Jump to content
Zsparrow0

[Guide] Dell XPS 15 9560 - High Sierra 10.13.2

39 posts in this topic

Recommended Posts

Hi Antomaug and welcome in the Hackintosh Scene lol.

I made this guide only for fresh install.

 

The direct upgrade is not possible from 10.12 to 10.13 because they made changes in the system files.

 

Let me know if you have any questions

can confirm: direct update is no problem at all. even with transition to APFS....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I new to hackintosh scene, sorry for the dumb question. Is this tutorial for upgrading a hackintosh to its latest version or to do a fresh install?

 

I upgraded from 10.12 to 10.13 and my only issues so far are being unable to update to 10.13.3 without a kernel panic and HDMI audio not working and sleep not working (it restarts the computer after a while)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you manage to solve this? I'm still on the fence and don't know to try this tutorial or not :)

Hey sorry about the late response I never got notifications about a reply. Yeah I have everything up and running now except for my headphone jack, I just updated the kexts that came in the efi download above because it might have had to do with the fact im installing 13.3 instead of 13.2? Oh well. working fine now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, I'm fairly new to the Hackintosh scene and I'm still finding my bearings on how to make it all work out. 

I've been doing some reading specially Rehabman & KNNSpeed guides and been learning a bunch of new things! I've ended up checking out this guide - Major kudos to Zsparrow0 for putting it together.

 

I've been failing to get the installer to boot, I'm sure I'm missing something. I've followed the guide and I'm still stuck as acboop1000.

 

 

Hey sorry about the late response I never got notifications about a reply. Yeah I have everything up and running now except for my headphone jack, I just updated the kexts that came in the efi download above because it might have had to do with the fact im installing 13.3 instead of 13.2? Oh well. working fine now.

 

I'm wondering if 10.13.3 is the cause (the guide mentions 10.13.2), how were you able to solve this?

 

I've tried updating the kexts on the link you mentioned as well as updating apfs.efi but the installer boot still fails.

Is this guide incompatible with 13.3 installations or is there any files I'm missing? 
Is there any place I could download 13.2 from? Unfortunately, I can only get the most recent update from the appstore.

[DELL XPS 9560 - 4K - Samsung P981 512gb]

Cheers and thanks for the amazing work.

EDIT: Solved - Followed all the steps from scratch, this time with the 10.13.2 version, installer booted successfully.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I managed to boot the installer and format the SSD through disk utility (APFS), set it to install then after the first reboot I select "boot macOS install from drive", it gets to the installation screen and then after a few minutes of no progress on the install, the laptop suddenly reboots.

 

When clover boots again I have a third boot option "boot from recovery". I've been going around this but couldn't yet install the OS.

I´ve tried:

- boot from the Preboot also but the same problem occurs,

- Boot from recovery - starts booting but reboots shortly after

- Format the SSD to Mac-OS Journaled, get a bit more progress on the install but still crashes the same way.

I'm now wondering what other options I could try, does anyone been through a similar scenario? Any ideas on how to get around it would be much appreciated.

[My disk : Samsung P981 512gb] 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I managed to boot the installer and format the SSD through disk utility (APFS), set it to install then after the first reboot I select "boot macOS install from drive", it gets to the installation screen and then after a few minutes of no progress on the install, the laptop suddenly reboots.

 

When clover boots again I have a third boot option "boot from recovery". I've been going around this but couldn't yet install the OS.

 

I´ve tried:

- boot from the Preboot also but the same problem occurs,

- Boot from recovery - starts booting but reboots shortly after

- Format the SSD to Mac-OS Journaled, get a bit more progress on the install but still crashes the same way.

I'm now wondering what other options I could try, does anyone been through a similar scenario? Any ideas on how to get around it would be much appreciated.

 

[My disk : Samsung P981 512gb] 

 

 

As said in the guide during the first installation screen your computer will reboot sudently you have to make sure to PRESS F12 to boot from your usb drive (As clover is not yet installed) and then you have to boot in PREBOOT mode. and the installation should continue for about 10 minutes.

 

If it reboot always make sur you press F12 and use Preboot or Boot from "" NEVER RECOVERY (during the installation process)

 

Let me know

I just wanna know if anybody can boot into 10.13.4 beta with graphic acceleration (with xps 9560 4k). I can with 10.13.3, not 10.13.4.

 

I did the update the crash as well, I don't know where it come from need to update the kext I think..

Share this post


Link to post
Share on other sites

well got graphics working. AppleALC kext seems to freeze my whole system, so no sound in 10.13.4. I don''t know why, but it doesn't freeze when i remove it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Mount the EFI partition /MyVolume/EFI/ with Clover Configurator (See in the EFI Folder)

I didn't know how to perform this step, please help me, I am beginner in hackintosh world :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, faroukzeno said:
  • Mount the EFI partition /MyVolume/EFI/ with Clover Configurator (See in the EFI Folder)

I didn't know how to perform this step, please help me, I am beginner in hackintosh world :) 

then you should not perform an install on a notebook as your first step... you'll not be happy at all without such basic knowledge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, faroukzeno said:
  • Mount the EFI partition /MyVolume/EFI/ with Clover Configurator (See in the EFI Folder)

I didn't know how to perform this step, please help me, I am beginner in hackintosh world :) 

In Clover configuration on the right hand side towards the bottom there’s a bar that says “mount EFi” or something like that. In the table click the “mount partition” button for your hard drive (or USB if that’s what you’re trying to access).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2‎/‎7‎/‎2018 at 9:21 PM, acdop1000 said:

Hey sorry about the late response I never got notifications about a reply. Yeah I have everything up and running now except for my headphone jack, I just updated the kexts that came in the efi download above because it might have had to do with the fact im installing 13.3 instead of 13.2? Oh well. working fine now.

Hey, I've had the same problem as that guy with that kernel panic as well.  Do you know what kexts i need to update for 10.13.4.  Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone !


I tried to install mac os by folowing your step by step guide but I've never can boot to the installer…
I'm on a XPS 15 9560, BIOS updated to 1.9.4, Full HD screen, 512Go integrated Toshiba full SSD and the basic Killer wifi card.
For now, I have already an hackingtosh on my desktop computer so I have create the 16Go USB key with the command line and the High Sierra App. I've also copy your efi folder in the EFI partition of the key.I've configure the BIOS, and it boot up on the key. But When i'm on clover, I see just 7 Windows Partition of my SSD not the USB installer...
Someone have an idea ?

If I use other methode to create the usb key I can boot up on the key installer using clover but it stuck on the apple logo

IMG_20180608_203450.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DerNuntius
      Hi,
       
      Finally I finished the installation of 10.14.6 on my Dell E5440. Everything works just fine, but HDMI will not work. Every time I plug it in, it causes a grey screen on my laptop monitor. Also on boot up. I attached my EFI Folder, maybe someone can help me. I searched a bit and read something about Azul Framebuffer Kext.
       
      Thank you for helping.
      Greedings,
      Hugo
       
       
      CLOVER.zip
    • By benmills1
      Hi, i can someone help me with installing mac OS Mojave on my HP ENVY - 15-as102na?
      I have an imac to use for setting up my usb & installing MacOS Mojave.There are various kext files etc that i'm not sure about and need some help as some are hardware specific.
      I tried previously but got stuck on an apple logo and couldn't get past that, and tried today and had problems with Clover.
      Once i get mac os on my 128gb m.2 ssd ( which i'll upgrade to either a 256gb or 512gb depending on how well this hackintosh works)
      I have a free 2.5" inch hdd bay where i'd like to install windows on in the future.
      I think i may have to replace my wireless card ( based on a few google results) which i'm fine with as long as i can see it working without just so i know i won't waste money
      Specs:
      Cpu: i5 7200u
      GPU: HD 620
      8GB ram
      Wifi card- Intel Wireless 7265 ( Intel® 802.11ac (2x2) )
      Motherboard - HP 81D2 & BIOS version is f.56
      https://support.hp.com/gb-en/document/c05311862
      Thanks
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=25033
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=24376
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Pro and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Pro, 9900k with a Vega 56 but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8700k, 9600k, 9700k, 9900k
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
      There Is No Better Guide Then The One That @glasgood Has Already Written So Just Follow He's Guide For a Perfect Install.     
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k 
      • Gigabyte AORUS Z390 PRO
      • Sapphire Nitro+ SE Vega56 ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 16GB @3200mhz (2 x 8GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • Coolermaster MASTERLIQUID ML360R RGB CPU Cooler
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Mojave
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       
       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
       
       
      CLOVER  FOLDER
      Use this folder with fully patched DSDT
      Z390 Pro DSDT EFI.zip   (Updated 21 July 2019)
       
       
      ADDITIONAL DSDT's  (A big thanks to @MaLd0n for compiling these extra DSDT's)
      If your using a Vega 56/64 or Radion VII then use this DSDT (already installed in my EFI)
      DSDT.VEGA.VII.zip
      If your using a RX Series or Nvidia GPU then use this DSDT
      DSDT.RXxxx.NVIDIA.zip
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131 
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      AirportBrcmFixup.kext    (If your Wifi Card isn't working after installing my EFI then add the AirportBrcmFixup.kext to your clover kext folder and reboot)
      FakeSMC    (Can be used instead of VirtualSMC)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F10)
       
      • Enter BIOS → Press F12 → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • BIOS → Windows 8/10 Features → Other OS
      • BIOS → CSM Support → Enabled  (Can be set to disabled depending on what GPU you use)
       
      • MIT → Advanced Memory Settings  → Extreme Memory Profile (X.M.P) → Enabled  
       
      • Peripherals → Initial Display Output → PCIe 1 Slot
      • Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support →  Disable
      • Peripherals → Intel(R)Bios Guard → Intel BIOS Guard Support →  Disable
      • Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support →  Enabled
      • Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off →  Enabled
      • Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack →  Disabled
      • Peripherals → SATA And RST Configuration → SATA Mode Selection →  AHCI
       
      • Chipset → Vt-d → Enabled  (can be enabled or disabled, your choice)
      • Chipset → Internal Graphics → Disabled
      • Chipset → Audio Controller → Enabled
      • Chipset → Above 4G Decoding → Disabled 
       
      • Power → Platform Power Management → Enabled
      • Power → ErP → Enabled  (can be enabled or disabled, your choice)
      • Power → RC6 (Render Standby) → Disabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

×