from your Sierra HDD or SSD or new users from here
 
mount your EFI partition
 
DSDT.aml insert to EFI/Clover/ACPI/patched/
config.plist insert to EFI/Clover/
 
Attention! New bios data and new firmware data.
Use current version CloverConfigurator!
 
post-1358580-0-72144900-1518187463_thumb.png
 
Example Optiplex780/760:
my_DSDT.aml.zip (my DSDT, optimized for Core2Quad, configured for HD5450 and Audio LayoutID 13 (0D) for AppleALC + Lilu. Additionally Framebuffer in the Clover is "Shrike" for the HD 5450)
my_config.plist.zip (Create serial number, board serial number, MLB, ROM !!!)
 
post-1358580-0-94162200-1518187472_thumb.png
 
Example Optiplex755:
by @ricoc90 (files and info): http://www.insanelymac.com/forum/topic/332512-guide-macos-high-sierra-1013-dell-optiplex-780-760-755-790-990/#entry2598770
 
Example Optiplex790/990:

by @morpheousman (files and info): http://www.insanelymac.com/forum/topic/332512-guide-macos-high-sierra-1013-dell-optiplex-780-760-755-790-990/#entry2595193

by @chris1111 (files and info): http://www.insanelymac.com/forum/topic/332512-guide-macos-high-sierra-1013-dell-optiplex-780-760-755-790-990/#entry2595284
Thanks @morpheousman and @chris1111
 
5. Copy your kexts of your Sierra HDD or SSD to EFI/Clover/kexts/other/
 
Example760/780:
these are my kexts for 10.13: other.zip
 
 
6. Important preparation with HD5450 (780/760/755)
 
With High Sierra, there is a black screen with the HD5450, because C2D and C2Q have no Injector iGPU. Since High Sierra, the HD5450 needs a rollback from Sierra.
WhateverGreen.kext + Lilu.kext does not work with LegacyBios, unfortunately.
 
Save in advance the following Kext's from your Sierra installation from /System/Library/Extensions:
 
AMDRadeonX3000.kext
AMDRadeonX3000GLDriver.bundle
IOAccelerator2D.plugin
IOAcceleratorFamily2.kext

 

Note: Optiplex 790 (or higher) with i? CPU with Injector GPU does not require rollback.
 
 
7. apfs.efi
 
This is the current apfs.efi from 10.13.4 DP2:
 
apfs.efi.zip
 
The current original apfs.efi can be found after each install or update in usr/standalone/i386/ (use ShowAllFiles!).
The new file system is only for SSDs. HDDs continue to work with HFS+.
 
copy the apfs.efi to EFI/Clover/drivers64/
 
 
8. Now High Sierra install on your HDD or SSD (Partitions with Guid scheme)
 
The installation, even with subsequent updates, can take place in several steps.
My experiences:
APFS two steps
HFS+ one step
 
8.1 With the HD5450 there is a black screen the first time after the install.
I take the SSD out of the Dell and connect it to another Mac.
Here I am using the app "EasyKext Pro" and doing the rollback from the backup (step 6 above - AMDRadeonX3000.kext, AMDRadeonX3000GLDriver.bundle, IOAccelerator2D.plugin and IOAcceleratorFamily2.kext from Sierra 10.12.6).
Reinstall SSD in the Dell and now we get a picture in High Sierra.
 
after installation:
 
9. Terminal (for unsigned apps)

sudo spctl --master-disable

 
10. Install Clover on your HDD or SSD (Legacy-Method):
 
Install Clover in the ESP
Bootloader / Install boot0af in the MBR
CloverEFI / Clover-EFI 64Bit SATA
Drivers64UEFI / EmuVariableUefi-64
Drivers64UEFI / OsxAptioFixDrv-64
Drivers64UEFI / PartitionDxe-64
Install RC Scripts In Target Volume
optional:
Theme, free choice
Install Clover Preference Pane
 
 
11. Copy your config.plist, DSDT, Kext´s and apfs.efi to your High Sierra HDD or SSD
 
 
after installation sound:
 
Please ask if you have problems with the AppleALC method! It is not hard to get it right.
 
optional Audio Optiplex780/760:
 
current AppleALC + Lilu in the Clover's Kext folder works for the Optiplex780/760 with:
LayoutID 11 (0B) ManualMode
LayoutID 13 (0D) autodetect Speaker/HP
 
The current release can be found here:
https://github.com/vit9696/AppleALC/releases
https://github.com/vit9696/Lilu/releases
 
optional Audio Optiplex755:
 
trial_AppleALC_Lilu_Optiplex755_layoutID28_1C.zip LayoutID 28 (1C) please report
 
optional Audio Optiplex790 and 990:
 
current AppleALC + Lilu in the Clover's Kext folder works for the Optiplex790/990 with:
LayoutID 15 (0F) ManualMode
LayoutID 16 (10) autodetect Speaker/HP
 
 
 
Night Shift Patch:
 
patched_signed_Night_Shift_CoreBrightness.framework_10.13.zip
 
Replace the original in /System/Library/PrivateFrameworks/ and reboot.
 
 
Tested graphics cards with High Sierra:
my XFX one HD5450: with DSDT patch and frame buffer "Shrike" works great with HDMI audio in the Optiplex780 with kext rollback from Sierra
@morpheousman´s HD5450 Bios-Patch: http://www.insanelymac.com/forum/topic/312656-guide-macos-sierra-1012-dell-optiplex-780-760-755-790-990/page-18#entry2369870
my EVGA Nvidia GT210: works with Inject Nvidia with High Sierra, but no HDMI audio possible
other User with GT710
Zotac GeForce GT 1030 2Gig Web Drivers only  - by @chris1111

Saphire Radeon HD 6670 1 gig - by @chris1111
 
 
Tested WLAN:
PCIe: TP-Link TL-WDN4800 N900 WLAN Dual Band up to 450Mbit/s to 2.4GHz or 5GHz, works OOB as Airport
PCI: TP-Link TL-WN851ND 300Mbit/s, works as Airport, thanks Maggo Attached File AtherosWiFiInjector.kext.zip
USB: TP-Link TL-WN725N Nano WLAN USB Adapter 150Mbit/s, not as AirPort
 
 
Developer Beta program:
[How-To] macOS High Sierra Developer Beta program without special registration, if anyone is interested!
 
post-1358580-0-08988900-1518187653.gif
com.apple.seeding.plist.zip
 
Copies the com.apple.seeding.plist file to /Library/Preferences/ (not S/L/P)
 
and open Terminal:

sudo softwareupdate --set-catalog https://swscan.apple.com/content/catalogs/others/index-10.13seed-10.13-10.12-10.11-10.10-10.9-mountainlion-lion-snowleopard-leopard.merged-1.sucatalog.gz

see AppStore/Updates  :thumbsup_anim:
 
Note:
If the value is in com.apple.seeding.plist = 2, then it is Developers Beta program.
If the value in com.apple.seeding.plist is = 3, then it is Users Beta program.
 
Users Beta:

sudo softwareupdate --set-catalog https://swscan.apple.com/content/catalogs/others/index-10.13beta-10.13-10.12-10.11-10.10-10.9-mountainlion-lion-snowleopard-leopard.merged-1.sucatalog.gz

see AppStore/Updates  :thumbsup_anim:
 
 
Credits/Sources - Thanks to all mentioned users:

InsanelyMac.com & root86.com
@Slice and all others for the Clover Bootloader
@vit9696 and @vandroiy2012 for AppleALC and Lilu
@pepto, @polyzargone, @morpheousman, @chris1111, @owbp, @ricoc90 and all others for all Optiplex 780 (760) Guides!
 
 

have fun :wub:  Optiplex

Edited by MacPeet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

It's already done, but I can not try every Optiplex XXX.

Nice that everything goes with you.
 
Here are problems with DP Beta 10.13.4 right now. Audio with AppleALC / Lilu is not working anymore. I'm waiting for DP Beta 3. I'll report ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Running High Sierra 10.13.2 on both Optiplex 790 i7-2600 @ 3.4Ghz, and Optiplex 990 i5-2400

 

DSDT with edits for HD 5450, and Sound with AppleALC + Lilu - LayoutID 15 (0F)) 

 

DSDT edited to use USBInjectAll.kext. (no Config Edits for EHC1 to EH01 - EHC2 to EH02)

 

Both CPU's have Injector GPU, so no Video Kext Rollback is needed.

 

Nightshift works. Bluetooth, and wake from Bluetooth Device, using Broadcom USB Dongle, Chipset 20702A3.

 

Everything works. :)

 

Sapphire Radeon HD 5450 Wake from sleep video bios fix.  http://www.insanelym...18#entry2369870

 

wh06l1.png

 

790-990.zip

Edited by morpheousman
Update File

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Macpeet

Thanks for new Guide  ;)

Here my EFI Folder Optiplex 790 for High Sierra 10.13 to 10.13.4

EFI folder containing all the Drivers64, Drivers64UEFI and a stock DSDT. GFX0 is renamed to IGPU No Graphics patch in the DSDT.

 

The default config.plist is for the Saphire Radeon HD 5570 1 gig (native support)

Sleep and wake works

 

The 5450 config works on all Radeon HD 5450 1 gig or 2 gig

 

The GT 1030 config is for the   Zotac Geforce GT 1030 2 gig (Web Drivers) Sleep and wake works

 

The config 6670 is for the Sapphire Radeon HD 6670 1 gig (Native suppoort)

 

Note: My Optiplex  790 have a ➜ CPU i5 2500k with Injector GPU so all this Graphics card works with the config.plist in the EFI Folder

​no kext rollback is need with the i5 2500k

EFI Optiplex 790 (HS-10.13).zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Everything works. :)

 

Sapphire Radeon HD 5450 Wake from sleep video bios fix.  http://www.insanelym...18#entry2369870

 

 

I Thank you for the tip :D I just flashing my XFX Radeon HD 5450 with this ➤ Bios XFX Radeon HD 5450 and now Sleep Wake works

 

Now I have 3 card with Working Sleep and Wake  :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

some new experiences:

Since beta2 and beta3 10.13.4 AppleALC + Lilu no longer worked on my Dell 780 with the Analog Device AD1984A. According to kextstat both are loaded. Only HDMI audio works.
Today I tried a little. A rollback original AppleHDA of 10.13.3 and everything works again.
Apple tries again here a blockade in the new AppleHDA's?
I will continue to talk about the next beta's ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

optional Audio Optiplex755:

 

attachicon.giftrial_AppleALC_Lilu_Optiplex755_layoutID28_1C.zip LayoutID 28 (1C) please report

As promised in the Sierra thread hereby my report :D 

The front speakers are working, back speakers are working but no microphone on both inputs

 

Example Optiplex755:

no data yet

@ricoc90 ?¿?¿?

Coming up later today  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

As promised in the Sierra thread hereby my report :D 

The front speakers are working, back speakers are working but no microphone on both inputs

 

In the trial version of earlier ran the inputs? I probably deleted the data.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the trial version of earlier ran the inputs? I probably deleted the data.

IIRC they did not work in previous versions either 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hereby the essential Optiplex 755 files (currently running on 10.13.3, imac10,1 SMBIOS, Clover r4417):

- Config.plist
- DSDT
- Kexts

Optiplex_755_Essentials.zip

In addition to the other information about the 790:

 

If running onboard Intel HD 3000 graphics, DP works OOB. However, VGA does not. It does work with the following patch, however it should be noted that VGA only works once you are fully booted and manually searched for displays in the display control panel. In my case this breaks sleep.

			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Patch: HD3000 VGA</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				AgUAAAAEAAAHAAAA
				</data>
				<key>Name</key>
				<string>AppleIntelSNBGraphicsFB</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				BgIAAAAEAAAIAAAA
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Patch: HD3000 DP</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				AwQAAAAEAAAJAAAA
				</data>
				<key>Name</key>
				<string>AppleIntelSNBGraphicsFB</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				AwQAAAAEAAAGAAAA
				</data>
			</dict>

Credits to Hervé and Chris1111.

 

However, it is also possible to use the onboard graphics and a GPU card at the same time. For this you'll need to change the video settings in the BIOS and it should be noted that this only works if there actually is a monitor (or a dummy) present on both outputs upon booting. In my case the Optiplex POSTS to the onboard graphics, but once macOS is fully booted the graphics card comes up too. 

Edited by ricoc90

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Thank you for the tip :D I just flashing my XFX Radeon HD 5450 with this ➤ Bios XFX Radeon HD 5450 and now Sleep Wake works

 

Now I have 3 card with Working Sleep and Wake  :thumbsup_anim:

 

 

@Chriss1111,

 

Are you using a custom SSDT with your 790, or just using the inject AppleIntelCPUM in clover in Clover?

 

Just checking some details on my installs, and realized that, like a dummy, i was still using NullCpuPower kext.  :wacko:

 

i7-core seems to be running a little more efficiently now. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Chriss1111,

 

Are you using a custom SSDT with your 790, or just using the inject AppleIntelCPUM in clover in Clover?

 

Just checking some details on my installs, and realized that, like a dummy, i was still using NullCpuPower kext.  :wacko:

 

i7-core seems to be running a little more efficiently now. :)

I am using this

 

<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleIntelCPUPM</key>
<true/>
 
Never using NulCPU and AICPU patch

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was a quick answer.  Do you sleep with your computer. lol

 

Thank you!

Sleep and wake works with my Radeon HD 5570, 5450 (bios change), GeForce GT 1030

See my config.plist in my EFI for the Radeon 5450 FakeID and Frambuffer Cedar is need

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, now that we're back: 10.13.4 DP 4 works as expected on my 790 

 

Schermafbeelding 2018-03-10 om 19.47.42.png

 

EDIT: I see that previous attachments are gone. I'll repost the 755 files later.
EDIT2: Attachments seem to be restored already 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had to edit both first posts. The attachments did not work.

Here also 10.13.4 DP Beta4 works on 780.
Again rollback of the AppleHDA of 10.13.3. The new AppleHDA's do not work with the analog device AD1984A (AppleALC + Lilu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By rtke333
      Hi!

      Could anyone help me installing High Sierra on this system?
      I succesfully installed Sierra before on this system with help of Jake Lo (thanks!!), I just wondering if could High sierra possible to installed on this system?
      Boot stopped at this. I'll attach my Clover folder and a picture from boot.
      UEFI enabled, and for skylake I used IntelGraphicsDVMTfixup and IntelGraphicsFixup kexts. My bios is very limited and does not have any option to change dvmt prealloc or anything else.
      Everything works fine on Sierra.
      Here is my system:
       
      THIS TOPIC IS OUTDATED AND WILL NO LONGER UPDATED.
      PLEASE GO TO THIS LINK FOR GUIDE & UPDATED FILES:
      https://www.insanelymac.com/forum/topic/338103-guide-acer-aspire-v-15-v5-591g-mojave-windows/
       


      Acer Aspire V15 V5-591G-55TU
       
      (Note: Bootpack works fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)

      Mobo: Skylake USOPP_SLS
      Bios: Insyde corp latest version
      CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.30 GHz (Skylake)
      GPU: Geforce GTX 950M 2 GB (optimus, disabled), Intel HD 530
      Ram: 8 GB DDR4 (4+4 GB)
      Wifi: Qualcomm Atheros QCNFA344A, Replaced to BCM94352Z
      Ethernet: Realtek 8168B/8111B
      Audio: ALC 255 (layout-3 fix)
      Card Reader: Realtek
      HDD: 1 TB
      Dual-boot with Windows 10

      Any help appreciated!

      UPDATE! (2017.10.30)
      UPDATE! (2017.11.09)
      UPDATE! (2018.02.01)

      Successfully installed High Sierra 10.13, 10.13.1, 10.13.3
      SEE THIS POST: #49 IF YOU THINK YOUR CPU IS HOT (60+°C) OR NOT GOING UNDER 1.3GHz FREQUENCY WHEN IDLE
      (Original OSXLatitude post link: http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/10077-success-acer-aspire-v-15-v5-591g-55tu-high-sierra-dual-boot-windows/)
      Working:
      Wi-Fi and Bluetooth with BCM94352z: (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, install them with Kext Utility or another kext installer) (Original WiFi is Qualcomm Atheros, unsupported but BT works) Hand-off with BCM94352z Full Graphics enabled on HD 530, HDMI, VGA. ALC 255 Audio: (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack (microphone not tested) with layout-3 fix (you can use AppleHDAPatcher) Ethernet Realtek 8168B/8111B App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native) Integrated webcam (native) 3.0 USB (native) Touchpad and Keyboard: Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn. (VoodoPS2Controller.kext) Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with kext utility or other installer. Sleep Mode: In High Sierra sleep mode not worked for me natively. Inject custom EDID to fix the blank screen after wake from sleep
      See here for instruction (thanks black.dragon74 and Jake Lo !!) Please add these 2 patches to ACPI\DSDT\Patches in your config.plist in order to avoid not responding applications after sleep: (added in "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip") HECI to IMEI 48454349 494d4549 EC0 to EC 4543305f 45435f5f Before updating to a new version of High Sierra please update kexts to new versions to avoid kernel panics Note: No need for "IntelGraphicsDVMTFixup.kext" so you should delete it. Not working:
      Original Wi-Fi: Qualcomm Atheros QCNFA344A unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle. NVIDIA GTX 950M: Optimus not supported. Card Reader: Unsupported For WiFi:
      You can choose an external USB wifi dongle (I used tp-link Archer T1U (5GHz support), Tp-link have official macOS drivers, you just need to install it (OR)Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kext I wrote above I'll attach my EFI folder for anyone who want to install High Sierra (acer_aspire_v5_591g_55tu_hs.zip).
      *REUPLOADED updated CLOVER folder, attached as "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip" (uploaded to OSXLatitude forum, can't upload here).
       
      I'm using High Sierra in Dual-boot with Windows 8.1. To do this in a clean install or with Windows installed first try my little minimal guide:
       
      Dual-boot clean install (on one drive):
      1. Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it's no matter what), 1 for Mac), 
      2. Install Mac, boot with your USB, *mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder, copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,
      3. Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      4. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi 5. You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (you can search for it).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
      1. Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.
      2. Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.
      3. Restore from image: select your full system restore image.
      4. When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.
      5. Do Step 2. from "*" from clean install dual-boot above. but KEEP "Microsoft" FOLDER IN IT!
      6. Do Step 4. from clean install dual-boot above.
      7. You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (I only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      Make sure you have partitions in GPT The best version for restore method is Windows 8.1. It's using 200 MB EFI. Windows 10 using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. You can use with Windows 10, just ignore the errors IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT installer IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found)
      It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem) You also could "mount" the EFI from windows, for that open cmd and type: diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition, to manage files download totalcmd or explorer++ (run as admin)) remove letter=b (This will "unmount" your EFI) Here is a video from dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      https://www.youtube.com/watch?v=0_Q8uPkwcWQ
      Here some pictures:




    • By ale003
      Boa noite galera!
       
      já a alguns anos que tenho hackintosh, é um I7 6700K em uma Asus Maximus Hero VIII Z170 com GPU RX480 8gb
      Porém desde sempre tenho congelamentos aleatórios, na maioria das vezes quando coloco um filme pra exportar no final cut. mas já aconteceu enquanto via videos ou escutava musicas no spotify e recentemente até ao ligar o computador, mal ligou congelou. ele congela todo não dá pra mexer em nada, só desligando segurando botão power que ele volta.
       
      Me disseram que era gerenciamento de energia, eu baixei a DSDT do meu processador, segui alguns outros tutoriais e ainda nada. não consigo de jeito nenhum resolver esse problema, já instalei varias versões desde o yosemite até o High sierra, e ainda nada. Só esse pequeno detalhe que me desanima do Hack. 
       
      Alguem pode ajudar?
       
      High Sierra 10.13.6
      Asus Maximus Hero VIII
      RX 480 Nitrous + 8GB
      Trident Z 16GB DDR4 3200MHZ
    • By slapbass_
      NO AUDIO/SIN SONIDO/ NO HDMI_MOJAVE 10.14.4_AYUDA POR FAVOR
       
      Hola compañeros, buen dia, espero que esten bien en todo,
       
      necesito de su ayuda por favor,
      no lógro activar el sonido de mi laptop eh aqui las especificaciones:
      Dell Inspiron 14 5000 series (5458)
       
      - Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
      - Ram 4GB»
      - Intel HD Graphics 5500
      - Red PCI :
      Intel Dual Band Wireless-AC 3160 AC HMC WiFi Adapter
      Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet Adapter
       
      - Audio
      Intel Broadwell HDMI @ Intel Broadwell - Mini HD Audio
       
      Realtek ALC255 @ Intel Wildcat Point-LP PCH High defi.....
       
      alguien de ustedes que pueda darme una mano para ACTIVAR y que funcione todo el sonido y hdmi de mi laptop, les estare infinitamente agradecido con ustedes...
      aqui les dejo mi EFI
      https://www4.zippyshare.com/v/eBhG3AEy/file.html
      saludos
      Dios les bendiga n.n
    • By slapbass_
      Hello colleagues, good morning, I hope they are good in everything,
       
      I need your help please,
      I do not logically activate the sound of my laptop here specifications:
      Dell Inspiron 14 5000 series (5458)
       
      - Intel (R) Core (TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
      - Ram 4GB »
      - Intel HD Graphics 5500
      - PCI Network:
      Intel Dual Band Wireless-AC 3160 AC HMC WiFi Adapter
      Realtek RTL8139 / 810x Fast Ethernet Adapter
       
      - Audio
      Intel Broadwell HDMI @ Intel Broadwell - Mini HD Audio
       
      Realtek ALC255 @ Intel Wildcat Point-LP PCH High defi .....
       
      Someone of you who can give me a hand to ACTIVATE and let all the sound and hdmi of my laptop work, I will be infinitely grateful to you ...
      Here is my EFI
      https://www4.zippyshare.com/v/eBhG3AEy/file.html
      regards
      God bless you n.n
×