Jump to content
ivanmacx85

Rilasciati NVIDIA WebDriver per High Sierra 10.13

226 posts in this topic

Recommended Posts

forse me lo avevi passato te non ricordo

 

quello che ti avevo passato io era patchato per quando ti avevo fatto installare i driver provvisori prima dell'uscita di quelli appositi per high sierra!!

 

Usa questo che ti ho allegato

 

sostituiscilo nella cartella System / Library / Extension

 

Ovviamente cancelli quello presente e questo in allegato lo installi con UtilityKext

 

Una volta fatto spegni il pc, rimonti la 970, metti la EFI allegata che ti ho sistemato sulla chiavetta e provi ad avviare   :)

AppleGraphicsControl.kext.zip

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

quello che ti avevo passato io era patchato per quando ti avevo fatto installare i driver provvisori prima dell'uscita di quelli appositi per high sierra!!

 

Usa questo che ti ho allegato

 

sostituiscilo nella cartella System / Library / Extension

va bene con kext utility?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No cancellala

Lascia solo il kext nuovo

ok ora provo

ho però notato che mi hai messo 0x67 su csractiveconfig perchè? pensavo di lasciare 0x3

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok ora provo

ho però notato che mi hai messo 0x67 su csractiveconfig perchè? pensavo di lasciare 0x3

No va bene 0x67

Lascia come ho messo e prova

Share this post


Link to post
Share on other sites

funziona ora provo anche il dsdt che mi aveva dato

 

?????? Yeeee

 

Comunque io prima lo proverei così se va tutto bene perché se non ne hai veramente bisogno non metterlo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io prima lo proverei così se va tutto bene perché se non ne hai veramente bisogno non metterlo

ma scusa non è meglio tenere 0x3? per un discorso di sicurezza?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guarda che su 0x3 è SIP parzialmente disabilitato

esatto con 0x67 è tutto disabilitato, mi sembrava, e non è peggio? dimmi pure perchè forse mi sbaglio

Soul92

sul dsdt hai iniettato sia la grafica integrata sia la scheda video

Questo è controproducente soprattutto usando i web driver Nvidia, gestiscono tutto loro...connettori ecc

Quindi questo crea solo problemi...

te lo modifico anche se non mi piace lavorare su dsdt già patchati.. nel caso quando te lo ripasso e quando puoi lo provi

Edit: visto che usi la penultima EFI, l'ho preso da qui            #86            

grazie pr il dsdt funziona tutto non da problemi, è un po lento a caricare il boot ma non so da cosa dipenda...

Share this post


Link to post
Share on other sites

esatto con 0x67 è tutto disabilitato, mi sembrava, e non è peggio? dimmi pure perchè forse mi sbaglio

grazie pr il dsdt funziona tutto non da problemi, è un po lento a caricare il boot ma non so da cosa dipenda...

Senza DSDT carica più veloce?? Se si allora non va un granché bene!! Ti ripeto , se senza DSDT ti funziona tutto non vedo perché usarlo!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senza DSDT carica più veloce?? Se si allora non va un granché bene!! Ti ripeto , se senza DSDT ti funziona tutto non vedo perché usarlo!!!!!!

è veloce uguale, ma è normale che ci siano questi errori sul dsdt?

comunque è più lento di sierra adesso, non so

post-1294472-0-65450600-1506897824_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

è veloce uguale, ma è normale che ci siano questi errori sul dsdt?comunque è più lento di sierra adesso, non so

Ma hai copiato la efi funzionante che ti ho mandato sul disco interno del pc’???

 

Perché l’avvio dalla usb non sarà mai veloce come da disco fisso

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma hai copiato la efi funzionante che ti ho mandato sul disco interno del pc’???

 

Perché l’avvio dalla usb non sarà mai veloce come da disco fisso

Non ancora infatti lo avevo Pensato scusate, dOmani la copio va bene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Non ancora infatti lo avevo Pensato scusate, dOmani la copio va bene

Scusate??? Ti sto rispondendo solo io a quest’ora di notte ahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scusate??? Ti sto rispondendo solo io a quest’ora di notte ahahahaha

e si :lol:  ma per il discorso del SIP disabilitato non è un rischio? lo tenevo a 0x3...

va alla stessa velocità il boot senza la chiavetta, non so mi sembra molto più lento di prima

Share this post


Link to post
Share on other sites

e si :lol:  ma per il discorso del SIP disabilitato non è un rischio? lo tenevo a 0x3...va alla stessa velocità il boot senza la chiavetta, non so mi sembra molto più lento di prima

Ora che hai la efi dentro l’hard prova a togliere il DSDT e dimmi come va!! Come ti hanno detto anche gli altri avere DSDT presi da Internet o patchati da altri non è mai il massimo.

Prova a toglierlo e vedi come va il boot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ora che hai la efi dentro l’hard prova a togliere il DSDT e dimmi come va!! Come ti hanno detto anche gli altri avere DSDT presi da Internet o patchati da altri non è mai il massimo.

Prova a toglierlo e vedi come va il boot

va uguale con o senza dsdt, comunque per il SIP? io lo lascierei 0x3

Share this post


Link to post
Share on other sites

va uguale con o senza dsdt, comunque per il SIP? io lo lascierei 0x3

Se va uguale allora toglilo!! Avere files in più quando non servono è una cosa con poco senso.

 

Per il SIP ora che hai installato tutto puoi mettere 0x3

 

Ma come disco fisso hai un SSD o un HDD tradizionale?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se va uguale allora toglilo!! Avere files in più quando non servono è una cosa con poco senso.

 

Per il SIP ora che hai installato tutto puoi mettere 0x3

 

Ma come disco fisso hai un SSD o un HDD tradizionale?

ho ssd 850 evo 256

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I'm looking for the best route to achieve this upgrade, so I have been stuck with HS since Nvidia drivers stopped being supported on newer MacOS releases. Now I'm having an AMD 5700 xt on the way and want to plan the upgrade properly. I have added some information below and questions that might help with your recommendation.
       
      Current GPU 1080 ti with Nvidia webdrivers installed. So should I uninstall the webdriver before adding the new GPU? Clover is being used and EFI attached. Any kext must be removed? or parameters adjusted MacOS HS 10.13.6, should I upgrade before using the new GPU? CPU: 9900K Motherboard:ROG MAXIMUS XI HERO (WI-FI) Dual Monitors I have a Time machine backup, Do you recommend a fresh install? and If I did, will I be able to restore my data/apps as-is?  
      Please let yourself free to explore further aspects to considers.
      EFI-20200204.zip
    • By fantomas
      Hi InsanelyMacaliens    
       
      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra.
       
      10.13.6
       
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.134 --> build 17G11023 (thanks to TimeLord04) New!
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.133 --> build 17G10021 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.132 --> build 17G9016 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.131 --> build 17G8037 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.130 --> build 17G8030 (thanks to fabiosun)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.129 --> build 17G8029 (thanks to TimeLord04)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.128 --> build 17G7024 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.127 --> build 17G6030 (thanks to Extreme™) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.124 --> build 17G6030 (thanks to flowrider) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.123 --> build 17G6029 (thanks to Badruzeus) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.122 --> build 17G5019 (thanks to TimeLord04) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.118 --> build 17G5019 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.113 --> build 17G4015 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.108 --> build 17G3025 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.15.15.108 --> build 17G2307 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105 --> build 17G65 (thanks to sl0wtarget)
       
      10.13.5
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.35.106 --> build 17F77 (check here)
       
      10.13.4
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.107 --> build 17E202 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.106 --> build 17E199 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.103 --> build 17E199 (thanks to ricoc90)
       
       
      10.13.3
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.161 --> build 17D102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.160 --> build 17D2102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.159 --> build 17D2012 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.158 --> build 17D102 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.157 --> build 17D2047 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.156 --> build 17D47 (thanks to darthsian) 
       
       
      10.13.2
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.106 --> build 17C2205 (thanks to KGP-X99)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.105 --> build 17C2120 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.104 --> build 17C205 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.103 --> build 17C89 (thanks to Il Francy MacPc) 
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.102 --> build 17C88 (thanks to piiggggg)
       
       
      10.13.1
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.109 --> build 17B1003 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.108 --> build 17B1002 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver -378.10.10.10.20.107 --> build 17B48 (thanks to piiggggg) 
       
       
      10.13.0
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.121 --> build 17A405 (thanks to Asgorath)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.120 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.117 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.114 --> build 17A365 (thanks to Asgorath).
    • By Tushark2
      Hello,
      1st my laptop spec. 
      CPU - 2.53 GHz Intel Core i3 380m
      RAM - 6 GB 1333 MHz DDR3
      GPU -  1st gen Intel HD Graphics 288 MB
      Laptop - Dell Vostro 3500 series
      BT/WIFI - AzureWave BCM94352HMB
       
      I installed Olarila Mojave 10.14.6 and managed to install 1st gen intel HD graphics but it was bit laggy bcos this gnu doest support metal and its a old machine, so I decided to move to Olarila High Sierra.
      I installed it with most of things working fine expect some issues, for that I want to make SSDT and DSDT to make it run without glitches.
       
      I am atteching my sendme.zip , can some take a look to my current settings and suggest me some changes  
      (Olarila down from few days for me )
       
      Send me MacBook-Pro.zip
    • By kushwavez
      Hi!

      Could anyone help me installing High Sierra on this system?
      I succesfully installed Sierra before on this system with help of Jake Lo (thanks!!), I just wondering if could High sierra possible to installed on this system?
      Boot stopped at this. I'll attach my Clover folder and a picture from boot.
      UEFI enabled, and for skylake I used IntelGraphicsDVMTfixup and IntelGraphicsFixup kexts. My bios is very limited and does not have any option to change dvmt prealloc or anything else.
      Everything works fine on Sierra.
      Here is my system:
       
      THIS TOPIC IS OUTDATED AND WILL NO LONGER UPDATED.
      PLEASE GO TO THIS LINK FOR GUIDE & UPDATED FILES:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
       


      Acer Aspire V15 V5-591G-55TU
       
      (Note: Bootpack works fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)

      Mobo: Skylake USOPP_SLS
      Bios: Insyde corp latest version
      CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.30 GHz (Skylake)
      GPU: Geforce GTX 950M 2 GB (optimus, disabled), Intel HD 530
      Ram: 8 GB DDR4 (4+4 GB)
      Wifi: Qualcomm Atheros QCNFA344A, Replaced to BCM94352Z
      Ethernet: Realtek 8168B/8111B
      Audio: ALC 255 (layout-3 fix)
      Card Reader: Realtek
      HDD: 1 TB
      Dual-boot with Windows 10

      Any help appreciated!

      UPDATE! (2017.10.30)
      UPDATE! (2017.11.09)
      UPDATE! (2018.02.01)

      Successfully installed High Sierra 10.13, 10.13.1, 10.13.3
      SEE THIS POST: #49 IF YOU THINK YOUR CPU IS HOT (60+°C) OR NOT GOING UNDER 1.3GHz FREQUENCY WHEN IDLE
      (Original OSXLatitude post link: https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/)
      Working:
      Wi-Fi and Bluetooth with BCM94352z: (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, install them with Kext Utility or another kext installer) (Original WiFi is Qualcomm Atheros, unsupported but BT works) Hand-off with BCM94352z Full Graphics enabled on HD 530, HDMI, VGA. ALC 255 Audio: (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack (microphone not tested) with layout-3 fix (you can use AppleHDAPatcher) Ethernet Realtek 8168B/8111B App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native) Integrated webcam (native) 3.0 USB (native) Touchpad and Keyboard: Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn. (VoodoPS2Controller.kext) Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with kext utility or other installer. Sleep Mode: In High Sierra sleep mode not worked for me natively. Inject custom EDID to fix the blank screen after wake from sleep
      See here for instruction (thanks black.dragon74 and Jake Lo !!) Please add these 2 patches to ACPI\DSDT\Patches in your config.plist in order to avoid not responding applications after sleep: (added in "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip") HECI to IMEI 48454349 494d4549 EC0 to EC 4543305f 45435f5f Before updating to a new version of High Sierra please update kexts to new versions to avoid kernel panics Note: No need for "IntelGraphicsDVMTFixup.kext" so you should delete it. Not working:
      Original Wi-Fi: Qualcomm Atheros QCNFA344A unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle. NVIDIA GTX 950M: Optimus not supported. Card Reader: Unsupported For WiFi:
      You can choose an external USB wifi dongle (I used tp-link Archer T1U (5GHz support), Tp-link have official macOS drivers, you just need to install it (OR)Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kext I wrote above I'll attach my EFI folder for anyone who want to install High Sierra (acer_aspire_v5_591g_55tu_hs.zip).
      *REUPLOADED updated CLOVER folder, attached as "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip" (uploaded to OSXLatitude forum, can't upload here).
       
      I'm using High Sierra in Dual-boot with Windows 8.1. To do this in a clean install or with Windows installed first try my little minimal guide:
       
      Dual-boot clean install (on one drive):
      1. Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it's no matter what), 1 for Mac), 
      2. Install Mac, boot with your USB, *mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder, copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,
      3. Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      4. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi 5. You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (you can search for it).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
      1. Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.
      2. Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.
      3. Restore from image: select your full system restore image.
      4. When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.
      5. Do Step 2. from "*" from clean install dual-boot above. but KEEP "Microsoft" FOLDER IN IT!
      6. Do Step 4. from clean install dual-boot above.
      7. You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (I only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      Make sure you have partitions in GPT The best version for restore method is Windows 8.1. It's using 200 MB EFI. Windows 10 using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. You can use with Windows 10, just ignore the errors IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT installer IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found)
      It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem) You also could "mount" the EFI from windows, for that open cmd and type: diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition, to manage files download totalcmd or explorer++ (run as admin)) remove letter=b (This will "unmount" your EFI) Here is a video from dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      https://www.youtube.com/watch?v=0_Q8uPkwcWQ
      Here some pictures:




    • By PJR
      Opa gente!
      Ontem fiz uma instalação do Mac Os High Sierra em minha maquina, um I5 4440 + GTX 970, o finalizar a instalação resolvi conectar meu segundo monitor na saida de video da placa mãe (HD Graphics 4600) reiniciei a maquina e ativei a HD Graphics. Os monitores funcionam porem ao usar o Chrome, por exemplo, quando uma lista de sugestão de pesquisa aparece, ela apresenta diversos bugs graficos, chuviscos e artefatos no local onde deveria estar a lista.
      Obs: Ao usar apenas a GTX 970 ou somente a HD Graphics estes problemas não ocorrem.
×