Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
ErmaC

Clover problems report & features request

963 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, I'm using Clover 4644, and when I'm using the external USB drive that holds my Mojave Beta, this is what my Clover boot screen looks like (with new embedded theme):

 

screenshot0.jpg

Edited by pbryanw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
On 8/15/2018 at 12:17 PM, Badruzeus said:

Hello @Slice, sorry for reporting this issue..

With "EmbeddedThemeType=Dark" key enabled on config.plist, it breaks another theme's font appearance on Clover GUI.

Thanks.

screenshot4.png

 

still not fix?

therefore do we need to consider EmbeddedThemeType for only Embedded Theme?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Sherlocks said:

still not fix?

therefore do we need to consider EmbeddedThemeType for only Embedded Theme?

Not yet..

Spoiler

Hj0RCJU.png

 

Sorry bit OffTopic, @Sherlocks or any Admins on Clover SF's page, plz can you remove this annoying Review? Thanks.

Screenshot 35.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, Badruzeus said:

Not yet..

  Reveal hidden contents

Hj0RCJU.png

 

Sorry bit OffTopic, @Sherlocks or any Admins on Clover SF's page, plz can you remove this annoying Review? Thanks.

Screenshot 35.png

 

please check latest commit. ofc, i checked it in all cases.

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, Sherlocks said:

please check latest commit. ofc, i checked it in all cases.

 

r4651; It's OK with another Themes, but now "Embedded" DarkMode has gone.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Badruzeus said:
 
r4651; It's OK with another Themes, but now "Embedded" DarkMode has gone.

what is your type? "embedded" or "Embedded"?
i tested "embedded". it was no problem.

 

EDIT1.

i followed default embedded folder name

0:120  0:000  === [ GetListOfThemes ] ===================================
0:120  0:000  - [00]: newyear
0:121  0:001  - [01]: christmas
0:122  0:000  - [02]: random
0:122  0:000  - [02]: bootcamp
0:123  0:000  - [03]: embedded

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Sherlocks said:

what is your type? "embedded" or "Embedded"?
i tested "embedded". it was no problem.

With this, now "embedded" DarkMode is fine. But another theme's font issue is still there:

Spoiler

	<key>GUI</key>
	<dict>
    ...
		<key>Theme</key>
		<string>embedded</string>
		<key>embeddedThemeType</key>
		<string>Dark</string>
	</dict>

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Badruzeus said:

With this, now "embedded" DarkMode is fine. But another theme's font issue is still there:

  Hide contents


	<key>GUI</key>
	<dict>
    ...
		<key>Theme</key>
		<string>embedded</string>
		<key>embeddedThemeType</key>
		<string>Dark</string>
	</dict>

 

 

 

can you explain it in detail?

i don't know theme issue. because i always use bootcamp.

also can you upload theme that has issue?

 

EDIT1.

is it you mentioned like this? this case is no problem.

	<key>GUI</key>
	<dict>
    ...
		<key>Theme</key>
		<string>bootcamp</string>
		<key>embeddedThemeType</key>
		<string>Dark</string>
	</dict>

 

 

EDIT2.

you mistook it. it's correct like this

	<key>GUI</key>
	<dict>
    ...
		<key>Theme</key>
		<string>embedded</string>
		<key>EmbeddedThemeType</key>
		<string>Dark</string>
	</dict>
Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Sherlocks said:

can you explain it in detail?

i don't know theme issue. because i always use bootcamp.

also can you upload theme that has issue?

If this key is exist on config.plist:

<key>embeddedThemeType</key>
<string>Dark</string>

.. but we're using other themes (not "embedded"), then another one has font rendering issue, as seen on prev. screenshots above.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Badruzeus said:

If this key is exist on config.plist:


<key>embeddedThemeType</key>
<string>Dark</string>

.. but we're using other themes (not "embedded"), then another one has font rendering issue, as seen on prev. screenshots above.

try EmbeddedThemeType correctly.

upload your issue theme. i want to check it by myself

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/14/2018 at 2:32 PM, Slice said:

 

On 8/15/2018 at 4:40 PM, Trung_Nguyen said:

fakesmc-key-BBIN-ui8	%01
fakesmc-key-MSWr-ui8	%00
fakesmc-key-RPlt-ch8*	j30%00%00%00%00%00
fakesmc-key-RBr -ch8*	branch%00%00
EFILoginHiDPI	%00%00%00%00
efi-boot-device	<array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>D1D17580-8D7B-44EB-9587-9744768E0ADE</string></dict></dict></dict></array>
fakesmc-key-#KEY-ui32	%00%00%00%11
SystemAudioVolumeDB	%00
prev-lang:kbd	en:0
fakesmc-key-BATP-flag	%00
fakesmc-key-MSTc-ui8	%00
LocationServicesEnabled	%01
security-mode	none
fakesmc-key-BNum-ui8	%01
csr-active-config	g%00%00%00
fakesmc-key-$Num-ui8	%01
fakesmc-key-MSFW-ui8	%01%00
fakesmc-key-REV -ch8*	%02%02%0f%00%00D
fakesmc-key-MSPS-ui16	%00%03
fmm-computer-name	Trung%e2%80%99s MacBook Pro
backlight-level	%0a%07
fakesmc-key-$Adr-ui32	%00%00%03%00
fakesmc-key-EPCI-ui32	%06`%07%00
bluetoothActiveControllerInfo	%97%81<A%00%00%00%00%14%1a$%fdR2%b8}
fakesmc-key-MSAc-ui16	%00%00
SystemAudioVolume	%1f
specialbootdevice	%02%01%0c%00%d0A%03%0a%00%00%00%00%01%01%06%00%02%1f%03%12%0a%00%00%00%ff%ff%00%00%04%01*%00%02%00%00%00%80`%1f%00%00%00%00%00%08%d2%af%1d%00%00%00%00%80u%d1%d1{%8d%ebD%95%87%97Dv%8e%0a%de%02%02%04%03$%00%f7%fct%be|%0b%f3I%91G%01%f4%04.hBX`%efZ%8f@%97M%b5d%02%b2.C%f9%a4%7f%ff%04%00
fakesmc-key-RMde-char	A
flagstate	%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00
efi-boot-device-data	%02%01%0c%00%d0A%03%0a%00%00%00%00%01%01%06%00%02%1f%03%12%0a%00%00%00%ff%ff%00%00%04%01*%00%02%00%00%00%80`%1f%00%00%00%00%00%08%d2%af%1d%00%00%00%00%80u%d1%d1{%8d%ebD%95%87%97Dv%8e%0a%de%02%02%04%03$%00%f7%fct%be|%0b%f3I%91G%01%f4%04.hBX`%efZ%8f@%97M%b5d%02%b2.C%f9%a4%7f%ff%04%00
fakesmc-key-BEMB-flag	%01

Here you go

 

On 8/13/2018 at 9:11 PM, Trung_Nguyen said:

[PROBLEM REPORT]

Hello, I'm using FileVault 2 of macOS Mojave beta 6.

Clover version 4644

The EFI login screen took too long(as long as booting the kernel).

When I use the -v, there are spamming of message "smcProtocol->SmcReadValue failed for key "blah"" after the LoginWindow loaded

Not sure if it is related to SMCHelper or not?

Thanks

Is there a solution for this? Still exists in beta 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Sherlocks said:

try EmbeddedThemeType correctly

 

Yes, I can confirm was using "EmbeddedThemeType" correctly.

Spoiler

JtSfEwQ.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Badruzeus said:

 

Yes, I can confirm was using "EmbeddedThemeType" correctly.

  Hide contents

JtSfEwQ.png

 

 

i don't understand.

i'm sure that i checked it in UEFI.

screenshot1.thumb.png.8ec8b90bf353aaf38bc1d073ca871e6d.png

 

what is your step?

just change theme in GUI?

 

EDIT1

you changed theme in GUI!

yes there is font issue in GUI if change theme

 

EDIT2.

my partition is apfs. but icon shown hfs+. is it issue for long time? i used FlatCamp

screenshot0.thumb.png.32598f4db2dbdf2a0b48e480119fc4ff.png

 

EDIT3.

in korea, too late. i will check it tomoroow.

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Sherlocks said:

i don't understand.

i'm sure that i checked it in UEFI.

 

 


screenshot1.thumb.png.8ec8b90bf353aaf38bc1d073ca871e6d.png
 

 

what is your step?

just change theme in GUI?

There's no issue with "embedded" theme "DarkMode" after your r4651 commit, thanks. But the problem is.. if we use different themes, as defined on config.plist GUI Theme or NVRAM's Clover.Theme="ThemeName" << this another "ThemeName" get issue with font rendering (glitchy), except removing "EmbeddedThemeType" key from config.plist.

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Badruzeus said:
There's no issue with "embedded" theme "DarkMode" after your r4651 commit, thanks. But the problem is.. if we use different themes, as defined on config.plist GUI Theme or NVRAM's Clover.Theme="ThemeName" ThemeName" get issue with font rendering (glitchy), except removing "EmbeddedThemeType" key from config.plist.

strange. Flatcamp and DarkMode is are no font problem.
now, after use darkmode with embedded in config.plist, reboot system, get GUI, go theme part, change theme and press esc and esc. shown font issue.

 

EDIT1.

also i will check apfs and hfs icon issue(clover will detect hfs and apfs icon properly). i found some point. 


나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄
 

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, Sherlocks said:

my partition is apfs. but icon shown hfs+. is it issue for long time? i used FlatCamp

 

 


screenshot0.thumb.png.32598f4db2dbdf2a0b48e480119fc4ff.png
 

 

Yes, known issue with APFS if using Badges "Swap=false" on theme.plist.

There's "vol_internal_apfs.icns" on /icons dir, but.. it's still useless for sure.

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Badruzeus said:

Yes, known issue with APFS if using Badges "Swap=false" on theme.plist.

There's "vol_internal_apfs.icns" on /icons dir, but.. it's still useless for sure.

 

19 hours ago, blackosx said:

 

done :)

screenshot2.thumb.png.c85786226e07060909e17c6a749f1120.png

 

@Badruzeus

can you test hfs+ and apfs partition?

here is test file

i tested flatcamp. i just added it in theme folder, and reboot, get screenshot above

 

test1.zip

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Sherlocks said:

 

 

done :)



screenshot2.thumb.png.c85786226e07060909e17c6a749f1120.png

@Badruzeus

can you test hfs+ and apfs partition?

here is test file

i tested flatcamp. i just added it in theme folder, and reboot, get screenshot above

test.zip

 

Many thanks. But My 10.14 was no longer using APFS, so I can only test it with HFS+ when I'm back home.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Badruzeus said:

 

Many thanks. But My 10.14 was no longer using APFS, so I can only test it with HFS+ when I'm back home.

 

okay.

 

@chris1111

chris can you test test file for apfs and hfs icon in theme?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, chris1111 said:

I not see any problem here

screenshot4.thumb.png.bd92717c72684c92d1261b876a186fe8.png

screenshot5.thumb.png.a5c5adcdfc53d86b3928afffefe37dff.png

 

screenshot6.thumb.png.26b40e1351a039dbdb0c1a582836a061.png

 

 

can you test flatcamp theme? you have old mac(hfs) and mojave(apfs)

because i want to know that clover correctly detect apfs or hfs parition icon.

 

please test this file with flatcamp theme

test1.zip

 

 

Edited by Sherlocks

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
        1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
      USB INTEL SERIE 400.zip
       
      Use these kexts, enable XHCI port limit patch and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Nomade
      Hello All,
       
      It's been a while that I am trying to update my system to 10.15.16.
      The install seem to start, then at reboot time I only see the Normal boot and the Recovery option from the Clover boot menu.
      None of those 2 allow to complete the update.
       
      Is there any ways to force it to install and/or show the "Update" option on the Clover boot screen?
       
      PS: I'm using Z97-Gaming-3
    • By Damx
      The specs CPU: Intel® Core™ i3 Processor 8130U, 2.20 GHz (Kaby Lake Refresh) Chipset: Intel® 300 Series Graphics: Intel® UHD Graphics 620 Display: 21.5'' 1920x1200 RAM: DDR4 PC2400 4GB SSD1: M.2 PLEXTOR (with original Windows 10) SSD2: SATA SAMSUNG 850 EVO (for macOS) Sound: Realtek ALC269 WiFi / BT: Intel 3168 NGW Realtek Card-reader  
       
      Not working
      WiFi: Intel 3168 NGW Realtek Card-reader  
       
      Pre-Installation
       
      I will not go through the basics since it is explained in details here on this site. Briefly, the process is to:
      Get Clover Get Catalina macOS installer Create USB with 2 MBR partitions (FAT32 for Clover and HFS+J for the installer)  
       
      Required kexts
      AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext  
       
      Config.plist
      I used the one provided by RehabMan called config_HD615_620_630_640_650.plist. Download it from GitHub. It has almost everything you will need with only few edits for audio.
      Edits:
      [CPU] Make sure there is lilcpu=9 setting in boot arguments needed for Kaby Lake R CPU to be recognised correctly. [GPU] Make sure there is a patch GFX0 to IGPU under ACPI->DSDT [GPU] Under Devices->Properties->PciRoot(0)/Pci(0x02,0) make sure that the AAPL,ig-platform-id value is 00001B59, and the device-id value is 16590000 [AUDIO] Under Devices->Properties->PciRoot(0)/Pci(0x1f,3) set the layout-id to 40 and the device-id to 70A10000 [SMBIOS] Set Mac model ID is iMac19,2  

       

       
      Notes
      For some reason with latest version of Clover the install partition was not visible. If you run into the same issue you can downgrade Clover to r5103, which worked perfectly. WiFi / BT Intel 3168 NGW needs to be replaced if one needs WiFi. Someone mentioned that to get HDMI work properly you may need to change AAPL,ig-platform-id value to 00001659 for PciRoot(0)/Pci(0x02,0) - not my case but may be considered if you get this issue. Don't forget to generate your serial and other SMBUS values before signing in with iCloud services.  
       
    • By MaLd0n
      A very custom DSDT for best experience under macOS. Removed all unused devices, injected all Apple devices, essentials, cosmetics, real improvements. 
       
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
          -Original DSDT have 167,880 lines and 762kb
       
      DSDT ORIGINAL.aml.zip138.01 kB · 8 downloads
       
      -Patched DSDT have 30,912 lines and 111kb
       
      DSDT PATCHED.aml.zip27.01 kB · 17 downloads
       
      --Hardware--
      Asus ROG RAMPAGE VI EXTREME OMEGA

      Processor  Intel i9-10980XE

      GPU Radeon RX 5700 XT

      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -XSPI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME  
      --Screenshots-



















       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
          -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145 Model with Intel Core i5-1035G1 IceLake / Intel HD Graphics ICL
      -Update bios/uefi to last version 
       
      *For now we have 2 problems. Wake from sleep and some bugs in trackpad*
       
      --Bios/UEFI config--
      Go to Security tab and disable Secure boot
       
      -IceLake Premade installation Folder (easy way installation)
      https://tinyurl.com/y3tl6xlx
       
      --Clover and OpenCore Folders--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      -OpenCore
      https://tinyurl.com/y3c4rjkr
      -Clover
      https://tinyurl.com/y4496nq8
       
      --Enable Trackpad Dragging Option--
      Go to System Preferences/Accessibility/PointerControl/Trackpad Options and "Enable dragging"

      -Bluetooth Broadcom
       
      BrcmBluetoothInjector.zip2.46 MB · 4 downloads
       
      -OcQuirks.efi for Clover (Just replace Drivers folder)
       
      drivers.zip74.57 kB · 4 downloads
       
      --DSDT Patches--

      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 12 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch-- (All credits to Austere.J) Discussion about that HERE
       
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>             <dict>                 <key>AAPL,ig-platform-id</key>                 <data>AABSig==</data>                 <key>device-id</key>                 <data>UooAAA==</data>                 <key>framebuffer-fbmem</key>                 <data>AACQAA==</data>                 <key>framebuffer-patch-enable</key>                 <data>AQAAAA==</data>                 <key>framebuffer-stolenmem</key>                 <data>AAAwAQ==</data>                 <key>framebuffer-unifiedmem</key>                 <data>AAAAgA==</data>                 <key>hda-gfx</key>                 <string>onboard-1</string>                 <key>igfxfw</key>                 <data>AgAAAA==</data>             </dict>  
      --USB Fix-- https://tinyurl.com/y4mqfahz
       
      -ScreenShots

       


























      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Acidanthera Team, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!     We're all here to have fun and learn from each other!
×