Jump to content
ivanmacx85

Rilasciati NVIDIA WebDriver per High Sierra 10.13

226 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Apri il pannello e vai su updates, istalla i nuovi direttamente dal pannello

che come vedo li non sono gli ultimi

 

No sono ...107 attualmente gli unici compatibili con la 10.13.1.

Tanto è che se vado su Update, mi dice che non ci sono drivers nuovi.

La cosa strana è che mi dice che non sono compatibili con il mio OS. Cosa assurda, visto che prima lo erano (anche se non hanno mai funzionato) e poi cmq, gli altri non mi partono e non me li fa installare.

Che sia una cosa spuria e quindi una installazione andata male ?

Questo messaggio è spuntato da quando ho cancellato nvdastartupweb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prova sempre dal pannello a disinstallare

e poi li reistalli puliti


seno l'unica cosa da fare chiedere a Fabiosun che ha la 1080

di passarti tutti i Kext che ha in L/E e in S/L/E

sia NV che GeForce e provare ad istallarli manualmente

 

il fatto che ti dice che non sono compatibili potrebbe essere perché stai usando l'AMD


vediamo se Gengik84 Ha ragione disabilitiamo il SIP

 

Apri terminale

digita csrutil disable

poi disinstalla i driver e poi reistallali

Share this post


Link to post
Share on other sites

...allora, disinstallato e reinstallato i drivers.

 

Sparito il messaggio di errore, ma purtroppo schermata nera.

Sono sicuro che il computer va avanti, perchè la tavoletta grafica si illumina e perchè poi quando lo spengo forzatamente, al riavvio con la AMD, mi dice che è stato spento in malomodo.

 

Attualmente quindi ho un installazione pulita dei driver (almeno chredo) ma senza alcun risultato.

 

Voglio mori' !!! :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apri terminale

digita csrutil disable

poi disinstalla i driver e poi reistallali

 

Ho provato ma mi dice questo, che devo fare ? 

Quando è sicura questa cosa, nel senso se la faccio, poi posso tornare indietro ? 

La mia installazione di Hig Sierra è un aggiornamento da Sierra.

 

 

csrutil: failed to modify system integrity configuration. This tool needs to be executed from the Recovery OS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SIP su un vero Mac puoi disabilitarla solo avviando da recovery

 

Ok, lo faccio e vi faccio sapere.

FUNZIONAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

 

Dsabilitato il SIP, disinstallato e reinstallato i drivers.

Quando ho renistallato i drivers, si è aperto il Security e Privacy, chiedendo il permesso per NVIDIA di fare qualcosa che non ho ben capito.

 

Installati drivers, ho spento il computer e sostituito la scheda video con la NVIDIA.

 

Ho riavviato e ha funzionato.

 

Non contento, ho rimesso la AMD e riabilitato il SIP.

Rimesso la NVIDIA e funzionaaa !!!! Cuda incluso.

 

Grazie a tutti per la pazienza e la tenacia con la quale mi avete supportato.

 

Grazie veramente !!

 

Buona serata a tutti !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sulla mia GTX950 no, ma su una GTX 1070 le animazioni del Desktop non mi convincevano a pieno, ma non ho indagato (visivamente) più di tanto, ma anche il proprietario ha esclamato "sembra che scatti"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sì, lagga parecchio. La colpa sembra essere di WindowServer. La soluzione al momento è usare WebDriver vecchi o un SMBIOS di un Mac con Nvidia (come iMac14,2).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devo ripetermi ma a me no ha nessun tipo di lag altrimenti con tutto l'armamentario che vedi in firma ci farei un bel falò' o rimarrei in windows :)

Edited by fabiosun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devo ripetermi ma a me no ha nessun tipo di lag altrimenti con tutto l'armamentario che vedi in firma ci farei un bel falò' o rimarrei in windows :)

Che SMBIOS usi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

e' successa una cosa stranissima, stavo modificando il messaggio aggiungendo quello che hai scritto tu Giacomo..ma mi ha dato un errore starno durante il save (null qualcosa) :)

 

Sarà il famoso lag o da me va troppo veloce il refresh!:P

scherzoooo

Share this post


Link to post
Share on other sites

si ho letto anche io..onestamente non so in una situazione reale (mac vero) cosa bisogna fare o come l'utente può' sbagliare

ma su un hack ho provato tutti i drivers dalla versione 104 alla 157 con una 1080 ti e una gtx 980 ti (smontata per test dal pc di mia moglie :) )

E va sempre

quando ci sono dei problemi, solitamente delle estensioni Nvidia non vengono caricate correttamente

 

oggi ad esempio stavo provando delle cose per capire il problema utente (del forum italiano) ed ho rivisto il famoso problema del boot loop al login (ie contrellersuser qualcosa)

la beta mi si bloccava li

ho forzato nvda_drv=1 (che non uso più' da tanto) ed la beta si e' riloggata subito al riavvio

 

 

Leggo che anche utenti di veri iMac con eGPU hanno problemi simili con i nuovi web driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Non mi sbagliavo. Sembra però non accada a tutti. In ogni caso ho risolto installando i vecchi drivers che mi andavano bene dopo averli patchati. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Per quel poco che ho visto, i "lag" non sono così evidenti, anzi...

 

Io me ne sono accorto perché metto sempre Applicazioni sulla Dock, a quel punto c'è quell'animazione che apre la cartella, con la GTX 1070 non è fluida come sulla mia in firma.

Non è un problema di AGPM come avviene per le schede piccole tipo la GT210, sembra proprio di perdere frames tra l'inizio e la fine dell'animazione.

 

Poca cosa, l'esperienza Desktop pecca solo in quel frangente, ma c'è e si nota.

 

Ora però che ci ripenso ho avuto un flash, mentre chiudevo le finestre tra un installazione e un altra non avevo una risposta veloce, nel senso che la finestra non spariva istantaneamente dopo il click...


@fabiosun, non è una cosa riproducibile in un video, almeno quello che ho visto io...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A me era sistematica e riproducibile, tanto che stava diventando irritante e con alcune app avevo dei freeze di pochi secondi. Ora non posso filmare nulla perché sono passato ai vecchi drivers, ma comunque non è una cosa da arrovellarsi il cervello, perché è già stato confermato che si tratta in un problema di Nvidia e si presenta anche sui Mac. Basta aspettare il prossimo update dei web drivers e installarli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nel mio caso si trattava di lag nel aprire nuovi tab su Safari, aprire il Launchpad e il Centro Notifiche, mandare video di Youtube a tutto schermo... tutti procedimenti che andavano a scatti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciao a tutti, scusate se riapro ma avrei un problema.. Io ho un GTX 1050 Ti e ho installato high sierra. Purtroppo non funziona l'audio.. Qualcuno sa come aiutarmi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai inserito LILU e WEG (WhateverGreen) in kext, naturalmente le ultime versioni disponibili ???

Edited by Baio77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By fantomas
      Hi InsanelyMacaliens    
       
      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra.
       
      10.13.6
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.138 --> build 17G14019 (thanks to TimeLord04) New!
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.137 --> build 17G13035 (thanks to fabiosun)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.136 --> build 17G13033 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.135 --> build 17G12034 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.134 --> build 17G11023 (thanks to TimeLord04)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.133 --> build 17G10021 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.132 --> build 17G9016 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.131 --> build 17G8037 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.130 --> build 17G8030 (thanks to fabiosun)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.129 --> build 17G8029 (thanks to TimeLord04)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.128 --> build 17G7024 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.127 --> build 17G6030 (thanks to Extreme™) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.124 --> build 17G6030 (thanks to flowrider) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.123 --> build 17G6029 (thanks to Badruzeus) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.122 --> build 17G5019 (thanks to TimeLord04) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.118 --> build 17G5019 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.113 --> build 17G4015 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.108 --> build 17G3025 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.15.15.108 --> build 17G2307 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105 --> build 17G65 (thanks to sl0wtarget)
       
      10.13.5
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.35.106 --> build 17F77 (check here)
       
      10.13.4
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.107 --> build 17E202 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.106 --> build 17E199 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.103 --> build 17E199 (thanks to ricoc90)
       
       
      10.13.3
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.161 --> build 17D102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.160 --> build 17D2102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.159 --> build 17D2012 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.158 --> build 17D102 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.157 --> build 17D2047 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.156 --> build 17D47 (thanks to darthsian) 
       
       
      10.13.2
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.106 --> build 17C2205 (thanks to KGP-X99)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.105 --> build 17C2120 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.104 --> build 17C205 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.103 --> build 17C89 (thanks to Il Francy MacPc) 
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.102 --> build 17C88 (thanks to piiggggg)
       
       
      10.13.1
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.109 --> build 17B1003 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.108 --> build 17B1002 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver -378.10.10.10.20.107 --> build 17B48 (thanks to piiggggg) 
       
       
      10.13.0
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.121 --> build 17A405 (thanks to Asgorath)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.120 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.117 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.114 --> build 17A365 (thanks to Asgorath).
    • By fusion71au
      Making a High Sierra USB Installer Entirely From Scratch in Windows
      This is a proof of concept tutorial, to show it's possible to create a vanilla High Sierra installer, entirely from scratch, in Windows (even without App Store downloaded "Install macOS High Sierra.app" from a real Mac ).  @PikeRAlpha's link to Apple's Software Catalog provides us with all the URLs necessary to download the needed files directly from Apple instead of some dubious source from the internet...
       

      Pre-Requisites
      8GB or larger USB drive.  Edit: Recommend 16GB or larger for macOS Catalina 10.16 Boot Disk Utility v2.1.2017rev021b from @CVAD TransMac (free 15 day trial) Paragon Hard Disk Manager Free Download Installer Files Directly from Apple
      1)  Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist (Hint - search page for "InstallESD" to find its URL and others nearby)

      to a folder named "SharedSupport" on your Windows NTFS drive.  A browser download manager (eg Chrono for Chrome, dTA for FireFox) is handy since InstallESD is >4GB ---> allows you to pause/resume interrupted download...

      2)  Rename InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg
      3)  Edit InstallInfo.plist with WordPad/text editor to remove the chunklistURL and chunklistid keys for InstallESD, and renaming it from InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg (example of edited file attached to this post)...
      Note:  You can verify the SHA1 checksum of your InstallESD.dmg and BaseSystem.dmg with the correct ones at this website.
      Boot Disk Utility to format the Installer USB and Restore OS X Base System HFS partition
      1.  Format USB with BDU & latest Clover ---> creates boot files in CLOVER partition + second FAT partition
      2.  Extract 4.hfs from \SharedSupport\BaseSystem.dmg with BDU --> save to it's local folder
      3.  Restore 4.hfs to USB second partition with BDU --->  2nd partition becomes bootable "OS X Base System"
      Paragon Hard Disk Manager to extend HFS Partition to its Full Extent
      Open Paragon Partition Manager Free and resize the second partition of the USB drive to the full size allowed.  Don't forget to apply the changes at the end...
      Transmac to Copy "SharedSupport" folder to OS X Base System
      1.  Open the TransMac program and navigate to the HFS+ Volume/Install macOS High Sierra.app/Contents folder.  Right click anywhere in the empty space on the RHS pane and select "Copy Here"...
      2.  In the next stage, select the "SharedSupport" folder we created above as the "Files and Folders to be copied to the Mac Volume"...
       
      Clover Settings
      Clover configuration is required now.  The default config.plist (in the Clover FAT32 partition of the USB) maybe sufficient to boot your machine if you’re lucky.  If not, the hackintosh-vanilla-desktop-guide has some good explanations on the various settings available and also offers sample configuration files based on CPU type.  Also, look at the Clover Wiki, Clover Instructions and Clover Configuration Thread for pointers and edit /EFI/Clover/config.plist accordingly with Wordpad or Notepad.
      The location of the important configuration files for Clover are summarized below
      config.plist--->EFI/CLOVER folder DSDT.aml with or without SSDT.aml--->EFI/CLOVER/ACPI/patched (don't need one if your DSDT is auto patched by Clover in config.plist) Kexts eg FakeSMC, NullCPUPowerManagement --->EFI/CLOVER/kexts/<osx version> or /Other. NB BootDiskUtility by default already has FakeSMC.kext installed here.  You may need to add VoodooPS2Controller for your laptop keyboard/trackpad to work. If UEFI booting, you will most likely need one of the OsxAptioFixDrv-64 drivers copied from /EFI/CLOVER/drivers-off/drivers64UEFI to /EFI/CLOVER/drivers64UEFI. If you want to use the installer to run High Sierra in Windows on VMware, you can follow my guide to set up the Virtual Machine and replace Clover's default config with EFI_Clover for VMware (which is compatible to run in VMware).  In the screenshots below, I have attached the USB Installer (in this case PhysicalDrive7) to my macOS Virtual Machine.  Reboot the system to the USB installer to install High Sierra ...
      What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?
      Not a problem, as long as we get "OS X Base System" bootable, we can launch terminal from the Utilities Menu to copy the SharedSupport folder over to the Installer app.  In essence, we will build the full installer app = 5GB+ on the target HD eg "Macintosh HD", by copying both the "small" installer app = 15MB (on "OS X Base System") and the SharedSupport folder from the NTFS volume (mounted in this example on /Volumes/DATA)...
      -bash-3.2# cd / -bash-3.2# cp -R Install\ macOS\ High\ Sierra.app /Volumes/Macintosh\ HD/ -bash-3.2# cp -R /Volumes/DATA/SharedSupport /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/  
      ...then start installation with the startosinstall utility...
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD --converttoapfs NO --applicationpath /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app  
      The above steps can be automated with the attached "startosinstall.command" script, which will assemble "Install macOS High Sierra.app" on "Macintosh HD" and launch the startosinstall utility targeting the "Macintosh HD" volume.  Copy/download to "Macintosh HD", then run in terminal (after attaching DATA USB with /Shared Support folder)...
      cd "/Volumes/Macintosh HD" chmod +x startosinstall.command ./startosinstall.command Updated Download Links for macOS Mojave 10.14.6_18G103
      Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist  
      Note: In Mojave, Apple has removed the --converttoapfs NO and --applicationpath arguments from the startosinstall utility....
       
      eg to use startosinstall for the above section "What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?", the syntax is now
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD  
      This basically means that for Mojave, the default installation will always convert the target volume to the apfs file system.
       
      Updated Download Links for macOS Catalina 10.15.6_19G73
      Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist  
      startosinstall.command.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.13.6.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.14.6.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.15.6.zip
    • By razor6986
      My hardware is as follows-
      Motherboard- MSI H310M PRO-VH
      Cpu- I5 9400F
      GPU- Zotac Nvidia GTX 1060 6GB mini
      I have uploaded a pic of the error which I am getting. Please Help.

    • By poisson-myfish
      So I have some less powerful hardware, that's why I'm installing High Sierra in 2020. Anyway, I'm trying to boot from the USB and I get the following errors:
      00:000 00:000 OCB: Missing DMG signature, aborting 00:585 00:585 OCB: LoadImage failed - Unsupported That's it. The logs begin and end there. The rest of the file is zeroes.
       
      Bootloader: OpenCore 0.5.9 Release
      Drivers:
      HfsPlus.efi
      OpenRuntime.efi
       
      Kexts:
      AppleALC.kext
      Lilu.kext
      RealtekRTL8111.kext
      SMCBatteryManager.kext
      SMCLightSensor.kext
      SMCProcessor.kext
      SMCSuperIO.kext
      VirtualSMC.kext
      WhateverGreen.kext
       
      ACPI:
      SSDT-EC.aml
      SSDT-HPET.aml
      SSDT-PLUG.aml
      Note: I used SSDTTime to make the DSDT dumps for this exact computer
       
      Hardware:
      Intel Core i3 (Haswell)
      An Intel VGA-Compatible Haswell iGPU
      An nVidia Geforce 920m GPU (part of the reason for installing High Sierra)
      USB: Intel 8 Series USB xHCI HC
      SATA: Intel 8 series SATA Controller
       
      If you need more details, here's my laptop https://www.asus.com/Laptops/X540LJ/ . I have the 512GB version with 4GB of RAM
       
      I found a lot of forum posts about people having the same error, except nothing solved mine. Also, I haven't found anything online about the error with the Missing DMG Signature.
       
      EDIT: If anybody needs my config.plist, feel free to ask for it and I'll happily post it
    • By marzib
      I'm trying to upgrade from Sierra to High Sierra. My Sierra is working and booting great with the latest Clover 5.0 r5115, but when trying to upgrade to High Sierra, any time the computer reboots into the installer, it gets stuck at the line "Start ReadKernelCache". The screenshot is attached. I've tried the following troubleshooting steps that I've read in other similar posts, none of which worked. It always remains stuck at that line:
       
      Boot with UseKernelCache=No and/or -x and or -f Temporarily remove discrete graphics card and try to install with integrated graphics Add MATS to the Drop Tables list in Clover Configurator Look for an option similar to "Above 4G Encoding". My motherboard doesn't seem to have that. Try a bootable USB drive with the High Sierra installer instead of the App Store mechanism. The USB boots great, and I can initiate the installation, but upon reboot, I get the same issue trying to boot into the installer.   Disable integrated graphics in the motherboard's BIOS    
      Below are my system details. It seems like it should be possible, based on this post, to run High Sierra with this motherboard and CPU, but I can't get the installer to run. 
      Thanks for any help!
       
      Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UP5-TH
      CPU: Intel Core i7-3770K
      Graphics: EVGA GeForce GTX 970 
      Clover: 5.0 r5115 with basically no mods from the default ISO aside from enabling APFS driver
       
×