Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
ErmaC

Clover problems report & features request

963 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Hi Clover developer's team

 

With latest commit r4665, I've some big problem with my usb keyboard connected to usb keyboard port (Asus p8z77-v Pro):

 

  • In Clover GUI, Shell issues: delayed entry, no seizure at all, delayed with movement arrow

 

I use mandatory drivers, aptiomemory, aptioinput, applepkg drivers too

 

Please, any solutions

Thanks

 

EDIT: if I delete AppleKeyFeeder.efi, all works fine again

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Matgen84 said:
  • In Clover GUI, Shell issues: delayed entry, no seizure at all, delayed with movement arrow

EDIT: if I delete AppleKeyFeeder.efi, all works fine again

Yes, I also got "Slow Motion Fx" on Clover GUI using this efi driver, it still has no "Description" yet on package, so.. simply, this is not suitable for our mach, I think.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Badruzeus said:

Yes, I also got "Slow Motion Fx" on Clover GUI using this efi driver, it still has no "Description" yet on package, so.. simply, this is not suitable for our mach, I think.

 

After some research, I find some explanations in Jief_MacHack topic: to use AppleKeyFeeder.efi, we have to remove usb and ps2 drivers like AptioInput in my case (if I understand well cause my english is bad).  

So, everything works well on Clover GUI, Shell...

 

Jief_MacHack Topic

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover InfoPlistPatch not work

If I edit GeForce kext work fine.

How can fix this issue.Thank you.

Comment               GK100 to GF100 
Find                  474B3130 30
InfoPlistPatch         Yes
Name                  com.apple.GeForce
Replace               47463130 30

 

Edited by nmano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Slice

 

Lastest commit r4667 without AppleEvent.efi: I've got blackscreen at boot without clover GUI. Rollback to r4665: all works fine.

 

Where is my mistake?

 

Any ideas, please.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, Matgen84 said:

Lastest commit r4667 without AppleEvent.efi: I've got blackscreen at boot without clover GUI. Rollback to r4665: all works fine.

 

Currently, no issue here with r4667:

Spoiler

0:100  0:000  Now is 8.9.2018,  1:6:26 (GMT)
0:100  0:000  Starting Clover revision: 4667 on American Megatrends EFI
0:100  0:000  Build with: [Args: -mc --no-usb -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t XCODE8 | -D DISABLE_USB_SUPPORT -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED --conf=/Users/badruzeus/src/edk2/Conf -D USE_BIOS_BLOCKIO -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 5 | OS: 10.11.6 | XCODE: 8.2.1]
.....
0:956  0:000  === [ LoadDrivers ] =======================================
0:964  0:007  Loading ApfsDriverLoader-64.efi  status=Success
0:970  0:006   - driver needs connecting
0:970  0:000  Loading AptioMemoryFix-64.efi  status=Success
0:971  0:000  Loading CsmVideoDxe-64.efi  status=Success
0:972  0:000   - driver needs connecting
0:972  0:000  Loading DataHubDxe-64.efi  status=Success
0:975  0:003  Loading EnglishDxe-64.efi  status=Success
0:976  0:000  Loading FSInject-64.efi  status=Success
0:977  0:000  Loading VBoxHfs-64.efi  status=Success
0:978  0:000   - driver needs connecting
0:978  0:000  3 drivers needs connecting ...
0:978  0:000  PlatformDriverOverrideProtocol not found. Installing ... Success
0:978  0:000  APFS driver loaded
0:978  0:000  Video driver loaded: disconnect Success
.....
12:175  0:000  === [ StartLoader ] =======================================
12:175  0:000  Finally: ExternalClock=25MHz BusSpeed=99774kHz CPUFreq=2195MHz PIS: hw.busfrequency=100000000Hz
12:175  0:000  Loading boot.efi  status=Success
12:356  0:181  GetOSVersion: 10.11.6 (15G22010)
12:356  0:000  CSR_CFG: CSR_ALLOW_UNTRUSTED_KEXTS | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_FS | CSR_ALLOW_TASK_FOR_PID | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_DTRACE | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_NVRAM

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Badruzeus said:

 

Currently, no issue here with r4667:

 

 

Maybe the new applekeyaggregator is the reason? It is useful for FirefaultV2, but I do not use firefault. What do you think of that Below r4665 bdmesg result and r4667 screenshot.

Capture d’écran 2018-09-08 à 08.56.40.png

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Matgen84 said:

Maybe the new applekeyaggregator is the reason? It is useful for FirefaultV2, but I do not use firefault. What do you think of that Below r4665 bdmesg result and r4667 screenshot.

I don't use any FV related *.efi driver.. but only these on my /EFI/CLOVER/drivers64UEFI:

ApfsDriverLoader-64.efi
AptioMemoryFix-64.efi
CsmVideoDxe-64.efi
DataHubDxe-64.efi
EnglishDxe-64.efi
FSInject-64.efi
VBoxHfs-64.efi

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Badruzeus said:

 


ApfsDriverLoader-64.efi
AptioMemoryFix-64.efi
CsmVideoDxe-64.efi
DataHubDxe-64.efi
EnglishDxe-64.efi
FSInject-64.efi
VBoxHfs-64.efi

 

What is EnglishDxe-64 for?

Edited by ellaosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Badruzeus said:

I don't use any FV related *.efi driver.. but only these on my /EFI/CLOVER/drivers64UEFI:


ApfsDriverLoader-64.efi
AptioMemoryFix-64.efi
CsmVideoDxe-64.efi
DataHubDxe-64.efi
EnglishDxe-64.efi
FSInject-64.efi
VBoxHfs-64.efi

 

 

Thanks. I try again without any FV related *.efi driver on my system

 

EDIT: all works fine now with r4667

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Matgen84 said:

Lastest commit r4667 without AppleEvent.efi: I've got blackscreen at boot without clover GUI. Rollback to r4665: all works fine.

 

Where is my mistake?

 

Any ideas, please.

 

I also had boot hang with r4667 UEFI driver AppleKeyAggregator-64.efi on my NUC6i5SYH.  Actually was able to reach Clover main menu but hang occurs after selecting the macOS entry.

 

Still boots fine if I use CLOVERX64.efi/BOOTX64.efi r4667 with UEFI drivers from r4664.

Share this post


Link to post
Share on other sites

With the latest clover I cannot boot any OS. As soon as I press anything on the clover boot screen it freezes. I have tried reverting back to older versions via copy paste within windows but that isn’t working.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Matgen84 said:

Hi @Slice

 

Lastest commit r4667 without AppleEvent.efi: I've got blackscreen at boot without clover GUI. Rollback to r4665: all works fine.

 

Where is my mistake?

 

Any ideas, please.

FV2Apfs_OSX_10.13.6_Clover4667 - I don't have problem.clover4667.thumb.jpg.f91336c6b45deb404d07b773bf940f21.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same situation here - updated a working 4666 version to 4667 and now pc boots, Clover starts then black screen. Latest versions of Lilu, whatevergreen, etc installed. Boot from backup, reinstall 4666 and all works again.

 

crash

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/6/2018 at 8:26 PM, nmano said:

Clover InfoPlistPatch not work

If I edit GeForce kext work fine.

How can fix this issue.Thank you.


Comment               GK100 to GF100 
Find                  474B3130 30
InfoPlistPatch         Yes
Name                  com.apple.GeForce
Replace               47463130 30

 

How if adding MatchOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Same situation here - updated a working 4666 version to 4667 and now pc boots, Clover starts then black screen. Latest versions of Lilu, whatevergreen, etc installed. Boot from backup, reinstall 4666 and all works again.

 

crash

 

 

Yeah I had to revert back to 4665 (didn’t have 4666) and it’s all good again. I don’t think it’s a clover thing as I replaced the bootx64 and cloverx64 from earlier versions and it would still freeze up so I think it’s a driver64uefi problem with what ever was updated from 4665 > 4667. One of the main ones I think if I remember correctly was AptioMemoryFix that had a few updates.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, SavageAUS said:

Yeah I had to revert back to 4665 (didn’t have 4666) and it’s all good again. I don’t think it’s a clover thing as I replaced the bootx64 and cloverx64 from earlier versions and it would still freeze up so I think it’s a driver64uefi problem with what ever was updated from 4665 > 4667. One of the main ones I think if I remember correctly was AptioMemoryFix that had a few updates.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

On previous post, I indicate that I've a issue commit r4667 (description: move AppleEvent into AppleKeyAggregator driver) on my system. In commit r4665, the two driver are separated: no issue on my rig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the signal. Indeed it was logical to remove AppleEvent protocol support from Clover, as it is not "core" functionality and is supposed to be provided by FV2 drivers.

I guess Apple changed something and it is now unfortunately required even for a normal boot. I reverted some of the changes to make Clover install dummy AppleEvent if no other implementation is present.

Let me know whether it works.

AppleEventFallback.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

52 minutes ago, vit9696 said:

Thanks for the signal. Indeed it was logical to remove AppleEvent protocol support from Clover, as it is not "core" functionality and is supposed to be provided by FV2 drivers.

I guess Apple changed something and it is now unfortunately required even for a normal boot. I reverted some of the changes to make Clover install dummy AppleEvent if no other implementation is present.

Let me know whether it works.

AppleEventFallback.zip

 

Lastest commit r4667 without AppleEvent.efi, but with AppleKeyaggregator.efi: I've got blackscreen at boot instead of clover GUI

 

I test new Clover.efi with AppleKeyaggregator.efi: I got Clover GUI at boot

 

Thanks

 

Sorry for my bad english and little test. Others can do better tests than me

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, vit9696 said:

Thanks for the signal. Indeed it was logical to remove AppleEvent protocol support from Clover, as it is not "core" functionality and is supposed to be provided by FV2 drivers.

I guess Apple changed something and it is now unfortunately required even for a normal boot. I reverted some of the changes to make Clover install dummy AppleEvent if no other implementation is present.

Let me know whether it works.

AppleEventFallback.zip

 

Unfortunately, boot still hangs with problematic FV drivers, even if I use CLOVERX64.efi/BOOTX64.efi from the above post (UEFI booting into my non FV macOS volumes (10.13.6 hfs and 10.14beta10 apfs) on my NUC6i5SYH).

 

2 problematic r4667 drivers:  

AppleKeyFeeder-64.efi ---> freeze/unresponsive Clover Main Menu GUI

AppleKeyAggregator-64.efi ---> boot hang after launching macOS as shown below...

 

 

Spoiler

IMG_2622.thumb.JPG.37c23d84c737279ee7c567701ad7f9cb.JPG

 

 

Deleting both drivers from /EFI/CLOVER/drivers64UEFI ---> I can boot again normally with CLOVERX64.efi r4667.

 

I vote for Clover package installer not selecting these problematic FV drivers by default...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Unfortunately, boot still hangs with problematic FV drivers, even if I use CLOVERX64.efi/BOOTX64.efi from the above post (UEFI booting into my non FV macOS volumes (10.13.6 hfs and 10.14beta10 apfs) on my NUC6i5SYH).
 
2 problematic r4667 drivers:  
AppleKeyFeeder-64.efi ---> freeze/unresponsive Clover Main Menu GUI
AppleKeyAggregator-64.efi ---> boot hang after launching macOS as shown below...
 
 
Spoiler IMG_2622.thumb.JPG.37c23d84c737279ee7c567701ad7f9cb.JPG
 
 
Deleting both drivers from /EFI/CLOVER/drivers64UEFI ---> I can boot again normally with CLOVERX64.efi r4667.
 
I vote for Clover package installer not selecting these problematic FV drivers by default...


Agreed. Clover should only select what was previously selected. And not make default drivers that are not required for boot and those with FileVault know they use it and to select the drivers which will stay selected on further installs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover Rename Devices can't sort manually.

 

Such as i want to patch OSID first then patch _OSI later but when i sort then in right way when i save the config.plist it still sort by A-Z and _XXX to the last so i want a features to sort Rename Devices manually to avoid some problem.

 

Thanks.

Edited by gujiangjiang

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, vit9696 said:

Thanks for the signal. Indeed it was logical to remove AppleEvent protocol support from Clover, as it is not "core" functionality and is supposed to be provided by FV2 drivers.

I guess Apple changed something and it is now unfortunately required even for a normal boot. I reverted some of the changes to make Clover install dummy AppleEvent if no other implementation is present.

Let me know whether it works.

AppleEventFallback.zip

Should this be renamed CLOVERX64.efi to overwrite the old one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, gujiangjiang said:

Clover Rename Devices can't sort manually.

 

Such as i want to patch OSID first then patch _OSI later but when i sort then in right way when i save the config.plist it still sort by A-Z and _XXX to the last so i want a features to sort Rename Devices manually to avoid some problem.

 

Thanks.

Clover uses order of patches exactly as they written in config.plist.

But some program you used may change the order in their way. Don't use Clover configurator I take no responsibility how it can change config.plist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
        1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
       
      Use these kexts, enable XHCI port limit patch
       
      USB INTEL SERIE 400.zip
       
      and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Nomade
      Hello All,
       
      It's been a while that I am trying to update my system to 10.15.16.
      The install seem to start, then at reboot time I only see the Normal boot and the Recovery option from the Clover boot menu.
      None of those 2 allow to complete the update.
       
      Is there any ways to force it to install and/or show the "Update" option on the Clover boot screen?
       
      PS: I'm using Z97-Gaming-3
    • By Damx
      The specs CPU: Intel® Core™ i3 Processor 8130U, 2.20 GHz (Kaby Lake Refresh) Chipset: Intel® 300 Series Graphics: Intel® UHD Graphics 620 Display: 21.5'' 1920x1200 RAM: DDR4 PC2400 4GB SSD1: M.2 PLEXTOR (with original Windows 10) SSD2: SATA SAMSUNG 850 EVO (for macOS) Sound: Realtek ALC269 WiFi / BT: Intel 3168 NGW Realtek Card-reader  
       
      Not working
      WiFi: Intel 3168 NGW Realtek Card-reader  
       
      Pre-Installation
       
      I will not go through the basics since it is explained in details here on this site. Briefly, the process is to:
      Get Clover Get Catalina macOS installer Create USB with 2 MBR partitions (FAT32 for Clover and HFS+J for the installer)  
       
      Required kexts
      AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext  
       
      Config.plist
      I used the one provided by RehabMan called config_HD615_620_630_640_650.plist. Download it from GitHub. It has almost everything you will need with only few edits for audio.
      Edits:
      [CPU] Make sure there is lilcpu=9 setting in boot arguments needed for Kaby Lake R CPU to be recognised correctly. [GPU] Make sure there is a patch GFX0 to IGPU under ACPI->DSDT [GPU] Under Devices->Properties->PciRoot(0)/Pci(0x02,0) make sure that the AAPL,ig-platform-id value is 00001B59, and the device-id value is 16590000 [AUDIO] Under Devices->Properties->PciRoot(0)/Pci(0x1f,3) set the layout-id to 40 and the device-id to 70A10000 [SMBIOS] Set Mac model ID is iMac19,2  

       

       
      Notes
      For some reason with latest version of Clover the install partition was not visible. If you run into the same issue you can downgrade Clover to r5103, which worked perfectly. WiFi / BT Intel 3168 NGW needs to be replaced if one needs WiFi. Someone mentioned that to get HDMI work properly you may need to change AAPL,ig-platform-id value to 00001659 for PciRoot(0)/Pci(0x02,0) - not my case but may be considered if you get this issue. Don't forget to generate your serial and other SMBUS values before signing in with iCloud services.  
       
    • By MaLd0n
      A very custom DSDT for best experience under macOS. Removed all unused devices, injected all Apple devices, essentials, cosmetics, real improvements. 
       
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
          -Original DSDT have 167,880 lines and 762kb
       
      DSDT ORIGINAL.aml.zip138.01 kB · 8 downloads
       
      -Patched DSDT have 30,912 lines and 111kb
       
      DSDT PATCHED.aml.zip27.01 kB · 17 downloads
       
      --Hardware--
      Asus ROG RAMPAGE VI EXTREME OMEGA

      Processor  Intel i9-10980XE

      GPU Radeon RX 5700 XT

      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -XSPI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME  
      --Screenshots-



















       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
          -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145 Model with Intel Core i5-1035G1 IceLake / Intel HD Graphics ICL
      -Update bios/uefi to last version 
       
      *For now we have 2 problems. Wake from sleep and some bugs in trackpad*
       
      --Bios/UEFI config--
      Go to Security tab and disable Secure boot
       
      -IceLake Premade installation Folder (easy way installation)
      https://tinyurl.com/y3tl6xlx
       
      --Clover and OpenCore Folders--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      -OpenCore
      https://tinyurl.com/y3c4rjkr
      -Clover
      https://tinyurl.com/y4496nq8
       
      --Enable Trackpad Dragging Option--
      Go to System Preferences/Accessibility/PointerControl/Trackpad Options and "Enable dragging"

      -Bluetooth Broadcom
       
      BrcmBluetoothInjector.zip2.46 MB · 4 downloads
       
      -OcQuirks.efi for Clover (Just replace Drivers folder)
       
      drivers.zip74.57 kB · 4 downloads
       
      --DSDT Patches--

      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 12 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch-- (All credits to Austere.J) Discussion about that HERE
       
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>             <dict>                 <key>AAPL,ig-platform-id</key>                 <data>AABSig==</data>                 <key>device-id</key>                 <data>UooAAA==</data>                 <key>framebuffer-fbmem</key>                 <data>AACQAA==</data>                 <key>framebuffer-patch-enable</key>                 <data>AQAAAA==</data>                 <key>framebuffer-stolenmem</key>                 <data>AAAwAQ==</data>                 <key>framebuffer-unifiedmem</key>                 <data>AAAAgA==</data>                 <key>hda-gfx</key>                 <string>onboard-1</string>                 <key>igfxfw</key>                 <data>AgAAAA==</data>             </dict>  
      --USB Fix-- https://tinyurl.com/y4mqfahz
       
      -ScreenShots

       


























      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Acidanthera Team, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!     We're all here to have fun and learn from each other!
×