Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
       
      Use this kext with correct smbios, enable XHCI port limit patch
      USBZ490UD.iMac19,1.zip
      USBZ490UD.iMac20,1.zip
      USBZ490UD.iMacPro1,1.zip
       
      and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By acsapos
      Hello dear insanelymac family!
      My plan for this week, to build a hackintosh. I'm trying, reading a lot of forums, posts, but i cant go forward. I tried OpenCore, Clover, and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] too. I have an Opencore right now, because this loader went longer than the others, and its easy to configure in my opinion. So, the problem is.. When i boot up to my installer USB, it will always stop somewhere after about 10 seconds. Always changing positions, like in the middle of a text, etc. You can see the screen on the image what i uploaded. I tried a lot of things, but somehow, nothing is happening. CPU: Xeon 2620-v3 GPU: XFX RX 580 XXX Edition 8GB RAM: 2 x 8GB DDR4 2400Mhz Motherboard: Killsre X99-D4 (bought from aliexpress) Guide followed: I followed the Dortaina's Opencore guide / HASWELL-E What part I got an issue with: Booting up to my Installer USB What files/config I am using: My entire EFI uploaded to this post Extra Info: I cant get to open the installer overall, the longest what i reached what you see on the imgur link. I have an opencore file with some LOG(uploaded) Thanks in advance, for any help. I would really appreciate that. David acsapos-EFI.rar


      opencore-2020-08-11-020217.txt
    • By surfermax
      buon giorno 
      spero tu mi possa aiutare ,perche' non riesco piu' a far partire i miei 2 ssd 850 samsung sui quali highsierra funzionava perfettamente da 1 anno e non ce' maniera di farlo ripartire .unica cosa e' che riesco ad arrivare alla console dell'istaller e ho tentato varie volte di ripristinare da una time machine che ho salvato su un altro disco usb .
      il mio sistema e' un asus p5qd turbo ed e7500 dual core . grafica gtx1050 chr funzionava con accelerazione e webdriver nvidia .audio voodoo 282. e boot clover che e' sempre stato il 5103 che poi  ho aggiornato a 5120 proprio il giorno prima che succedesse il fattaccio .quel giorno ho aggiornato dal sito apple la comboupdate 10.13 .6 da 10.13.4 .e qui al riavvio boom niente diski in clover nn li visualizzava piu .ora sciacciando f3 visualizzo il preboot e lssd con highsierra aggiornato ma arrivato alla console andava in reset loop .
      a questo punto riesco a ripartire togliendo l'accelerazione .e installando i nuovi webdriver di nvidia aggiornati all 10.13.6 .
      al riavvio non parte piu' con accelerazione e sempre problema in clover dei diski ma riuscivo a partire con f3 e preboot .
      ora decido di installare da time machine e tornare alla versione 10.13.4 del giorno prima ..e al riavvio niente piu dischi ne preboot .sono fermo a questo punto ..riesco solo a far partire installer ma nn so i comandi da dare in terminal per aggiustare le cose . ho anche linux su un altro notebook. ti ringrazio anticipatamente per l'aiuto .
    • By surfermax
      buon giorno
      dopo aver aggiornato highsierra alta versione 10.13.6 ,da 13.10.4, premetto che ha sempre funZionado com clover in ESP. E com nvidiawebdriver per la versione precedente. ora nn parte piu' com nvidiaweb. devo settare il boot in macdriver ma senha gpu quinhoo tutu lentíssimo nem pc in firma asus p5qd turbo.vorrei capire come posso riattivare la GPU della mia gtx 1050 palit 2giga.
       
    • By Rich_T
      My  PC is  a Dell Optiplex 790
      I am installing  Catalina then hopefully upgrading to Big Sur
      Intel Core i7 2600 @ 3.40GHz (sandy bridge?)
      16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz
      NVIDIA GeForce GT 730
      I have been following the guide at https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/installer-guide/mac-install.html
      Currently I’m on step “Gathering files” I’m not to sure which SSDTs I should use for my system to work properly.
       
      Also this will be dual booting with Windows 10 Pro
×