Jump to content

4 posts in this topic

Recommended Posts

Trying to install on a Lenovo A740 Dualbooting macOS Sierra / Windows 10.

 

Stuck on installing macOS Sierra. Once choosing the USB Boot able Disk, Showign up the Appel Logo getting following message:

 

 

 

panic(cpu 0 caller 0xffffff801a6d6db4): "Unable to find driver for this Platform: \"ACPI"\".\n"@/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-3789.70.16/iokit/Kernel/IOplatformExpert.ccp:1672

Debugger called: (panic)

Backtrace (CPU 0), Frame : Retunr Address

 

HEX-Nubers...

 

BSD Process name corresponding to current thread: Unkow

Boot Args: dart=0 nv_disable=1

 

Mac OS Version:

not yet set

 

Kernel Versino:

Darwin Kernel Version 16.7.0: ...

...

System uptime in nanoseconds: 767758761

 

 

 

What I already Tried:

 

Boot Args: acpi=off

Checkboxing/DeCheckbosing ACPI Patches...

ready tons of Forums and Article about this issue... Until now nothing worked.

Anyone has an Idea to solve this problem?

Thanks in advance for your Preciouse time!

 

 

System Spec:

  • Intel Core i7-5557U Processor (4M Cache, 3.1GHz), Turbo Boost 2.0 (3.4GHz)
  • 8GB, PC3-12800 1600MHza7 DDR31, 2 x 204-pin SODIMM sockets, 8GB
  • Intel Iris 6100 in processor and NVIDIA GeForce® GTX 950A, 2GB memory
  • 27" Quad HD (2560x1440), frameless, 300 nits, 16:9 aspect ratio, 1000:1 contrast ratio, wide viewing angle (from -5 to 90°) multi-touch

 

  • 1 x USB 3.0
  • Power connector
  • Ethernet (RJ45)
  • Audio combo jack
  • HDMI-in, HDMI-out
  • 2 x mini PCIe
  • 3 x USB 3.0
  • Media card reader
  • HDMI connector

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

153772132_2018-08-1719_45_20.png.c48bb40aeebb7fcc5a0de0401f383c2c.png703428999_2018-08-1719_46_14.png.99fdd6161749d1d537c0a6b133ec962d.pngPlease, Help me! I reinstalled the system several times , but each time in log see this:

 

I checked the disk with a disk utility, reset nvram... 

The panic was obtained when trying to run the installer macOS Mojave, but Sierra work good... 

Edited by dUnivervors

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Klaidonis
      I am making a minimal Clover build for the fastest boot possible with the boot6 file in legacy mode.
      While looking at the preboot.log, I noticed that there is a line without explanation (at 0:892). Apparently, whatever it is, the execution time of it is close to 2 seconds, more than 55% of the total logged boot time in the current configuration. This does not change whether I use USB 2 or USB 3 port.
       
      Is there a way to eliminate or speed up the above? Also, is there anything else you can suggest to improve the performance based on the below log file? Which moment in the boot process corresponds to the start time in preboot.log?  
      The last thing I would like to understand is the delay/timeout after the boot6 file has loaded, and the number 6 disappears from the screen. For about 2 seconds or slightly less, I can press any key, and then it will enter the BIOS-like interface from the boot6 file. Without further knowledge, it seems like those 2 seconds are just delay time, and only after that is CLOVERX64.efi actually started, which, I presume, is approximately when the preboot.log timer starts. So, if the aforementioned is correct, can I get rid of this delay as well? Note that I am using the boot1f32 file to chain-load boot6, which does not include the initial 2-second wait period for a keypress.
       
      === preboot.log ===
      0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 2394459554 0:100 0:000 CPU was calibrated with ACPI PM Timer 0:100 0:000 LegacyRegion2: Chipset/proc: 0x0A048086 0:100 0:000 Next Generation Core processors (PAM 0x80-0x86) 0:100 0:000 Test PAM1=(0x41=90, 0x5a=90, 0x81=11, 0x91=00) at chipset 0A048086 0:100 0:000 , Install = Success 0:112 0:012 BiosVideoDriverBindingStart! 0:112 0:000 BiosVideoCheckForVbe 0:112 0:000 EdidOverride not found 0:121 0:009 Edid1+ 0:121 0:000 found Detail Timing 1920x1080 0:121 0:000 timing string after 0xFE:AUO 0:121 0:000 timing string after 0xFE:B156HAN01.2 0:122 0:000 0 1280x1024 attr=9B - ok, edid- 0:122 0:000 1 1024x768 attr=9B - ok, edid-, 1024x768, working, highest, pref=1 0:122 0:000 2 640x480 attr=9B - ok, edid-, 640x480, working 0:122 0:000 3 800x600 attr=9B - ok, edid-, 800x600, working 0:123 0:000 4 1920x1080 attr=9B - ok, edid+, working, highest, pref=4 0:123 0:000 BV new mode: 4 1920x1080 0:398 0:275 SetMode pref 4 (4) = Success 0:892 0:493 VGA Pci.Hdr.Command=6 - not enabled 2:623 1:731 2:623 0:000 Now is 21.02.2020, 13:03:21 (GMT) 2:623 0:000 Starting Clover revision: 5103 (master, commit 3f3b85da0) on CLOVER EFI 2:623 0:000 Build with: [Args: -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t GCC53 | -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED --conf=/Users/sergey/src/CloverHackyColor/Conf -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t GCC53 -n 5 | OS: 10.14.6] 2:623 0:000 SelfDevicePath=PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x04944021,0x3F,0x3BC1042) @940C9698 2:623 0:000 SelfDirPath = \EFI\CLOVER 2:623 0:000 SimpleTextEx Status=Success 2:623 0:000 === [ Get Smbios ] ======================================== 2:623 0:000 Type 16 Index = 0 2:623 0:000 Total Memory Slots Count = 2 2:623 0:000 Type 17 Index = 0 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 DIMM0 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = Hynix 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 00000000 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = HMT451S6MFR6A-PB 2:623 0:000 Type 17 Index = 1 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 DIMM1 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = Kingston 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 5A060A8A 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = KHX1600C9S3L/8G 2:623 0:000 Boot status=0 2:623 0:000 Running on: 'Aspire V5-573G' with board 'Dazzle_HW' 2:623 0:000 === [ GetCPUProperties ] ================================== 2:623 0:000 CPU Vendor = 756E6547 Model=40651 2:623 0:000 The CPU supported SSE4.1 2:623 0:000 BrandString = Intel(R) Core(TM) i7-4500U CPU @ 1.80GHz 2:623 0:000 The CPU supported turbo 2:623 0:000 MSR 0x35 20004 2:623 0:000 MSR 0xE2 before patch 1E008405 2:623 0:000 MSR 0xE2 is locked, PM patches will be turned on 2:623 0:000 MSR 0xCE 0008083D_F3011800 2:623 0:000 corrected FLEX_RATIO = 0 2:623 0:000 MSR 0x1B0 00000000 2:623 0:000 FSBFrequency = 71 MHz, DMI FSBFrequency = 100 MHz, Corrected FSBFrequency = 100 MHz 2:623 0:000 MaxDiv/MinDiv: 24.0/8 2:623 0:000 Turbo: 27/27/27/30 2:623 0:000 Features: 0xBFEBFBFF 2:623 0:000 Threads: 4 2:623 0:000 Cores: 2 2:623 0:000 FSB: 100 MHz 2:623 0:000 CPU: 1700 MHz 2:623 0:000 TSC: 1700 MHz 2:623 0:000 PIS: 100 MHz 2:623 0:000 ExternalClock: 25 MHz 2:623 0:000 === [ GetDevices ] ======================================== 2:623 0:000 GOP found at: PcieRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)/AcpiAdr(0x80010100) 2:623 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 0A04 class=060000 2:623 0:000 PCI (00|00:02.00) : 8086 0A16 class=030000 2:623 0:000 - GOP: Provided by device 2:623 0:000 - GFX: Model=Intel HD Graphics 4400 (Intel) 2:623 0:000 PCI (00|00:03.00) : 8086 0A0C class=040300 2:623 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 9C31 class=0C0330 2:623 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 9C3A class=078000 2:623 0:000 PCI (00|00:1B.00) : 8086 9C20 class=040300 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 9C10 class=060400 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.02) : 8086 9C14 class=060400 2:623 0:000 PCI (00|04:00.00) : 168C 0034 class=028000 2:623 0:000 - WIFI: Vendor=Atheros 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.03) : 8086 9C16 class=060400 2:623 0:000 PCI (00|05:00.00) : 10EC 5287 class=FF0000 2:623 0:000 PCI (00|05:00.01) : 10EC 8168 class=020000 2:623 0:000 - LAN: 0 Vendor=Realtek 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.04) : 8086 9C18 class=060400 2:624 0:000 PCI (00|01:00.00) : 10DE 0FE4 class=030200 2:624 0:000 PCI (00|00:1D.00) : 8086 9C26 class=0C0320 2:624 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 9C43 class=060100 2:624 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 9C03 class=010601 2:624 0:000 PCI (00|00:1F.03) : 8086 9C22 class=0C0500 2:624 0:000 === [ GetDefaultSettings ] ================================ 2:624 0:000 Clover load options size = 0 bytes 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Aspire V5-573G--00-00-00-00-00-00. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Aspire V5-573G. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Aspire V5-573G-1700. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Dazzle_HW. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Dazzle_HW-1700. Dir not exists 2:624 0:000 set OEMPath by default: EFI\CLOVER 2:637 0:012 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success 2:637 0:000 === [ GetListOfThemes ] =================================== 2:637 0:000 === [ Found config plists ] =============================== 2:637 0:000 - config.plist 2:637 0:000 === [ GetEarlyUserSettings ] ============================== 2:637 0:000 timeout set to 0 2:637 0:000 Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0) 2:637 0:000 Default theme: embedded 2:637 0:000 === [ LoadDrivers ] ======================================= 2:637 0:000 === [ InitScreen ] ======================================== 2:637 0:000 Console modes reported: 4, available modes: 2:637 0:000 - [01]: 80x25 2:637 0:000 - [02]: 80x50 2:637 0:000 - [03]: 100x31 2:637 0:000 - [04]: 240x56 (current mode) 2:637 0:000 SetScreenResolution: 1920x1080 - already set 2:637 0:000 SetScreenResolution: 1920x1080 - already set 2:637 0:000 reinit: self device path=PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x04944021,0x3F,0x3BC1042) 2:637 0:000 === [ GetMacAddress ] ===================================== 2:637 0:000 === [ ScanSPD ] =========================================== 2:637 0:000 Scanning SMBus [8086:9C22], mmio: 0xB3619004, ioport: 0x5040, hostc: 0x1 2:656 0:018 Slot: 2 Type 24 8192MB 1600MHz Vendor=Kingston PartNo=KHX1600C9S3L8G SerialNo=050A0006000A080A 2:657 0:000 === [ GetAcpiTablesList ] ================================= 2:657 0:000 Get Acpi Tables List from RSDT: 2:657 0:000 - [00]: FACP ACRPRDCT len=268 2:657 0:000 - [01]: UEFI ACRPRDCT len=566 2:657 0:000 - [02]: FPDT ACRPRDCT len=68 2:657 0:000 - [03]: ASF! ACRPRDCT len=165 2:657 0:000 - [04]: HPET ACRPRDCT len=56 2:657 0:000 - [05]: APIC ACRPRDCT len=140 2:657 0:000 - [06]: MCFG ACRPRDCT len=60 2:657 0:000 - [07]: BOOT ACRPRDCT len=40 2:657 0:000 - [08]: LPIT ACRPRDCT len=148 2:657 0:000 - [09]: ASPT ACRPRDCT len=52 2:657 0:000 - [10]: DBGP ACRPRDCT len=52 2:657 0:000 - [11]: SSDT ACRPRDCT len=1337 2:657 0:000 - [12]: SSDT ACRPRDCT len=2776 2:657 0:000 - [13]: SSDT ACRPRDCT len=12013 2:657 0:000 - [14]: SSDT ACRPRDCT len=11433 2:657 0:000 - [15]: SSDT ACRPRDCT len=2230 2:657 0:000 Calibrated TSC Frequency = 2394459554 = 2394MHz 2:657 0:000 === [ GetUserSettings ] =================================== 2:657 0:000 === [ Found DSDT tables ] ================================= 2:657 0:000 === [ ScanVolumes ] ======================================= 2:657 0:000 Found 8 volumes with blockIO 2:657 0:000 - [00]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0) 2:659 0:001 Result of bootcode detection: bootable Linux (grub,linux) 2:659 0:000 - [01]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x1,0x0,0x0) 2:660 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 2:660 0:000 - [02]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(1,GPT,8017BD66-1E24-4B31-8E09-BC49BECD6CC4,0x800,0x21330000) 2:661 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 2:661 0:000 - [03]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(2,GPT,82F3B738-65E9-458E-B2F1-BB55D4F00885,0x21331000,0x3D0800) 2:663 0:001 - [04]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(3,GPT,E701DCD8-E3C5-4BFA-B61B-BFF4D80153FD,0x21701800,0x18C4F000) 2:664 0:001 - [05]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(4,GPT,4DB1239A-A9D7-4045-A162-7EF1B3A5913B,0x3A350C21,0x3A3B616E) 2:665 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 2:665 0:000 - [06]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0) 2:677 0:011 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 2:677 0:000 USB volume 2:677 0:000 USB volume 2:677 0:000 - [07]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x04944021,0x3F,0x3BC1042) 2:688 0:011 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 2:688 0:000 USB volume 2:688 0:000 USB volume 2:688 0:000 This is SelfVolume !! 2:688 0:000 PutNvramPlistToRtVars: nvram.plist not found 2:689 0:000 No AudioIoProtocols, status=Not Found 2:689 0:000 === [ InitTheme ] ========================================= 2:689 0:000 use daylight theme 2:689 0:000 using embedded theme 2:689 0:000 got embedded sound 2:689 0:000 Channels: 2 Sample rate: 8000 Hz Bits: 16 2:689 0:000 output to channel 0 with volume 70, len=25600 2:689 0:000 sound channels=2 bits=16 freq=8000 2:689 0:000 sound converted to 48kHz 2:689 0:000 not found AudioIo to play 2:689 0:000 sound play end with status=Not Found 2:690 0:001 Using embedded font: Success 2:691 0:000 theme inited 2:691 0:000 Chosen embedded theme 2:691 0:000 after NVRAM boot-args= 2:691 0:000 === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ========================== 2:691 0:000 no AppleSMC protocol 2:691 0:000 Entry scan disabled 2:691 0:000 === [ AddCustomTool ] ===================================== 2:692 0:000 === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] ========================= 2:692 0:000 Default boot entry not found 2:692 0:000 DefaultIndex=-1 and MainMenu.EntryCount=4 2:973 0:281 GUI ready  
    • By Jancey
      I used this command: diskutil info disk0s2 | grep -i "Partition UUID" | rev | cut -d' ' -f 1 | rev

      But I accidentally removed the wrong disk and now my main windows drive is not appearing in the bootloader. I can't figure out how to get it back. I tried resetting my windows drive, but I kept getting an error. I also reset my mac and reinstalled Catalina.
    • By gengstapo
      @Hervé
       
      Im having similar issue with my HS setup, dell latitute 3480, i5-7200U
      Once the hdmi plugged in, the laptop display went blank, only could see the external tv
      But, when i put my laptop to sleep & wake up again, both screen got display (hdmi still connected)
      Even the hdmi could be plugged off & in (after sleep), the laptop display is fine
       
      What could be the culprit?
      Dell’s MacBook Pro IORegistry.zip
      config.plist.zip
    • By TomZanna
      Hi, I'm trying to install Mac Os Catalina on a HP 550-132NL.
      The system has:
      i7-6700
      RAM 12 GB
      GT 730
      LAN Realtek RTL8161
      ALC3863
       
      It passes the verbose phase but after the Apple logo goes away, it gets stuck on a grey screen and I can only move the pointer.
      Can I try to boot with the iGPU?
       
      origin.zip
      CLOVER_dGPU_USB_3.zip
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
×