Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
TommyV6

nVidia web Driver works after rebuilding cache and fix permission

6 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,
on my gear (i7-3770 16GB GA-Z77X-UD3H GTX 760 2GB) Web Driver works only 1-3 reboots after instalation. After this I`m geting black screen in middle of loading. I can login remotly to my machine when screen is black.
After rebuilding cache manualy or with kext Utility screen work again!
 
I have MacOS Sierra 10.12.6 with all updates nVidia Web Driver 378.05.05.25f04 installad Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext
On macos default driver I`m getting same results.
 
Latest Clovers is my boot loader.
 
How I can fix this up permanently ?
 

 
                                 -- Kext Utility --
                              v2.6.6 © cVad 2008-2016
                                 Mac OS X 10.5-10.12
                         macOS "Sierra" Super Speed Edition
                      Super Fast Repair all Kexts permissions
                          Add/Remove Usefull Boot Options
                           OSKextSigExceptionList Updater
                               /S/L/E Kexts Installer
                                Mkext Packer/UnPacker
 
ProductName  : Mac OS X ProductVersion: 10.12.6 BuildVersion: 16G1114
Bootargs     : dart=0 darkwake=0 kext-dev-mode=1 slide=0
Kernel       : Darwin Kernel Version 16.7.0: Mon Nov 13 21:56:25 PST 2017
Model ID     : iMac13,1 KernelMode: x86_64
CPU TYPE     : Intel® Core i7-3770K CPU @ 3.50GHz
CPU ID       : Ox306A9 (198313)
Cores        : 4 Cores, 8 Threads @ 3503MHz Bus: 25MHz FSB: 100MHz
Caches       : L1i:32Kb L1d:32Kb L2:256Kb L3:8192Kb
CPU Features : FPU VME DE PSE TSC MSR PAE MCE CX8 APIC SEP MTRR PGE MCA CMOV PAT PSE36 CLFSH DS ACPI MMX FXSR SSE SSE2 SS HTT TM PBE SSE3 PCLMULQDQ DTES64 MON DSCPL VMX EST TM2 SSSE3 CX16 TPR PDCM SSE4.1 SSE4.2 POPCNT AES PCID XSAVE OSXSAVE TSCTMR AVX1.0 RDRAND F16C SYSCALL XD EM64T LAHF RDTSCP TSCI SMEP ERMS RDWRFSGS
RAM          : 16384Mb HibernateMode: 0
SwapUsage    : total = 0.00M  used = 0.00M  free = 0.00M  (encrypted)
User         : user on Users-iMac.local
 
Detected  ...  macOS "Sierra".
 
Start working: 2017-12-24 13:39:48 +0100
 
Task: Full service for "/System/Library/Extensions" and
                       "/Library/Extensions" folders.
 
Repairing Permissions for "/Library/Extensions" ... Done.
-- Total processed: 215 files for 1 sec.
 
Repairing Permissions for "/System/Library/Extensions" ................... Done.
-- Total processed: 6775 files for 42 sec.
 
Updating the system cache files ... Done
-- Build time = 5 sec.
 
 
Syncing disk cache ... Done.
 
All done.
Have a nice ... day(night)
Enjoy ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

After placing kexts in /Library/Extensions and rebuilding cache, system start to crash during boot (Kernel Panic) 

That`s very strange, ALXEthernet was a problem. I cant remove ALXEthernet and boot the system without network.

 

EDIT:

I upgraded system to High Sierra Zone and now everything work perfect.

Thx for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By SAMEH209
      I've successfully installed High Sierra (10.13.0) on my system using Clover:
      2x Intel Xeon E5410
      16GB Ram
      GTX 950
      Everything is running fine except the GPU. I've tried the web driver's latest version and 378.10.10.10.25.106 but both are very laggy/sluggish.
      I've also tried installing Lilu and nVidiaGraphicsFixUp kexts but they didn't change anything.
      Have someone managed to make this card work with High Sierra?
    • By fusion71au
      Clover r4542 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 14 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4542 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4542-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By rvxtm
      Hello,
       
      Maybe i am the only one seeing this or maybe i am doing something wrong but my resize animation performance in HS 10.13.5 is terrible.
      I did a clean install of 10.13.5, installed the latest nvidia drivers 387.10.10.10.35.106. 
      My GPU is a GTX1060 connected via DP to a 4k display.
      Now, the issue, when i open an empty TextEdit for example, if i drag the corner of the window to make it larger, it lags more and more as the size increases.
      I also have Adobe Audition CC installed for my work, the interface is very slow compared to the windows version (my 2011 macbook pro is much faster, but it's not 4k).
      Is there a known issue when running 4k on nvidia web drivers ?
      It's very frustrating because i've been using custom machines with 1080p displays and nvidia cards since Snow Leopard, but i was always butter smooth.
       
      Thanks.
       
    • By PingoLinkin
      Motherboard: ASUS / X99 Deluxe II
      Chipset: Intel® X99
      Processador: i7-6800 LGA2011 v3
      Memoria: HyperX - DDR4 24000MHz - 32GB(2x16gb)
      Rede: Intel® I218V, 1 x Gigabit LAN; Intel® I211-AT, 1 x Gigabit LAN LAN; Dual Gigabit LAN controllers- 802.3az Energy Efficient Ethernet (EEE) appliance
      Audio: Realtek® ALC1150 com 8 canais
      Video: Geforce GTX 750 Ti 2GB SC DDR5 128 bits PCI-E 3.0 (1x DVI, 1x DisplayPort, 1x HDMI)
      Keyboard: Apple Aluminium
      Mouse: Microsoft
      HD: SAMSUNG SSD 840 EVO 1TB
       
      ///////////////////////////////////////////
       

       
      1 - Preparando PENBOOT:
        1.1 - Baixe a imagem do Sierra e deixe na pasta "Applications";
        1.2 - Formate o PenDrive e altere o nome para: "MyVolume";
        1.3 - Abra o Terminal e digite a seguinte linha de código, dê enter e quando solicitado digite sua senha. Aguarde o término da instalação, geralmente demora em torno de 20min:
      sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app  
       
      1.4 - Baixe a última versão do Clover EFI bootloader: Download
        1.5 - Abra o Clover, na última etapa, clique em Customize, depois marque a opção "Install for UEFI booting only", como na imagem abaixo:

       
        1.6 - Provavelmente a partição "EFI" estará montada, abra a partição e substitua a pasta "CLOVER" por esta CLOVER Asus X99 Deluxe II - Sierra.zip.
       
      2 - Configurando BIOS
        2.1 - Atualize sua BIOS para a versão mais recente, a minha é: 1902
        2.2 - Reset as configurações de sua BIOS em: Exit/Load Optimized Defaults;
        2.3 - Vá para: Boot/CMS (Compatibility Support Module)/Launch CMS: ENABLED;
        2.4 - Vá para: Boot/Secure Boot/OS Type: Other OS;
       
      3 - Instalando OS
        3.1 - Ligue o computador com o Pendrive espetado, ele automaticamente irá iniciar o Clover, caso isso não aconteça, na tela inicial da ASUS, pressione F8 para escolher o pendrive como boot primário;
        3.2 - Em algum momento futuro, seu clover pode não arrancar corretamente, caso isso aconteça, na tela inicial do CLOVER pressione F11 para limpar o NVRAM, ele irá reiniciar a máquina automaticamente, em seguida voltará a arrancar normalmente;
       
      4 - PÓS-INSTALAÇÃO
        4.1 - Inicie seu MAC temporariamente pelo Pendrive como boot primário;
        4.2 - Instale o clover seguindo as etapas 1.4, 1.5 e 1.6 . Apenas não esqueça de alterar o destino para o HD Interno com a instalação do Sierra.
        4.3 - Feito isso, reinicie seu mac, agora sem o pendrive;
       
      5 - VÍDEO
        5.1 - Na pasta CLOVER que anexei acima, já possui as kexts NvidiaGraphicsFixup.kext e Lilu.kext ;
        5.2 - Baixe e instale o nVidia Web Driver(Download) de acordo com a versão do seu OS;
        5.3 - A minha versão, por exemplo, é: "macOS 10.12.6 (16G1408)";
        5.4 - Veja abaixo onde encontrar sua versão:

       
      Obs.: Existe um bug no vídeo, caso queira utilizar a entrada DVI, é preciso iniciar a máquina já com o cabo plugado, caso contrário ele deixará sua tela preta e não voltará mais ao normal até que reinicie a máquina.
       
        5.5 - INSTALANDO O CUDA:
           1 - A última versão não funcionou, então baixei a penúltima e funcionou perfeitamente. A versão instalada foi: CUDA 387.178 driver for MAC.

       
       
      6 - ÁUDIO
        6.1 - Baixe o Voodoo HDA 2.9.0 Clover (Download)
        6.2 - Siga as etapas das imagens que estão dentro do anexo;
       
       
      Não solucionado:
      Não consigo habilitar a placa ThunderboltEX 3;
       
       
      Valeu.
×