Jump to content
DoZe

Gigabyte Aorus Gaming 7 Bios F5e

275 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
2 hours ago, Awesome Donkey said:

*sigh* Here we go again... <_<

 

@MaLd0n I've updated to F13 and uploaded everything again. Any changes that's needed this time? My apologies for doing this again so soon. :wallbash:

 

Send me iMac.Home.zip

DSDT.aml.zip

check if 3party usb work good or appear "need more power"

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Awesome Donkey said:

Everything *appears* to be working - all my USB connected devices are working, but I'll keep testing. Thanks as always @MaLd0n!

just enjoy xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

The F13 BIOS seem to be pretty buggy, was getting weird glitches when Clover started so I reverted to F12 and it's all been fine once again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi, is there anyone with Audio issues when connect the headphones to front panel sound is remain play through speakers which connected to rear jack.

 

And thx @MaLd0n for DSDT.

 

UPD: Fixed front panel audio issue by using layout-id=16

Edited by walkman7

Share this post


Link to post
Share on other sites

For thoses who can't use DSDT patch, and can't boot with bios upgrade (since bios F12) there is an acpi patch working good.

https://www.tonymacx86.com/threads/fix-for-boot-hangs-after-bios-update-acpi-patch.275091/

For some reason I can't use dsdt.aml. It work for some time then, It get stuck when I power up the computer.

I boot up with bios F13 and no glitch (maybe some clover update fix it).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n I've noticed since updating to 10.14.5 there's a weird graphical glitch in the second stage when booting. I'm guessing stuff has changed since the last time, but I have tried to keep up with kext updates (but I'm sure some patches have been changed).

 

Send me iMac.zip

 

Is there anything that needs changed/removed/adjusted/updated? Hopefully I don't need another DSDT update, but if needed I can dump the ACPI tables and post them.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Awesome Donkey said:

@MaLd0n I've noticed since updating to 10.14.5 there's a weird graphical glitch in the second stage when booting. I'm guessing stuff has changed since the last time, but I have tried to keep up with kext updates (but I'm sure some patches have been changed).

 

Send me iMac.zip

 

Is there anything that needs changed/removed/adjusted/updated? Hopefully I don't need another DSDT update, but if needed I can dump the ACPI tables and post them.

 

Thanks!

glitch appear in last updates

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's a new UEFI BIOS update out, F14... and there's been several modded BIOS updates for F14 which I'm currently using the F14 update 2 modded BIOS.

 

Also updated to macOS Catalina. No issues noted except you can't change the login screen's wallpaper anymore (it stays with the 'default' Catalina wallpaper, whereas desktop wallpaper works fine), what's that all about? Otherwise everything else seems to work that I've tried, but there's probably something broken, wrong or wonky somewhere. :P

 

@MaLd0n In addition to upgrading to macOS Catalina, I've tried to keep up with recent kext changes (Kext Updater is very nice!), but there's probably stuff I missed or needs improved/changed. The patches are probably wrong, and of course with a new BIOS update a new DSDT is probably needed. The Clover .plist file might need a looking over to see what's needed and what's not needed. Like always, I've dumped the ACPI tables running on the new F14 BIOS.

 

Send me iMac.zip

 

Thanks in advance and regards, as always. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Awesome Donkey said:

There's a new UEFI BIOS update out, F14... and there's been several modded BIOS updates for F14 which I'm currently using the F14 update 2 modded BIOS.

 

Also updated to macOS Catalina. No issues noted except you can't change the login screen's wallpaper anymore (it stays with the 'default' Catalina wallpaper, whereas desktop wallpaper works fine), what's that all about? Otherwise everything else seems to work that I've tried, but there's probably something broken, wrong or wonky somewhere. :P

 

@MaLd0n In addition to upgrading to macOS Catalina, I've tried to keep up with recent kext changes (Kext Updater is very nice!), but there's probably stuff I missed or needs improved/changed. The patches are probably wrong, and of course with a new BIOS update a new DSDT is probably needed. The Clover .plist file might need a looking over to see what's needed and what's not needed. Like always, I've dumped the ACPI tables running on the new F14 BIOS.

 

Send me iMac.zip

 

Thanks in advance and regards, as always. :)

here we go

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@MaLd0n it works, but I noticed first stage boot is now slower (seems to hang momentarily on something related to APFS when watching the verbose boot).

 

I guess the patches in the Clover .plist were right and everything looks good? If so, glad I didn't mess that up. :)

 

Thanks a lot! :D

Edited by Awesome Donkey

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Awesome Donkey said:

@MaLd0n it works, but I noticed first stage boot is now slower (seems to hang momentarily on something related to APFS when watching the verbose boot).

 

I guess the patches in the Clover .plist were right and everything looks good? If so, glad I didn't mess that up. :)

 

Thanks a lot! :D

ye, in some cases hags some seconds in apfs log, my nvme have this extra seconds too

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n I did some research on that hang/stall, according to this it's caused by AppleACPIEC;

 

https://github.com/khronokernel/What-s-new-in-macOS-Catalina/blob/master/README.md#current-issues-with-Catalina

 

Since I'm not using a laptop, I can try blocking com.apple.driver.AppleACPIEC and see if that 'fixes' it. My question is, what's the easiest way to block com.apple.driver.AppleACPIEC?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Awesome Donkey said:

@MaLd0n I did some research on that hang/stall, according to this it's caused by AppleACPIEC;

 

https://github.com/khronokernel/What-s-new-in-macOS-Catalina/blob/master/README.md#current-issues-with-Catalina

 

Since I'm not using a laptop, I can try blocking com.apple.driver.AppleACPIEC and see if that 'fixes' it. My question is, what's the easiest way to block com.apple.driver.AppleACPIEC?

iMacs use it too

 

without

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Awesome Donkey said:

Yep, that works, thanks! :)

check logs, post output here

log show --last boot --style syslog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×