Jump to content
ErmaC

Clover problems report & features request

555 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Fix for 32-bit builds:

diff a/rEFIt_UEFI/Platform/Settings.c b/rEFIt_UEFI/Platform/Settings.c
--- a/rEFIt_UEFI/Platform/Settings.c
+++ b/rEFIt_UEFI/Platform/Settings.c
@@ -7586,7 +7586,10 @@ SetDevices (LOADER_ENTRY *Entry)
                         MsgLog ("  Read default Framebuffer LEVX: 0x%x\n", FBLEVX);
                       }
 
-                      LEVD = (UINT64)FBLEVX * (UINT64)LEVX / 0xFFFFLL;
+                      LEVD = DivU64x32 (
+                               MultU64x32 (FBLEVX, LEVX),
+                               0xFFFF
+                               );
                       MsgLog ("  Write new LEVD: 0x%x\n", LEVD);
 
                       /*Status = */PciIo->Mem.Write(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any reason why my keyboard no longer works in Clover GUI? It used too but now i have to use mouse. Once i boot into macOS or Windows it works just fine, it's only in clover GUI. I have tried AptioInputFix-64.efi with no luck.

Desktop in sig

Clover 4808


Corsair STRAFE RGB Gaming Keyboard:

 

  Product ID: 0x1b20

  Vendor ID: 0x1b1c  (CORSAIR MEMORY INC.)

  Version: 3.08

  Serial Number: xxxxxxxxxxxx

  Speed: Up to 12 Mb/sec

  Manufacturer: Corsair

  Location ID: 0x14300000 / 2

  Current Available (mA): 500

  Current Required (mA): 500

  Extra Operating Current (mA): 0

Edited by SavageAUS

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, SavageAUS said:

Is there any reason why my keyboard no longer works in Clover GUI? It used too but now i have to use mouse. Once i boot into macOS or Windows it works just fine, it's only in clover GUI. I have tried AptioInputFix-64.efi with no luck.

Desktop in sig

Clover 4808

When it happens? With 4808 or early? What about officially released Clover?

Share this post


Link to post
Share on other sites
When it happens? With 4808 or early? What about officially released Clover?

Was happening almost every boot/reboot for a while. I’ll try clover for SF after I change USB ports around. Apparently my keyboard has problems on USB 3.0 ports.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover not detecting XMP profiles anymore it seems (no mention of XMP in bdmesg). Not sure if something changed on newer boards (Z390). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, zxv said:

Clover not detecting XMP profiles anymore it seems (no mention of XMP in bdmesg). Not sure if something changed on newer boards (Z390). 

The message just excluded from release. If you want to see it then compile own version with more debug messages.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/18/2018 at 4:33 AM, Slice said:

The message just excluded from release. If you want to see it then compile own version with more debug messages.

Cool. Good to know we're removing useful information from standard builds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can just look at your memory speed, XMP detection hasn't been changed so why would it matter? It saves time to not print out messages for stuff that works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I can build latest commit r4816 both Dids script and Build_Clover.command, because of this issue. Some solution, please.

 

/Users/mathieu/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/Platform/AcpiPatcher.c:1580:20: error: incompatible pointer types initializing 'unsigned long *' with an expression of type 'UINT32 *' (aka 'unsigned int *') [-Werror,-Wincompatible-pointer-types]
    unsigned long *Ptr = RsdtEntryPtrFromIndex(0);
                   ^     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
/Users/mathieu/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/Platform/AcpiPatcher.c:1581:20: error: incompatible pointer types initializing 'unsigned long *' with an expression of type 'UINT32 *' (aka 'unsigned int *') [-Werror,-Wincompatible-pointer-types]
    unsigned long *EndPtr = RsdtEntryPtrFromIndex(Count);
                   ^        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2 errors generated.
make: *** [/Users/mathieu/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/Clover/rEFIt_UEFI/refit/OUTPUT/Platform/AcpiPatcher.obj] Error 1


build.py...
 : error 7000: Failed to execute command
	make tbuild [/Users/mathieu/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/Clover/rEFIt_UEFI/refit]


build.py...
 : error F002: Failed to build module
	/Users/mathieu/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit.inf [X64, XCODE8, RELEASE]

- Failed -

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, I'm still experiencing the same problem with the recent Clover versions: Clover freezes, when I change the theme on-the-fly (from within Clover). Happens no matter the current theme and the theme I'm selecting is (vector or raster). I have doubts the graphics card is responsible (Nvidia GTX 650), because there is no such issue on my HP laptop (4340s with Intel HD4000 graphics). Can you point me a way how to debug this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Philip Petev said:

Guys, I'm still experiencing the same problem with the recent Clover versions: Clover freezes, when I change the theme on-the-fly (from within Clover). Happens no matter the current theme and the theme I'm selecting is (vector or raster). I have doubts the graphics card is responsible (Nvidia GTX 650), because there is no such issue on my HP laptop (4340s with Intel HD4000 graphics). Can you point me a way how to debug this?

I already reported the difference with different graphics cards

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have any idea what might cause this kind of behavior? It's happening with the #1 machine on my sig.

 

I have a clean install, everything should be correctly set up. Both iGPU and dGPU are in use to get HVEC. No DSDT just some of the Clover fixes and patches. I haven't used Lilu or WEG and only kexts I need for this to work are listed below:

 

FakeSMC.kext

IntelMausiEthernet.kext

 

Note that the same problem is with Lilu & WEG.

 

This is quite rare, happens couple of times a month. When computer is turned of or I restart, it goes to logon screen and after one or two seconds the screen goes black, logon might return after about 10 seconds and is visible couple of seconds and this goes on and on, at the same time there might be some scratching sounds from the monitor speakers (Display port, sound is not configured in macOS to use DP). This goes on until I restart.

 

I'm not sure if I'm imagining, but it usually seems to happen after I change something in Clover config.plist and reboot.

 

Symptoms are almost identical I had with EliteBook 2570p (HD4000 with DisplayPort connected into this same monitor 3440x1440). When configured to 3440x1440 @ 60Hz the frame buffer memory was too small and caused the same behavior. To fix that I needed to patch framebuffer memory to 16 or 32Mb. But that's another thing, just similar symptoms.

 

Edited by Amble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys 

I just installed a freshly build of Clover 4839 and machine freeze 

keybord is stuck nothing left but force-restart machine tried also UDK2018 version same issue 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
 

Hi guys 

I just installed a freshly build of Clover 4839 and machine freeze 

keybord is stuck nothing left but force-restart machine tried also UDK2018 version same issue 

 

Issue is known. Problem with audio chime for theme it seems.

Edited by apianti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover 4844 AudioDXE.efi driver kernel panic

Anonymous UUID:       86957DE5-2629-82C8-BAB9-5955946B2EA6

Thu Jan 10 11:13:22 2019

*** Panic Report ***
panic(cpu 3 caller 0xffffff7fa18c831c): allocMem: failed assertion 'addr'
Backtrace (CPU 3), Frame : Return Address
0xffffff8203003a80 : 0xffffff801c3aeb0d mach_kernel : _handle_debugger_trap + 0x48d
0xffffff8203003ad0 : 0xffffff801c4e8653 mach_kernel : _kdp_i386_trap + 0x153
0xffffff8203003b10 : 0xffffff801c4da07a mach_kernel : _kernel_trap + 0x4fa
0xffffff8203003b80 : 0xffffff801c35bca0 mach_kernel : _return_from_trap + 0xe0
0xffffff8203003ba0 : 0xffffff801c3ae527 mach_kernel : _panic_trap_to_debugger + 0x197
0xffffff8203003cc0 : 0xffffff801c3ae373 mach_kernel : _panic + 0x63
0xffffff8203003d30 : 0xffffff7fa18c831c org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice12initHardwareEP9IOService + 0xbdc
0xffffff8203003d40 : 0xffffff7fa18d14c9 org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice10probeCodecEP6_Codec + 0x1c9
0xffffff8203003d80 : 0xffffff7fa18d12d1 org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice10scanCodecsEv + 0x81
0xffffff8203003db0 : 0xffffff7fa18c7c59 org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice12initHardwareEP9IOService + 0x519
0xffffff8203003e00 : 0xffffff7f9ec8b018 com.apple.iokit.IOAudioFamily : __ZN13IOAudioDevice5startEP9IOService + 0x10e
0xffffff8203003e40 : 0xffffff801ca2ca1b mach_kernel : __ZN9IOService14startCandidateEPS_ + 0x6b
0xffffff8203003e80 : 0xffffff801ca2c761 mach_kernel : __ZN9IOService15probeCandidatesEP12OSOrderedSet + 0x911
0xffffff8203003f00 : 0xffffff801ca2bcb7 mach_kernel : __ZN9IOService14doServiceMatchEj + 0x2c7
0xffffff8203003f50 : 0xffffff801ca2d786 mach_kernel : __ZN15_IOConfigThread4mainEPvi + 0x1a6
0xffffff8203003fa0 : 0xffffff801c35b0ce mach_kernel : _call_continuation + 0x2e
      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IOAudioFamily(206.5)[7AB621AA-5D6D-34F1-B945-88A38E610E3A]@0xffffff7f9ec87000->0xffffff7f9ecc5fff
            dependency: com.apple.vecLib.kext(1.2.0)[0714094F-17A4-359C-9D3D-6E1596BADCBE]@0xffffff7f9ebb9000
         org.voodoo.driver.VoodooHDA(2.9.1)[00000000-0000-0000-0000-000000000000]@0xffffff7fa18c5000->0xffffff7fa18f1fff
            dependency: com.apple.iokit.IOAudioFamily(206.5)[7AB621AA-5D6D-34F1-B945-88A38E610E3A]@0xffffff7f9ec87000
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[3EC5D010-C55A-388D-81EF-89A7EDFD88ED]@0xffffff7f9cc95000

BSD process name corresponding to current thread: Unknown
Boot args: keepsyms=1 debug=0x100 -v 

Mac OS version:
Not yet set

Kernel version:
Darwin Kernel Version 18.2.0: Thu Dec 20 21:58:48 PST 2018; root:xnu-4903.241.1~2/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: B12D1508-6B10-381B-98EE-A7C5BB12F7B0
Kernel slide:     0x000000001c000000
Kernel text base: 0xffffff801c200000
__HIB  text base: 0xffffff801c100000
System model name: iMac18,3 (Mac-BE088AF8C5EB4FA2)

System uptime in nanoseconds: 1218212293
last loaded kext at 944288223: com.apple.iokit.IO80211Family	1200.12.2 (addr 0xffffff7f9dc6d000, size 1032192)
loaded kexts:
org.voodoo.driver.VoodooHDA	2.9.1
com.insanelymac.IntelMausiEthernet	2.4.1d1
net.osrom.kext.Disabler	1.0.1
ru.joedm.SMCSuperIO	1.0.2
as.vit9696.SMCProcessor	1.0.2
as.vit9696.VirtualSMC	1.0.2
as.lvs1974.AirportBrcmFixup	1.1.9
as.lvs1974.HibernationFixup	1.2.4
as.vit9696.WhateverGreen	1.2.6
as.vit9696.Lilu	1.3.1
com.apple.driver.AppleAHCIPort	329.200.2
com.apple.driver.AppleRTC	2.0
com.apple.driver.AppleACPIButtons	6.1
com.apple.driver.AppleHPET	1.8
com.apple.driver.AppleSMBIOS	2.1
com.apple.driver.AppleACPIEC	6.1
com.apple.driver.AppleAPIC	1.7
com.apple.nke.applicationfirewall	190
com.apple.security.TMSafetyNet	8
com.apple.iokit.IO80211Family	1200.12.2
com.apple.driver.mDNSOffloadUserClient	1.0.1b8
com.apple.driver.corecapture	1.0.4
com.apple.driver.usb.AppleUSBHostPacketFilter	1.0
com.apple.iokit.IOUSBFamily	900.4.2
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage	301.200.2
com.apple.iokit.IOAudioFamily	206.5
com.apple.vecLib.kext	1.2.0
com.apple.driver.AppleEFINVRAM	2.1
com.apple.driver.AppleIntelLpssGspi	3.0.60
com.apple.driver.AppleIntelLpssI2C	3.0.60
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCIPCI	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI	1.2
com.apple.iokit.IOAHCIFamily	288
com.apple.driver.AppleEFIRuntime	2.1
com.apple.iokit.IOSMBusFamily	1.1
com.apple.iokit.IOHIDFamily	2.0.0
com.apple.security.quarantine	3
com.apple.security.sandbox	300.0
com.apple.kext.AppleMatch	1.0.0d1
com.apple.driver.DiskImages	493.0.0
com.apple.driver.AppleFDEKeyStore	28.30
com.apple.driver.AppleEffaceableStorage	1.0
com.apple.driver.AppleKeyStore	2
com.apple.driver.AppleUSBTDM	456.230.1
com.apple.driver.AppleMobileFileIntegrity	1.0.5
com.apple.kext.CoreTrust	1
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageDriver	145.200.2
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice	408.200.1
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily	408.200.1
com.apple.iokit.IOStorageFamily	2.1
com.apple.driver.AppleCredentialManager	1.0
com.apple.driver.KernelRelayHost	1
com.apple.iokit.IOUSBHostFamily	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBCommon	1.0
com.apple.driver.AppleBusPowerController	1.0
com.apple.driver.AppleSEPManager	1.0.1
com.apple.driver.IOSlaveProcessor	1
com.apple.iokit.IOReportFamily	47
com.apple.iokit.IOTimeSyncFamily	700.7
com.apple.iokit.IONetworkingFamily	3.4
com.apple.driver.AppleACPIPlatform	6.1
com.apple.driver.AppleSMC	3.1.9
com.apple.iokit.IOPCIFamily	2.9
com.apple.iokit.IOACPIFamily	1.4
com.apple.kec.pthread	1
com.apple.kec.Libm	1
com.apple.kec.corecrypto	1.0

EOF
Model: iMac18,3, BootROM 166.0.0.0.0, 4 processors, Intel Core i7, 4,20 GHz, 16 GB, SMC 2.41f1
Graphics: Radeon RX 560, Radeon RX 560, PCIe
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 8 GB, DDR4, 3603 MHz, Patriot Memory (PDP Systems), 3600C17Series
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, DDR4, 3603 MHz, Patriot Memory (PDP Systems), 3600C17Series
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x623), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.77.61.1 AirPortDriverBrcmNIC-1305.2)
Bluetooth: Version 6.0.10f1, 3 services, 27 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet 0, Ethernet, en0
Serial ATA Device: Samsung SSD 850 PRO 256GB, 256,06 GB
Serial ATA Device: WDC WD10EZEX-00BN5A0, 1 TB
Serial ATA Device: WDC WD10EZEX-00BN5A0, 1 TB
USB Device: USB 3.1 Bus
USB Device: USB Device
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: BCM20702A0
USB Device: Keyboard Hub
USB Device: Apple Keyboard
Thunderbolt Bus: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ACIDSky said:

Clover 4844 AudioDXE.efi driver kernel panic


Anonymous UUID:       86957DE5-2629-82C8-BAB9-5955946B2EA6

Thu Jan 10 11:13:22 2019

*** Panic Report ***
panic(cpu 3 caller 0xffffff7fa18c831c): allocMem: failed assertion 'addr'
Backtrace (CPU 3), Frame : Return Address
0xffffff8203003a80 : 0xffffff801c3aeb0d mach_kernel : _handle_debugger_trap + 0x48d
0xffffff8203003ad0 : 0xffffff801c4e8653 mach_kernel : _kdp_i386_trap + 0x153
0xffffff8203003b10 : 0xffffff801c4da07a mach_kernel : _kernel_trap + 0x4fa
0xffffff8203003b80 : 0xffffff801c35bca0 mach_kernel : _return_from_trap + 0xe0
0xffffff8203003ba0 : 0xffffff801c3ae527 mach_kernel : _panic_trap_to_debugger + 0x197
0xffffff8203003cc0 : 0xffffff801c3ae373 mach_kernel : _panic + 0x63
0xffffff8203003d30 : 0xffffff7fa18c831c org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice12initHardwareEP9IOService + 0xbdc
0xffffff8203003d40 : 0xffffff7fa18d14c9 org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice10probeCodecEP6_Codec + 0x1c9
0xffffff8203003d80 : 0xffffff7fa18d12d1 org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice10scanCodecsEv + 0x81
0xffffff8203003db0 : 0xffffff7fa18c7c59 org.voodoo.driver.VoodooHDA : __ZN15VoodooHDADevice12initHardwareEP9IOService + 0x519
0xffffff8203003e00 : 0xffffff7f9ec8b018 com.apple.iokit.IOAudioFamily : __ZN13IOAudioDevice5startEP9IOService + 0x10e
0xffffff8203003e40 : 0xffffff801ca2ca1b mach_kernel : __ZN9IOService14startCandidateEPS_ + 0x6b
0xffffff8203003e80 : 0xffffff801ca2c761 mach_kernel : __ZN9IOService15probeCandidatesEP12OSOrderedSet + 0x911
0xffffff8203003f00 : 0xffffff801ca2bcb7 mach_kernel : __ZN9IOService14doServiceMatchEj + 0x2c7
0xffffff8203003f50 : 0xffffff801ca2d786 mach_kernel : __ZN15_IOConfigThread4mainEPvi + 0x1a6
0xffffff8203003fa0 : 0xffffff801c35b0ce mach_kernel : _call_continuation + 0x2e
      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IOAudioFamily(206.5)[7AB621AA-5D6D-34F1-B945-88A38E610E3A]@0xffffff7f9ec87000->0xffffff7f9ecc5fff
            dependency: com.apple.vecLib.kext(1.2.0)[0714094F-17A4-359C-9D3D-6E1596BADCBE]@0xffffff7f9ebb9000
         org.voodoo.driver.VoodooHDA(2.9.1)[00000000-0000-0000-0000-000000000000]@0xffffff7fa18c5000->0xffffff7fa18f1fff
            dependency: com.apple.iokit.IOAudioFamily(206.5)[7AB621AA-5D6D-34F1-B945-88A38E610E3A]@0xffffff7f9ec87000
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[3EC5D010-C55A-388D-81EF-89A7EDFD88ED]@0xffffff7f9cc95000

BSD process name corresponding to current thread: Unknown
Boot args: keepsyms=1 debug=0x100 -v 

Mac OS version:
Not yet set

Kernel version:
Darwin Kernel Version 18.2.0: Thu Dec 20 21:58:48 PST 2018; root:xnu-4903.241.1~2/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: B12D1508-6B10-381B-98EE-A7C5BB12F7B0
Kernel slide:     0x000000001c000000
Kernel text base: 0xffffff801c200000
__HIB  text base: 0xffffff801c100000
System model name: iMac18,3 (Mac-BE088AF8C5EB4FA2)

System uptime in nanoseconds: 1218212293
last loaded kext at 944288223: com.apple.iokit.IO80211Family	1200.12.2 (addr 0xffffff7f9dc6d000, size 1032192)
loaded kexts:
org.voodoo.driver.VoodooHDA	2.9.1
com.insanelymac.IntelMausiEthernet	2.4.1d1
net.osrom.kext.Disabler	1.0.1
ru.joedm.SMCSuperIO	1.0.2
as.vit9696.SMCProcessor	1.0.2
as.vit9696.VirtualSMC	1.0.2
as.lvs1974.AirportBrcmFixup	1.1.9
as.lvs1974.HibernationFixup	1.2.4
as.vit9696.WhateverGreen	1.2.6
as.vit9696.Lilu	1.3.1
com.apple.driver.AppleAHCIPort	329.200.2
com.apple.driver.AppleRTC	2.0
com.apple.driver.AppleACPIButtons	6.1
com.apple.driver.AppleHPET	1.8
com.apple.driver.AppleSMBIOS	2.1
com.apple.driver.AppleACPIEC	6.1
com.apple.driver.AppleAPIC	1.7
com.apple.nke.applicationfirewall	190
com.apple.security.TMSafetyNet	8
com.apple.iokit.IO80211Family	1200.12.2
com.apple.driver.mDNSOffloadUserClient	1.0.1b8
com.apple.driver.corecapture	1.0.4
com.apple.driver.usb.AppleUSBHostPacketFilter	1.0
com.apple.iokit.IOUSBFamily	900.4.2
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage	301.200.2
com.apple.iokit.IOAudioFamily	206.5
com.apple.vecLib.kext	1.2.0
com.apple.driver.AppleEFINVRAM	2.1
com.apple.driver.AppleIntelLpssGspi	3.0.60
com.apple.driver.AppleIntelLpssI2C	3.0.60
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCIPCI	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI	1.2
com.apple.iokit.IOAHCIFamily	288
com.apple.driver.AppleEFIRuntime	2.1
com.apple.iokit.IOSMBusFamily	1.1
com.apple.iokit.IOHIDFamily	2.0.0
com.apple.security.quarantine	3
com.apple.security.sandbox	300.0
com.apple.kext.AppleMatch	1.0.0d1
com.apple.driver.DiskImages	493.0.0
com.apple.driver.AppleFDEKeyStore	28.30
com.apple.driver.AppleEffaceableStorage	1.0
com.apple.driver.AppleKeyStore	2
com.apple.driver.AppleUSBTDM	456.230.1
com.apple.driver.AppleMobileFileIntegrity	1.0.5
com.apple.kext.CoreTrust	1
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageDriver	145.200.2
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice	408.200.1
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily	408.200.1
com.apple.iokit.IOStorageFamily	2.1
com.apple.driver.AppleCredentialManager	1.0
com.apple.driver.KernelRelayHost	1
com.apple.iokit.IOUSBHostFamily	1.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBCommon	1.0
com.apple.driver.AppleBusPowerController	1.0
com.apple.driver.AppleSEPManager	1.0.1
com.apple.driver.IOSlaveProcessor	1
com.apple.iokit.IOReportFamily	47
com.apple.iokit.IOTimeSyncFamily	700.7
com.apple.iokit.IONetworkingFamily	3.4
com.apple.driver.AppleACPIPlatform	6.1
com.apple.driver.AppleSMC	3.1.9
com.apple.iokit.IOPCIFamily	2.9
com.apple.iokit.IOACPIFamily	1.4
com.apple.kec.pthread	1
com.apple.kec.Libm	1
com.apple.kec.corecrypto	1.0

EOF
Model: iMac18,3, BootROM 166.0.0.0.0, 4 processors, Intel Core i7, 4,20 GHz, 16 GB, SMC 2.41f1
Graphics: Radeon RX 560, Radeon RX 560, PCIe
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 8 GB, DDR4, 3603 MHz, Patriot Memory (PDP Systems), 3600C17Series
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, DDR4, 3603 MHz, Patriot Memory (PDP Systems), 3600C17Series
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x623), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.77.61.1 AirPortDriverBrcmNIC-1305.2)
Bluetooth: Version 6.0.10f1, 3 services, 27 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet 0, Ethernet, en0
Serial ATA Device: Samsung SSD 850 PRO 256GB, 256,06 GB
Serial ATA Device: WDC WD10EZEX-00BN5A0, 1 TB
Serial ATA Device: WDC WD10EZEX-00BN5A0, 1 TB
USB Device: USB 3.1 Bus
USB Device: USB Device
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: BCM20702A0
USB Device: Keyboard Hub
USB Device: Apple Keyboard
Thunderbolt Bus: 

 

AudioDXE.efi is not the problem...VoodooHDA is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, vector sigma said:

AudioDXE.efi is not the problem...VoodooHDA is.

I don't know where the problem is. But the problem in a sheaf of AudioDxe+Voodoohda is. That's why he reported her.

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, ACIDSky said:

I don't know where the problem is. But the problem in a sheaf of AudioDxe+Voodoohda is. That's why he reported her.

What version did you use? I need to know exactly because of addresses in panic dump.

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By RougeOne
      Budget Workstation MacOS 10.14.1 build: z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630
      flawless iGPU/dGPU integration, fast FCPX editing/rendering, great overall performance for ~$1200 / ~£1000
       
      Update: updated WhateverGreen and Lilu, then updated OS to 10.14.3 and everything is fine! Even iMessage, which previously I hadn't been able to make work, is now working - possibly the update flushed the NVRAM?
       
      I'm gonna come straight out and admit it - I used newb tools which are considered taboo on InsanelyMac, and so this isn't so much an installation guide as it is a green flag to anyone considering the same hardware. My first and previous Hackintosh project was just over ten years ago and this site was massively helpful, so this is my (very small) way of giving back.
       
      EFI DIRECTORY
      http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=97606131925137056003
       
      HARDWARE
      CPU: Intel i5-8600K 3.6GHz hexacore (contains UHD 630 iGPU)
      CPU Cooler: be quiet! Pure Rock Slim (no paste needed, and fan facing front)
      Mobo: GIGABYTE z370 AORUS Gaming 5 (WIFI)
      RAM: 1x 8GB CORSAIR Vengeance LPX C16 2666MHz (in first slot)
      GFX Card: Sapphire RX 580 NITRO+ SE
      SATA: used ports 0, 1, 3, 5 (HDD problems when connected to port 4)
      HDD: generic
      DVD Drive: generic
      PSU: EVGA 500W Semi Modular (but you should get 650W!)
      Case: CoolerMaster CM590 III
      Fans: 2x stock case fans (one sucky on front, one blowy on back), 3x be quiet! BL046 120mm fans (two blowy on top, one sucky on front). Airflow near-perfectly balanced.
       
      ADVICE
      With the Clover configuration, you want to pay close attention to all things relating to graphics. There are some specific settings for ACPI, Boot, Devices and Graphics which should be copied exactly in order to get the iGPU and dGPU to work in perfect harmony. For instance, make sure you use ig-platform-id 59120003 rather than 59120000 if you want FCPX to be usable. With the right settings, FCPX will not only run, but run flawlessly.
       
      I was not able to figure out how to make NVRAM/PRAM behave itself, and I got errors when I tried to issue relevant commands. As a result, I could not at first get iMessage to work properly. It worked once on my first installation attempt but not from subsequent attempts. This Clover configuration therefore has no consideration whatsoever toward iMessage reliability - however, iMessage ended up working somehow, anyway - I noticed it after I'd updated to 10.14.3 but this may just have been coincidence.
       
      Onboard WiFi does not work. There is no driver for it. I'm using wired ethernet to a bridge router as it was cheaper than getting a compatible PCI card.
       
      Audio is working well after I installed the z370 audio patch, then the ALC1220 codecs, then AppleALC.
       
      With kexts for generic 3rd party SATA and generic 3rd party eSATA, my HDDs and DVD drive work perfectly well.
       
      Sleep/Wake functions run perfectly. iCloud functions run perfectly. Shutdown leaves the mobo LEDs on, annoyingly.
       
      My USB 3 ports seem to suffer from low power output, and I don't know why.
       
      Overall, this system appears to run about as well under MacOS 10.14 Mojave as it does under Windows 7. I would solidly recommend this build to anyone looking to build a computer for workstation purposes, on a budget.
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
    • By Slice
      Since rev 4844 Vector Themes are supported and there are ready-to-use Clovy by Clovy, cesium by Slice and BGM_SVG by Blackosx.
      You may see it's structure to create own theme
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       
       
      Now I want to add vector graphics support in Clover. See rev 4560 and later.
      It is not working yet but designers may begin to create Vector Themes.
      It supposed to consist of SVG elements and has design size. It will be rendered to any screen size scaled from design size.
       
      What application in macOS can create SVG graphics?
      Inkscape is not working in macOS 10.11+. Pity.
      LibreOffice Draw works with SVG but buggy.
      Boxy SVG cost 10$ but looks good enough. It creates the best in simplicity files and have more then enough features.
      Illustrator is good but expensive.
       
      How to improve SVG file?
      Clover has restricted support for SVG. It is your job to make compatible file and as small as possible to speedup rendering.
      Some helps:
      Help:Inkscape – From invalid to valid SVG Inkscape files
      From invalid to valid SVG Adobe Illustrator files
      From invalid to valid SVG files of other editors: BKchem, ChemDraw and CorelDRAW
      Help:Illustrator – Assistance with creating and saving SVG images in Adobe Illustrator that will pass W3C validation
      User:Quibik/Cleaning up SVG files manually
      Later I will write own instructions specific to Clover abilities.
       
      How to create SVG fonts?
      You can google to find ready-to-use SVG fonts.  I found some problems with too beaty fonts: slow rendering and overflow crash. Be careful.
      You can get ttf or otf fonts and convert them into svg by using online WEB services. Not a problem to google.
      But then I want to find a way to simplify the font to reduce a size and speedup rendering.
      You can create own font by FontForge It is opensource and available for Windows, Mac and GNU+Linux. It creates otf font which you can convert to svg font.
       
      Pictures from Badruzeus
      https://www.insanelymac.com/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=301597
    • By PixelLover
      I'm in the middle of my first hackintosh (High Sierra) on my ZenBook Pro UX501VW-US71 laptop using the Vanilla Install. I've tried using different config.plst files and I've gotten the furthest with RehabMan's own (linked here). It hangs at error message IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0.   Can anyone help me figure out what changes to make to the config.plst file for my specific laptop (which is where I assume the problem lies)   System Specs: Intel Skylake Core i7­-6700HQ 2.6 GHz Quad­core
      Intel® HD Graphics 530 Nvidia GTX 960M 2G 15.6" Touch IPS 4K Ultra­-HD display, 3840 x 2160 resolution   Kexts: AppleALC.kext FakeSMC.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext WhateverGreen.kext  
×