Jump to content
ITzTravelInTime

TINU: The bootable macOS installer creation tool - Mac app

335 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
4 hours ago, al6042 said:

Just saw a similar initial display while using the VoodooTSSync Configurator.. ;)

 

 

Yes, but i have implemented the buttons in a different way and with some shadow effects, and also i am using a more minimal approach for the ui in  tinu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally some updates about TINU, after a lot of work under the hood work, because of the bugs i found and also because of the design changements, i am close to the release of the 2.1 version and the open beta testing for tinu 3, so i am currently chegking everything and sending the software to some closed beta testers, and also i have done a collboration video about tinu on the youtube channel of Peter Paul Chato which will go online soon ( i will link it here ).

 

So don't worry, this project is still going on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, Gigamaxx said:

Chato, I’ve been subscribed for a while.   Nice!

 

Yes, he really liked this tool, and we are going to continue doing stuff together.

 

for all the curious folks out there, here is a link to the video: https://youtu.be/GJnI1RwM1xs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Gigamaxx said:

You got to help him with that R9 280X, lol watching the video (3 hrs later for me) both of us said "it shoiuld be" at exactly the same time.  

 

Yes, but i remember that he got video acceleration on mojave and i told him that this card is supported for metal, maybe is just a missplacement of the system informations app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, ITzTravelInTime said:

 

Yes, but i remember that he got video acceleration on mojave and i told him that this card is supported for metal, maybe is just a missplacement of the system informations app.

Are you guys talking behind my back? Yes my R9 280X is showing metal support.

Edited by PPC

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, PPC said:

Are you guys talking behind my back? Yes my R9 280X is showing metal support.

 

Ehmmm ... no, we where just discussing about how great was my help :-D

1 hour ago, PPC said:

Are you guys talking behind my back? Yes my R9 280X is showing metal support.

 

But seriously the r9 280x is one of the best mac-compatible gfx cards out there

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, ITzTravelInTime said:

 

Ehmmm ... no, we where just discussing about how great was my help :-D

 

But seriously the r9 280x is one of the best mac-compatible gfx cards out there

 

Aside from my R7 265 2gb, lol.    It lists as a R9 270x or HD7xxx.   It’s a cut down R9 270 I got for $130 years ago.   Mojave metal!

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, PPC said:

Are you guys talking behind my back? Yes my R9 280X is showing metal support.

OMG!! PPC!!! Love your channel! Welcome to Insanely Mac!! It says you just joined. How long did it take you to complete "the test" so you could join in the forums?*

 

ETA: And now I see you've made a comment over on camera conspiracies. Another favorite. Stay out of my head, PPC!

 

 

 

 

*they might not be doing that anymore.

Edited by passoporto

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, passoporto said:

OMG!! PPC!!! Love your channel! Welcome to Insanely Mac!! It says you just joined. How long did it take you to complete "the test" so you could join in the forums?*

 

ETA: And now I see you've made a comment over on camera conspiracies. Another favorite. Stay out of my head, PPC!

 

 

 

 

*they might not be doing that anymore.

Thanks. This is a great group. The organization of the content confuses me but I'll get it one day. I"m still going through the hazing process. I still have to attach a Vega64, fans at full throttle over my nipples for 15 minutes. Not looking forward to that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, errorexists said:

how to install clover efi, i am taking the efi from my efi/efi
image.png.426fcae5e8d9d14a4e551bc85395c53d.png

 

I am already working to imrpove that for the next TINU relese, but you should just open the exi folder and the efi folder must contan the folders: clover, clover/kexts, clover/kexts/others, clover/drivers64, clover/drivers64uefi, boot, and the files: clover/config.plist and also the 2 clover executables files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, ITzTravelInTime said:

 

I am already working to imrpove that for the next TINU relese, but you should just open the exi folder and the efi folder must contan the folders: clover, clover/kexts, clover/kexts/others, clover/drivers64, clover/drivers64uefi, boot, and the files: clover/config.plist and also the 2 clover executables files.

 

I have tried couple ways an was using my efi folder from my efi/efi https://youtu.be/_VsN0TTE5DE

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, errorexists said:

 

I have tried couple ways an was using my efi folder from my efi/efi https://youtu.be/_VsN0TTE5DE

 

 you should open the EFI folder which contains the boot and the clover folder and not any other folder or subfolder, and you have to make sure that the EFI folder does contain all the stuff that i said or other wise you are always going to get that message.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, ITzTravelInTime said:

 you should open the EFI folder which contains the boot and the clover folder and not any other folder or subfolder, and you have to make sure that the EFI folder does contain all the stuff that i said or other wise you are always going to get that message.

 

Seems like I too is having the same issue of not able to copy EFI folder. I am testing this on the latest public release.

 

Attached is the video link.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, onemanOSX said:

 

Seems like I too is having the same issue of not able to copy EFI folder. I am testing this on the latest public release.

 

Attached is the video link.

 

 

 

You have just to choose the EFI folder and not any other folder inside of it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was what I was trying to do. I was merely showing that the EFI folder contains the boot folder and clover folder. Then I clicked the main EFI folder to continue.

 

Edit: I even tried choosing the EFI partition which of course as expected fails.

Edited by onemanOSX

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, onemanOSX said:

That was what I was trying to do. I was merely showing that the EFI folder contains the boot folder and clover folder. Then I clicked the main EFI folder to continue.

 

Well, in the new version i am working on i have a more detailed info about that error, so when i will pulish it for pre-relese i sugegst you to try it.

 

And also in the video i see that your EFI folder is missing the drivers64 folder inside the clover folder, this folder is required in this verion of tinu, but it will no longer be required in the new version, so try to create an empty drivers64 folder inside your efi/clover folder and then try again.

Edited by ITzTravelInTime

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, ITzTravelInTime said:

drivers64 folder inside the clover folder, this folder is required in this verion of tinu, but it will no longer be required in the new version

 

Thank you for the clarification. Yes, adding an empty drivers64 folder indeed enable me to proceed to the next step.

 

I will continue to test and see if installation is a success.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On completion of USB writing, an error pops up.

 

1. Sorry, I did not capture a screenshot of it. But, its in the lines of "unable to copy custom folder/setting..."

2. I checked EFI folder on USB and its contents differs from the EFI that I am trying to copy from (I suppose this is expected as per the error above)

 

If you'd like a copy of the log, I will be glad to recreate. Cheers!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, onemanOSX said:

On completion of USB writing, an error pops up.

 

1. Sorry, I did not capture a screenshot of it. But, its in the lines of "unable to copy custom folder/setting..."

2. I checked EFI folder on USB and its contents differs from the EFI that I am trying to copy from (I suppose this is expected as per the error above)

 

If you'd like a copy of the log, I will be glad to recreate. Cheers!

 

 

 

yes, give me a copy of the log, that efi folder feature is still very buggy and experimental, that's why i am not advertising it, currelty the best way to have your efi folder installed on the usb drive is to do it yourself after the creation of the installer by tinu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Pro and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Pro, 9900k with a Vega 56 but has also been tested and verified fully working with the following Hardware using Catalina 10.15.3
       
      CPU's
      8700k, 9600k, 9700k, 9900k
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install.
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k 
      • Gigabyte AORUS Z390 PRO
      • Sapphire Nitro+ SE Vega56 (connected to monitor with DisplayPort)
      • Corsair Vengeance Pro RGB 16GB @3200mhz (2 x 8GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit. 
      • CoolerMaster MASTERLIQUID ML360R RGB CPU Cooler
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.3
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       

       
       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar
       
       
      CLOVER  FOLDER
      Use this folder with fully patched DSDT
      Current EFI 
      Updated 26/03/2020
      PLEASE NOTE - You MUST update to the latest EFI before updating to 10.15.4 or you may find your unable to update.
       
      Clover EFI Update - 26/03/2020 - Use with Bios revision F12d Only or Replace with the older F11 DSDT if you don't want to update the bios
      Clover Z390 Pro Vega Navi EFI 260320.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Pro Polaris EFI 260320.zip - R5XX Polaris DSDT EFI
       
       
      PLEASE NOTE - Please flash your motherboard bios to revision F12d to use my current EFI. It’s a major rework of the bios and vital changes have been made to the layout and power tables. New DSDTs have been created and installed into the new EFI’s but will not work correctly with any other bios revision.
       
       
      Latest Gigabyte Z390 PRO BIOS (F12d)
      mb_bios_z390-aorus-pro_f12d.zip
       
       
      CFG Unlock (MSR) F12d BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      DSDT's & Older EFI’s (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - N-D-K Fork of OpenCore (05/03/2019)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      FakeSMC    (Can be used instead of VirtualSMC)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F12d)
      • Enter BIOS → Press F12 → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration ->  XHCI Hand-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup 
       
       
      SCREENSHOTS

       
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       
       
       
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.3
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11c to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f11c.zip - Aorus Z390 Master Bios F11c 
       
      Current EFIs 
      Updated 26/03/2020
      PLEASE NOTE - You MUST update to the latest Clover EFI before updating to 10.15.4 or you may find your unable to update.
       
      Clover EFI Updated 26/03/20 - Use with Bios revision F11c Only or Replace with the older F10 DSDT if you don't want to update the bios
      Clover Z390 Master Vega Navi EFI 260320.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Master Polaris EFI 260320.zip - R5XX Polaris DSDT EFI
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11c BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      ADDITIONAL DSDT's & Older EFI’s (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - OpenCore No DSDT and Done the way OpenCore intended it (03/03/2020)
       

      Alternative EFI 2 - N-D-K Fork of OpenCore (03/03/2020)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11C)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       
       

       

       

       

       

       

       

    • By Vyzantion
      I have just re-made the Catalina installer, with the updated OS. It could not install from it, like it could not copy. Then I have tried to reinstall Mojave, it worked pretty cleary last year the exact pen drive. It failed as well, saying something like: not package found, contact the system administrator. I was able to boot from USB pen drive Linux and install Windows from DVD. But no macOS from the pen drive, even from what worked fine before. I have reseted the BIOS several times, no succes. The first sign of something wrong was this: When I first tried to boot Catalina, it said something about BIOS (BIOS, not UEFI) reset and enter setup. I hapenned several times on my attempts. If something screwed in my hardware? The USB ports? The BIOS perhaps?
    • By Rohan20
      Opencore is running really really slow on Catalina 10.15.4. So It was running perfectly before I put the ssdt-pnlf for enabling Brightness control. it is running really slow and I verified my config with the sanity checker and its all correct. can someone please help. I am attaching my oc folder.

       
      https://www.dropbox.com/s/drkek0eaz19ina5/OC.zip?dl=0
       
    • By tlefko
      Description
      This esentially an ultra-simplistic version that is stable without the use of a deploy or complicated file installations and copies. Highly recommend using DW1560 wifi card, killer wifi isn't supported. This does include a copy of Clover, which of course I take no credit for. I am only responsible for minor changes in files and plists, as well as placement and instructions throughout the guide (as well as the work used from previous projects). Many files and ideas are sourced from @maz-1, @syscl, and my previous guides Granted, many files are similar or the same but there is significantly less of them and/or they are predeployed into spots where they will work just as well, even if not as efficient on bootup. Esentially, this guide is designed to provide a perfectly working setup with little knowledge of the topic and without optimization (because often they can break things). Most patches on the main plist use patches implemented by him as well. ****This guide does work excellently however and will provide you with a near perfect setup for Catalina for your XPS 9350, and is currently my daily driver as I struggled using the referenced users files as well.
      Styling
      This guide is designed to be literally as thorough as possible to appeal to those who really don't understand many of the things in @maz-1's guide or some of the other users as they assume you would already understand this information. It does not cover complex topics like undervolting etc etc Notes
      Never tested USB C except for charging, works great no issues with sleep, wakeup. power management is defaulted as I found with @maz-1 it had issues when on battery switching from AC USB devices eject on sleep (not really an issue) Haven't implemented a Bluetooth solution into this yet, as I don't really use it -- will be added ASAP (I believe KILLER WIFI will NOT work, must use one of the supported chipsets (DW1560 is excellent) BIOS Setup
      Set all SATA operation as AHCI Disable Secure Boot, Fast Boot For Coil Whine improvement disable C-States Enable UEFI Booting Recommended: Clean Install (Preinstall steps)
      Format a USB (16GB) as Journaled and then proceed to download the latest Catalina Installer Patcher Application Download the latest Catalina installer from within the Patcher App, and select to download a new copy and install to your USB device Download the clover configurator application and mount the EFI of the USB partition, then copy the contents of the Files linked above to the EFI Folder within the EFI partition. ** This is because the App Store installers will often not download a full installer, just an truncated version that downloads the installer files from the interent while installing. Thus, they're not bootable from a USB as they're not complete. That is why you should use this method to make sure the installer is usable for bootable media.
      Install Steps
      Simply use F12 to boot from the USB device, and select the USB Device and then boot from the Install mac OS partition. I have defaulted the installer to boot into verbose mode so I can easily see the errors you guys are seeing if you encounter them. If everything goes well, you can disable these from the boot arguments selection of Clover Configurator Boot into the USB Device, and follow the steps to format your SSD from the installer to install Mac OS Catalina. NOTE THE TRACKPAD WILL NOT FUNCTION AT THIS POINT, BUT THE TOUCHSCREEN WILL. This is caused by the way the installer handles Kext loading but because the touchscreen is being loaded via usb and the keyboard in a different method (which I can explain in detail if you'd like, the install will be possible. Do not be alarmed if the installer takes a long time to boot into, this is expected Once you have done this step, use F12 to select the USB and boot into the installer from the SSD in the options menu. (you cannot boot natively yet as the EFI isn't copied into the SSD yet. Setup computer as normal, touchpad, brightness, etc, should all be functioning at this point. Same with wifi. Then, you should using Clover configurator copy the contents of the USB EFI into the EFI folder of your SSD EFI partition (in the folder) Now we will add this as a native boot option. Setup computer as normal, touchpad, brightness, etc, should all be functioning at this point. Same with wifi. Then, you should using Clover configurator copy the contents of the USB EFI into the EFI folder of your SSD EFI partition (in the folder) Now will we add this as a boot entry so you can always boot from this natively without the USB. Boot Entry Setup
      Boot into the BIOS of the computer, then navigate to the Boot setup (or entries (not sure what it is called exactly, but it will be a list of the options your computer selects to boot) Click add new, and make sure the USB isn't plugged in. Select the only option that is avaiable, and in FS0 navigate to Boot/BOOTx64. Add this as an entry, then select this as whatever priority you would like. Credits
      Credit Hackintosher.com for basic patches (although @syscl) covered some Credit to @Rehabman Credit to @syscl Kexts, and his contributers (@maz-1) Messages and Facetime
      Using Clover Configuator generate your own Serials, Board Numbers, MLB There are various guides online to do this and as default they're set to essentially Null (Fakeserial) This is fairly straightforward and there is lots of documentation, just don't open these apps until you've done this properly. Finished!
      Congratulations, there really aren't any more steps that are required. Feel free to contact me with any questions. Files can be downloaded here, and issues and help requests can be said here or opened into the GitHub page. Please @ me for a faster response on this page, as I am not that attentive, also, feel free to PM me.  Github: https://github.com/tlefko/XPS13-9350-Catalina Thanks for reading! Files.zip
×