Jump to content
  1. Slice

    Slice

  2. nms

    nms

  3. Cyberdevs

    Cyberdevs

  4. Moorre

    Moorre

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f16 --> build 16G2016 (thanks to Cyberdevs) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f15 --> build 16G1918 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f14 --> build 16G1917 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By Candrahm
      Hi everybody,
       
      I'm new here and French. 
      I success to hack my Asus X751LJ and pass it to High Sierra 10.13.6, not easily, and everything works except the keyboard and the touchpad.
      I tried VoodooPS2Controller, ApplePS2SmartTouchpad, even VoodooI2C, but nothing works...
      Could someone help me? Is there a DSDT problem? Witch kext should I use?
      I post my ACPI and Kexts folders and my IOReg.
      Please... Help me. I'm desperate...
      MacBook Pro de Candrahm.ioreg
      Archive.zip
    • By BauerMac
      Hey guys,
      I hope you can help me solve a mystery.
      Even the amazing Mald0n has been working hard to help me find a solution, but now were are both stuck.
      Creative thinking or maybe just help to see the forest for the trees would be highly appreciated.
       
      PROBLEM:
      Mac will not sleep.
      Monitors sleep fine, and come back on with touch of keyboard.
      GPU and CPU coolers are constantly running on idle to low load and will not go on standby no matter what we have tried.
      Even when using full “Shut down” via apple menu the lights from the MoBo or GPU are pulsing slowly, which they normally dont as far as I recall.
      (This specific issue could possibly be solved by using ErP Ready in BIOS. Haven´t tested this since that´s a smaller issue ATM)
       
      Everything else seems to be working fine.
      This problem started appr a week ago, and I have no idea why.
      No major installs, updates or changes that I can think of.
       
      GOALS:
      • To be able to activate sleep via apple menu.
      • To have it sleep within 15-30 secs and wake up quickly (like it did before) via push on Power button

      TECH SPEC:
      • Running 10.13.6
      • Asus Maximus X Hero Wifi
      • Gtx 1080 Ti
      • 32 GB Corsair RAM
      • Intel i7 8700K
      • 2 monitors via Displayport
      • 6 internal disks (2 HDD, 4 SSD)
      • 1 external backup
      • 1 internal USB hub/SD reader
      • 3rd party Bluetooth and Wifi (Asus MB not compatible)
      • No Blutooth mouse, KB etc

      WHAT I HAVE DONE SO FAR:
      • Used Mald0n’s custom DSDT with latest config
      • IUpdated to latest Security Update
      • Updated to latest BIOS
      • Updated NVIDIA webdriver and CUDA to latest
      • Disconnected LED monitors and tested with old Mac monitor via DVI to see if Displayports were the issue
      • Disabled Adobe CC Sync
      • Run CleanMyMac
      • No start-up apps or extensions in System Prefs
      • Disk Utility: checked all disks
      • Terminal: no info on wake reason at all. (Possibly because it doesn´t sleep, hence nothing is interrupting it).
      • Blutooth allowed to wake sleep: set to OFF
      • Power manager: only setting is “never switch off monitors”. The rest are off/unchecked
      • BIOS: Tested by setting "ErP ready" to S5 > no difference
      • DSDT and EFI folder screenshot attached.

      I think that’s it - otherwise just ask
      I have read a lot of articles on this type of issue, but none with a clear answer.
      So if anyone can solve this mystery, it would be amazing!
      Thank you in advance!
       
      Bauermac DSDT.aml.zip



      UPDATE:
      Of course it was something seemingly insignificant and stupid that prevented sleep: An unfinished PRINTER job.... 
      After clearing the printer queue, it went to sleep but woke up immediately after due to a USB power issue. Possibly an internal USB/SD hub.
      Mald0n used his magic and made a new DSDT file to fix that, and now the machine is running almost perfectly apart from a fickle Bluetooth (fingers crossed).

      Hope this can help others out there with issues.

       
    • By blxkspell
      Hey!
      As I have 3 Monitors connected, my RX 570 gets arround 50°C while ideling/ web browsing etc. The problem is, that this temp is apparently just the threshold, when the fans start to spin. So the fans start spinning for a minute then they stop for a while again... This is very annoying for me as the rest of my hackintosh is nearly quiet (SSD, 120mm low RPM cpu fan, nearly silent PSU,...), especially when Im using the pc to revise for school. Does somebody know wether its possible to "change" the threshold till the fans start spinning? Like it would probably not be a problem for the gpu at all, if the temp rises to 55°C but therefore be soundless....
       
       
    • By vlgngrbrdmn
      Hey all,
       
      This is my first time posting to this forum.
       
      Here is my problem: My main issue is random freezing of my display (i.e. cannot move my mouse) and nothing being displayed after my monitors go to sleep (i.e. lock my screen, wait a few minutes, try to move mouse/type on keyboard. My displays wake up but display "no signal"). I have to reboot in order to use my Hackintosh again.

      Another issue that I am experiencing is that, every time I reboot my system and login initially, my right and left vertical displays do not display correctly until I turn one of them off and back on again. It is kind of hard to describe what is wrong, but basically the dimensions of the display and the orientation (horizontal vs. vertical) is wrong, and my mouse does not display in the correct place on the screen.

      Either way, after some research it looks like this all may be due to my Framebuffer being incorrect. However, I am having a hard time trying to determine whether that is the case and, if so, how to fix it.

      I did manually try to add a Framebuffer ("Kamarang") into my config.plist below, however that did not seem to make a difference.

      Any help with this would be much appreciated! Also, please let me know if I should upload anymore information.

      Currently, My setup consists of 1 Dell U3415w and 2 Dell 2415 monitors in an "H" configuration (both 2415s setup vertically on either side of the U3415W).

      This is all being powered by a SAPPHIRE Radeon RX Vega 64 (https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814202326) with each monitor plugged via a DisplayPort.

      I am currently running the latest version of macOS Mojave, 10.14.4.

      I am also using the latest version of the Clover boot loader (4920) with the following kexts located in kexts\Other:
      AppleALC.kext AtherosE2200Ethernet.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext VegaTab_64.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext My config.plist file contains the following:
      ?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>#DisableDrivers</key> <array> <string>CsmVideoDxe</string> <string>VBoxExt4</string> </array> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>Fixes</key> <dict> <key>FixHPET</key> <true/> <key>FixIPIC</key> <true/> <key>FixRTC</key> <true/> <key>FixShutdown</key> <true/> <key>FixTMR</key> <true/> </dict> <key>Patches</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>change XHCI to XHC</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> WEhDSQ== </data> <key>Replace</key> <data> WEhDXw== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change XHC1 to XHC</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> WEhDMQ== </data> <key>Replace</key> <data> WEhDXw== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change SAT0 to SATA</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> U0FUMA== </data> <key>Replace</key> <data> U0FUQQ== </data> </dict> </array> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>MATS</string> </dict> </array> <key>FixHeaders</key> <true/> <key>SSDT</key> <dict> <key>Generate</key> <dict> <key>PluginType</key> <true/> </dict> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string>keepsyms=1 dart=0 debug=0x100 shikigva=40</string> <key>DefaultVolume</key> <string>LastBootedVolume</string> <key>Timeout</key> <integer>5</integer> </dict> <key>BootGraphics</key> <dict> <key>#DefaultBackgroundColor</key> <string>0xF0F0F0</string> <key>EFILoginHiDPI</key> <integer>1</integer> <key>UIScale</key> <integer>1</integer> </dict> <key>CPU</key> <dict> <key>#BusSpeedkHz</key> <integer>133330</integer> <key>#FrequencyMHz</key> <integer>3140</integer> <key>#HWPEnable</key> <true/> <key>#HWPValue</key> <string>0x30002a01</string> <key>#QPI</key> <integer>4800</integer> <key>#SavingMode</key> <integer>7</integer> <key>#TDP</key> <integer>95</integer> <key>#TurboDisable</key> <true/> <key>#Type</key> <string>0x0201</string> <key>#UseARTFrequency</key> <true/> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <integer>1</integer> <key>ResetHDA</key> <true/> </dict> <key>Properties</key> <dict> <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> AAASGQ== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> </dict> </dict> <key>USB</key> <dict> <key>FixOwnership</key> <true/> </dict> </dict> <key>GUI</key> <dict> <key>Hide</key> <array> <string>PREBOOT</string> </array> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Linux</key> <true/> <key>Tool</key> <true/> </dict> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>FBName</key> <string>Kamarang</string> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <false/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>RadeonDeInit</key> <true/> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>KernelPm</key> <true/> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g710////EA== </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.12.x</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g710////Gw== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase (RehabMan)</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g32IDw+DpwQAAA== </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.13.x</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g32ID5CQkJCQkA== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase (PMHeart)</string> <key>Disabled</key> <true/> <key>Find</key> <data> g/sPD4MDBQAA </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.14.0</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g/sPkJCQkJCQ </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase (Ricky)</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g/sPD4OPBAAA </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.14.x</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g/sPkJCQkJCQ </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External Icons Patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x67</string> <key>MLB</key> <string>C02601270QXGPF7FB</string> <key>ROM</key> <string>UseMacAddr0</string> </dict> <key>SMBIOS</key> <dict> <key>BoardSerialNumber</key> <string>C02601270QXGPF7FB</string> <key>ProductName</key> <string>iMac17,1</string> <key>SerialNumber</key> <string>C02R2HZDGG7L</string> <key>SmUUID</key> <string>91E0E343-A938-4117-BBC7-234EA3ED265E</string> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>Yes</string> <key>InjectSystemID</key> <true/> </dict> </dict> </plist> Also, for what it is worth, sleep is disabled on my system:

      Again, thank you all for taking time out of your day to help a fellow hackintosher out!
×