Jump to content
MaLd0n

High Sierra on Supermicro X10DAI / Dual Xeon E5-2690V4 / DSDT

192 posts in this topic

Recommended Posts

21 hours ago, MaLd0n said:

try with MacPro6,1 smbios, press O clover boot screen and change in smbios section

Identical kernel panic using MacPro6,1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
1 hour ago, schrodinger said:

Identical kernel panic using MacPro6,1

send me ur clover folder inside usb stick

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, schrodinger said:

Here you go. Thanks for the help! If we can get this working 100% I'll donate much more.

CLOVER.zip

a default config for ur chipset, try

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, MaLd0n said:

replace full efi

 

OK! Mounted EFI partition under High Sierra using:

diskutil list

sudo diskutil mount /dev/disk11s1

Where disk11 was the device and s1 pointed to the EFI partition. I then replaced the files completely. Got the panic screen below.

IMG_4296.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blowing off the dust on this one but think anyone could give me a hand with an X10DRH? I got it mostly up and running but I had to drop the custom DSDT posted on this tread. Curious if someone could perhaps make a custom one (or know if there is one that I couldnt find. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, Dasoslukos said:

Blowing off the dust on this one but think anyone could give me a hand with an X10DRH? I got it mostly up and running but I had to drop the custom DSDT posted on this tread. Curious if someone could perhaps make a custom one (or know if there is one that I couldnt find. Thanks!

drop edited dsdt(is not for ur mobo) and extract one send_me

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:

try without "kernel to patches" patches

Rodger that, little confused though. Is that clover boot option or an install option? (excuse my ignorance, first time getting back into the scene in many, many years lol)

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, MaLd0n said:

try without "kernel to patches" patches

Okay, derp, I figured what you meant (i think at least). So I booted without injecting any kexts. The system hangs here for a while then reboots.

 

image0.thumb.jpeg.dbd725dfaf15424fc759c224c1c5cc51.jpeg

image0 2.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dasoslukos said:

Okay, derp, I figured what you meant (i think at least). So I booted without injecting any kexts. The system hangs here for a while then reboots.

smc emulate is mandatory for all hacks

 

use fakesmc or virtualsmc

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, MaLd0n said:

smc emulate is mandatory for all hacks

 

use fakesmc or virtualsmc

Makes sense. So booting with injected kexts only with FakeSMC I get this.

image0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! Thank you for posting this. I have Supermicro X10DAI /

Microprocessor 2 x 3.2 GHz 6-Core Intel Xeon    E5-2643V3 QS

Total Number of Cores: 12

Video Card Nvidia Quadro FX 5600 ( 1536 MB / Nvidia )

hard disk WDC WD5003ABYX-01WERA0 ( 500 GB / 7200  )

 

Apple macOS Mojave 10.14.1 and 10.14.6

1. I used your EFI document to access hard disk tools, it got stuck at final part of disk reformatting process.

2. The last installation got stuck in the last 22 minutes in the second restart, so the installation didnt complete. Hope I can get your help and advice on how to proceed. Please see attached photos. Thanks.

PICT0354.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! Thank you for posting this. I have Supermicro X10DAI /

Microprocessor 2 x 3.2 GHz 6-Core Intel Xeon    E5-2643V3 QS

Total Number of Cores: 12

Video Card Nvidia Quadro FX 5600 ( 1536 MB / Nvidia )

hard disk WDC WD5003ABYX-01WERA0 ( 500 GB / 7200  )

 

Apple macOS Mojave 10.14.1 and 10.14.6

1. I used your EFI document to access hard disk tools, it got stuck at final part of disk reformatting process.

2. The last installation got stuck in the last 22 minutes in the second restart, so the installation didnt complete. Hope I can get your help and advice on how to proceed. Please see attached photos. Thanks.

PICT0354.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, YangJsheng said:

Hello! Thank you for posting this. I have Supermicro X10DAI /

Microprocessor 2 x 3.2 GHz 6-Core Intel Xeon    E5-2643V3 QS

Total Number of Cores: 12

Video Card Nvidia Quadro FX 5600 ( 1536 MB / Nvidia )

hard disk WDC WD5003ABYX-01WERA0 ( 500 GB / 7200  )

 

Apple macOS Mojave 10.14.1 and 10.14.6

1. I used your EFI document to access hard disk tools, it got stuck at final part of disk reformatting process.

2. The last installation got stuck in the last 22 minutes in the second restart, so the installation didnt complete. Hope I can get your help and advice on how to proceed. Please see attached photos. Thanks.

 

use -v

Share this post


Link to post
Share on other sites

The last installation got stuck in the last 22 minutes in the second restart, so the installation didnt complete. Hope I can get your help and advice on how to proceed. Please see attached photos. Thanks.

WeChatbb12f2ca736a84b97b93e9625e1778b5.png

PICT0010.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, YangJsheng said:

The last installation got stuck in the last 22 minutes in the second restart, so the installation didnt complete. Hope I can get your help and advice on how to proceed. Please see attached photos. Thanks.

 

 

send me ur efi folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DoZe
      Hi :0)
       
      Hope As usual a perfect matching DSDT for this good Laptop.
       
      Regards, Ray
       
       
      SendMeStudiMac.zip
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By kevin_1351
      tl;dr: VirtualSMC causes me a flood of log messages and correlated cpu spikes. FakeSMC doesn't.
       
      Hi, I have almost finalized my Huawei Matebook X Pro Opencore setup and everything is working very well besides wifi/bt ofc (which is about to change).
       
      However, I noticed how the cpu usage sometimes went up a little and when looking at the Console I could see a never-ending flood of:
      default 14:05:05.983292+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:05.982975+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:05.982996+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985932+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985949+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.986134+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426574+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:39.426729+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426585+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431085+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431097+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431246+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433068+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:42.433227+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433078+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434453+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434465+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434622+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:44.436155+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:44.436166+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0  
      As you can see, multiple of these per second. Another guy with the same computer is also having this issue and posted a dsdt change to fix it. This fix didn't solve anything though
      He tried to limit the Notify call by implementing a state change requirement before calling Notify.
       
      Here is the original acpi:
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } ^^PCI0.GFX0.CLID = Local0 Return (Local0) } } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } Notify (LID, 0x80) // Status Change } } Which he changed to: 
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_OLD, One) // assuming everything else.. the lid should start open? Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } Return (Local0) } } Device (PNLF) { Name (_HID, EisaId ("APP0002")) // _HID: Hardware ID Name (_CID, "backlight") // _CID: Compatible ID Name (_UID, 0x0A) // _UID: Unique ID Name (_STA, 0x0B) // _STA: Status } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } If ((^^^^LID._OLD != Local0)) { Notify (LID, 0x80) // Status Change ^^^^LID._OLD = Local0 } } } Besides me not seeing any reason to declare _OLD in LID. The idea itself shouldn't be too bad right? Well, as I said, his fix didn't work.
       
      In fact, to prove that Method _Q81 doesn't have anything to do with the issue at all, I created a Clover/Opencore patch to change _Q81 to XQ81. This resulted in my lid not working at all of course, but the log flooding still persisted!
      So _Q81 doesn't have anything to do with the issue afaik.
       
      Now, further Google searches led me to a chinese post where he tied the issue to VirtualSMC. And indeed, by migrating to FakeSMC the issue is no more.
       
      Unfortunately, I'm very fond of VirtualSMC for various reasons. So I would very much like to keep it. If not I'd have to implement the old way of doing Battery monitoring etcetc. Which isn't very elegant and update proof as it requires DSDT patching.
       
      So, I do believe that the issue may very well be in the DSDT code, perhaps in the ambient light part. I'm not very skilled at this and just started studying the ACPI spec 3 days ago.
       
      Could someone please help me out? Thanks a lot in advance
       
       
      origin.zip
      OC.zip
×