Jump to content
Allan

macOS High Sierra - Final Release is out! (17A365)

448 posts in this topic

Recommended Posts

hi.my new rig is ga-z270-hd3 i7-7700k rx580..but mouse and key board are not working ln log in GUI when setting smbios imac18.3..   all works fine with smbios macpro6.1...what a weird thing.

Yeah, that's weird indeed. Try this, on a USB disk install the latest version of clover, edit the config.plist with all the necessary flags and patches, add the kexts you need and see if that makes a difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Fix for ICH10 with High Sierra. Now with hot-plug support.

 

For this we need two binary patches.

First patch fix I/O error for ICH10:

4585F60F 95C289C8 83E0FE66 85C9780F 84D2750B -> 89C883E0 FE6685C9 0F98C141 08CC9090 9090750B 

With second patch will work hot-plug:

89C82540 6002003D 40200000 750C81E1 BF7FFFFF 898B5101 0000 -> 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 9090

With these two patches I got ICH10 with hot-plug.

attachicon.gifСнимок экрана 2017-09-30 в 14.40.42.png

 

Good luck ;)

The patch Hot Plug works on 6 serie and 7 serie  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fix for ICH10 with High Sierra. Now with hot-plug support.

 

For this we need two binary patches.

First patch fix I/O error for ICH10:

4585F60F 95C289C8 83E0FE66 85C9780F 84D2750B -> 89C883E0 FE6685C9 0F98C141 08CC9090 9090750B 
With second patch will work hot-plug:
89C82540 6002003D 40200000 750C81E1 BF7FFFFF 898B5101 0000 -> 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 9090
With these two patches I got ICH10 with hot-plug.

attachicon.gifСнимок экрана 2017-09-30 в 14.40.42.png

 

Good luck ;)

It works on ICH9 too?

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not working :(

Ur Kext to Patch seems like this?

 

 

 

			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Fix Intel Chipset Error</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs=
				</data>
				<key>MatchOS</key>
				<string>10.13.x</string>
				<key>Name</key>
				<string>AppleAHCIPort</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs=
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Fix Intel Chipset Error Hot-plug</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA=
				</data>
				<key>MatchOS</key>
				<string>10.13.x</string>
				<key>Name</key>
				<string>AppleAHCIPort</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA=
				</data>
			</dict> 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

to Bad :(

Ur Kext to Patch seems like this?

 

 

 

<dict>				<key>Comment</key>				<string>Fix Intel Chipset Error</string>				<key>Disabled</key>				<false/>				<key>Find</key>				<data>				RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs=				</data>				<key>MatchOS</key>				<string>10.13.x</string>				<key>Name</key>				<string>AppleAHCIPort</string>				<key>Replace</key>				<data>				iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs=				</data>			</dict>			<dict>				<key>Comment</key>				<string>Fix Intel Chipset Error Hot-plug</string>				<key>Disabled</key>				<false/>				<key>Find</key>				<data>				icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA=				</data>				<key>MatchOS</key>				<string>10.13.x</string>				<key>Name</key>				<string>AppleAHCIPort</string>				<key>Replace</key>				<data>				kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA=				</data>			</dict>

I got it working, I'd edited the post too.

Thanks for help anyway :D

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works also for eSATA Hot Plug :P

My eSATA is on JMB363...

Anyway I don't use eSATA and 5th SATA port which is on JMB too, for now...

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Ok, I installed high sierra, everything fine except sleep.

It get to sleep but don't wake.

I have the exact same problem on P5KC, P5QL/EPU and HP HDX 16.

So what's wrong? The sleep isn't working anymore on ICH9 and 10?

On Sierra sleep is working on all configurations.

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

My eSATA is on JMB363...

Anyway I don't use eSATA and 5th SATA port which is on JMB too, for now...

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Ok, I installed high sierra, everything fine except sleep.

It get to sleep but don't wake.

I have the exact same problem on P5KC, P5QL/EPU and HP HDX 16.

So what's wrong? The sleep isn't working anymore on ICH9 and 10?

On Sierra sleep is working on all configurations.

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

I do not think that the SATA controler has a few things to do with Sleep and Wake
It's more a story of Graphics and DSDT

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not think that the SATA controler has a few things to do with Sleep and Wake

It's more a story of Graphics and DSDT

I didn't say it's related to SATA.

So if is graphics or dsdt, why in Sierra is working and high sierra not, with 3 different configurations...

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't say it's related to SATA.

So if is graphics or dsdt, why in Sierra is working and high sierra not, with 3 different configurations...

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

I dont know?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I installed high sierra, everything fine except sleep.

It get to sleep but don't wake.

I have the exact same problem on P5KC, P5QL/EPU and HP HDX 16.

So what's wrong? The sleep isn't working anymore on ICH9 and 10?

On Sierra sleep is working on all configurations.

Wake after sleep issue under hSierra is known problem on some graphics, even with real mac. Take a look this thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wake after sleep issue under hSierra is known problem on some graphics, even with real mac. Take a look this thread.

Your link isn't working for me.

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your link isn't working for me.

Hmmb.. why? One of them.. (I mean, under hSierra)

my nvda also gets this issue as well, if I let Display sleep after certain minutes, windowserver crashes immediately with no i/o respond at all.

 

#EDIT: not sure if ur network is behind pr*xy, use free vpn service instead:

https://forums.macrumors.com/threads/2015-mbp-15-high-sierra-black-screen-after-waking-from-sleep.2075354/

 

post-826765-0-53952800-1509466891_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmb.. why? One of them.. (I mean, under hSierra)

my nvda also gets this issue as well, if I let Display sleep after certain minutes, windowserver crashes immediately with no i/o respond at all.

Hmm, and this problem can't be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, and this problem can't be fixed?

If not Apple bugs, it should able to be fixed for supported graphics. But Nvidia graphics, hmmb.. on hSierra I'm not really sure ha haa.. U know who should give U the correct answer LoL  :P and, I don't wanna make too much assumptions that maybe, wrong. Sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1

 

EDIT1.

10.13.2 beta1 + itunes 12.7.1

Still happen

I'm still using iTunes 12.6.2 under macOS 10.13.2 Beta (17C60c).

BTW, how crash issue looks like?  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm still using iTunes 12.6.2 under macOS 10.13.2 Beta (17C60c).

BTW, how crash issue looks like?  :rolleyes:

 

Just suddenly happen if playing music or keep itunes without play music.
since 10.13 dp1 ~ now, this issue happen. i tried all to fix itunes crash. but can't fix. in sierra, there was no problem.
strangely, sandybridge laptop is no problem. only happen skylake laptop.
 
EDIT1.
10.13.2 beta1's apfs seems to be help for itunes crash. not sure. need to test many times

iTunes still crash

 

 

从我的 iPhone 发送,使用 Tapatalk

 

try this. it seems to help itunes crash.

 

my step

1. put apfs.efi in drivers64UEFI

2. reboot

3. macos start diskutility

4. automately reboot

5. booted osx

 

and tested it. not sure. better than before now.

10.13.2beta1-apfs.efi.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, that's weird indeed. Try this, on a USB disk install the latest version of clover, edit the config.plist with all the necessary flags and patches, add the kexts you need and see if that makes a difference.

hi.. mouse works fine after adding xhci200..kext with smbios imac18.3..but the cpu always keeped high frequency..so i changed macpro6.1 again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Just suddenly happen if playing music or keep itunes without play music.
since 10.13 dp1 ~ now, this issue happen. i tried all to fix itunes crash. but can't fix. in sierra, there was no problem.
strangely, sandybridge laptop is no problem. only happen skylake laptop.
 
EDIT1.
10.13.2 beta1's apfs seems to be help for itunes crash. not sure. need to test many times

 

try this. it seems to help itunes crash.

 

my step

1. put apfs.efi in drivers64UEFI

2. reboot

3. macos start diskutility

4. automately reboot

5. booted osx

 

and tested it. not sure. better than before now.

 

 

Test this apfs.efi from 10.13.2dp1 but still crash....

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi.. mouse works fine after adding xhci200..kext with smbios imac18.3..but the cpu always keeped high frequency..so i changed macpro6.1 again.

For CPU's frequency you need to have the SSDTs, find Pike's SSDT generator and run it, it will create SSDT's required for power management.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      First beta... macOS Catalina 10.15 beta (19A471t)  Release Notes!!!
       
      Useful information:
       
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip (thanks to gengik84)
      Clover r4945 (thanks to Cyberdevs)
      Lilu_plugins (thanks to gengik84)
      Port Limit Patch (thanks to daliansky)
      older non metal nVidia and Intel cards (thanks to fusion71au)
      MBR installation on macOS Catalina (thanks to crazybirdy) - workaround!!!
    • By t0mmenhansen
      I havent used my hackintosh in a while. I wanted to boot to my mac drive. This error comes up when i try to boot. Ive tryed using explorer++ and update the lilu kext and whatevergreen kext, no luck yet. Any ideas?
       
      9700k
      16GB corsair
      1080 nvidia card
      z370-f mobo
      mac drive is an SSD from kingston
      Display port outpoot
       
    • By fantomas1
      Première bêta... macOS Catalina 10.15 beta (19A471t)
       
       
      anciennes carte graphiques Nvidia + Intel HD 3000
    • By fusion71au
      Patch Catalina or Mojave macOS Installer App for Unsupported Machines
       
      Often for economic reasons, Apple prevents the Installer.app for its latest macOS from installing on older machines perfectly capable of running it eg macOS 10.14 Mojave on Unsupported Macs Thread.
       

       
      In Mojave 10.14, @ASentientBot posted a method to patch the distribution file in OSInstall.mpkg to enable the Mojave installer to install on unsupported machines (with or without graphics card metal support). 
       
      In Catalina 10.15beta, the above method no longer works since Apple is checking OSInstall.mpkg for its file signature and the mandatory requirement in Catalina to install to 2 separate apfs volumes necessitates using the original Catalina macOS Base System Installer.  Fortunately, it is still possible to substitute High Sierra’s Apple Signed OSInstall.mpkg inside the Catalina or Mojave InstallESD.dmg by making it R/W.
       
      The procedure below will allow Macs or Hacks able to install High Sierra to also install Catalina or Mojave (eg SMBIOS MacPro5,1, iMac11,3, MacBook Pro7,1 which have been unsupported in macOS 10.14.x and 10.15beta) -credit to @ASentientBot's post.
       
      Prerequisites
      1. Mac or Hack capable of and running High Sierra 10.13.x
      2. An original, untouched copy of OSInstall.mpkg from High Serra InstallESD.dmg - attached OSInstall_10.13.6.mpkg.zip save to your ~/Downloads folder
      3. macOS Installer App eg for Catalina beta or Mojave downloaded to /Applications
      4. Add NVRAM boot arg (or Clover config.plist boot arg on a hack) -no_compat_check to enable system to boot to final completed Mojave or Catalina install.
       
      Procedure
      1. Open Terminal and type the following
       
      open /Applications/Install*/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg (assuming the Catalina or Mojave Installer App is in /Applications)  
      2. Open Disk Utility, click File|New Image|Image from ‘InstallESD”
      3. Save as read/write image, no encryption in /Applications
      4. Unmount InstallESD in DU by clicking the "eject" icon next to it
       
       
      5. Open the R/W InstallSD.dmg in /Applications and replace Catalina’s/Mojave's OSInstall.mpkg with High Sierra’s version by typing in terminal
       
      open /Applications/InstallESD.dmg cp ~/Downloads/OSInstall_10.13.6.mpkg /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg  
      6. Unmount InstallESD in DU by clicking the "eject" icon next to it
      7. Replace original Catalina/Mojave InstallESD.dmg with our patched one, making a backup of the original.  In terminal, type
       
      sudo mv /Applications/Install*/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg /Applications/InstallESD_orig.dmg sudo mv /Applications/InstallESD.dmg /Applications/Install*/Contents/SharedSupport/  
      8.  Test the newly patched installer!…

    • By fusion71au
      Clover r4961 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4961 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4961-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
×